Evenimente pentru copii




Bebe Sanatos

Bebe Sanatos
In perioada 1-5 octombrie 2014, in Parcul Sebastian, sectorul 5, va avea loc o noua editie, cea de-a V-a, a evenimentului „Bebe Sanatos”, o conferinta educativa pentru parinti. Tema de anul acesta va fi „Bebelus sanatos, parinte fericit!”.
In cadrul aceluiasi eveniment se va desfasura un targ de produse pentru ingrijirea copilului, dar si a parintilor, unde vor putea fi achizitionate alimente bio, imbracaminte/incaltaminte copii, instrumente bucatarie pentru prepararea hranei copiilor etc.
Astfel, timp de 5 zile, Parcul Sebastian va fi locul de intalnire al unora dintre cei mai reputati medici ginecologi, neonatologi, pediatri, nutritionisti, psihologi, avocati etc. cu parinti si/sau viitori parinti.
„Bebe Sanatos”, un concept inovator, reuseste sa inlesneasca comunicarea directa si interactiva intre medici, psihologi, avocati renumiti si parinti responsabili, intr-un singur loc, fara programare, fara sali de asteptare. Totodata, ofera parintilor un suport real si indispensabil pentru a se adapta cu usurinta la noutatile din domeniul medical.
„Bebe Sanatos” este o manifestare de renume, cunoscuta si apreciata de specialisti, iar succesul editiilor anterioare a dovedit acest lucru. In acest sens, Academician Bogdan Marinescu, medic primar obstetrica-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sarbu” din Bucuresti, a apreciat ca: “Evenimentul este un succes si cred ca ar trebui organizate mai des astfel de manifestari. Conferinta “Bebe Sanatos” este nu numai utila. Eu zic ca reprezinta un inceput ESENTIAL, avand in vedere timpul scurt de comunicare intre cei care ofera servicii si cei care beneficiaza de acestea.”
Acest tip de eveniment incurajeaza, printre altele, stabilirea unei relatii de durata intre mamici sau viitoarele mamici si medici cu diferite specializari (obstetrica-ginecologie, pediatrie, nutritie etc.), precum si specialisti din alte domenii de activitate (psihologie, legislatie etc.).
In acelasi timp, participantii se vor bucura de ateliere de creatie pentru copii, o conferinta interactiva: medici – parinti, filmulete educative pe teme de sanatate, consultatii gratuite prin minicabinetele medicale, ateliere de creatie si expozitie (pictura, desen, modelaj), spectacole cu statui vii, fantana arteziana cu jocuri de lumini colorate, show de artificii, dar si de o mini gradina zoologica. „Ne dorim ca prin intermediul acestor conferinte educative interactive, sa informam si responsabilizam parintii si bunicii, asupra impactului pe care il are si il poate avea educatia, asupra cresterii si dezvoltarii armonioase a copilului. Este important ca fiecare parinte care va participa la aceste conferinte, sa inteleaga ca este dator sa acorde copilului sau toata atentia, inca din prima zi de viata. Un parinte are, intai de toate, obligatii fata de copilul sau si abia apoi, drepturi. In plus, un bebe sanatos este fericit si plin de viata. Iar cand ai parte de un asemenea copil, intreaga existenta, ca parinte, este una cu totul deosebita”, precizeaza Simona Maria Vladica, Director General Sanatatea Media Group.
„Bebe Sanatos” este un eveniment organizat de Sanatatea Media Group, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 5.

Bebe Sanatos – in parcul Sebastian din Capitala - editia a V-a, 2014

Sanatatea Media Group in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sector 5, organizeaza in perioada 1-5 octombrie 2014 , in Parcul Sebastian din Bucuresti, cea de-a cincea editie a evenimentului “Bebe Sanatos” , cu tema „ Bebelus sanatos, parinte fericit!” .

„Bebe Sanatos” 2014 este singurul eveniment dedicat informarii parintilor prin intermediul reputatilor medici invitati la conferintele educative interactive, dar si prin prisma filmelor educative ce vor fi proiectate in cadrul evenimentului.

Plecand de la acest deziderat, Florentina Popescu, directorul D.G.A.S.P.C., sector 5, apreciaza urmatoarele „ Consider meseria de parinte ca fiind cea mai complexa si, in acelasi timp, cea mai provocatoare din cate au putut exista de-a lungul timpului, de aceea mi-am propus sa ii sprijin pe toti cei care se bucura de aceasta postura sau viseaza cu nerabdare sa o implineasca. Astfel, vom organiza pentru a doua oara consecutiv “Bebe Sanatos” in Parcul Sebastian, eveniment ce trebuie privit atat ca un instrument util pentru parinti cat si ca un liant pentru sudarea comunitatii locale a sectorului 5. Am toata increderea ca eforturile noastre sunt in beneficiul copiilor si ca in acest fel formam deprinderi si sustinem dezvoltarea sanatoasa a celor care sunt responsabili pentru ziua de maine .”

„Bebe Sanatos”, un concept inovator, reuseste sa inlesneasca comunicarea directa si interactiva intre medici, psihologi, avocati renumiti si parinti responsabili, intr-un singur loc, fara programare, fara sali de asteptare. Totodata, ofera parintilor un suport real si indispensabil pentru a se adapta cu usurinta la noutatile din domeniul medical. Atat copiii cat si gravidele vor beneficia de consultatii medicale gratuite oferite de medicii specialisti de la Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” , implicati in proiect.

În cadrul aceluiasi eveniment, se vor desfasura ateliere de creatie si expozitie pentru copii (pictura, desen, modelaj etc.), o conferinta interactiva: medici – parinti, se vor proiecta filme educative pe teme de sanatate , spectacole la scena cu dansuri si concerte pentru copii, cursuri de sah si multe alte activitati interesante pentru cei mici.

Conferintele educative dar si filmele ce vor fi proiectate si ce sunt adresate parintilor, vor fi sustinute de reputati medici pediatrii, ginecologi, neonatologi si nutritionisti, alaturi de psihologi si avocati. Cel mai important aspect al evenimentului este acela ca parintii si viitorii parinti pot afla din surse sigure, care sunt cele mai bune metode de crestere si ingrijire a copiilor in primii 3 ani de viata.

„Ne dorim ca prin intermediul acestor filme si conferinte educative , sa contribuim si noi la cresterea gradului de constientizare a necesitatii educatiei in cresterea sanatoasa a copiilor nostri. Este important ca fiecare parinte care va participa la aceste conferinte, sau va viziona filmele proiectate, sa inteleaga ca este dator sa acorde copilului sau toata atentia si sprijinul, inca din prima zi de viata. Un parinte are, intai de toate, obligatii fata de copilul sau si abia apoi, drepturi. În plus, un bebe sanatos este fericit si plin de viata. Iar cand ai parte de un asemenea copil, intreaga ta existenta, ca parinte, este una cu totul deosebita” - sustine Simona Maria Vladica -   Sanatatea Media Group - initiatorul acestui eveniment .

„Bebe Sanatos” isi propune sa ofere cele mai pertinente si eficiente solutii pentru problemele cu care se confrunta orice parinte in societatea actuala, in alegerea sa de a creste un copil intr-o maniera sanatoasa: tehnica gavajului, durerea la nou-nascut, pericole in primii ani de viata, diversificarea alimentatiei la bebelus, aspecte etice in neonatologie, etc . Nu in utimul rand, specialistii vor discuta si despre mediul familial si cum poate acesta influenta deciziv dezvoltarea copilului.

„Bebe Sanatos” este o manifestare de renume si in comunitatea medicala, cunoscuta si apreciata de specialisti, iar succesul editiilor anterioare a dovedit acest lucru. În acest sens, Academician Bogdan Marinescu , medic primar obstetrica-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sarbu” din Bucuresti, a apreciat ca: “Evenimentul este un succes si cred ca ar trebui organizate mai des astfel de manifestari. Conferinta “Bebe Sanatos” este nu numai utila. Eu zic ca reprezinta un inceput ESEN?IAL, avand in vedere timpul scurt de comunicare intre cei care ofera servicii si cei care beneficiaza de acestea.”

Ca si Institutie publica, de interes local care apara si promoveaza drepturile copilului din comunitatea locala sector 5, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 5, invita pe toti cei interesati de cresterea calitatii vietii copiilor, sa participe la editia a V-a a evenimentului „Bebe Sanatos” care isi deschide portile in data de 1 octombrie si dureaza pana pe data de 5 octombrie 2014, in Parcul Sebastian din comunitatea locala sector 5.

Va invitam sa aflati mai multe informatii pe site-ul dedicat evenimentului www.bebesanatos.ro

Divizia de Comunicare&PR
SANATATEA MEDIA GROUP
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
Telefon: 0752231577

NOUTATI:

30 septembrie - Pe 1 octombire incepe cea de-a V-a editie a editie a evenimentului “Bebe Sanatos”!
Sanatatea Media Group in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sector 5, organizeaza in perioada 1-5 octombrie 2014, in Parcul Sebastian din Bucuresti, cea de-a cincea editie a evenimentului “Bebe Sanatos”, cu tema „Bebelus sanatos, parinte fericit!”. Deschiderea editiei din acest an va avea loc maine, 1 octombrie, incepand cu ora 17.00. Printre invitatii de seama care vor lua cuvantul in dschiderea evenimentului se numara Acad. Bogdan Marinescu - Departamentul de Reproducere Umana Asistata din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof.Dr.Panait Sarbu", din Bucuresti.
„Bebe Sanatos” 2014 este singurul eveniment din Romania dedicat informarii si educarii parintilor prin intermediul reputatilor medici invitati la conferintele educative interactive medici – parinti, din timpul evenimentului, dar si prin prisma filmelor educative educative pe teme de sanatate, realizate cu medici, ce vor fi proiectate pe toata durata evenimentului. Principalele teme abordate in filmele ce vor rula in Parcul Sebastian din sector 5 pe durata celor 5 zile ale evenimentului sunt urmatoarele: „Fast food vs alimentatia sanatoasa”, „Tehnica gavajului”, „Pericolele din prima luna de viata a bebelusului”, „Recomandari la externarea bebelusului”, „Ruptura de perineu”, „Implantul cohlear”, „Procedura fertilizarii in vitro” si altele.
Printre temele care vor fi dezbatute in cadrul conferintelor interactive se numara: „Aspecte etice in neonatologie” – Dr. Ioana Rosca, Sef Sectie Neonatologie "Prof.Dr.Panait Sarbu", „Alaptarea: Un Castig pe Viata” - Andreea Andrei, Consultant in Alaptare si Puericultura la Fundatia Crucea Alba, „Relatia de cuplu dupa aparitia unui bebelus” – Dr. Simona Vladica, psiholog, „Durerea la nou-nascut” - Dr. Marcela Serban, „Cutaden® - un brand drag romanilor, din generatie in generatie” - Dr. Herdea Valeria - medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie, Bucuresti, „Diversificarea alimentatiei la bebelus” - Dr. Raluca Tocariu, „Tehnica gavajului” - As. sef. Manuela Baciu.
In cadrul aceluiasi eveniment, se vor desfasura ateliere de creatie si expozitie pentru copii (pictura, desen, modelaj etc.), spectacole la scena cu dansuri si concerte pentru copii, cursuri de sah si multe alte activitati interesante pentru cei mici. De asemenea, va fi amenajat un studio special pentru cei mici, unde vor fi fotografiati si filmati in timp ce canta sau spun poezii.
„Bebe Sanatos”, un concept inovator, reuseste sa inlesneasca comunicarea directa si interactiva intre medici, psihologi, avocati renumiti si parinti responsabili, intr-un singur loc, fara programare, fara sali de asteptare. Totodata, ofera parintilor un suport real si indispensabil pentru a se adapta cu usurinta la noutatile din domeniul medical.
„Bebe Sanatos” ofera copiilor cat si gravidelor consultatii medicale gratuite la „camera de Garda” ce va functiona cu implicarea medicilor specialisti de la Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu”.
„Bebe Sanatos” isi propune sa ofere cele mai pertinente si eficiente solutii pentru problemele cu care se confrunta orice parinte in societatea actuala, in alegerea sa de a creste un copil intr-o maniera sanatoasa: durerea la nou-nascut, pericole in primii ani de viata, diversificarea alimentatiei la bebelus, aspecte etice in neonatologie, etc. Nu in utimul rand, specialistii vor discuta si despre mediul familial si cum poate acesta influenta deciziv dezvoltarea copilului.
Va invitam sa aflati mai multe informatii pe site-ul dedicat evenimentului www.bebesanatos.ro / E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro / Telefon: 0752.231.577.

Bebe Sanatos




DATE DE CONTACT
Adresa: Bucuresti
Numere de telefon: Tel.mobil: 0752.231.577
Persoane de contact: Georgiana Milescu
Internet:
Web: www.bebesanatos.ro
E-mail:  comunicare@sanatateamediagroup.ro

Recomandati aceasta pagina: