Educatie religioasa pentru copii
Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim

http://www.pelerinaje.ro/
DE CE CU CENTRUL DE PELERINAJ AL MITROPOLIEI OLTENIEI

1. Centrul de Pelerinaj Sfantul Nicodim al Mitropoliei Olteniei s-a infiintat in anul 2002 si a dobandit, in cei 7 ani de activitate, o vasta experienta. Pelerinii, care doresc sa se imbogateasca sufleteste, pasesc alaturi de noi, pe locuri pline de sfintenie, calauziti fiind intotdeauna de un preot, care insoteste fiecare grup.

2. Alaturi de prezentarea istoricului locurilor, realizata de ghidul vorbitor de limba romana, parintele va rosti zilnic rugaciuni de dimineata si de seara, va citi din Sfanta Scriptura, va rosti rugaciuni si ectenii pentru pelerini si pentru cei dragi de acasa, va explica semnificatia religioasa a obiectivelor vizitate, va intona cantari alaturi de pelerini, ajutandu-i pe toti pelerinii sa traiasca o atmosfera de intensa bucurie duhovniceasca.

3. De altfel, la plecarea intr-un pelerinaj in Tara Sfanta, fiecare participant primeste o carticica realizata de Centrul de Pelerinaj al Mitropoliei Olteniei, numita Cuvinte de folos pelerinului in Tara Sfanta si care cuprinde rugaciuni si cantari ce sunt rostite si intonate la obiectivele religioase vizitate in pelerinajul in Tara Sfanta.

4. Pelerinii nostri participa la Sfanta Liturghie de la Sfantul Mormant in noaptea de sambata spre duminica. Cu aceasta ocazie, cei ce doresc si sunt pregatiti se pot si impartasi (preotul grupului va putea spovedi pelerinii care solicita acest lucru). Preotii, ce fac parte din grupurile noastre, primesc de la Patriarhia Ierusalimului binecuvantarea de a sluji in acea noapte la Sfantul Mormant.

5. Centrul de Pelerinaj Sfantul Nicodim al Mitropoliei Olteniei este singura Agentie de turism din Romania pentru care s-au realizat doua filme documentare de succes. Cele 2 filme (Pelerin in Grecia si Pelerin in Egiptul Crestin), care prezinta pelerinajele realizate in Grecia si Egipt de catre Centrul de Pelerinaj, in anul 2004, respectiv 2006, au obtinut premiul I la Festivalul de Film Documentar de la Curtea de Arges. Alte doua filme realizate de o echipa de profesionisti (Pelerin in Israel si Pelerin in Turcia) sunt in lucru in acest moment.
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Fratii Buzesti, nr. 10 (intre Restaurantul Craiova si Hotelul Green House), 200381, Craiova, jud. Dolj
Numere de telefon: Tel./Fax: 0251.406647, 0725.442.686
Persoane de contact: Program Secretariat: Luni - Vineri 09-17, cu exceptia zilelor de sarbatoare (cruce rosie)
Internet:
Web: www.pelerinaje.ro
E-mail:  info@pelerinaje.ro
Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim

Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim Centrul de Pelerinaj - Sf. Nicodim

Recomandati aceasta pagina: