Evenimente pentru copii
TabaradeFilm.ro

TabaradeFilm.ro

CE ESTE TABARA DE FILM ?

TABARA DE FILM este un proiect care se adreseaza copiilor si adolescentilor talentantati si are ca scop realizarea unui film artistic.

Dupa etapa de preselectie, participantii selectati vor fi distribuiti pe baza unui scenariu in rolurile din film. Acestia vor merge intr-o tabara in perioada verii care poate dura intre 2 si 4 saptamani, in functie de scenariu, timp in care se vor face repetitii si se va turna filmul.

ISTORIC

IN EDITIA 2011

(prima editie a Taberei de film  organizata in Romania) am avut 32 de participanti selectati in urma preselectiilor organizate in Bucuresti si Oradea dintr-un numar de 200 de candidati.

Filmarile si repetitiile s-au desfasurat la Azuga in perioada 15 iunie - 30 iunie 2011.

Rezultatul a fost un film de mediu metraj cu numele: "VARA ASTA" in regia Roxanei Leotescu.

Echipa de filmare a fost formata din 18 profesionisti.

Filmul a fost selectat si a fost difuzat in cadrul sectiuneii "Short film cornner" a "Festivalului de la Cannes editia 2013" .

IN EDITIA 2012

preselectiile s-au desfasurat in 5 orase (Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova si Constanta).

In urma preselectiilor au fost selectati 57 de copii si adolescenti care au participat la turnarea filmului de lung metraj “SCOALA DE VARA” in regia lui Mircea Ghinescu.

Filmarile s-au desfasurat in zona  Bran-Moeciu in perioada  15 iulie - 9 august 2012, cei 57 de copii fiind indrumati de o echipa de 33 de profesionisti.

Premiera filmului  “SCOALA DE VARA” a avut loc in data de 16 februarie 2013 la CINEMA EUROPA, iar in data de 28 aprilie 2013 filmul a intrat in distributie cinematografica nationala prin reteaua Romania Film.

IN EDITIA 2013

preselectiile s-au desfasurat in 11 orase (Cluj, Oradea, Iasi, Arad, Timisoara, Pitesti, Craiova, Buzau, Bucuresti, Baia Mare si Constanta)

ETAPELE PROIECTULUI

TABARA DE FILM este un proiect care se desfasoara in patru etape:

1.ETAPA DE PRESELECTIE

In etapa de preselectie vom efectua deplasari in cele mai importante orase la nivel national, unde vom cauta tinere talente.

2.ETAPA DE PREGATIRE SI DE FILMARE

Este etapa in care cei selectati vor merge intr-o locatie la munte sau la mare , aleasa de organizator si care sa corespunda scenariului.

Se vor face repetitiile pe scenariu, distributia in roluri si de asemenea se va turna filmul.

3.ETAPA DE POSPRODUCTIE

Etapa de posproductie presupune montarea, montajul, colorizarea si posprocesarea audio a materialelor filmate.

4.ETAPA DE PROMOVARE

In aceasta etapa vom avea premierea filmului si totodata se va face distributia si promovarea filmului in cinematografe la nivel national

 

ORGANIZATORI

ROMFILM SUPPORT  (ASOCIATIA PENTRU SPRIJINIREA SI PROMOVAREA FILMULUI ROMANESC)

Este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit care sprijina si asigura continuitatea proiectului TABARA DE FILM.

DREAM MEDIA PRODUCTION

Este o casa de productie activand in special in domeniul productiei audio-video cu activitate de peste 7 ani in piata de media din Romania.

 

COPRODUCĂTORI

RADIO ROMÂNIA prin RADIO ROMÂNIA REGIONAL şi RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ prin TVR 1

Filmul de lung metraj realizat în TABĂRA DE FILM ediţia 2013 se numeşte „REVEDEREA“, regia Bogdan Alexe şi Tiberiu Rotărescu şi este un musical în care vom regăsi 75 de copii foarte talentaţi, precum şi nume grele: Maia Morgenstern,Wilmark, Tudorel Filimon şi Aliona Moon, celebra cântăreaţă ce a reprezentat Republica Moldova la Eurovision în 2013.   

Avampremiera filmului „REVEDEREA“ va avea loc în luna februarie 2014, distribuţia naţională în cinematografe urmând a fi realizată în luna aprilie, iar din data de 15 aprilie filmul să fie difuzat şi în Republica Moldova.

Odată cu sfârşitul anului 2013, TVR 1 va difuza filmul în conformitate cu grila lor de programe.

ÎN EDIŢIA 2014

Intenţionăm să facem preselecţii în 10 oraşe din România şi, cu sprijinul partenerilor internaţionali, să adăugăm două preselecţii internaţionale la Bruxelles şi Chişinău. Preselecţiile internaţionale sunt adresate diasporei române.
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Paleologu nr 22 , Sector 3, Bucuresti
Numere de telefon: Tel.Mobil: +40 756.090.039 - Bogdan Alexe
Tel.Mobil: +40 751.220.130 - Cristea Ioana
Fax: +40 374.097.260
Persoane de contact: Bogdan Alexe, Cristea Ioana
Internet:
Web: www.TabaradeFilm.ro
E-mail:  office@romfilmsupport.ro, office@tabaradefilm.ro

Recomandati aceasta pagina: