Licee particulare
Liceul Teoretic International King George

Gradinita King George
Gradinita King George

Scoala Internationala King George  organizeaza in anul scolar  2020-2021  invatamant primar cu clasele pregatitoare-IV si ciclul gimnazial cu clasele V-VIII.

In cadrul Scolii Internationale King George, organizarea invatamantului primar este privita ca si posibilitate de a continua studiile obligatorii pe linia didactica abordata pe parcursul gradinitei.

Scoala Internationala King George isi propune ca, prin intermediul unei baze educationale bogate, sa asigure o educatie solida tuturor elevilor scolii, promovand excelenta, prin intermediul programelor de studiu al limbii engleze.

Reunim copii de mai multe nationalitati. Acest mediu multicultural si educatia bazata pe valori fac din Scoala Internationala King George o scoala unica, cu adevarat exceptionala, o scoala care formeaza viitori lideri pregatiti sa obtina succes in viata. Portile scolii noastre sunt deschise parintilor si elevilor interesati sa beneficieze de educatie la standarde internationale. Ne dorim formarea unei comunitati in care accentul se pune pe valori comune care sa fie respectate nu prin constrangere, ci prin responsabilizare, prin incurajarea comportamentului pozitiv. Pentru noi, valorile reprezinta mai mult decat reguli; ele stabilesc directia in viata, dandu-i sens si scop.

Invatamantul primar, ca parte integranta a sistemului de invatamant preuniversitar, urmareste in prima parte a scolarizarii acomodarea la cerintele sistemului scolar si alfabetizarea initiala, asimilarea elementelor de baza ale principalelor limbaje conventionale (scris, citit, calcul aritmetic), stimularea copilului in vederea perceperii, cunoasterii si stapanirii mediului apropiat; stimularea potentialului creativ al copilului, a intuitiei si a imaginatiei acestuia.

Ulterior, catre clasa a IV-a, orientarea programei este catre formarea capacitatilor de baza necesare pentru continuarea studiilor, dezvoltarea achizitiilor lingvistice si incurajarea folosirii limbii romane, a limbii materne si a limbilor straine pentru exprimarea in situatii variate de comunicare; dezvoltarea unei gandiri structurate si a competentei de a aplica in practica rezolvarea de probleme; familiarizarea cu o abordare pluridisciplinara a domeniilor cunoasterii; constituirea unui set de valori consonante cu o societate democratica si pluralista; incurajarea talentului, a experientei si a expresiei in diferite forme de arta; formarea responsabilitatii pentru propria dezvoltare si sanatate; formarea unei atitudini responsabile fata de mediu.

Noi credem ca fiecare copil care calca pragul scolii noastre porneste pe drumul descoperirii propriei personalitati. Vom fi alaturi de fiecare elev spre a-i da incredere si indrumare pe parcursul acestui demers de autocunoastere si de formare de caracter. Credem in valorile unei dezvoltari armonioase a copiilor intr-o comunitate cladita pe relatii pozitive la nivelul tuturor protagonistilor: elevi, parinti, profesori.

Invatamantul gimnazial , parte componenta a invatamantului general obligatoriu, este privit, in cadrul Scolii Internationale King George, in mod integrat, dand astfel posibilitatea dezvoltarii si diversificarii abilitatilor care contureaza profilul de formare a elevului.

Ne propunem sa cream un profil al absolventului modern de gimnaziu, care sa reflecte personalitati si caractere puternice, fundamentate pe principiile educatiei oferite de provocarile secolului XXI.

Absolventul King George este inteligent, curajos, creativ si cu personalitate puternica, constient de propria sa invatare, capabil sa faca aprecieri privind calitatile sale personale, cu initiativa in rezolvarea unor probleme ale grupurilor din care face parte si in explorarea unor provocari cu care se confrunta.

In cadrul Scolii Internationale King George promovam modelul care il plaseaza pe elev in rolul central, profesorul concentrandu-si atentia atat asupra elevilor, cat si asupra procesului de invatare. Elevul King George este atras de invatarea activa, prin care are ocazia, asumandu-si un grad inalt de responsabilitate, sa-si identifice propriile obiective educationale, sa-si gaseasca surse informative si sa-si construiasca propriul sistem de cunostinte bazat pe acele obiective personale anterior identificate.

Metoda de predare este selectata de cadrul didactic si este pusa in aplicare in lectii sau activitatile extrascolare cu ajutorul elevilor si in beneficiul acestora; presupune, in toate cazurile, o colaborare activa intre profesor si elev, implicandu-l in cautarea de solutii, la distingerea dintre adevar si eroare si care, sub forma unor variante si/sau procedee selectionate, se foloseste pentru asimilarea cunostintelor, a trairilor valorice si a stimularii spiritului creativ.

Urmarim, pe parcursul anilor de gimnaziu, sa dezvoltam o comunicare profunda intre elev si profesor, pentru a beneficia de o educatie bazata mai mult pe descoperire si cercetare, elevul fiind atras cu pasiune si deschidere de informatiile primite.

Scoala Internationala King George este o scoala moderna, in care profesorul trebuie sa-l ajute pe elev sa devina mai responsabil, mai interesat de propria instruire, caci „a invata pe copil nu inseamna sa-i dam adevarul nostru, ci sa-i dezvoltam propria gandire, sa-l ajutam sa inteleaga cu gandirea lui lumea”. (I. Cerghit)

Absolventii King George vor fi capabili sa construiasca o societate eficienta si echitabila, avand la baza o educatie solida, formata in cadrul unei scoli de incredere.


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Scoala King George !
TV-GradiniteBucuresti.ro
DATE DE CONTACT
Adresa: Sediul Iuliu Maniu – Scoala Primara si Gimnaziala, English Academy, Gradinita, Afterschool
Intrarea Capelei nr. 9B, sector 6
Reper: Bvd. Iuliu Maniu, intersectie cu str. Valea Lunga

Bulevardul Prelungirea Ghencea
Numere de telefon: Tel.Mobil: +40 761 880 643
Persoane de contact: Director educativ - Daniela Oancea
Internet:
Web: www.king-george.ro
E-mail:  scoala@king-george.ro
King George King George King George
King George King George King George
King George King George King George
King George

Recomandati aceasta pagina: