Gradinite - predare metoda Montessori
Gradinita & Scoala Monterra

Gradinita Monterra

Monterra. Construim o comunitate Montessori

Infiintata in 2010, Monterra este o scoala si gradinita Montessori ce ofera un program educational integrat si complet, bazat pe principii Montessori, acoperind 3 niveluri de invatamant: anteprescolar, prescolar si primar (autorizate de Ministerul Educatiei Nationale). Oferim pedagogie Montessori autentica, abordare personalizata pentru fiecare copil in parte (in functie de nevoile si interesele sale) si un mediu de lucru primitor, securizant si stimulant pentru copil. Cadrele didactice au cursuri AMI (Association Montessori Internationale) de cel mai inalt nivel si intreaga echipa este instruita in metoda ESPERE de comunicare, pentru a construi relatii sanatoase cu cei din jur.

La Monterra copilul se afla in centrul activitatii noastre iar in relatia cu el nu folosim recompense sau pedepse, transmitem mesaje pozitive si cultivam relatiile bazate pe prietenie, incredere si respect reciproc. Pentru noi educatia este un parteneriat (Monterra - Parinti - Actori Sociali), avand Copilul in centru, in care toate partile implicate contribuie la construirea unui proces de educatie care sa le ofere copiilor sansa unei dezvoltari naturale spre implinirea potentialului uman imens al fiecaruia. Clientii nostri sunt parintii iar beneficiarul real si final al serviciilor noastre este Copilul.

Limba engleza:
Activitatea de limba engleza la fiecare grupa este inclusa in programul standard si isi propune sa obisnuiasca copilul cu sunetul limbii, sa il ajute sa-si insuseasca un minim de vocabular si conversatie, toate acestea realizandu-se prin jocuri, povesti, cantece cu actiuni, lucru manual si jocuri de rol. Materialele folosite sunt adaptate varstei, copilul invatand prin joc - el este liber sa participe, sa se joace, sa se distreze, invatand de multe ori fara sa isi dea seama.

Programa. In Monterra se respecta programa Montessori aprobata in Romania (Montessori, ca alternativa educationala recunoscuta in Romania, are propriul Curriculum 3-6 ani si 6-12 ani, aprobat prin Ordinul Ministrului nr 6142/1.11.2011, care urmeaza standardul Montessori international. Conform curriculumului Montessori pentru 3-6 ani, intreaga programa scolara este acoperita prin urmatoarele arii curriculare: Viata practica, Senzorial, Matematica, Limbaj, Stiinte si activitati culturale. Programa poate fi completata cu discipline complementare, la decizia Monterra, in limita orelor prevazute in programa cadru pe fiecare an de studiu. La Monterra oferim:

 • zilnic trei ore de lucru individual cu materiale autorizate Montessori
 • limba engleza inclusa in programul standard
 • activitati de grup (Circle time) in cadrul carora desfasuram lectii de gratie si curtoazie, jocuri distractive cu rol in dezvoltarea limbajului si a cunostintelor despre lumea ce ne inconjoara, citim carti de povesti sau enciclopedii, invatam cantece si poezii etc.

Cluburile Monterra:
In Monterra curriculumul Montessori este completat cu optionale extracurriculare ce urmaresc sa intregeasca dezvoltarea emotionala, sociala si cognitiva a copilului. Acestea sunt stabilite in parteneriat cu parintii. Principiile noastre in organizarea Cluburilor Monterra sunt:

 • Lucrul cu profesionisti si oameni cu talent autentic in a atrage copilul in activitate
 • Profesori colaboratori in acord cu valorile si principiile noastre de educatie
 • Captarea interesului copiilor si crearea unor “pasiuni” durabile

INFORMATII:

Autorizare / Acreditare: Cele 3 niveluri de invatamant: anteprescolar, prescolar si primar sunt autorizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Orar:
Program scurt: 8.00 - 12.00
Program mediu: 8.00 - 13.00
Program lung: 8.00 - 18.00

Tarife:
Program scurt
: 8.00 - 12.00 = 1600 RON
Program mediu: 8.00 - 13.00 = 1950 RON
Program lung: 8.00 - 18.00 = 2400 RON

Se adauga o taxa de inscriere de 1300 RON nereturnabila, valabila pentru anul scolar in curs care include:

  • participarea copiilor la activitatile extrascolare si serbarile organizate pe parcursul anului scolar
  • participarea gratuita a parintilor la doua seri Montessori si un atelier ESPERE pentru un membru al familiei, conform calendarului anual

...........................

 • Vacantele si sarbatorile legale se achita 100%.
 • Au prioritate la inscriere, in ordine: copiii care au frecventat Monterra, copiii care au frati/surori la Monterra, copiii care au frecventat o gradinita/scoala Montessori, copiii din afara sistemului Montessori

Reduceri:

 • 3% la plata anuala
 • 10% pentru al doilea copil in cazul fratilor (in cazul in care amandoi sunt inscrisi la gradinita Monterra). Reducerea nu se aplica pentru programul scurt fara masa.
 • 15% pentru copilul inscris la gradinita (in cazul in care un copil este inscris la scoala si unul la gradinita in cadrul Monterra). Reducerea nu se aplica pentru programul scurt fara masa.
Pentru lunile de vara - 1 Iulie - 18 August - Monterra ofera Scoala de Vara la tariful de 500 lei/saptamana calendaristica, fara Club de Inot, in conditiile a minim 8 participanti.

Spatiul gradinitei:
Monterra functioneaza in doua sedii:

* sediul Monterra 1, aflat in zona Arenei Nationale, pe Str. Sergent Serbanica Vasile, cu intrare de pe Str Herta nr. 13, un spatiu cu verdeata si retras fata de zona de trafic intensiv din bulevarde. Aici ne bucuram sa ne desfasuram activitatea in clase generoase (clase de peste 70 de mp), luminoase si intr-o curte spatioasa (500 de mp).
* sediul Monterra 2, Strada Sergent Pamfil Nastase nr. 26, Sector 2, Bucuresti, (punct de reper: la 2 minute de statia de metrou Stefan cel Mare), cu clase generoase (peste 70 de mp), luminoase si curte spatioasa (500 de mp).

Grupele de copii:
Cresa: 1,6- 3 ani
Gradinita: 3-6 ani

Alimentatie:
Micul dejun nu contine mezeluri sau dulciuri excesive, este bazat pe cereale integrale, lactate, fructe si legume si alegem mierea in locul zaharului. Este oferit ca gustare complementara, integrata in programul educativ Montessori (aria curriculara Viata Practica) in regim de bufet suedez, prin intermediul oficiului alimentar de distributie a alimentelor din cadrul Monterra.
Pranzul este intocmit de nutritionist si verificat prin ancheta alimentara trimestriala. Ciorbele si supele nu au nici un fel de amelioratori de gust iar continutul de sare este mediu spre scazut pentru intregul meniu. Avem o varietate mare de legume in meniul actual si in fiecare zi este nelipsita salata de legume proaspete din meniul copiilor.
Gustarea de dupa amiaza contine alimente preparate in ziua respectiva de firma de catering (nu sunt cumparate din comert): am ales cu predilectie gustari sanatoase din faina integrala, fara zahar, eventual indulcite cu miere: biscuiti integrali cu seminte si miere, desert Voinicel (grau, hrisca, arpacas cu nuci, stafide si miere), budinca de orez cu lapte si amaranth.

Program de somn: 14.00-16.00

Vacante:
Gradinita functioneaza pe toata perioada anului.
Vacanta de Craciun (2 saptamani),
Vacanta de Pasti (1 saptamana),
Vacanta de vara (luna august - copiii pot veni la gradinita pentru activitati recreative, fara program educativ).


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Gradinita & Scoala Monterra !
TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Monterra 1: Strada Sergent Serbanica Vasile nr. 7, sector 2, Bucuresti
Cartier: Vatra Luminoasa
Reper: Mega Mall, Stadionul National (intrarea se face de pe strada Herta 13, a doua parcare pe partea stanga - sensul de intrare din strada Cernauti)

Monterra 2: Strada Sergent Pamfil Nastase nr. 26, Sector 2, Bucuresti
Cartier: Stefan cel Mare
Reper: la 2 minute de statia de metrou Stefan cel Mare
Numere de telefon: Tel.fix: 021.252.03.07
Tel.mobil: 0751.067.279
Fax: 021.252.03.07
Persoane de contact: Trifu Anca
Internet:
Web: www.scoalamonterra.ro
Blog: www.aicicrescmontessori.ro/blog
E-mail:  contact@aicicrescmontessori.ro

Recomandati aceasta pagina: