Gradinite - predare in limba Engleza
Gradinita Internationala King George - membra a BRITISH COLLEGE - predare integrala in lb. engleza

Gradinita King George
Gradinita King George

KING GEORGE ENGLISH ACADEMY

Competenta lingvistica a individului este prioritara in spatiul cultural european, de aceea misiunea formativa a invatamantului este coerent exprimata in statele avansate.

Conceptul de educatie timpurie are in vedere si invatarea limbilor straine, cercetarile aratand ca pe parcursul primilor ani de viata, copiii trec printr-o perioada in care invata mult mai usor o limba straina. Astfel, cu cat copilul este expus interactiunii cu o alta limba decat cea materna, cu atat va creste abilitatea sa de a intelege si de se exprima si in limba materna.

Astfel a luat nastere King George English Academy, perspectiva fiind cea de a le oferi copiilor aceasta posibilitate, avand in vedere limba engleza in primul rand, cu care sunt familiarizati copiii incepand cu varsta de 3 ani, pregatindu-i astfel pentru succesul academic viitor.

Copiii au capacitatea de a invata o limba in mod diferit decat adultii, astfel incat inainte de adolescenta isi vor insusi cu usurinta limba respectiva si vor dobandi o pronuntie identica cu cea a vorbitorilor nativi ai acelei limbi. Multi dintrea dultii care incep sa invete o limba straina in timpul liceului sau chiar mai tarziu se uita uneori cu invidie la copiii lor bilingvi cu cata usurinta invata o limba straina care lor le-a luat atat timp si efort. O parte dintre copiii bilingvi folosesc ambele limbi invatate cu aceleasi abilitati, pe cand unii dintre ei invatau una dintre cele doua limbi mai bine decat pe cealalta. In ambele cazuri insa, orice copil bilingv va dobandi o capacitate superioara de intelegere si invatare a unei limbi straine mai tarziu in viata. Chiar daca copilul nu vorbeste cea de-a doua limba, chiar si numai faptul de a auzi ceva in acea limba isi va pune amprenta asupra dezvoltarii sale lingvistice de mai tarziu si-i va crea un avantaj educational. Prin contactul cu o alta cultura/limba, copilul va putea sa inteleaga oamenii din afara culturii sale materne. Chiar daca acesti copii traiesc langa persoane pentru care cea de-a doua limba invatata de copil nu este limba materna, ei vor intelege la un moment dat cum aceeasi situatie poate fi interpretata diferit in doua culturi/limbi diferite.

In cadrul King George English Academy functioneaza grupe cu predare integrala in limba engleza, facilitand astfel accesul copiilor catre institutii de educatie de prestigiu, atat din tara, cat si din strainatate.

Insusirea unei limbi straine schimba literalmente modul in care e vazuta lumea, existand conexiuni mult mai profunde care-si fac aparitia in timpul procesului de invatare. Impreuna cu invatarea cuvintelorsi a gramaticii, invatam inconstient un mod cu totul nou de a vedea lumea. Exista o stransa legatura intre limba, cultura si cunoastere.

Invatarea unei limbi straine ar trebui sa inceapa in jurul varstei de 3 ani, cand copilul si-a insusit relativ limba materna, pentru a evita riscul de interferenta. La aceasta varsta, obiectivele se limiteaza la formarea abilitatilor de a percepe sunetele limbii si la constituirea unui vocabular pasiv, mai tarziu, de la varsta de patru ani, urmarindu-se insusirea de catre copii a unui vocabular activ, formarea abilitatilor de a se exprima in propozitii.

Invatarea eficienta a unei limbi straine la o varsta timpurie depinde in primul rand de relatia educator/adult copil si de metoda/ maniera in care copiii sunt expusi experientei lingvistice, respectandu-se totodata principiile invatarii unei limbi straine la varsta prescolara: principiul bunei comunicari, principiul bilingvismului si principiul formatului narativ.

In cadrul  KING GEORGE ENGLISH ACADEMY , predarea se face exclusiv in limba engleza, dupa curriculum-ul prescolar britanic (bazat pe Early Years Foundation Stage & Primary Frameworks). Grupele de copii sunt constituite dupa criteriul varstei, conform nivelelor din invatamantul prescolar britanic: 2-3s, 3-4s, 4-5s, 5-6s.

In cadrul acestor grupe activitatile sunt structurate pe teme din curriculum-ul britanic: Finger play games, Drama class, Yippeee Blue/Green, Nursery rhymes, Stretch and Grow, Magic hands, Gym songs, Sensory games, facilitand astfel copiilor achizitia de vocabular si stimulandu-i a invata si vorbi limba engleza.

King George English Academy organizeaza invatamant prescolar cu predare integrala in limba engleza pentru grupele de varsta 2-6 ani. In cadrul Gradinitei oferta educationala cuprinde:

 • Durata an scolar: 10 luni (1 septembrie-30 iunie)
 • Summer School: 1 iulie-14 august
 • Program: 07:30-18:30

Programul include:

 • Predare integrala in limba engleza, dupa curriculum-ul prescolar britanic (bazat pe Early Years Foundation Stage & Primary Frameworks);
 • Pregatire intensiva pentru obtinerea certificatelor de competenta lingvistica Cambridge;
 • Evaluari si teste periodice individuale;
 • Manuale si caiete de lucru elaborate de edituri didactice britanice precum: Longman, Express Publishing, Oxford University Press, MacMillan, BBC;
 • 3 cluburi optionale la alegere;
 • Accesul la softuri educationale, tabla interactiva multitouch;
 • Participari la concursuri nationale si international;
 • Posibilitatea de a desfasura activitati optionale variate (limbi straine, arte vizuale, activitati sportive, sah, mind lab, arta oratorica, activitati de dezvoltare personala);
 • Asistenta psihopedagogica.

Copiii invata a doua limba prin metoda fonetica, adica prin expunerea la sunetele limbii engleze. In predare sunt utilizate metodele interactive, softuri educationale specifice, datorita eficientei lor in ceea ce priveste comunicarea si vorbirea fluenta: role-play, mini-scenete, brainstorming, jocuri didactice.

Predarea se face dupa manuale si caiete de lucru elaborate de prestigioase edituri didactice britanice: Longman, Express Publishing, Oxford University Press, MacMillan. De asemenea, sunt folosite in metodele de predare si softuri educationale interactive.

Pentru a completa educatia copiilor in domenii diverse, propunem pe toata perioada anului scolar activitati optionale pe care copiii le pot urma in functie de interesele, nevoile si abilitatile lor.

Oferim astfel copiilor posibilitatea de a participa la activitati demonstrative pentru a-si da seama daca interesul pentru o anumita disciplina optionala este mentinut, iar cu sprijinul profesorilor specializati oferim informatii utile parintilor, cu privire la modalitatile de consolidare si sustinere a activitatii in cadrul familiei. In acelasi timp, oferta de activitati optionale este revizuita si imbogatita permanent, astfel incat sa vina in intampinarea interesului manifestat de parinti si copii totodata.

Activitati optionale care se desfasoara pe parcursul anului scolar:

 • cursuri de limbi straine (limba engleza, limba germana);
 • activitati sportive (karate, dans, balet, sah, inot, scrima);
 • arte vizuale (pictura, art&craft);
 • arta teatrala si actorie;
 • curs de dezvoltare personala.

TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Gradinita King George !
TV-GradiniteBucuresti.ro
DATE DE CONTACT
Adresa:

Str. Cimpoierilor nr. 2
Reper: in apropierea Spitalului Budimex
Sector: 4

Str. Piscul Crasani, nr. 17
Reper: Militari-Pacii
Sector: 6

Intrarea Capelei, nr. 9B
Reper: Piata Gorjului
Sector: 6

Numere de telefon:

Tel.Mobil: +40 751 024024
Erofelia Cristea - director educativ / E-mail: gradinitabrancoveanu@king-george.ro

Tel. Mobil: +40 763 642595
Dana Livadariu - director / E-mail: gradinitamilitari@king-george.ro

Tel.mobil: +40 761 880643 ;
Daniela Oancea - Director gradinita / E-mail: scoala@king-george.ro


Internet:
Web: www.king-george.ro
E-mail:  office@king-george.ro

Recomandati aceasta pagina: