Protectia copilului
Fundatia SOS Satele Copiilor

Fundatia SOS Satele Copiilor
17 ani de activitate, 14 proiecte sociale, peste 15000 de beneficiari

MISIUNE
SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie umanitara care ocroteste copiii care nu pot fi ingrijiti de propriii parinti, asigurandu-le o familie substitutiva si un camin permanent, pana la integrarea lor sociala si profesionala sau pana la reintegrarea in familia naturala.

PROIECTE SOCIALE SI BENEFICIARI
In prezent un numar de 203 copii si tineri au o noua familie in Satele SOS din Bucuresti, Cisnadie si Hemeius. In plus, peste 15.000 de copii beneficiaza anual de ajutor familial, educatie prin joc si alte servicii sociale.

Satele Copiilor si Casele Familiale - la Bucuresti, Cisnadie si Hemeius
Gradinita SOS - la Bucuresti, Cisnadie, Hemeius
Comunitati de Tineri - la Bucuresti si Cisnadie
Masina cu Jucarii
Tabara de Vacanta de la Cisnadie
Programul de Intarire a Familiilor

PUTETI FII ALATURI DE COPIII DIN SATELE SOS astfel:
Directionati 2% din impozitul salarial retinut in anul 2007, completand formularul 230 pana la data de 15 mai 2008, emis de Administratia Financiara. Va costa doar un gest!
Puteti face donatii in bani prin depunere bancara in contul RO84CITI0000000825018018, deschis la Citibank Bucuresti.
Ca voluntari sau cu donatii in produse. Contactati-ne.

DESPRE SOS KINDERDORF INTERNATIONAL
SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, cu sediul central in Austria. SOS Kinderdorf International este afiliata la UNESCO si inscrisa la Registrul Consiliului Economic si Social ONU. Este prezenta oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul sau.
In anul 1999 SOS-Kinderdorf International a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace, iar in 2000 a primit Premiul “Conrad Hilton” – cel mai important premiu umanitar acordat la nivel international .

 

SOS Masina cu Jucarii SOS Masina cu Jucarii

Proiectul SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc) .

O echipa de patru pedagogi sociali se de plaseaza cu un microbuz in diferite zone unde organizeaza si desfasoara activitati de educatie prin joc, indrumand participarea activa a copiilor la jocuri si ateliere.

Adresa: Calea Floreasca nr. 165, sector 1, Bucuresti, cod 14459
Telefon: 021.233.09.83
Fax: 021.233.09.83
E-mail: masinacujucarii@sos-satelecopiilor.ro

SCOP
SOS Masina cu Jucarii ii ajuta pe copii in:
•  dezvoltarea imaginatiei, atentiei, memoriei, capacitatii de concentrare, creativitatii, abilitatilor motrice
•  intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora
•  dezvoltarea increderii in sine
•  integrarea si relationarea in cadrul grupului
•  imbunatatirea relatiei cu parintii, profesorii, educatorii
•  dezvoltarea simtului dreptatii si egalitatii
•  exersarea empatiei, tolerantei

BENEFICIARI
Anual, peste 10.000 de copii si adolescenti
•  cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani
•  din toate categoriile sociale (aflati in centre de plasament, centre de zi sau urgenta, pe strada, in scoli si gradinite, in parcuri sau alte locuri publice)
•  din toata tara

DESCRIEREA ACTIVITATII
Activitatile cu durata de 2 pana la 4 ore constau in jocuri de grup , concursuri sportive, jocuri de perspicacitate, jocuri de stimulare a limbajului si imbogatire a vocabularului, jocuri de observa?ie si memorie, jocuri cu diferite materiale , ateliere de pictur?, modelaj si confectionare de juc?rii si decoratii, teatru de papusi, dans, jonglerie, spectacole s.a.


TIPURI DE ACTIVITATI


PROIECTE EDUCATIONALE
- programe de activitati cu continut educational specific adresate copiilor din gradinite si elevilor din ciclul primar
•  Programul de educatie in domeniul protectiei mediului “Prietenii Mediului” , desfasurat in colaborare cu Directia Generala de Protectie a Mediului si Educatie Eco-Civica din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in scolile si gradinitele Capitalei, in perioada septembrie 2002 – aprilie 2003
•  Programul de educatie pentru sanatate si igiena personala si a alimentatiei “Voios si Sanatos” sustinut in scoli din Bucuresti, in colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania prin filialele de sector si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti :
Editia I – februarie – aprilie 2004
Editia a II-a – noiembrie 2004 – aprilie 2005
Editia a III-a – octombrie 2005 – aprilie 2006
•  Programul “Sa redescoperim miscarea!” de promovare a activitatilor de joc si sportive ca mijloc esential de educare a spiritului de echipa si de fair-play, precum si de mentinere a sanatatii – in desfasurare in scoli din Bucuresti in perioada februarie – mai 2006, noiembrie 2006 – mai 2007 in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti,

ACTIVITATI CURENTE IN INSTITUTII - in sezonul rece, SOS Masina cu Jucarii organizeaza activitati de educatie prin joc pentru beneficiari din centre rezidentiale de stat si private, precum si din cadrul altor proiecte ale SOS Satele Copiilor Romania, centrate pe nevoi specifice fiecarui colectiv de copii (ameliorarea relatiilor conflictuale, formarea unor deprinderi de lucru in echipa etc.) ACTIVITATI CURENTE IN SPATII PUBLICE
- in sezonul cald, SOS Masina cu Jucarii organizeaza periodic activitati de educatie prin joc in parcuri publice din Bucuresti. Actiunile s-au desfasurat pana in prezent cu aprobarea
•  Primariei Municipiului Bucuresti – Directia de Protectie a Mediului si Educatie Eco-Civica
•  Administratiei Domeniului Public Sector 1
•  Administratiei Domeniului Public Sector 2
•  Administratiei Domeniului Public Sector 6
•  Consiliului Local Sector 3 – Directia Parcuri

EVENIMENTE FESTIVE
- carnavaluri, concursuri sportive, spectacole, activitati cu caracter aniversar (serbarea zilelor de nastere, a Craciunului, a Zilei Internationale a Copilului etc.), campanii speciale:
•  Campaniile de iarna – programe de jocuri interactive, concursuri si ateliere de lucru manual organizate in centre rezidentiale, centre de urgenta si scoli , in scopul socializarii copiilor institutionalizati si a colegilor de scoala ai acestora
- “Decembrie Magic cu Prietenii Tai” 2002
- “Decembrie Magic cu Prietenii Tai” 2003
- “Decembrie Magic in Scoala Ta” 2004
- “Un dar mic, un gest mare ” 2006, 2007
•  “Olimpiada Distractiva” – program sportiv in scopul promovarii sportului in randul copiilor si a incurajarii spiritului de echipa si de fair-play al acestora (2004 - 2006)
•  Lansarea oficiala a SOS Masina cu Jucarii (septembrie 2002)
•  Aniversarea SOS Masina cu Jucarii (septembrie 2005, septembrie 2006, septembrie 2007)
•  Carnavaluri, Ziua Internationala a Copilului (anual)

TURNEE
- programe de activitati educativ-recreative publice, realizate in timpul vacantei de vara, in diferite localitati din tara, in colaborare cu institutii de stat si organizatii non-guvernamentale:
•  Alba - Hunedoara 2002 (august)
•  Moldova 2003 (21 - 27 iunie)
•  Constanta 2003 (31 iulie - 8 august)
•  Maramures-Cluj-Alba-Hunedoara (27 iunie - 8 iulie 2004)
•  Dambovita-Galati (17 iulie - 23 iulie 2004)
•  Brasov (19 - 23 august 2004)
•  Timis (10 iulie - 24 iuliem2005)
•  Iasi (19 august - 30 august 2005)
•  Dolj-Valcea (27 iunie - 7 iulie 2006)
•  Galati-Brasov-Cluj-Timis-Sibiu (11 - 18 august)
•  Alba-Brasov (15-17 iunie, 29-30 iunie 2007)
•  Timis-Arad (9-15 iulie 2007)

CURSURI DE FORMARE
Periodic sau la cerere, SOS Masina cu Jucarii ofera cursuri de formare in animatie socio-educativa si educatie prin joc parintilor, cadrelor didactice, educatorilor din institutiile de ocrotire si educare a copilului, angajatilor si voluntarilor altor organizatii neguvernamentale din domeniul social. Cursurile sunt sustinute de echipa de pedagogi sociali ai proiectului si au un caracter preponderent practic.

SOS Masina cu Jucarii SOS Masina cu Jucarii SOS Masina cu Jucarii
SOS Masina cu Jucarii SOS Masina cu Jucarii SOS Masina cu Jucarii

SOS Satele Copiilor sarbatoreste Ziua internationala a familiei

15 mai 2010

15 Mai reprezinta pentru intrega lume, incepand cu anul 1994, Ziua Internationala a Familiei. Este acea zi speciala in care ne gandim la cei dragi, vrem sa daruim si sa ne intoarcem spre ei. Intr-un astfel de moment ne amintim ca in Romania peste 75.000 de copii nu au o familie, nu apartin nimanui.

Fiecare copil trebuie sa traiasca intr-o familie, care sa ii ofere dragoste, respect si siguranta. Indiferent de mediu si de trecut, noi credem ca fiecare copil are dreptul la o familie care sa il sprijine si sa il incurajeze sa isi atinga potentialul, sa isi implineasca destinul.

SOS Satele Copiilor Romania cu sprijinul DGASPC, invita copiii si familiile lor, luni 17 mai la ora 16.00, la un eveniment special in Parcul Bazilescu din capitala, alaturi de SOS Masina cu Jucarii. In acelasi timp, organizatia deruleaza diverse campanii si actiuni dedicate familiei in judetele Sibiu si Bacau, in care vor fi implicati atat beneficiarii cat si publicul larg din comunitate. Dorim, alaturi de principalii finantatorii corporatisti ai programelor noastre comunitare – Fundatia Vodafone, Provident Financial si Beiersdorf, sa multumim familiilor in dificultate pentru efortul lor de a ramane impreuna si a asigura sentimentul de apartenenta si protectie copiilor lor.

Tu ce faci de Ziua familiei? SOS Satele Copiilor Romania vrea sa aminteasca tuturor familiilor lucrurile simple si atat de pretioase pe care le pot realiza impreuna: sa joace cu mic cu mare un joc, sa dea un telefon celor de care le este dor, sa faca o plimbare in parc pe role, sa organizeze un picnic sau o cina impreuna, sa arunce o privire peste fotografiile si scrisorile vechi din tinerete, sa deseneze “arborele” familiei si sa il daruiasca rudelor, sa se reuneasca pentru un portret de familie, sa creeze o poveste a generatiilor.


Despre Asociatia SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor Romania ofera o familie sociala copiilor ajunsi in dificultate, ii ajuta sa isi cladeasca singuri un viitor si contribuie la dezvoltarea comunitatilor in care ei traiesc. SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 132 de tari ale lumii.

 

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:
Ioana Petrea, SOS Satele Copiilor
Mail: ioana.petrea@sos-satelecopiilor.ro
Tel: 0743.068.297
DATE DE CONTACT
Adresa: Biroul National de Coordonare. Str.Natatiei 66B, sector 1
Numere de telefon: Tel. fix: 0216680090, 0216680077.
Fax: 0216680072
Persoane de contact: Ioana Petrea
Internet:
Web: www.sos-satelecopiilor.ro
E-mail:  sos@sos-satelecopiilor.ro

Recomandati aceasta pagina: