Optionale la After-School




Centrul Educational Bradul Emotiilor

Centrul Educational Bradul Emotiilor

NOUTATI:

14 octombrie - Copiii, in special baietii, traiesc de multe ori jigniri, certuri, bullying, si asta ii formeaza ca viitor adulti!
In astfel de situatii poate fi un barbat timid, care atrage sa fie certat, de colegi, de sefi, de partenera (asta daca va avea suficienta putere sa aiba una, sau va fi un insingurat, care nu poate avea o partenera)
Solutia: De mic, la varsta de 7, 8, 9 ani, chiar si mai mare, copilul poate invata sa-si exprime furia ecologic, nu sa o reprime.
Cum? Prin Atelierul de Haka pentru copii. Este atelierul care ghideaza copilul sa-si gaseasca forta interioara si sa puna stop batjocurii din jurul lui. Eu fac asta deja la cateva afterschool-uri din Bucuresti.
Sunt Emilian Ene doctor inginer, coach acreditat si trainer de Haka. Sunt pasionat de aceasta modalitate de exprimare a energiei masculine, de 4 ani de cand am urmat cursuri si formari in domeniul inteligentei emotionale multiple, cu unii dintre cei mai buni trainer ai momentului, care m-a si format de altfel, psihologul si omul de afaceri Gratian Sonu. Vreau sa duc mai departe Haka, si baietilor/ barbatilor , deoarece poate debloca energii, pe care sa le putem folosi in viitorul si in munca noastra zilnica, pentru a fi mult mai eficienti si productivi, asa cum s-a intamplat si cu mine.
Ce este Haka?
Haka este o modalidate de a transmite fie individual, fie in grup, o intentie. Acest lucru se realizeaza prin combinarea corpului si a vocii. Haka reprezinta adesea atat puterea exterioara, cat si cea interioara. Atunci cand executati o Haka, iti lasi intregul corp sa vorbeasca. Este un ritual puternic care poate fi intimidant. In lumea occidentala, Haka este adesea asociata in mod eronat cu un dans de razboi. Cu toate acestea, in cultura Maori, exista numeroase ocazii de a efectua aceste "ritualuri de dans".
De exemplu, exista spectacole Haka pentru a ura bun venit oamenilor. Exista, de asemenea, Haka legate de razboi, care sunt incredibil de puternice. Exista, de asemenea, nenumarate alte ocazii, cum ar fi nuntile, si ceremoniile traditionale maori, in care este executata Haka.
Pentru a-ti programa o sesiune demo la tine in institutie, inscrie-te aici si te contactez eu imediat: https://forms.gle/eEP4bxTYhKGHnTzJA, sau scrie-mi la: emilianene1980@gmail.com.
Aici puteti gasi mai multe lucruri despre mine: https://bradulemotiilor.ro/despre-noi/
Mai jos este un interviu cu mine la aparut si la TVR despre Haka pentru copii:
https://bradulemotiilor.ro/centrul-educational-bradul-emotiilor/haka-o-tehnica-a-eliberarii-emotiilor/


Bradul Emotiilor reprezinta o metafora a emotiilor noastre, cele de joasa vibratie fiind la radacinile bradului, si cele de inalta vibratie sus, pe ramurile bradului.

Metafora este ca, nu putem ajunge la cele bune, de sus din brad, daca nu trecem (daca nu ni le recunoastem / numim) si pe cele asa zis negative.


Centrul Educational Bradul Emotiilor

Centrul Educational Bradul Emotiilor

BENEFICII
Dezvoltarea atentiei, concentrarii, empatiei, puterii de decizie catre pozitiv, si nu invers
Dezvoltarea instinctului si intuitiei, in favoarea lui, a copilului
Dezvoltarea reala si practica a increderii in sine
Cresterea simtului umorului, a calitatii respiratiei (prin exercitiile de ras)

Imbunatatirea tonusului zilnic si a sanatatii emotionale a copilului, atat de importante de fapt pentru sanatatea fizica (cand un copil nu mai are chef de joaca, acest lucru poate fi un semnal de alarma pentru un parinte)
Imbunatatirea capacitatii de a fi flexibil emotional (aici foarte multi parinti se linistesc si se obisnuiesc, ca e foarte normal ca un copil sa planga si sa rada in aceeasi zi, acest lucru dovedind coeficientul crescut de inteligenta emotionala)
Pentru cei mari: limpezirea si improspatarea mintii dar si emotiilor dat fiind ca, ii asteapta o noua saptamana de lucru sau invatat
Pentru cei mici: o mai buna clarificare si limpezire la nivelul lor, a Universului Exterior care uneori ii sperie, dar si a Universului Interior, care intre varstele 2-6 ani, pentru cei mai multi reprezinta o necunoscuta.

Centrul Educational Bradul Emotiilor Online.

Lectiile sunt legate intre ele, pe parcursul unui an intreg.

Centrul Educational are la baza cercetari in domeniul Inteligentei Emotionale, ale lui Gratian Sonu si Daniel Goleman, ambii cercetatori in acest domeniu.

Centrul Educational Bradul Emotiilor este locul unde copiii tai, vor petrece un timp de calitate, vor deprinde abilitatea de a spune ceea ce simt si se vor antrena sa-si recunoasca si numeasca emotiile.

Povestile improvizate in baza unei emotii din Bradul Emotiilor, au darul ca, prin empatie, copilul sa "invete" emotiile, intr-un mod jucaus, si sa stie atunci cand pleaca in viata singur, sa spuna in fata celor care i-au pricinuit o nedreptate:

"Ma simt furios pentru acest comportament al tau…."
sau
"Ma simt trist, ca nu ai vrut, sa fii de acord si cu mine"
sau
"Ma simt bucuros ca mi-ai dat o apreciere"

Vom inventa / improviza povesti si cu emotii de joasa vibratie si cu emotii de inalta vibratie. Pentru ca acesti oameni mai mici, care sunt copiii, au mare nevoie, sa nu le mai ascundem emotiile de joasa vibratie, si sa-si le exprime ecologic.

De asemenea, au nevoie sa poata sa-si exteriorizeze bucuria, entuziasmul, invatand sa-si recunoasca si numeasca, o gama cat mai variata de emotii!

Alte informatii:

In principal jocurile sunt de Inteligenta Emotionala, Improvizatie, Actorie si Yoga Rasului.

Dupa ce vom inventa / improviza o poveste cu una din emotiile din Bradul Emotiilor, cu ajutor unor jucarii, ei vor putea sa ia cuvantul in locul meu, si vom lucra pe teama de a vorbi in public, si pe teama de a gresi, care pe copii, uneori ii paralizeaza si desi stiu raspunsul la intrebarea unui educator sau profesor, tot le mai e teama sa il spuna, datorita nesigurantei si a temerii ca daca isi aud vocea si raspunsul, sigur acestea nu sunt cele mai bune.

- Apoi ne vom juca cateva jocuri de actorie, in care eu nu ii "fac" actori, ci isi vor gasi energia de joaca, entuziasmul si copilul interior, cateodata uitat de atatea cerinte din invatamant, jocuri legate de atentie, concentrare si jocuri de rol.

- Vom folosi jocuri si exercitii de pantomima, inspirate din atelierul domnului Dan Puric.

- Exercitii de public speaking in care copilul va deprinde in timp, usurinta si relaxarea de a vorbi in public, prin tehnici si metode de numire si recunoastere a temerilor, si a emotiilor in general, raportat la acest subiect, asta pentru cei mari.
Iar pentru cei mici, vorm trece, direct la aplicarea lor in exercitii si jocuri.

- Exercitii de ras, din cursurile de terapie prin ras, sau yoga rasului, unde copiii se vor obisnui sa traiasca mai mult, emotiile de inalta vibratie cum sunt bucuria, prietenia, increderea, decat cele de joasa vibratie.




Cartea "Povestea lui Ce simt acum?"

Conecteaza-te cu copilul tau
Invata din cele 12 povesti cu emotii, din Cartea "Povestea lui Ce simt acum?
", o formula magica prin care copilul deprinde sa-si recunoasca emotia si sa o numeasca.

Centrul Educational Bradul Emotiilor

Cand va fi singur, faptul ca stie ce simte, ii da o putere personala cu adevarat mai mare in fata situatiilor necunoscute ale vietii.

Planul pe care il propune cartea

Cartea cuprinde 12 povesti cu 12 emotii din Bradul Emotiilor si o poveste cadou despre "Cele 5 limbaje de iubire ale copiilor".

Din fiecare poveste poti afla instrumente practice si formule simple pe care le poti aplica cu copilul tau, in orice clipa a vietii, cu ajutorul formulelor chiar magice: "Ce simti acum?" si "Ma simt…" si fiecare completeaza cum se simte folosind numele unei emotii.

Un mare wow din domeniul inteligentei emotionale , ne spune ca daca un om, implicit un copil isi poate numi emotia, mai mult din treaba lui emotionala este rezolvata. O data prin faptul ca nu se mai simte diferit si singur in ceea ce traieste, apoi ca poate spune si altuia ce traieste, si de aici evitam foarte multe conflicte emotionale care ar fi putut sa aiba loc, daca el nu si-ar fi detensionat corpul prin aflarea ci comunicarea a ceea ce simte.

La fiecare exercitiu este scrisa grupa de varsta careia i se adreseaza exercitiul.

Povestea este in primul rand pentru a fi citita copilului, dar si pentru parinte in acelasi timp.

Acceseaza acest link si primesti Cadou Capitolul Gratuit.

Clik aici.

Silviana Visan Carter, coautor al seriilor de carti "Arunca zarurile in favoarea voastra", actrita si coach acreditat, a lucrat 13 ani cu copiii intre 2-16 ani, pe grupe de varsta, la 7 gradinite Montessori si afterschool-uri din Bucuresti, este coach de parenting si cuplu, pentru mamici si tatici, si tot ce isi doreste, este sa imblanzeasca relatia parinte - copil cu joaca si emotii si pe cea mama - tata cu respect, apreciere si incredere.

Emilian Ene, coautor al seriilor de carti "Arunca zarurile in favoarea voastra", este doctor inginer si coach acreditat. Lucreaza de peste 10 ani in sedinte cu adultii, pe probleme de recapatarea masculinitatii la barbati, si increderea de sine si o comunicare mai buna cu partenerul la femei.

Amandoi coautorii au lucrat peste 10 ani ca si asistenti facilitatori in programe de vindecare emotionala pentru adulti, aducand experienta de acolo, ca baza a povestilor de copii dar si in sedintele de coaching de 1 la 1 sau de grup pentru adulti.

Amandoi isi doresc relatii mai blande si ecologice intre parinti si copii, cat si in cuplu.

Acest lucru se poate face printr-o Joaca Altfel, cu ajutorul actoriei si inteligentei emotionale la copii, iar pentru parinti, printr-o refacere a energiei de cuplu.

Visul lor este ca in fiecare clasa sa existe un tablou Bradul Emotiilor pe perete, pentru ca invatatorul si copiii sa numeasca emotiile adica "Ceea ce simt?"

Si sa raspandeasca tuturor parintilor magia solutiilor gasite de ei, din toate experientele vazute si simtite in cursurile de inteligenta si vindecare emotionala, la care au fost prezenti pana acum.


PODCAST ~ TV GradiniteBucuresti.ro ~ INTERVIU cu Silviana Carter & Emilian, despre CARTIā€¦de suflet ! Cartea: Povestea lui Ce simt acum ?




DATE DE CONTACT
Adresa: Bucuresti, Romania
Numere de telefon: 0768.584.793 - Emilian | 0722.414.130 - Silvi
Persoane de contact: Emilian | Silvi
Internet:
Web: bradulemotiilor.ro
facebook.com/brayderxsad
E-mail:  contact@bradulemotiilor.ro

Recomandati aceasta pagina: