Caritate
Impreuna Ajungem MARI - Fii prietenul copiilor din centrele de plasament!

Ajungem MARI

Copiii din centrele de plasament au nevoie de educatie si de voluntari

Dupa o lunga perioada in care au fost izolati in centrele de plasament si multi nu au reusit sa tina pasul cu scoala online, copiii din centrele de plasament au nevoie sa ramana conectati la educatie. Programul educational Ajungem MARI lanseaza un nou apel la voluntariat online in sprijinul copiii institutionalizati, in special pentru pregatire scolara si pentru examene.

„Cei mai multi copii institutionalizati au mult de recuperat pe plan scolar si nu au incredere in fortele lor, ca pot reusi in viata sau trece un examen dificil. Cautam oameni calzi, rabdatori si consecventi, care sa le fie alaturi saptamanal si sa ii ajute cu zambetul pe buze, prin metode interactive, sa invete si sa prinda curaj” – Ana Cristache, coordonator national Ajungem MARI

„Da-ti pasiunea mai departe!” este unul dintre proiectele permanente pe care programul educational Ajungem MARI le deruleaza inca din anul 2014. Pentru protejarea copiilor, anul acesta activitatile educative se vor desfasura online. Modulul de voluntariat dureaza 7 luni. Fiecare voluntar va lucra cu maximum 3 copii, intr-o sedinta saptamanala de o ora si jumatate. Sunt asteptati voluntari din orice domeniu, motivati sa ii sprijine pe copii.

Voluntarii ii vor ajuta pe copii sa scrie corect si sa socoteasca, sa recupereze informatiile pe care nu le-au inteles la scoala sau sa se pregateasca pentru examene (Evaluare Nationala sau Bacalaureat). De asemenea, ei pot sustine ateliere online de cultura generala sau dezvoltare personala si pot deveni mentori pentru tinerii care se pregatesc pentru viata independenta.

Voluntarii selectati vor participa la training-uri online despre lucrul cu copiii institutionalizati, iar consilierii educationali ii vor sprijini pe parcurs sa gaseasca metodele de predare atractive pentru copii.

Termenul limita pentru inscriere este 11 octombrie. Inscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ unde se gasesc si toate detaliile despre voluntariat.

Proiectul se desfasoara in Bucuresti si 24 de judete – Arad, Arges, Bacau, Braila, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea.

Pentru implicarea voluntarilor, programul Ajungem MARI a fost premiat la Gala Societatii civile 2020 la doua categorii. Proiectul Ajungem MARI si Responsabili, a primit premiul I pentru cursurile de educatie pentru sanatate, financiara, civica si TIC, adaptate pentru copiii institutionalizati si sustinute de voluntari pentru peste 800 de copii. Proiectul „Da-ti pasiunea mai departe!” a castigat premiul III la categoria Programe pentru sprijinul oferit copiilor de-a lungul anilor de catre cei peste 7000 de voluntari implicati pana in prezent.

ajungem mari ajungem mari

Programul educational Ajungem Mari - Asociatia Lindenfeld
Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.
Ajungem MARI este singurul program al Asociatiei Lindenfeld si sustine educatia a peste 2.200 de copii din centre de plasament si medii defavorizate din Bucuresti si 24 de judete prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregatire scolaraintr-un mod interactiv alaturi de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocationale, iesiri recreative si educative, excursii, tabere, educatie financiara, antreprenporiala si pentru sanatate, consiliere vocationalasi vizite de orientare profesionala, toate cu rolul de a le da copiilor incredere in ei si a le forma abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.
Website: www.ajungemmari.ro
E-mail: office@ajungemmari.ro
Noutati si povesti ale voluntarilor de la activitatile cu copiii: https://www.facebook.com/ajungemmari/
DATE DE CONTACT
Adresa: Romania (Bucuresti + 24 de judete)
Numere de telefon:
Internet:
Web: www.ajungemmari.ro
facebook.com/ajungemmari
E-mail:  office@ajungemmari.ro

Recomandati aceasta pagina: