Fundatii pentru copii
Fundatia Caminul Phillip

Despre Fundatia Caminul Phillip

  Fondata in 1997 de Ovidiu si Viorica Filipescu, Fundatia Caminul Phillip este o organizatie neguvernamentala recunoscuta oficial, care ofera sprijin umanitar copiilor defavorizati si familiilor acestora din cartierul Prelungirea Ferentari si satul Valea Nehoiasului, judetul Buzau.

Pozitionare strategica

  Noi lucram acolo unde altii nu au curajul sa o faca. Proiectele noastre sunt situate in cele mai sarace zone urbane si rurale din Romania, Cartierul Prelungirea Ferentari din Bucuresti si satul Valea Nehoiasului din judetul Buzau.

  Fara interventia Fundatiei Caminul Phillip, viata copiilor din aceste zone ar fi fara perspective. Copiii din aceste zone lovite de saracie nu au posibilitatea de a-si satisface nici cele mai elementare nevoi, ca hrana si imbracamintea. Parintii lor sunt platiti nestisfacator sau nu au slujbe de loc. Daca acesti copii nu frecventeaza scoala, este foarte probabil ca ei sa devina traficanti de droguri, hoti, cersetori si/sau sa practice prostitutia.

  Noi, cei de la Fundatia Caminul Phillip, ne-am dat seama ca educatia este speranta pentru viitorul acestor copii si, de aceea, desfasuram programe care previn abandonul scolar si imbunatatesc performantele scolare. De asemenea, asiguram copiilor hrana si asistenta medicala. Luand in consideratie importanta climatului familial pentru dezvoltarea copilului, asiguram asistenta sociala si consiliere psihologica familiilor acestora.

Viziunea

  Noi credem ca fiecare copil merita o sansa de reusita in viata, indiferent de situatia financiara. Oferind resurse si oportunitati copiilor saraci, speram sa le schimbam viata si sa le dam posibilitatea sa se realizeze. Personalul nostru le insufla copiilor valoarea respectului fata de ceilalti, importanta educatiei si necesitatea initiativei individuale, toate acestea fiind esentiale pentru o dezvoltare adecvata si pentru realizari viitoare. Speranta noastra este ca atunci cand copiii cresc, sa impartaseasca aceste valori celorlalti si astfel vor putea schimba si ei viata altor membrii ai comunitatii.

Misiunea

  Misiunea fundatiei Caminul Phillip este de a asigura bunastarea fizica, mentala si emotionala a copiilor, adolescentilor defavorizati si a familiilor lor (inclusiv a celor de etnie roma) prin oferirea de programe educationale, asistenta sociala si medicala, consiliere psihologica si activitati extracurriculare. Programele noastre sunt menite sa acopere nevoile complexe ale copiilor si ale familiilor lor.


  Obiective principale

Educationale

(Re)integrarea copiilor defavorizati in sistemul educational
Prevenirea abandonului scolar
Dezvoltarea unor parteneriate educationale cu cadrele didactice din scolile frecventate de copiii asistati
Asigurarea educatiei pentru parinti
Asigurarea orientarii profesionale pentru copii si a consilierii profesionale pentru parinti

Nutritionale

Servirea mesei pentru fiecare copil asistat, zilnic
Administrarea de vitamine si alte suplimente nutritive

Medicale

Oferirea de asistenta si ingrijire medicala pediatrica si stomatologica si educatie pentru sanatate
Asigurarea de consiliere psihologica, terapie individuala si de grup, pentru copii si parintii lor
Asigurarea necesarului nutritiv pentru copiii asistati
Efectuarea unor tratamente medicale

Sociale 

Prevenirea abandonului copilului, prin rezolvarea problemelor specifice familiei
Evaluarea nevoilor individuale si ale familiei si dezvoltarea unor strategii pentru a satisface aceste nevoi
Dezvoltarea si mentinerea partneriatului cu familiile si comunitatea, cu liderii locali, cu autoritatile guvernamentale si cu alte ONG-uri

Extracuriculare

Asigurarea unui loc de joaca sigur pentru copii, intr-un cartier periculos
Stimularea interactiunii multiculturale
Promovarea educatiei culturale, in special cea rroma
Asigurarea unor activitati recreative
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Tunsu Petre, nr. 9, sector 5 - Bucuresti, Romania
Numere de telefon: Tel/Fax: +40 (21) 423880
Internet:
Web: www.caminul-phillip.ro
E-mail:  phillip@dial.kappa.ro

Recomandati aceasta pagina: