Dezvoltare personala / abilitati
Mind Lab

Mind Lab

MIND LAB – Program educational international pentru copii

Inca de la inceputul civilizatiei, jocurile de stimulare a gandirii au avut un rol important in cultura si educatie. Profesorii desenau linii pe nisip peste care elevii asezau piesele de joc, ca parte a unei activitati captivante de ascutire a mintii. Membrii familiei, apartinand mai multor generatii, isi petreceau vesel timpul impreuna absorbiti de provocarile jocurilor de gandire.

Mind Lab a redat jocului de gandire locul cuvenit si l-a transformat inca o data intr-un instrument puternic de educare, instrument care apeleaza atat la sufletul, cat si la mintea copiilor. Gratie unei metodologii testate si recunoscute, Grupul Mind Lab este implicat in una din cele mai mari provocari educationale ale zilelor noastre.

Incepand din 1994 echipa Mind Lab Group formata din senior jucatori de Sah, Go si Bridge alaturi de educatori si psihologi a dezvoltat si implementat metoda Mind Lab, o abordare unica a dezvoltarii capacitatii de gandire, inteligentei emotionale si abilitatilor sociale cu ajutorul jocurilor de gandire.

Mind Lab ofera copiilor cu varste intre 4 si 14 ani oportunitatea de a descoperi si dezvolta abilitati esentiale in viata utilizand jocuri de gandire atractive, selectate din intreaga lume si atent planificate intr-o programa de invatare. Programul Mind Lab capteaza atentia copiilor si ii ajuta sistematic sa-si dezvolte capacitatea de gandire, inteligenta emotionala si abilitatile sociale, pe care copiii se deprind inca de la ore sa le aplice atat in joc cat si in situatii din viata lor de zi cu zi.

Exemple de abilitati vizate in cadrul programului:

Dezvoltare emotionala

Abilitati cognitive

 Abilitati sociale

A pierde sau a castiga

Rezolvarea problemelor

Cooperarea

Gestionarea emotiilor

Luarea deciziilor

Spirit de echipa

Invatarea din propriile greseli

Managementul resurselor

Respectarea regulilor si structurii

Putere de concentrare

Gandirea matematica si logica

Comunicare eficienta

Rabdare

Gandirea creativa / critica

Solutionarea conflictelor

Vointa si perseverenta

Abilitatile verbale

 

Conceptul unic Mind Lab a fost stabilit pe baza principiului conform caruia jocurile pentru stimularea gandirii servesc drept puternic instrument educational. Jocurile de gandire contribuie la imbunatatirea abilitatilor cognitive si la constientizarea procesului cognitiv, in acelasi timp ajutand copilul sa faca fata mai bine situatiilor emotionale si sociale. Experienta ludica, esenta programului nostru, este in aceeasi masura placuta, captivanta si emotionanta – stimuland puternic motivatia si entuziasmul copiilor si servind ca fundatie solida a unui proces de invatare profunda, bazat pe experienta. Intreaga experienta Mind Lab, sustinuta de cercetari aprofundate realizate de Universitatea Yale din Statele Unite dovedeste faptul ca metoda Mind Lab imbunatateste semnificativ rezultatele testelor de matematica si comunicare, precum si alte abilitati cognitive si deprinderi generale necesare vietii de zi cu zi.

Cel mai important eveniment al anului este Olimpiada internationala Mind Lab cand copii din toata lumea se aduna in jurul meselor de joc pentru o experienta de neuitat. In plan academic, derulam proiecte de cercetare educationala in colaborare cu universitati de prestigiu ca Universitatea Yale din SUA si Universitatea Northumbria din Anglia.

Metodologie:

Prima etapa: Implicarea copiilor intr-un joc de gandire

Copiii invata sa joace unul din cele peste 50 de jocuri incluse in acest moment in program. Trainerul le ofera piesele de joc si le explica regulile si conceptele cognitive care ii vor ajuta sa-si dezvolte indemanarea de a se juca.

Etapa a doua: Utilizarea metodei Mind Lab

Trainerul si copiii fac rezumatul sesiunii de joaca cu ajutorul unui model de gandire. Acest model se raporteaza la procesele cognitive implicate de joc sau la procese emotionale si sociale.

Etapa a treia: Aplicarea in viata reala

Trainerul si copiii analizeaza modele de joc si initiaza o discutie despre situatiile din viata reala similare situatiilor intalnite in timpul jocului. Copiii reusesc sa aplice cunostintele insusite prin experienta jocului in situatii din viata reala: scoala, familie, prieteni .

Din 1994, peste 2.000.000 de elevi din aproape 40 de tari de tari utilizeaza metoda Mind Lab pentru a-si imbunatati abilitatile cognitive. Programul Mind Lab este implementat in Marea Britanie, Spania, Romania, Italia, Ungaria, Polonia, Turcia, Australia, SUA, Africa de Sud, Singapore, Thailanda, Coreea de Sud, Israel, Brazilia, Japonia si altele.

Programul Mind Lab este implementat intr-o serie de institutii educationale din Romania. Pentru detalii vizitati pagina de internet Mind Lab la adresa www.mindlab.ro sau www.mindlab-group.com si

insotiti-ne intr-o fascinanta experienta educationala!
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Carol Davila nr.34, et. 2, ap. 9, sector 5
Numere de telefon: Tel. fix: +4021 411 01 17
Tel. mobil: +40721 050 040
Persoane de contact: Ioana Stamatiade - Director de program
Internet:
Web: www.mindlab.ro
Facebook/Mind Lab
E-mail:  ioana@mindlab.ro
Olimpiada Mind Lab, Salamanca, Spania, iunie 2007 Logica si matematica Joc de memorie
Lupul si oile Colaborare cu Chifoumi Strategie si planificare cu Quoridor

Recomandati aceasta pagina: