Tir cu arcul pentru copii
Asociatia Club Sportiv KINETIK

Asociatia Club Sportiv KINETIK

Tirul cu arcul este un sport care poate fi practicat de la varsta de 8-9 ani. Sub aceasta varsta musculatura spatelui si a bratelor nu sunt destul de dezvoltate pentru a putea intinde un arc. incepand insa de la 8 ani, sportul poate fi practicat fara probleme, sub o supraveghere atenta si continua.

Principalele beneficii ale practicarii tirului cu arcul pentru un copil sunt legate de echilibru, coordonare si perseverenta. Copilul va trebui sa-si cultive rabdarea si atentia, marindu-si treptat capacitatea de concentrare. Din dorinta de a trage sagetile cat mai bine si cat mai grupat, copiii reusesc sa ramana atenti si captivati o ora si jumatate, intr-un sport care-i obliga sa faca miscari coordonate, atente, lente si de o mare precizie. Parintii copiilor care practica acest sport au constatat salturi uimitoare in privinta capacitatii lor de a se putea concentra acasa la teme, ceea ce a redus timpul alocat temelor si a crescut calitatea acestora.

Exercitiile fizice practicate pentru intarirea musculaturii aduc si ele o multime de beneficii asupra tonusului si posturii copilului, ca orice alt sport dealtfel, dar tirul cultiva prin excelenta o postura cu spatele drept si capul sus, care se reflecta si in atitudinea interioara.

La toate acestea se adauga beneficiile practicarii oricarui sport – dezvoltarea spiritului de competitie, sa inveti sa castigi si sa inveti sa pierzi, spiritul de echipa. Pentru ca in competitiile dintre arcasi o mare pondere o au si probele pe echipe, si chiar daca la un moment dat nu ai castigat nimic la individual, echipa ta poate iesi campioana.

Exista tarife speciale pentru cuplul parinte-copil, fiindca foarte des se intampla sa vrea sa practice si parintele acest sport, ca hobby sau chiar de performanta. Tirul este un sport care iti da voie sa devii performant chiar daca incepi sa-l practici la o varsta adulta, numai timp sa ai.
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Berzei nr 14, ap 2, sector 1
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0744.651.213 / 0723.275.266
Persoane de contact: Codruta Angelescu
Internet:
Web: www.kinetikclub.ro
E-mail:  kinetikclub@yahoo.com, kinetik@yahoo.com

Recomandati aceasta pagina: