Articole pentru Gradinita/Scoala
Trimex Farma - va prezinta BIOAKT - un dezinfectant nou, ideal pentru gradinite & scoli

Trimex Farma va prezinta BIOAKT - un dezinfectant nou, ideal pentru gradinite & scoli

Trimex Farma va prezinta BIOAKT - un produs dezinfectant NOU, netoxic, rapiditate in actiune 30 secunde - max 2 minute, actionand pe orice virus sau bacterie, ideal pentru gradinite, scoli, spitale, etc.
Trimex Farma va prezinta BIOAKT - un dezinfectant nou, ideal pentru gradinite & scoli

Trimex Farma va prezinta BIOAKT - un dezinfectant nou, ideal pentru gradinite & scoli

BIOAKT - un dezinfectant nou, ideal pentru gradinite & scoli


Despre dezinfectanti

Ce ar trebui sa stim despre un dezinfectant:
1. sa fie avizat legal
2. sa fie eficace
3. sa fie cat mai putin toxic (sau deloc)
4. sa aibe rezistenta in timp
5. sa nu dauneze mediului
6. pe eticheta sa fie prezentat nr de aviz sau alta acreditare

Toti dezinfectantii din lume, folositi inca de la inceputul sec XX, au o actiune chimica, ei actionand asupra bacteriilor si virusilor prin toxicitatea lor sau printr-o forta ionica diferita. In general dezinfectantii contin: Clor, Iod, peroxid de hidrogen (apa oxigenata), alcool sau derivati ale acestora.
De accea, orice dezinfectant avizat, pe eticheta prezinta elemente de pericol care sunt marcate in triunghi rosu (toxic, inflamabil, corosiv, iritant, etc). Ele sunt facute cu un grad de toxicitate acceptabil pentru om, dar avand nevoie de un timp mai scurt sau mai lung pentru a putea actiona asupra bacteriilor si virusulrilor. Dezavantajul lor, mai ales asupra bacteriilor este ca in timp acestea capata rezistenta unele nascandu-se cu o membrana mai groasa . Din studii rezulta ca in ultima suta de ani doza de clor pentru a distruge aceiasi bacterie a crescut de 100 de ori. De accea in spitale sau in institutii cu grad mare de risc exista proceduri,ca la o perioada de timp sa se schimbe dezinfectantul (dezinfectantii) pentru a nu da sansa bacteriilor sa dezvolte rezistenta. De asemenea dupa dezinfectare de multe ori urmeaza clatire, sau aerisirea spatiilor dezinfectate, iar resturile de substante dezinfectante se neutralizeaza chimic de catre operatori specializati, fapt care in general nu este respectat deseurile ajungand in reteaua de canalizare sau pe sol, avand o influenta negativa asupra mediului .

Bioakt, produsul pe care vi-l prezentam, este un dezinfectant profesional, cu spectru larg. Produsul este inregistrat ca dispozitiv medical clasa II b la Agentia Nationala a Medicamentului a Ministerului Sanatatii, fiind produs in Italia.Produsul a fost lansat pe piata in anul 2017 in urma a 5 ani de caercetari,iar in 2020 in urma declansarii epidemiei de coronavirus fost acreditat si pentru folosinta de uz uman, pana atunci nu s-a vazut utilitatea folosirii lui, mai nou pentru dezinfectarea resurselor de apa potabila (Africa 2022).
Produsul a fost dezvoltat de fizicieni de renume din Italia, practic reusind sa stabilizeze o molecula de acid citric cu ioni de argint avand aceiasi sarcina electrica, pozitiva. La presiuni uriase, intru-un camp magnetic puternic se stabilizeaza ionii de argint pe molecula de acid citric,controland chiar distanta atomica,produsul fiind stabil 5 ani .
Practic, produsul contine 99 % apa purificata 1 % acid citric natural stabilizati cu ioni de argint
Produsul este total netoxic, fara nici-un simbolul de pericol sau de restrictie pe eticheta, cu o eficacitate foarte ridicata, timpi de anihilare a incarcaturii bacteriene si virale de aproximativ 60 secunde, avand o protectie reziduala de peste 18 ore.

Produsul este un cicatrizant excelent, orice rana sau zgarietura vindecandu-se foarte repede. De asemenea s-a dovedit foarte eficace in cazul arsurilor, fara usturime, de cele mai multe ori resorband chiar flictena dezvoltata in urma arsurilor mici. In caz de arsura se spreiaza pe suprafata afectata Bioakt 100 ml din abudenta mentinand zona umeda avand si un efect calmant.
Produsul Bioakt este compatibil cu orice material, iar utilizarea in stare pura nu are un efect oxidant sau coroziv asupra materialelor din metal, plastic, cauciuc, sticla sau altele,
Practic, primul mod de actiune asupra bacteriei este fizic, microbii recunoscand acidul citric ca sursa de hrana. In general, proteinele de transport traverseaza membrana celulara si transporta nutrienti si substante endogene necesare functionarii celulei. Din punct de vedere structural, aceste transportoare sunt constituite din 12 elice, care merg inainte-inapoi in grosimea membranei pentru a forma un canal prin care substantele sunt transportate in interiorul celulei. Practic, produsul actioneaza ca un cal troian. In cazul bacteriilor, proteinele de transport detecteaza acidul citric ca aliment, apoi il transfera in interiorul celulei, fara sa sesizeze ca sunt legati cu ioni de argint. Odata patrunsi in interiorul bacteriei, cationii de argint reactioneaza instantaneu cu gruparile incarcate negativ, provocand pagube ireversibile atat proteinelor, cat si ADN-ului si ARN-ului bacteriilor, blocand functiile metabolice si reproductive ale acestora si provocandu-le rapid moartea.
Al doilea mod de actiune se refera la actiunea ionilor de argint care dezactiveaza proteinele structurale si metabolice ale membranei, ceea ce conduce la moartea subita a bacteriei, acestea avand o sarcina electrica negativa.

Fiind slab legati cu acidul citric, ionii de argint sunt atrasi de gruparile de mercatani prezenti in proteinele structurale si metabolice legate la suprafata membranei prin concentratia de sulf. Proteinele sunt apoi bombardate cu ioni de argint, iar structura lor este distrusa, avand ca efect distrugerea celulei.
Acest mod dublu de actiune face din ionii de argint in acid citric un instrument absolut eficace inpotriva unui spectru larg de microbi.
Produsul Bioakt poate fi folosia la dezinfectarea la rece a oricaror suprafete, a jucariilor, a mobilierului, dezinfectarea gradinitelor, scolilor si a creselor, a spatiilor din cadrul cantinelor, a farmaciilor, a laboratoarelor, a spitelelor sau in orice alte zone cu risc.

Produsul are certificare de utilizare si la copii sub 3 ani
Pentru dezinfectarea aparaturii medicale si a dispozitivelor medicale, produsul Bioakt se pulverizeaza pe obiectele pe care doriti sa le tratati. Daca este necesar, dupa pulverizare aplicati produsul pe o compresa sau fasa (tifon) si frecati suprafata sau scufundati complet obiectul sau dispozitivul in recipientul cu solutie, lasand sa actioneze 2 minute (actiune antivirala, antibacterioana si fungica) si uscati daca este necesar. Atentie, nu clatiti cu apa! Produsul va continua sa aiba un efect rezidual de minim 18 ore. Sterilizarea la rece se realizeaza intotdeauna prin scufundare.
Produsul fiind utilizat si pentru sterilizarea la rece a dispozitivelor medicale chiar invazive (invazive care se pot introduce in organism pe cale chirurgicala), se pote utiliza cu succes la sterilizarea biberonelor dupa spalare si clatire,pulverizand atat in interior cat si exterior, lasand 2 minute, apoi fiind gata de folosire.La fel daca a cazut suzeta sau jucaria preferata la bebelusi, se clateste cu apa chiar rece, se pulverizeaza produsul dupa 2 minute fiind perfect sterila.

Produsul este disponibil in 4 variante de utilizare. Produsul nu se dilueaza, ci se foloseste ca atare, solutia gata preparata.
Varianta Bioakt Cotidian 100 ml, utilizare zillnica pe orice suprafata, tegumenete fiind foarte mic este usor de transpportat
Varianta Bioakt Cotidian 750 ml, utilizare zilnica, o data pe zi, se poate folosi in toate tipurile de sectii si servicii cu risc scazut.
Varianta Bioakt Intensiv, utilizare intensa, de doua ori pe zi, este indicat pentru serviciile si sectiile cu risc ridicat, putand fi folosit si in cazul dispozitivelor invazive si noninvazive.
Varianta Bioakt Ciclu soc, se recomanda in general pentru spitale sau saloanele care au fost ocupate anterior de pacienti sau purtatori de boli infectioase transmisibile sau infectati / colonizati cu bacterii MDRO (organisme rezistente la mai multe medicamente), pentru sterilizarea la rece a dispozitivelor sau instrumentarului invaziv / noninvaziv (prin instrumentar intelegand aparate sau alte dispozitive care nu suporta sterilizarea clasica, necesare in procesul medical invaziv sau noninvaziv.


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA BIOAKT - dezinfectant de la Trimex Farma, ideal pentru gradinite & scoli
TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA BIOAKT - dezinfectant de la Trimex Farma, ideal pentru gradinite & scoli

DATE DE CONTACT
Adresa: B-dul Republicii nr. 292 Pitesti, Arges
Numere de telefon: Tel.mobil: 0744.662.390
Persoane de contact: trimex.farma@gmail.com
Internet:
Web: www.trimexfarma.ro
facebook.com/trimexfarma

Recomandati aceasta pagina: