Asigurari de viata pentru copii
Metropolitan Life

Metropolitan Life

Metropolitan Life este companie afiliata MetLife - Metropolitan Life Insurance Company, un lider global în asigurari, planuri de pensii şi programe de beneficii pentru angajati.  

In Romania oferim asigurari de viata, de sanatate si pensii private obligatorii pentru aproape 2 milioane de clienti.

Suntem numarul 1 în asigurari garantate, accidente si imbolnavire si numarul 3 pe piata de asigurari de viata cu o cota de piata de 15%.

Anul acesta implinim 15 ani de activitate pe piata locala, reunind experienta si performanta companiilor achizitionate: Alico Asigurari si Alico Pensii (2010), fosta Aviva Asigurari de Viata (2012).

Brandul Metropolitan Life se bazeaza pe istoria si succesul grupului realizate de-a lungul celor 145 de ani in care a castigat increderea a peste 90 de milioane de clienti. Astazi, prin filialele şi companiile sale afiliate, grupul detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

Pentru ca nevoile clientilor nostri sunt variate, la Metropolitan Life poti gasi o oferta completa de asigurari de viata, planuri de protectie cu componenta de economisire, planuri pentru copii, asigurari de sanatate, de accident, acoperire pentru afectiuni grave, programe de investitii, precum si planuri de acumulare cu componenta de pensie.

Economii pentru copii

Programul de Asigurare cu Economisire pentru Copii de la Alico – Junior Extra -  ofera economisire garantata pentru viitorul copiilor si protejeaza planul de viitor pentru copii impotriva unor diverse riscuri. Intelegem ca a oferi copilului siguranta, liniste, o educatie de calitate si cat mai multe sanse de a reusi in viata este o dorinta normala a fiecarui parinte, acesta fiind si scopul produsului de asigurare descris mai jos.

Descrierea produsului

 • Junior Extra iti permite sa economisesti bani pentru a-i oferi copilului tau un inceput bun in viata si in acelasi timp te ajuta sa il protejezi.
 • Acelasi contract iti ofera totodata si protectie financiara pentru diverse riscuri.

Afla cum functioneaza economisirea:

 • La maturitatea contractului copilul tau va dispune de o Suma Asigurata garantata la care se adauga beneficiul investitional obtinut suplimentar.
 • Primeste un rezultat investiţional garantat (denumit dobândă tehnică) ce se regăseste în Suma Asigurată de la maturitatea contractului.
 • Suplimentar, primeste un Bonus de Maturitate de 5 – 10% din Suma Asigurată dacă toate primele au fost achitate la termenul indicat pe perioada contractului

Afla in ce consta protectia financiara oferita de polita:

 • In cazul unei spitalizari sau interventii chirurgicale pentru copil din accident sau imbolnavire, compania va acoperi cu suma stabilita in contract aceste cheltuieli medicale
 • In cazul unui eveniment tragic neprevazut precum decesul parintelui rezultat in urma unui accident, copilul va primi Suma Asigurata pentru a-l ajuta din punct de vedere financiar sa depaseasca aceste momente.
 • Alegi durata contractului: pe o perioada de 10 ani, sau pana cand copilul implineste 18, 21 sau 23 de ani.

Optiuni

 • Ai posibilitatea de a alege Sume Asigurate Garantate semnificativ mai mari inca de la inceput, prin acceptarea majorarii primelor cu 3% in fiecare an
 • Poti majora elementul de economisire prin Clauza de Investiţie Depozit
 • Exista optiunea de a plati noi pentru tine. Daca datorita unei invaliditati totale si permanente sau a decesului titularului, nu mai poate fi continuata plata primelor de asigurare, Alico preia plata acestora, astfel incat la sfarsitul contractului copilul tau va beneficia de aceeasi suma de bani.
 • La sfarsitul contractului poti alege cum sa primeasca banii: toti banii odata, daca vrea sa isi ia o casa, o masina sau pentru orice altceva ar dori sa ii utilizeze sau in rate, pe o perioada stabilita – de exemplu, ca bani pentru finantarea studiilor

Mai multa acoperire

 • Tu decizi daca vei extinde beneficiul de protectie pentru copil si in cazul altor evenimente neprevazute: Invaliditate permanenta totala sau partiala survenita in urma unui accident.

NOUTATI:

Metropolitan Life lansează Dr. KID,
prima asigurare de sănătate din România dedicată copiilor

 • 2014 este Anul Copilului pentru Metropolitan Life
 • Dr. KID este soluția unică pentru protecția copilului în situația diagnosticării cu o boală gravă, a spitalizării, intervențiilor chirurgicale și invalidității
 • Odată cu noul produs, Metropolitan Life lansează platforma online „Părinți în control”

București, 22 ianuarie 2014 Metropolitan Life lansează Dr. KID, prima asigurare de sănătate din România dedicată special copiilor, cu beneficii unice la nivel național. Produsul le oferă celor mici protecție 24 de ore din 24, în cazul diagnosticării cu o boală gravă, în eventualitatea unui accident, dar și alte beneficii importante pentru sănătatea acestora.
Grija părinților pentru copii se concretizează tot mai des în contractarea unor polițe de asigurare pentru cei mici. După ce, în 2013, numărul de polițe s-a dublat față de 2012, prima medie anuală pentru acest tip de asigurare situându-se în această perioadă în jurul valorii de 1.900 lei, Metropolitan Life va dezvolta și mai mult portofoliul de produse de protecție pentru cei mici, anul 2014 fiind, din punct de vedere al focusului activității companiei, Anul dedicat Copilului.

 „Am creat Dr. KID pentru a susține rolul părinților de a-și crește copiii, protejându-le sănătatea și de a le oferi educație. Am ținut cont de preocuparea tot mai mare a părinților pentru protecția copiilor, dar și de statisticile care arată nivelul crescut al îmbolnăvirii cu o afecțiune gravă și al accidentelor la copii.Obligația noastră morală ca părinți este să fim pregătiți pentru situațiile neprevăzute din viața copiilor noștri, având soluția potrivită în momentele dificile. Cu Dr. KID, Metropolitan Life oferă părinților această soluție, atât prin beneficiile unice, cât și prin experiența locală și globală în administrarea riscurilor”, a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

La nivel mondial, la fiecare 3 minute, un copil este diagnosticat cu o boală gravă, conform unui studiu efectuat de Institutul Oncologic din București. Din aceeași sursă, în România, zilnic, 35 de copii și tineri cu vârsta între 0 și 26 de ani sunt diagnosticați cu o afecțiune gravă. Polița Dr. KID garantează primirea sumei asigurate stabilite în cazul în care copilul este diagnosticat cu una din 20 de afecțiuni grave, 10 dintre ele având incidenta cea mai mare în rândul copiilor, dar și a beneficiilor oferite în caz de fracturi, arsuri, spitalizare și intervenții chirurgicale sau invaliditate permanentă. În plus, Dr. KID protejează financiar copilul cu o anuitate educațională pe 5 ani în cazul decesului din accident al părintelui. De asemenea, părintele primește o indemnizație și în cazul apariției invalidității totale și permanente în urma unui accident suferit de acesta.
Mai mult, pentru că statisticile arată că 80% din accidentele în care sunt implicați copiii se produc în casă, iar în vacanță copiii sunt mai expuși riscurilor, polița Dr. KID dublează beneficiile în cazul în care copilul întâmpină astfel de situații dificile în perioada vacanței de vară: fracturi, arsuri sau chiar apariția invalidității permanente.

Asigurarea Dr. KID poate fi încheiată fără să fie necesară o evaluare medicală a copilului sau părintelui, fiind disponibilă în 4 pachete de beneficii, în funcție de nivelul de protecție ales de părinți.
Odată cu Dr. KID, Metropolitan Life lansează și platforma online Părinți în control – www.parintiincontrol.ro, un spațiu virtual în care părinții pot obține sfaturi utile și îndrumare în legătură cu cele mai frecvent întâlnite probleme ale copiilor lor, chiar de la SuperNanny – Irina Petrea. Totodată, platforma cuprinde o secțiune cu cele mai relevante informații despre provocările cu care se întâlnesc părinții, în funcție de vârsta copilului, dar și jocuri educative. În plus, părinții pot afla din ce tipologie de părinți fac parte cu ajutorul quiz-ului „Ce tip de părinte ești?” și primesc recomandările specialistului în funcție de rezultatul obținut.
Promovarea Dr. KID va fi realizată în special în mediul online, incluzând platforma dedicată și o campanie media pe cele mai importante site-uri dedicate părinților, lifestyle și economice, dar și o pagină de Facebook, aplicații mobile și proiecte speciale pe tot parcursul anului.

Metropolitan Life mai deține în portofoliul de asigurări destinate copiilor încă două produse, Junior Extra și Junior Invest, a căror creștere a fost semnificativă anul trecut, întrucât numărul de polițe încheiate, cât și volumul de prime brute subscrise s-au dublat anul trecut în comparație cu 2012. Părinții s-au orientat în special către asigurarea pentru copii cu economisire garantată, numărul de polițe Junior Extra încheiate în 2013 fiind mai mult decât dublu față de volumul asigurărilor pentru copii cu componență de investiție, iar vârsta medie a copiilor de la care părinții au optat pentru o poliță de la Metropolitan Life a scăzut la 4 ani. Așadar, interesul pentru protejarea copiilor și asigurarea viitorului lor a crescut semnificativ. „Estimăm ca la finalul anului 2014, vom avea o creștere de 20% în ceea ce privește volumul asigurărilor dedicate copiilor”, a mai spus Theodor Alexandrescu.

Exemplu de calcul:
Dacă părintele achiziționează pentru copilul său pachetul Relaxat sau Grijuliu, beneficiile sunt următoarele:


BENEFICII (RON)

Relaxat

Grijuliu

Diagnosticare cu afecțiuni grave

50.000

75.000

Telediagnostic, a doua opinie medicală

 

Fracturi/ Arsuri

2.000

3.000

Spitalizare/ zi

50

75

Intervenție chirurgicală

3.000

5.000

Invaliditate permanentă din accident

50.000

75.000

Deces din accident

1.000

1.000

Invaliditate permanentă din accident (Titular)

60.000

90.000

Deces din accident (Titular)

60.000

90.000

Prima de asigurare pentru aceste pachete, indiferent de vârsta copilului este de 60, respectiv 90 lei pe lună.
* * *

Despre Metropolitan Life
Brand-ul Metropolitan Life se bazează pe istoria și succesul grupului MetLife (NYSE: MET)  – Metropolitan Life Insurance Company – realizate de-a lungul celor 145 de ani în care a câștigat încrederea a peste 90 de milioane de clienți. Astăzi, prin filialele și companiile sale afiliate, MetLife deține poziții de conducere în piețe din Statele Unite, Japonia, America Latină, regiunea Asia Pacific, Europa și Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life:

 • Este numărul 1* în asigurări garantate – accidente și îmbolnăvire
 • Este numărul 3* în piața de asigurări de viață, cu 15% cotă de piață
 • Are 15 ani de activitate pe piața locală de asigurări de viață
 • Aproape 2 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață sau pensii private obligatorii oferite de companiile noastre.

*în funcție de primele brute subscrise la finalul anului 2012, cf. Raport Anual emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară – Asigurări.

Date de contact:
Cristina Drăghici                                                                                    Sorina Mihail
021 208 41 31                                                                                          0751 751 389
cristina.draghici@metropolitanlife.ro                                                  sorina@thepractice.ro   

Dr.Kid Dr.Kid Dr.Kid Dr.Kid
Dr.KidDATE DE CONTACT
Adresa: Europa House, Blvd. Lascar Catargiu 47-53, Sector 1, 010665
Numere de telefon: Tel.fix: 021 208 41 00
Fax: 021/208 41 04;
Internet:
Web: www.metropolitanlife.ro
E-mail:  client@metropolitanlife.ro, office.atc@metropolitanlife.ro

Recomandati aceasta pagina: