Caritate
Impreuna Ajungem MARI - Fii prietenul copiilor din centrele de plasament!

Ajungem MARI

Fii prietenul copiilor din centrele de plasament!

Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care sa ii asculte, sa ii invete si sa ii incurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor. Programul educational Ajungem MARI cauta voluntari pentru 2.200 de copii din Bucuresti si 24 de judete, voluntari care sa dedice copiilor 3 ore pe saptamana in urmatorul an scolar.

"Voluntariatul la Ajungem Mari este una dintre cele mai frumoase experiente. M-a ajutat sa devin un om mai bun, sa descopar suflete pure si sa daruiesc cunostinte, inspiratie si iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am invatat de la copii si de la colegii voluntari ca fiecare gest conteazasi contribuie la viitorul lor." Mariana, voluntar Ajungem MARI in Brasov

“Sunt aici pentru ei sa ii ascult si sa ii incurajez, sa ii invat cum sa se poarte in lume. Pentru mine cea mai mare satisfactie ar fi sa ma cheme peste ani la nunta lor si sa imi spuna ca sunt bine si fericiti." - Cetin, voluntar Ajungem MARI in Bucuresti. 

Copiii invata mai usor de la voluntari pe care ii apreciaza si respecta si sunt incantati sa se simta, la randul lor, apreciati si respectati. Voluntarii merg saptamanal in centre si ii ajuta pe copii sa scrie si sa socoteasca, sa recupereze informatiile pe care nu le-au inteles la scoala, sa fie mai atenti si mai rabdatori, sa isi controleze emotiile. Ei devin pentru copii prieteni si modele de viata. 

“Important e sa vii cu inima deschisa, sa ii cunosti si sa ii accepti pe copii asa cum sunt. Abia dupa ce se creeaza o relatie, voluntarii isi pot seta obiective de invatare. Sunt copii sensibili si minunati, cu rani mari in suflet, iar dupa toate experientele triste prin care au trecut, ei isi doresc in primul rand acceptare si prietenie." spune Iarina Taban, fondatoarea programului

Programul educational Ajungem MARI sprijina copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucreaza chiar de 5 ani, de la inceputul programului. Schimbarile se fac cu pasi mici si perseverenta. De aceea este nevoie de mai multi voluntari care sa se implice in fiecare comunitate. Vin mereu in centre alti copii care au trecut prin experiente greu de suportat. Centrele se inchid si copiii sunt mutati in casute sau apartamente de tip familial, iar voluntarii zambitori ii urmeaza, reprezentand un element de stabilitate in vietile lor.

Voluntarii participa la un training initial si sunt repartizati la centre in functie de abilitatile lor, nevoile copiilor, distanta fata de centru si de programul lor (in timpul saptamanii sau in weekend). Ei vor merge timp de 8 luni in echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru sedinte de recuperare sau pregatire scolara, ateliere de cunostinte generale si ateliere creative. Varsta minima pentru voluntariat este de 16 ani.

Programul se desfasoara in Bucuresti si 24 de judete - Arad, Arges, Bacau, Braila, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea.

Termenul limita pentru inscriere este 20 august. Inscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro sectiunea Devino Voluntar, acolo unde se gasesc si toate detaliile despre program. 
________________________________________________________

Programul educational Ajungem Mari - Asociatia Lindenfeld
Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.
Ajungem MARI este singurul program al Asociatiei Lindenfeld si sustine educatia a peste 2.200 de copii din centre de plasament si medii defavorizate din Bucuresti si 24 de judete prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregatire scolaraintr-un mod interactiv alaturi de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocationale, iesiri recreative si educative, excursii, tabere, educatie financiara, antreprenporiala si pentru sanatate, consiliere vocationalasi vizite de orientare profesionala, toate cu rolul de a le da copiilor incredere in ei si a le forma abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.
Website: www.ajungemmari.ro
E-mail: office@ajungemmari.ro
Noutati si povesti ale voluntarilor de la activitatile cu copiii: https://www.facebook.com/ajungemmari/
DATE DE CONTACT
Adresa: Romania (Bucuresti + 24 de judete)
Numere de telefon:
Internet:
Web: www.ajungemmari.ro
facebook.com/ajungemmari
E-mail:  office@ajungemmari.ro

Recomandati aceasta pagina: