Centre educationale pentru copii




Centrul Educational Montessori Edu

Gradinita Montessoriedu

Credem cu tarie in acest mesaj si de aceea am creeat acest loc al armoniei in care copiii sa se simta valorizati si sa-si formeze deprinderi pentru intreaga viata, un loc care isi propune sa fie pentru copii o a doua casa.

Ii incurajam in fiecare zi sa-si descopere talentele, sa-si dezvolte de mici vointa si increderea de sine, sa invete cu si de placere, sa foloseasca toate informatiile in jocul lor, pentru ca acesta este un mod real de cunoastere pentru cei mici.

Pedagogia Montessori are ca principiu de baza autoeducarea si aplicarea celor invatate direct, nemediat. Copiii sunt incurajati mereu sa ia decizii proprii, pe care sa le respecte. Se pune accent pe partea de curatenie si ordine a mediului de lucru, copiii fiind implicati direct in asigurarea acestora. Aceasta metoda pedagogica pune copilul in centrul tuturor activitatilor didactice si educative, este privit ca un om in toata firea, care trebuie ajutat sa-si dezvolte vointa si increderea in sine.

Daca te intereseaza o alternativa educationala prin care copilul invata si este incurajat sa se descurce singur, ea se numeste Montessori. Daca iti doresti ca, copilul tau:
• sa se miste liber, invatand in mod natural, intr-un mediu bine organizat si ordonat
• sa ia decizii si sa-si exercite vointa liber intr-un mediu controlat de pedagog
• sa primeasca informatii intr-o maniera care sa-l inspire
• sa fie stimulat sa fie auto-motivat (evitandu-se pedepsele si recompensele externe, care distorsioneaza procesul de dezvoltare personal)
• sa acumuleze cunostinte inclusiv de la ceilalti copii, de diferite varste atunci Centrul noastru te poate ajuta!

Oferta Educationala

Punem la dispozitia copilului 5 arii curiculare majore, conforme pedagogiei Montessori
:

1. Viata Practica
Deprinderi de viata practica este, intr-o mare masura, intrarea in curriculum-ul Montessori deoarece stabileste baza pentru toate celelalte lucruri de realizat. Aceasta arie a fost conceputa pentru a-i invata pe copii deprinderile de viata zilnica. Invatarea pe exemple concrete din viata reala a unor activitati, favorizeaza dezvoltarea independentei, a increderii in sine, a deprinderii de a pastra ordinea la locul de munca si de odihna, coordonarea si concentrarea. In cadrul acestei arii curriculare exista patru grupe distincte de exercitii:
• ingrijirea personala;
• ingrijirea mediului inconjurator;
• dezvoltarea relatiilor sociale;
• coordonarea si armonia miscarii corporale.
Deprinderile zilnice din viata practica urmaresc formarea unui individ independent si autonom. Sunt activitati care, prin miscari repetitive, duc la o rafinare a coordonarii, la autodisciplina, precum si la o capacitate crescuta de concentrare.
Pentru abilitati practice sunt folosite materiale care sa ajute copilul sa invete sa se imbrace singur (incheiat nasturi/fermoare, legat sireturi, legat fundite), sa exerseze coordonarea ochi-mina (activitati de sortare-ordonare, turnare a lichidelor).

2. Dezvoltarea Senzoriala
Dezvoltare senzoriala contine materiale specifice care sa-i ajute pe copii in rafinarea experientelor de observare, ascultarea sunetelor, de atingere, de rafinare a gustului si a mirosului. Cu ajutorul exercitiilor senzoriale copilul poate sa distinga, sa ordoneze, sa clasifice si sa descrie impresii senzoriale legate de lungime, inaltime, temperatura, greutate, culoare, miros. Exercitiile senzoriale si de manipulare sunt nu numai un ajutor pentru dezvoltarea si maturizarea organelor de simt (ochi, urechi, nas, limba si piele), dar si un punct de pornire pentru cresterea potentialului intelectual al copilului.

3. Matematica
Matematica a fost privita de Maria Montessori ca fiind un proces mental natural care incepe de la un nivel concret si progreseaza catre un nivel abstract, fiecare copil avand un spirit matematic innascut. Scopul utilizarii materialelor de matematica in primii ani este de a pune bazele pentru dezvoltarea cognitiva si pentru a pregati tranzitia treptata spre gandirea abstracta.
Materialele matematice, specifice in educatia Montessori dau oportunitatea copilului sa traga singur concluzii si concepte matematice prin observare, sortare, asociere, sa inainteze singur prin joc, cu usurinta, de la o notiune la alta.

4. Limbajul
Limba si comunicarea este o abordare integrata care combina fonetica si notiunile de vocabular cu notiunile de gramatica si de studiere a textului literar. In domeniul lingvistic, exista o mare varietate de materiale de lectura, de pregatire, de analiza fonetica, de intelegere a sensurilor cuvintelor, materiale pentru dezvoltarea capacitatilor de receptare a mesajului oral si scris. Dezvoltarea limbajului este o preocupare a intregii pedagogii Montessori. In Metoda Montessori, scrisul precede lectura textului, faza sensibila pentru scris aparand la varsta de 4 -5 ani.

5. Stiinta si Cultura
Cand Maria Montessori vorbeste despre stiintele naturale, ea nu se refera numai la cunoasterea fenomenelor naturale, cat mai degraba la o relatie lautrica cu natura. Prin intermediul lectiilor de arta, copilul invata despre cultura sa. Stiinte este cea de a cincea ramura si este cadrul general pentru studierea tuturor celorlalte discipline din ariile curriculare Montessori, fiind ideea centrala in jurul careia se dezvolta si in care sunt incluse toate domeniile de cunoastere. Include notiuni de istorie, geografie, botanica, zoologie, chimie, fizica, astronomie, geologie, antropologie, muzica, arte plastice, educatie civica. Curriculum-ul Educatiei cosmice se axeaza pe studierea a doua componente, evolutia naturii si evolutia omului si a culturii.

Echipa Educationala
Pedagogii care activeaza in cadrul Centrului sunt persoane tinere, energice, cu talent si abilitati deosebite in lucrul cu copii. Motivatia lor este generata de credinta in filozofia Montessori care insusita si aplicata corect duce la dezvoltarea unei societati sanatoase si armonioase.

MONTESSORI EDU functioneaza de luni pana vineri, de la 8:00 la 17:00 (pt copiii de pana la 3 ani) si 17:30 pentru copiii de pana la 6 ani).
Program desfasurat:
08:00 - 08:30 Sosirea copiilor, mic dejun
08.30 - 10.30 Activitati independente cu specific Montessori
10.30 - 11.00 Gustarea de fructe
11.00 - 12.30 Activitati de grup si jocuri in aer liber
12.30 - 13.30 Masa de pranz
13.30 - 16.00 Odihna
16.00 - 16.30 Gustarea de dupa-amiaza
16.30 - 17.30 Activitati complementare si joc
17.30 - Plecarea copiilor

Inscriere/reinscriere: 600 lei/an educational.

Se plateste o data pe an in momentul inscrierii si este nereturnabila.

Materiale didactice si consumabile: 1.200 lei/an educational.

Pentru al doilea copil, suma va fi redusa cu 20 %.

Costuri lunare:

2.490 lei, program scurt fara masa (8,00 - 12,00)

2.670 lei, program scurt, cu masa (8,00 - 13,30)

2.850 lei, program lung (8,00 - 17,00 sau 17,30 pentru grupa de 3-6 ani)


Nota:

Anul educational se deruleaza in perioada 1 septembrie - 31 august.

https://www.montessoriedu.ro/oferta-educationala

La MONTESSORI EDU, hrana copiilor este asigurata de serviciul de catering Mamadevocatie.ro, care respecta standardele unei alimentatii sanatoase pentru gradinite.
Cateva din principiile furnizorului.
•Doar ingrediente proaspete;
•Gatit fara prajire sau preparare termica la temperaturi inalte, pastrand astfel nutrientii preparatelor si gatind dupa principii sanatoase;
•Doar paste integrale si orez integral;
•Ulei de masline si ulei presat la rece;
•Paine de casa;
•Fugim de E-uri, chimicale, coloranti, concervanti, gustul si aspectul mancarii este dat de legumele si verdeturi proaspete folosite;
•Folosim doar carne de curcan si peste de captura autohton;
•Deserturile contin cereale integrale si multe fructe uscate si seminte (nuci, seminte de floarea soarelui, caju, migdale) educand astfel gustul copilului pentru deserturi sanatoase si pline de nutrienti;
•La prepararea deserturilor folosim doar zahar brun, miere, curmale, si suc de trestie deshidratat;
•Meniuri concepute, preparate si combinate, astfel incat copilul sau aiba o digestie buna si sa-i asigure necesarul de nutrienti necesari dezvoltarii acestuia sanatoase si armonioase;
Beneficiile alimentatiei sanatoase pentru copii sunt binecunoscute si demonstrate:
•Intarirea sistemului imunitar;
•Protectia impotriva bolilor copilariei;
•Formarea de obiceiuri de a manca sanatos pe tot parcursul vietii;
•Consumul unei game variate de fructe, legume, cereale, nuci, seminte, educa gustul copiilor catre mancarea naturala sanatoasa pentru tot restul vietii;
•Claritate mentala si o mai buna concentrare, dar si mai putina iritabilitate si hiperactivitate;
•Previne obezitatea, promoveaza digestia buna;
•Prevenirea majoritatii bolilor precum cancerul, diabet, bolile de inima tensiunea ridicata, pietre la rinichi, pietre la vezica biliara;
Organizam gratuit pentru parinti intalniri lunare unde discutam, gatim, educam gustul si sa formam obiceiul intregii familii de a manca sanatos.
Detalii despre furnizorul de mancare pentru copii puteti gasi pe adresa www.mamadevocatie.ro


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Gradinita Montessori Edu
TV-GradiniteBucuresti.ro




DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Mantuleasa, nr. 21, sector 2
Numere de telefon: Tel.mobil: 0744.439.919, 0721.833.901
Persoane de contact: Angela Milar
Internet:
Web: www.montessoriedu.ro
E-mail:  -

Recomandati aceasta pagina: