Evenimente pentru copii
Strada Copiilor - Editia a IV-a

In septembrie, vino pe Strada Copiilor!

Strada Copiilor Strada Copiilor

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Fundatia Universitara Carol I organizeaza in perioada 24 – 27 septembrie 2015 cea de-a patra editie “Strada Copiilor”, parte a festivalului cultural in aer liber, Strada de C’Arte. In acest an, festivalul se va desfasura in arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti (Calea Victoriei nr 88, sector 1).

Continuand proiectul initiat in urma cu patru ani, de promovare a artelor si culturii, IMDD organizeaza “Strada Copiilor”, care reuneste activitati destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 - 14 ani si adolescentilor. Conceptul Strada Copiilor are la baza un set de ateliere cu caracter cultural si educativ, menite sa ii introduca pe cei mici in lumea artei si a educatiei non-formale, sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile.

A patra editie a evenimentului aduce o noua serie de ateliere de creatie, in care artisti cunoscuti precum Magda Pelmus, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociatiei De-a Arhitectura – Corina Croitoru si Madalina Bold ii vor incuraja pe tinerii participanti sa dea frau liber imaginatiei. Pictura japoneza, arta traditionala si arta contemporana, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse in programul festivalului din acest an.

Alaturi de programul destinat celor mici, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila organizeaza cea de-a sasea editie a dezbaterilor Educatie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce impreuna reprezentanti ai mass media, ai organizatiilor neguvernamentale si companiilor.  Tinerii vor fi incurajati sa isi exprime opiniile si sa fie cat mai activi in cadrul discutiei.

In continuarea eforturilor de implicare sociala, IMDD va organiza si anul acesta campania de strangere de carti “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”. Toti participantii la Strada Copiilor si Strada de C’Arte sunt incurajati sa ofere in dar cel putin o carte in spatiul special amenajat, iar toate donatiile primite in timpul evenimentului vor merge catre organizatii si centre pentru copii.

Strada Copiilor - editia a patra este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural ESTI BUCURESTI de catre Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Centrala Universitara ”Carol I”, Fundatia Universitara ”Carol I”, EximBank, Asociatia De-a Arhitectura, Kara Baby, Libraria Merlin.
Parteneri media: Magic FM, Igloo Media.

Despre Strada Copiilor
Strada Copiilor este un proiect consacrat ajuns deja la a patra editie si care isi propune sa ofere fiecarui copil/tanar, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, intr-un cadru non-formal. Astfel, fiecare copil/tanar are oportunitatea de a aprofunda interesul ori talentul sau pentru expresiile artistice in cadrul atelierelor de creatie ce compun proiectul cultural. Strada Copiilor este parte dintr-un amplu program cultural care printr-o diversitate de manifestari artistice (ateliere de creatie cu specific diferit) promoveaza valorile culturale in randul copiilor/tinerilor cat si familiilor acestora. Proiectul initiat de IMDD a debutat in anul 2011 in cadrul Strazii de C’Arte, cel mai mare festival cultural organizat in aer liber de catre Biblioteca Centrala Universitara Carol I si avand partener strategic Primaria Municipiului Bucuresti. In cifre, Strada Copiilor arata astfel: peste 2000 de copii si tineri participanti la activitati (in toate cele 3 editii); peste 15 ateliere si evenimente organizate; peste 30 de voluntari implicati.

Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) este o organizatie non-guvernamentala, care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. Directiile strategice pe care si le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabila, Dezvoltare Comunitara si Formare si Dezvoltare Profesionala. IMDD se afla in coordonarea ONU si a initiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernarii electronice in dezvoltarea durabila”, cercetare internationala cu privire la dezvoltarea durabila, Strada Copiilor in cadrul Strazii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educatie  la firul ierbii”  etc.
DATE DE CONTACT
Adresa: in arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti (Calea Victoriei nr 88, sector 1).
Numere de telefon:
Internet:
Web: www.stradadecarte.ro/strada-copiilor
Strada Copiilor Strada Copiilor Strada Copiilor Strada Copiilor

Recomandati aceasta pagina: