Echitatie pentru copii
Academia Ecvestra Mogosoaia

Academia Ecvestra Mogosoaia

Va intampinam cu un sejur in frumoasa zona turistica a Codrilor Vlasiei, intr-o atmosfera de imbinare a timpurilor de mult apusea ale Palatului Brancovenesc, cu vremurile moderne, cand echitatia a devenit un hobby ce multi nu si-l pot permite. La numai 15 km de centrul Capitalei, baza noastra va asteapta pentru a va oferi confort, liniste si totodata miscare in natura prin intermediul cailor.
Oferta se adreseaza copiilor intre 3 si 10 ani, insotiti de personalul specializat aferent. Copiii vor fi echipati in pantaloni sport/colanti si pantofi sport (precum echipamentul orelor de educatie fizica). La cerere oferta se poate plia si pe alte categorii de varste si personaliza in functie de cerere.

Programul aferent excursiei este urmatorul:

Ora 09.30 - 10.30:

 • Sosirea grupului de copii in Complexul Academia Ecvestra Mogosoaia, explicatii referitoare la regulile de vizitare ale cailor;

Programul de vizitare si sesiunile de echitatie, se va organiza in grupuri de maxim 10 copii in incinta grajdurilor si 4, 5 copii in terenul de echitatie:

 • Vizitarea grajdurilor, cailor si celorlalte animale din incinta (catei, gainuse, iepurasi)
 • Copiii invata notiuni de baza in apropierea fata de animale si in special de cai ( Unde locuieste calul, Cum se face cunostinta cu calul, Cum se mangaie calul, Cum se da gustarica unui cal). Copiii vor beneficia de recompense pentru a le oferi cailor (zahar cubic, cubulete de mere sau de morcovi)
 • Notiuni teoretice si practice despre ingrijirea si hranirea cailor ( Cum se hraneste un cal, Ce mananca, Ce nu are voie sa manance, Cum i se face curatenie in boxa, Cum se curata, Cum se pregateste si harnasaza pentru echitatie);
 • Sedinte de echitatie individuale pentru copii pe ponei si cai mari: Copiii vor trebui sa fie echipati cu un pantalon lung si un pantof sport, precum la orele de educatie fizica. Clubul le asigura toca - casca de protectie fiecaruia inainte de urcarea pe cal. Se va lucra cu 4, maxim 6 copii intr-o sesiune de aproximativ 10 minute pentru fiecare; vor invata si deprinde notiuni de baza din echitatie*: pozitie calare, echilibrul calare, vor face exercitii cu bratele si piciorele conform sedintelor de voltija (gimnastica pe cal), vor invata cum sa descalece (*in functie de aptitudini si reactia fiecarui copil in parte).
 • Dupa sedinte, copiii vor asista si vor invata cum se face plimbarea (scoaterea din efort a calului dupa antrenament), spalatul cailor pe piciore si copite, vor asista la tinerea cailor pe pasune si unsul copitelor;

Ora 13.00 - 14.00:    

 • Organizarea intoarcerii catre gradinita/scoala a copiilor si insotitorilor acestora.

Pretul excursiei:  10 lei/persoana - vizitarea complexului, al cailor si notiunile de teorie din cadrul vizitei pentru copii si adulti (insotitori ai copiilor), bonus recompensele pentru cai cu care cei mici vor invata sa hraneasca (sub supraveghere) caii si poneii, 20 lei /copil/sesiune de echitatie.

Total: 30 lei/copil, 10 lei/adult.

Servicii optionale, recomandate de complexul nostru:

 • Mic dejun: 15 lei copil, 20 lei/adult
 • Masa de pranz: ciorbita de gaina de casa, friptura de porc la cuptor cu piure si clatite - 35 lei/copil, 40 lei/adult
 • Masa de seara: 30 lei/copil, 35 lei/adult (carnea este din ferma proprie: pasare, porc, vita)
 • Cazare in Pensiunea Rider Club***, aflata in cadrul complexului - pret: 60 lei/persoana/noapte (redus de la preturi cuprinse intre 65-95 lei/pers) adult sau copil, in conditiile ocuparii tuturor locurilor existente in camera (camera de 2,3,4 maxim 6 persoane), total disponibil - 36-40 persoane
 • Atelier de potcovit: copiii urmaresc cum potcovarul nostrum curata si potcoveste copitele cailor si li se raspunde la eventualele intrebari: 5 lei/persoana copil sau adult.
 • Atelier de impletire a parului calului (coama, coada) cu vizionare si participare: 5 lei/persoana adult/copil.
 • Plimbare cu mini-bacul pe Lacul Mogosoaia 40-60 minute - pret grup: 100 lei (maxim 4,5 persoane)
 • Vizitarea Palatului Brancovenesc Mogosoaia si Parcului Mogosoaia, situat la 2 km distanta rutiera de Complexul Academia Ecvestra Mogosoaia - cost intrare muzeu: 5 lei/copil, 10 lei/adult.
 • Posibilitatea de vizitare a Palatului Stirbei, Buftea ( fara muzeu, fara costuri)
 • Pescuit de agrement, plaja pe malul Lacului Mogosoaia din incinta complexului, picnic la padurea din apropiere - servicii gratuite.

NOTA:

 • Pretul nu include trensportul copiilor.
 • Daca se opteza pentru masa si cazare, aceasta va include tot grupul, nu doar o parte din el.
 • Pe tot parcursul sederii lor in Complexul Academia Ecvestra Mogosoaia, copiii vor fi insotiti, indrumati si antrenati de personal specializat: instructori de echitatie, antrenori si cadre didactice, angajati sau colaboratori ai Clubului Sportiv Academia Ecvestra Mogosoaia.
 • Cazarea se va face in Pensiunea Rider Club*** din cadrul complexului.
 • Masa va fi servita in  restaurantul La Hanul Boierilor***, din cadrul complexului.
 • Insotitorii copiilor sunt obligati sa anunte orice problema de sanatate fizica sau mentela a copiilor ce merg in excursie, administratorilor  C.S. Academia Ecvestra Mogosoaia si organizatorilor excursiei, conform adeverintelor valabile de apt pentru sport si adeverintelor de intrare in colectivitate.

La sosire, responsabilul grupului, va trebui sa prezinte administratorului C.S. Academia Ecvestra Mogosoaia, un accord semnat de parinti sau tutori ai copiilor ce participa la excursie.
DATE DE CONTACT
Adresa: Mogosoaia, Str. Zamfirei, nr. 23-29
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0721.207.798
Persoane de contact: Manager Complex: Dulugeac Ana-Maria
Internet:
Web: www.herghelia-dulugeac.ro
facebook.com/C.S.AcademiaEcvestraMogosoaia
E-mail:  anamaria_dulugeac@yahoo.com
Academia Ecvestra Mogosoaia Academia Ecvestra Mogosoaia

Recomandati aceasta pagina: