Echitatie pentru copii
Medieval Art

Medieval Art are deosebita onoare de a invita copiii la atelierele de iarna si primavara ale clubului scolar.

Scoala Medievala:
- curs de initiere in scrima (scoala franceza)
- masti de teatru: confectionare, pictare
- teatru de papusi: confectionare, manuire, spectacole
- pictura pe sticla
- lectii de calarie
- tir cu arcul

Clubul Medieval Art este situat chiar in centrul istoric al Bucurestiului, nu departe de Curtea Domneasca, pe una din cele mai pitoresti stradute pietruite, strada Soarelui, asezata, ca si strada Covaci, pe ruinele unor asezari medievale. Cum cotesti pe Covaci, imediat dupa Café Amsterdam si vizavi de Curtea Sticlarilor, chiar la capatul acestui cul-de-sac, te intampina, ca din povesti, portile mari si ghintuite si vitraliile colorate ale clubului Medieval Art. Inauntru, ca intr-un muzeu, ii descoperi comorile: scuturi si steaguri cu misterioase insemne heraldice, halebarde, armuri, spade, miniature de fortarete, buzdugane, rochii, masti, costume si zale, pentru ca Medieval Art creaza si recuzita autentica din punct de vedere istoric pentru spectacolele teatrelor bucurestene (Apus de Soare, Harap Alb), precum si pentru productii de film romanesc si strain (Tinerete fara tinerete, Regii Blestemati). Cu Medieval Art colaboreaza unica trupa de muzica medievala din Sud-Estul Europei: Pontice, precum si cascadori specializati in lupte medievale (dueluri si turniruri), actori, profesori de arte plastice si mesteri traditionali din intreaga tara.

Clasele Scolii medievale sunt formate din cate 6-8 participanti.

Se asigura toata recuzita medievala, costumele de epoca, echipamentul de protectie si materialele artistice, precum si racoritoare si fructe pe perioda cursurilor.

La incheierea cursului de sabie se va organiza un concurs cu premiul constand intr-o spada medievala, o replica istorica exacta, inmanata in cadrul unui ceremonial de investire la rangul de cavaler.

Pretul cursurilor este de 10 Euro pentru fiecare curs de 2 ore, daca achitati inaintea fiecarei sedinte, sau de 70 Euro pentru o luna (cu cate 2 cursuri de 2 ore pe saptamana).

La sfarsitul fiecarei saptamani, sambata, Medieval Art organizeaza cursuri de calarie si tir cu arcul pentru copii in padurea Baneasa. Pret: 15 Euro/ora.

Pe perioada verii, Medieval Art organizeaza Tabara Medievala de Arte si Meserii. Aceasta tabara a fost premiata in cadrul Targului International de Carte Gaudeamus de catre Uniunea Editorilor din Romania si Universul Scolii pentru contributiile deosebite in domeniul educatiei, invatamantului si culturii din anul 2006, fiind si unica manifestare de acest gen din Romania.

Misiunea Medieval Art:
“Dorim sa le insuflam tinerilor simtul dreptatii, spiritual competitiei, curajul, demnitatea, dorinta de a cunoaste istoria si traditiile romanesti si europene. In lumea contemporana, invadata de valorile materiale, mass-media si jocuri pe computer, dorim sa punem la indemana tinerilor caile de acces catre principii esentiale stabilirii unor relatii interumane de calitate. In sufletul fiecarui copil participant la Tabara se va naste un Cavaler.”

Atelierele Taberei Medievale de Arte si Meserii:
- Atelierul de heraldica: teme laice si religioase, desen, tehnici si materiale medievale, impartirea scutului, simboluri, teme si imagini istorice, steaguri de breasla.
- Atelierul de olarit: ulcioare si alte obiecte de uz casnic, materiale de constructie arhitecturala (caramizi, olane, cahle), folosirea rotii olarului, decorarea ceramicii,
- Atelierul de cioplitorie in lemn: tipuri de lemn, caracteristici, recoltarea lemnului, folosirea uneltelor traditionale, cipolirea motivelor geometrice, vegetale si animaliere.
- Atelierul de echitatie si manuire a armelor: lupta scenica si de film, curs de sabie spaniola si floreta, modelarea posturii, a echilibrului si a plasticii corporale (cu recuzita de epoca si echipament de protectie).
- Atelierul de dans, expresie corporala si muzica: ritm, exprimare plastica, incredere in sine si dezinvoltura.
- Atelierul de pictura pe sticla: animale heraldice si replici iconografice.

Datorita locurilor limitate si a succesului taberei, va rugam contactati Medieval Art pentru a fi trecuti pe lista de inscrieri din timp.
DATE DE CONTACT
Adresa: Str.Soarelui 3-5, Sector 3
Cartier: Centrul Vechi
Repere: Langa Cafe Amsterdam, vis-a-vis de Curtea Sticlarilor
Numere de telefon: Tel.fix: 021/315.55.22
Tel.mobile:
072.102.6050 (Ro)
074.445.6041 (Ro)
072.920.3178 (Ro)
310.463.6766 (USA)

Persoane de contact: Nicolae Copoceanu, producator
Andrei Zaharia, manager proiecte
Runa Petringenaru, relatii cu publicul
Internet:
Web: www.medievalart.ro
E-mail:  medieval_art@europe.com
nicolae@mediavalart.ro
andrei@medievalart.ro
Medieval Art Medieval Art Medieval Art

Medieval Art Medieval Art Medieval Art

Recomandati aceasta pagina: