Licee particulare
Liceul Teoretic Explore 100

Gradinita Explore 100

Scoala Gimnaziala Explore 100

Explore 100, Reggio Emilia inspired teaching. Procesul educational are in centru copilul si nevoile sale.
Noi credem cu tarie ca un copil se dezvolta armonios daca este ascultat, daca este incurajat sa se exprime, incurajat sa puna intrebari si sa gaseasca si singur raspunsuri.

Explore 100 este o alt fel de scoala, care ii pregateste pe copii sa se adapteze prezentului dar si sa dezvolte uneltele necesare de a schimba viitorul. Dezvolta in copii gandirea critica, creativitatea si inteligenta emotionala. Conectarea cu natura, intelegerea acesteia pentru a o putea proteja.

Este o scoala unde copiii invata de placere, isi doresc sa afle mai mult pentru ca ii pasioneaza subiectul, o scoala care le stimuleaza inteligenta si imaginatia prin joaca si prin explorare, o scoala care ii ajuta sa se dezvolte ca OAMENI sanatosi, liberi si integri.

Educatia holistica, reflectia, implicarea in comunitatea, parteneriatele cu parintii asezate la baza educatiei in spiritul dezvoltarii armonioase a copilului reprezinta valorile Explore 100.

Viziune
Politica educationala a Scolii Primare Explore 100 este orientata spre formarea personalitatii elevilor ca tineri motivati si pregatiti pentru a raspunde provocarilor societatii europene a cunoasterii, insertiei sociale si profesionale.

Misiune
Transformarea scolii intr-un centru de resurse educationale si de servicii oferite comunitatii, prin interactiunea constructiva si deschisa a scolii cu mediul academic, social, cultural si economic;
Intensificarea preocuparii cadrelor didactice de a descoperi si pune in valoare valentele pozitive ale fiecarui elev.

Abordarea Reggio Emilia
Experienta educationala Reggio Emilia se bazeaza pe imaginea copilului care, de la nastere, poseda potential si instrumente pentru construirea propriului bagaj de cunostinte, un copil predispus din punct de vedere biologic la explorare, la relationare.
Copilul cunoaste si invata prin intermediul a diferite limbaje: muzica, dans, pictura, desen, modelaj, sculptura, constructie, colaj, joc de umbre, si altele.
Parintii participa activ la conturarea experientelor de invatare ale propriilor copii.
Ideile si competentele pe care familiile le aduc in scoala favorizeaza dezvoltarea unui nou mod de a face educatie care-i ajuta pe profesori sa vada in participarea parintilor un element intrinsec de colegialitate.
In acest context educational, profesorul iese din rama "transmitator de cunostinte" si devine "constructor si mediator al cunoasterii":
Partener - ghid: profesorii faciliteaza explorarea diferitelor teme, prin proiecte pe termen scurt si lung, si ghideaza experiente de descoperire si de rezolvare de probleme cu final deschis.
In vederea proiectarii activitatilor de invatare, profesorii ii asculta si ii observa indeaproape pe copii, pun intrebari, descopera ideile copiilor si furnizeaza experiente de invatare care sa-i provoace pe acestia.

Cele 100 de Limbaje ale copilului
"Copilul are o suta de limbaje (si alte inca o suta)" este afirmatia pe care Loris Malaguzzi o face in poemul sau profesiune de credinta, "Invece, il cento c’è", pentru a reprezenta caile multiple prin care un copil alege sa-si exprime gandurile, ideile, emotiile, facandu-le vizibile celor din jurul sau. Sunt limbaje simbolice prin intermediul carora copilul invata/ descopera/ exploreaza lumea din jurul sau: desenul, sculptura, pictura, modelajul, scrisul, vorbirea, miscarea, arta dramatica etc.
Cele 100 de limbaje reprezinta potentialul nemarginit si necuantificabil al copiilor, abilitatile lor de a se minuna si de a investiga mediul inconjurator. Cele 100 de limbaje ne amintesc de faptul ca exista multiple cai de a vedea si multiple cai de a fi. Sa-i incurajam pe copii sa foloseasca si sa valorifice cat mai multe astfel de limbaje pentru a avea perspective cat mai diverse asupra vietii si pentru a se face intelesi de ceilalti.


FACILITATI:

Liceul - filiera teoretica specializarea "Stiinte ale naturii" isi va deschide portile incepand cu septembrie 2023. Inscrierile 2023 - 2024 sunt deschise!

Liceul are in dotare urmatoarele laboratoare si cabinete:

  • Laborator de stiinte
  • Laborator de informatica
  • Patru sali de curs
  • Cabinet de psihologie
  • Cabinet medical

In plus, cladirea Liceului are in componenta si o biblioteca cu spatiu de informare/relaxare in suprafata de peste 100 mp, precum si o curte generoasa de 1.800 mp.


DATE DE CONTACT
Adresa: Strada Brazilor, nr. 22, Mogosoaia, Ilfov
Numere de telefon: Tel.mobil: 0722 110 221
Persoane de contact: Andrada Militaru - Director de Marketing
Internet:
Web: www.explore100.ro
facebook.com/Explore100Plus
E-mail:  contact@explore100.ro, scoalaexplore100@yahoo.ro
Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100
Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100
Scoala Gimnaziala Explore 100 Scoala Gimnaziala Explore 100

Recomandati aceasta pagina: