Casting / Foto pentru copii
Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii

Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii

MICILE VEDETE este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, dedicata exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, infiintata in anul 2010 de catre surorile Ariana si Ema Pendiuc - regizor de film si, respectiv, realizator de emisiuni de televiziune.

In cei 4 ani de activitate, Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” a reusit, impreuna cu o echipa de productie tanara si profesionista, alaturi de trainerii scolii si de cei peste 500 de copii pe care i-a instruit, sa realizeze 19 filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care fac parte dintr-o serie mai ampla intitulata „Aventurile Micilor Vedete”. Primul scurt metraj al seriei a avut premiera in luna octombrie 2010, iar de atunci alte 7 Premiere ale filmelor pentru copii realizate in cadrul scolii si-au primit pe Covorul Rosu cei peste 500 de invitati care au umplut de fiecare data pana la refuz cea mai mare sala a Cinematografului Movieplex, din Plaza Romania.

Dintre filmele care ii au in rolurile principale pe cursantii Scolii Micile Vedete, 4 scurt metraje au reusit performanta de a fi selectionate la Festivalul de Film de la Cannes in 2011, 2012 si 2014, la sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves: „Micile Vedete la scoala”, „Micile Vedete la tara”, „Micile Vedete descopera secretul magnetilor” si „Aventurile Micilor Vedete in parc”.

In afara de participarile la prestigiosul festival de film de la Cannes, filmele de scurt metraj ce fac parte din seria “Aventurile Micilor Vedete” au participat pana acum la festivaluri de film importante, atat din Romania (Dreamfest- Slatina, 2012 si 2013, Zlatna - 2013, DaKINO- Bucuresti, 2013 si 2014), cat si din afara tarii (Lucas - Germania, 2011, CineKid - Olanda, 2011, 2012, 2014, Isfahan - Iran, 2013, 2014 si Washington D.C. - SUA, 2014).

În plus, pana acum, peste 6000 de copii din 10 scoli bucurestene de elita au avut ocazia sa vizioneze filmele noastre pentru copii, in cadrul celor 3 editii ale Caravanei Micile Vedete, o initiativa unica de educatie non-formala ce a avut loc in 2011, 2013 si 2014.

Copiii care isi doresc sunt inscrisi in bazele de date ale agentiile de casting partenere si pot obtine roluri in filme si reclame TV. Cele mai graitoare exemple sunt Iulia Lupascu, Mica Vedeta de doar 9 ani, care, in 2011, a obtinut si a jucat rolul principal in filmul de lung metraj „Carmen”, alaturi de Maia Morgenstern, in regia lui Doru Nitescu, dar si Alexia Stanescu, tot de 9 ani si Tudor Rosu, de 6 ani, care au jucat in filmul „Ho Ho Ho 2: O loterie de familie”, alaturi de Andreea Marin.

Recent, Micile Vedete Niki Iftimoaie, de 12 ani, Carla Isache, de 8 ani, Maruca Stancu, de 10 ani si Tudor Negulescu, de 10 ani, au fost protagonistii emisiunii de Teatru TV pentru copii “A fost odata”, difuzata la TVR 2 in 2013. Cursantii nostri au jucat in peste 30 reclame, spoturi comerciale si sociale, difuzate constant pe posturile de televiziune nationale si internationale, iar Scoala Micile Vedete a avut peste 450 de aparitii in mass-media la nivel national si international.

Cursurile de Film si Televiziune pentru Copii de la Scoala Micile Vedete sunt axate pe 3 discipline: interpretare, tehnica de filmare si dictie. La finalizarea unui modul de cursuri, copiii renunta la frica si la inhibitie, castiga incredere, isi dezvolta creativitatea si capacitatea de exprimare, isi imbunatatesc abilitatile sociale si reusesc sa se adapteze cu usurinta la situatiile noi care apar in viata de zi cu zi.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este membra a Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri (CIFEJ), organizatia la nivel mondial a profesionistilor din industria filmului pentru copii, infiintata de UNESCO in 1955. Anul acesta, Scoala Micile Vedete a organizat in premiera in Romania Conferinta Internationala „Filmul pentru copii - Instrument de educatie non-formala”, care a reunit la Bucuresti, pentru prima data in 60 de ani, membrii Board-ului CIFEJ.
DATE DE CONTACT
Adresa: Bucuresti
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0726.487.723; 0740.568.132
Secretariat: 0724 176 252, 0736 938 114
Internet:
Web: www.micilevedete.ro
E-mail:  contact@micilevedete.ro, cursuri.scoalamicilevedete@gmail.com
Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii
Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii
Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete - Scoala de Film si Televiziune pentru Copii

Recomandati aceasta pagina: