Gradinite - predare metoda Montessori
Gradinita Livada cu copii

Gradinita Livada cu copii

In Centrul educational de inspiratie Montessori Livada lucram cu copii de varsta prescolara. Raspundem nevoilor acestora printr-o abordare educationala consecventa, un spatiu emotional cald, libertate de miscare, astfel incat centrul nostru sa fie spatiu de manifestare al acestei minunatii care este copilaria, al acestei extraordinare puteri de absorbtie care pune bazele viitorului adult.

Avem 3 directii principale in lucrul nostru cu copiii:

  • Respectarea pedagogiei Montessori. Aplicam pedagogia Montessori, pentru a oferi copiilor cadrul pentru o dezvoltare in ritmul propriu, astfel incat copilul sa descopere in sine izvorul motivational al propriilor actiuni, achizitie care il va insoti pe parcursul intregii vieti.

Luam in serios copilul si lucrul cu acesta, consideram ca timpul petrecut de copii in gradinita constituie o caramida importanta pentru ca fiecare din ei sa devina un adult integru, devotat valorilor morale si spirituale.
Pedagogia Montessori incurajeaza libertatea, ca un factor indispensabil al responsabilitatii.

  • Respectarea unui regim de viata cat mai aproape de unul natural, din care sa nu lipseasca joaca zilnica in aer liber, aerisirea incaperilor, hrana curata, respectarea normelor de temperatura si umiditate a aerului din interior asa cum sunt ele afirmate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Incurajam concepte precum acela de “calire”, considerand o componenta importanta a activitatii noastre facilitarea adaptarii la conditiile de mediu printr-un program in acest sens.

  • Intemeierea in traditia ortodoxa si in valorile morale ale credintei crestine, precum si familiarizarea cu unele elemente traditionale romanesti. Consideram ca aceste aspecte ofera copilului stabilitatea cunoasterii propriilor radacini, si chei de a se intelege pe sine insusi.

Pingu’s English
Pingu's English este un curs de limba engleza adresat copiilor intre 3 si 8 ani. Cursul Pingu's English a fost creat de Compania Linguaphone din Marea Britanie, companie cu o experienta de peste 100 de ani in elaborarea cursurilor de limba engleza pentru copii si adulti.

Tarife grupa 3-6 ani
Program scurt - 8:00-12:30 (fara masa de pranz) = 1900 ron
Program mediu - 8:00-13:30 (pranzul inclus) = 2200 ron
Program lung - 8:00-18:30 = 2400 ron

Tarife grupa 1,5-3 ani
Program scurt - 8:00-12:00 (fara masa de pranz) = 2000 ron
Program mediu - 8:00-12:40 (pranzul inclus) = 2300 ron
Program lung - 8:00-17:00 = 2500 ron

Program:
8.00 - 8.30 - primirea copiilor
8.30 - 9.00 - Micul dejun
9.00 - 12.00 - activitati Montessori
11.00 - fructe
11.50 - limonada
12.00 - 12.50 - jocuri in aer liber
13.00 - pranzul
13.40 - 16.00 - odihna
16.10 - limonada
16.30 - 17.20 - limba engleza
17.30 - gustare
17.40 - jocuri afara
Atunci cand timpul permite (temperatura de afara este de peste 12-15 grade Celsius) copiii mananca afara, si de asemenea lectia de limba engleza se desfasoara in aer liber.
Pentru invatarea limbii engleze folosim programul Pingu, program ce permite invatarea limbii straine ca limba nativa, fara paralela cu limba materna. Profesor nativ de limba engleza.

Grupe: Pedagogia Montessori prevede grupe mixte de varsta. In centrul nostru educational primim copii incepand cu 1 an si 6 luni.

Meniul nostru este elaborat impreuna cu medicul specialist in nutritie si vizeaza principii de alimentatie sanatoasa, cat mai naturala, echilibrata si diversificata.

Ce folosim?
- Sare neiodata in cantitati mici, faina integrala. Nu folosim ulei rafinat.
- Ca indulcitori folosim: curmale, miere, zahar brut.
- Folosim preponderent lactate procurate de la ferma de capre.
- Este exclusa carnea de pui de crescatorie, suntem atenti in privinta selectarii surselor de carne.
- Pe langa curcan si vita meniul gradinitei contine si carne de miel, ied, rata si iepure.

Cum combinam?
Respectam recomandarile nutritioniste de combinare a alimentelor:
- Nu combinam carne cu cartofi. In general evitam combinarea carbohidratilor cu carnea. Din acelasi motiv, dar si pentru a asigura aportul optim de nutrienti, masa de pranz nu este insotita de paine.
- Nu combinam la aceeasi masa carne si lactate.
- Meniul saptamanal contine in principiu o zi de carne rosie, o zi de carne alba, o zi de peste, doua zile vegetariene. O data la aproximativ 4 saptamani o zi de carne este inlocuita cu una in care includem produse lactate.
- Lactatele apar cel mai adesea in meniu la micul dejun.
- Meniul contine salate diverse zilnic.

Cum pregatim?
- Inabusit
- La cuptor
- In cazul alimentelor procesate termic, uleiul se adauga la final. In acest caz, folosim ulei de rapita presat la rece, intrucat are pragul de fierbere mai ridicat.
- La salate si in mancarurile neprocesate termic folosim ulei de masline extra-virgin.
- Pe langa curcan si vita meniul gradinitei contine si carne de miel, ied, rata si iepure.
- Toate gustarile sunt pregatite la gradinita.
- Cantitatea mancarii pregatite este suficienta, copiii putand manca si doua sau trei portii. Fiind in crestere, copiii au perioade in care au nevoie de un aport nutritional mai mare in unele perioade si este important sa ca locul in care isi petrec 5 zile pe saptamana sa poata onora aceste nevoi.

  • Gradinita isi asuma si educatia culinara a copiilor, cunoscand importanta unei relatii naturale, echilibrate, cu hrana.
  • Copiii sunt serviti cu limonada cu miere inainte de masa cu jumatate de ora, astfel incat sa evitam situatiile in care copilul solicita apa in timpul mesei, ceea ce ar duce la diluarea sucurilor gastrice si ingreunarea procesului digestiv.

Mostra meniu


TV-GradiniteBucuresti.ro
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Toamnei, nr. 76-78
Reper: Piata Gemeni, Liceul Cantemir, Bb. Dacia, Str. Mihai Eminescu
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0757.467.127; 0721. 204.642
Persoane de contact: Iulia Dumitrache
Internet:
Web: www.livadacucopii.ro
E-mail:  centrul@livadacucopii.ro

Recomandati aceasta pagina: