Limbi straine pentru copii
Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU)

ESSU
Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU) dezvolta cu pasiune programe educationale non-formale complementare programei scolare, axate pe dobandirea de competente si contribuind cu bucurie la un mediu educational sustenabil pentru copii si comunitati. 

Inainte de a fi membri fondatori ai ESSU, suntem mame si ne dorim un mediu educational sustenabil pentru copiii nostri si comunitatea din care ei fac parte. Credem ca numai dezvoltandu-se intr-o comunitate sanatoasa, copiii nostri vor avea sansa sa devina adulti echilibrati.

Echipa noastra extinsa, alcatuita din membrii activi ai asociatiei, cat si din colaboratori, cadre didactice si formatori, detine pregatire si competente multidisciplinare, in domenii precum: filosofie, comunicare, sociologie, economie, limbi straine, stiintele educatiei si pedagogie, stiinte politice.

ESSU are in derulare activitati de dezvoltare a cunostintelor de limba franceza in cadrul unui club dedicat, adresat atat copiilor prescolari, cat si elevilor. De asemenea, echipa extinsa de traineri ESSU are in derulare si o serie de ateliere de educatie non-formala in scoli primare din Bucuresti prin intermediul a doua programe, 5SPRE10 si lecturEXPLORAM

5SPRE10 urmareste dezvoltarea a trei tipuri de ateliere de educatie non-formala complementare programei scolare si axate pe dezvoltarea celor mai importante competente-cheie pentru joburile viitorului:
- creativitatea
- gandirea critica
- rezolvarea de probleme
Aceste competente sunt asociate pozitiv cu dezvoltarea capacitatii elevilor de a intelege un text citit, de a selecta informatia relevanta si de a folosi mesajul in alt context, contribuind astfel la prevenirea analfabetismului functional. 

Cel de-al doilea program al ESSU, derulat in scoli primare din Bucuresti, lecturEXPLORAM, urmareste dezvoltarea de ateliere de lectura si dezbatere ludica pe marginea unor povesti contemporane despre calatorii si explorare, scrise de autori romani si care fac parte din literatura pentru copii, complementara curriculei scolare. Aceste ateliere sunt adresate elevilor din clasele pregatitoare (la cerere si elevilor din clasele I si a II-a) din scoli publice din Bucuresti, incurajand cititul independent si stimuland bucuria lecturii. La cerere, continutul atelierului poate fi adaptat si pentru copiii din grupele mari de gradinita.
Va rugam sa accesati pagina de Facebook a Asociatiei pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane sau site-ul www.5spre10.ro pentru a afla mai multe informatii legate de activitatea noastra.

Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU) a demarat campania Leapsa pe povesti.
Mai multe detalii gasiti aici: https://www.facebook.com/events/989863911450392/

ESSUDATE DE CONTACT
Adresa: B-dul Dacia nr. 68 ap. 2 sector 2 Bucuresti
Numere de telefon: Tel.mobil: 0745.093.959
Persoane de contact: Elena Burlanescu
Internet:
Web: www.5spre10.ro
fb: Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane
E-mail:  ong.essu@gmail.com
ESSU ESSU
ESSU

Recomandati aceasta pagina: