Protectia copilului
Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania promoveaza de 20 ani drepturile copilului, in acord cu principiile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Peste 500.000 de copii au fost inclusi in programe educative, de protectie si asistenta medico-sociala, de promovare si recunoastere a drepturilor lor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.

Salvati Copiii Romania este o miscare democratica nationala, neimplicata politic sau religios, bazata pe activitatea voluntara a membrilor sai. Infiintata in anul 1990, organizatia are in prezent filiale in 15 judete, peste 6000 de membri si beneficiaza de activitatea voluntara a peste 800 de persoane, in majoritate tineri.

Salvati Copiii Romania este un membru activ al Aliantei Internationale Salvati Copiii - o miscare internationala care sustine drepturile copilului, precum si al unor importante organisme si retele nationale si internationale.

Viziunea
Viziunea noastra este o lume in care toate drepturile copilului sunt respectate. Salvati Copiii Romania actioneaza pentru o lume

 • in care fiecare copil este apreciat si respectat;
 • care asculta si invata de la copii;
 • in care fiecare copil are sperante si perspective.
 • in care fiecare copil este protejat de orice forma de violenta, abuz si exploatare

Misiunea
Salvati Copiii Romania actioneaza pentru respectarea drepturilor copilului si pentru modificarea politicilor si a legislatiei in beneficiul copiilor prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice si sprijina copiii aflati in dificultate.
Recunoastem si punem accent pe responsabilitatile si indatoririle parintilor, reprezentantilor legali, profesorilor si ale altor autoritati ce actioneaza in interesul copiilor. Sprijinim parintii si specialistii ce lucreaza cu copiii in vederea indeplinirii obligatiilor lor.
Salvati Copiii Romania actioneaza conform valorilor fundamentale stipulate in Declaratia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Omului si in Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului, bazandu-se pe urmatoarele principii:

 • Copiii si adultii au drepturi egale
 • Copiii au drepturi speciale:
  • Toti copiii au dreptul la viata si la dezvoltare
  • Nici un copil nu trebuie discriminat
  • Toti copiii au dreptul sa fie ascultati
  • Interesul copilului trebuie sa primeze

Noutati:

10 august - Salvati Copiii Romania deschide oficial inscrierile in competitia Bucharest Marathon 2016, al carei start va avea loc in perioada 8-9 octombrie, in Piata Constitutiei. Prin participarea la acest eveniment, Echipa Salvati Copiii isi propune sa intre in cursa de a strange 10.000 de euro – suma care poate asigura 10 burse scolare pentru 10 dintre copiii cu povesti si rezultate impresionante, inscrisi in programele educationale Scoala dupa Scoala, Gradinite Estivale si A Doua Sansa, derulate anul acesta de organizatie.
Initiativa isi propune sa vina in sprijinul educatiei scolare, in conditiile in care peste jumatate dintre copiii din tara noastra se afla in risc de saracie sau excluziune sociala - cel mai mare procent inregistrat de la aderarea Romaniei la UE si aproape dublu fata de media europeana.
Alergatorii care isi doresc sa se alature demersului vor beneficia din partea Salvati Copiii de inscriere gratuita, tricou de alergare si un scurt ghid de fundraising. In functie de nivelul pregatirii sportive, participantii isi pot alege una dintre cele 4 curse din competitie: cursa populara (3,6 km), stafeta, semi-maraton (21 km) sau maraton (42 km).
"
La Maratonul Bucuresti, oamenii pot sustine o cauza umanitara printr-o activitate care le face placere. Asadar, ii asteptam pe toti cei pasionati de alergare si, totodata, dornici sa faca o fapta buna, sa se inscrie in echipa Salvati Copiii. Ne bucuram de fiecare data cand apelul nostru primeste un raspuns pozitiv si speram ca participarea la Maratonul Bucuresti sa devina o traditie prin care, impreuna, sa le putem oferi copiilor mai putin norocosi sansa unui viitor mai bun, cu ajutorul educatiei." - Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
Pana in prezent, aproape 26.000 de copii si tineri au beneficiat de serviciile programelor educationale Salvati Copiii. Peste 95% dintre copiii beneficiari au fost inscrisi in clasa I sau la clasa pregatitoare, 90% dintre copii au promovat examenele, iar 20% dintre ei au obtinut premii la concursurile scolare.
Anul acesta, Salvati Copiii a organizat 37 de gradinite estivale in comunitatile defavorizate din Bucuresti, in cadrul carora sunt inscrisi 705 copii. In centrele A Doua Sansa, destinate copiilor nescolarizati sau care au abandonat scoala in diferite stadii si care au depasit varsta de frecventare a invatamantului public, au fost inscrisi in sistem aproximativ 150 de copii si tineri, doar pe parcursul anului scolar 2015 – 2016. In acelasi timp, in 2016, programul Scoala dupa Scoala, al carui scop este prevenirea abandonului scolar, a cuprins in total 1.800 de copii.
Toti cei care doresc sa sustina cauzele Salvati Copiii pot dona prin intermediul platformei Galantom, aici. Mai multe noutati despre activitatile desfasurate de Salvati Copiii, pe Facebook: facebook.com/SalvatiCopiiiRomania si pe site-ul www.salvaticopiii.ro.

Salvati Copiii Romania

03 august - Salvati Copiii a donat echipamente medicale in valoare de 25.000 de euro Maternitatii Focsani
Salvati Copiii Romania a donat marti sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon" din Focsani cinci echipamente medicale performante, in valoare de aproximativ 25.000 de euro. Noile aparate - un ventilator, un monitor de functii vitale, un pulsoximetru si doua laringoscoape - vor ajuta copiii nascuti prematur sa supravietuiasca si sa aiba sansa unui viitor mai bun. Sectia a mai fost dotata de Salvati Copiii si in 2014, cu un aparat modern de suport respirator.
"Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija si atentia noastra, iar dotarea Spitalului Judetean din Focsani este inca un pas pe care il facem in demersul nostru de reducere a mortalitatii infantile. Vom continua lupta, pana cand nu vor mai exista bebelusi care sa isi piarda viata din cauza echipamentelor medicale insuficiente din maternitati." - Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
Anul trecut, la Maternitatea Focsani s-au inregistrat 2.149 de nasteri, dintre care peste 212 inainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, cu un numar de 40 de paturi. Majoritatea nasterilor din judet au loc in cadrul acestui spital si toti nou-nascutii prematuri din Vrancea sunt tratati si ingrijiti in sectia Neonatologie Focsani.
Multumim Salvati Copiii, care cu adevarat se implica in aceasta activitate de dotare a spitalelor din tara, punand suflet in tot ceea ce face. Toata aparatura primita este extrem de pretioasa pentru noi, fiind de un real folos in reanimarea nou-nascutilor. Inca o data multumiri si speram ca Organizatia va continua aceasta activitate, care chiar salveaza vieti.”- Dr. Carmen-Gabriela Iacob, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Judetean din Focsani.
Dotarea sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Focsani a fost posibila si datorita companiei WatchShop.ro, care s-a alaturat cauzei cu o parte din suma si a ales sa ajute copiii nascuti prematur printr-o donatie generoasa.
Am citit un articol despre mortalitatea infantila, iar cifrele mi s-au parut destul de sumbre, asa ca am hotarat sa fac ceva in acest sens. Am inceput prin a dona 2% din impozit si dupa aceea am gandit, impreuna cu echipa de la WatchShop.ro, un mecanism prin care sa facem mai mult. Am ales Salvati Copiii pentru ca eram familiarizati cu proiectele Organizatiei, vazuseram campanii incheiate cu succes si multi oameni fericiti in urma acestor actiuni, astfel ca am putut face o donatie care sa ne multumeasca sufleteste si sa aduca sanatate unor copii care nu au inceput cu dreptul drumul prin viata.” - Livia Pupaza, Marketing Manager Watchshop.ro.
La fiecare sase ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie. In 2016, Salvati Copiii Romania isi propune dotarea a 29 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara.
„Fiecare dotare a maternitatilor din Romania este pentru mine o mare bucurie. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putere sa le oferim medicilor toate conditiile necesare pentru a ingriji copiii nascuti prematur, pentru ca acestia sa aiba un start mai bun in viata” - Amalia Nastase, ambasador al campaniei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile.
Cei care doresc sa sustina demersul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul " SALVEZ", in valoare de 2 Euro.

Salvati Copiii Salvati Copiii Salvati Copiii Salvati Copiii
Salvati Copiii

08 iunie - Organizatia Salvati Copiii a donat Maternitatii Giulesti (Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu”) un nou incubator de transport performant, pentru copiii nascuti prematur. Fondurile necesare au fost stranse in urma Semi-maratonului Bucuresti din 15 mai: Aproape 200 de voluntari au alergat in echipa Salvati Copiii, alaturi de vedetele Oana Tache, Cornel Ilie, Ioana Ginghina, Deepcentral (George Calin si Doru Todorut), Ana Baniciu si Dorian Popa. Acestia au adunat 335 de donatii, in valoare de aproximativ 10.000 de euro (44.169 lei).

La mai putin de o luna de la Semi-maratonul Bucuresti, Salvati Copiii Romania a donat miercuri Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” (Maternitatea Giulesti) din Capitala un incubator de transport performant, in valoare de 10.000 de euro. Acesta este destinat ingrijirii copiilor nascuti prematur si a fost achizitionat din donatiile stranse de vedetele si alergatorii care au participat la competitie in echipa Salvati Copiii Romania.

Anual, la Maternitatea Giulesti au loc aproape 3.600 de nasteri si sunt ingrijiti peste 400 de nou-nascuti prematur, aceasta fiind una dintre cele sapte unitati medicale de nivel III din Capitala. In 2014, Salvati Copiii a mai oferit sectiei de neonatologie un incubator de terapie intensiva, in valoare de 16.400 de euro.

„Donatia facuta astazi Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” ne aduce mai aproape de planul organizatiei: in 2016, Salvati Copiii Romania isi propune dotarea a 25 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara. Prin dotarile de pana acum am reusit sa contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebelusi, iar cu donatiile din acest an speram sa ajutam alte cateva mii de copii in anii urmatori. Bebelusii vor primi o sansa la viata si, astfel, numarul deceselor in randul prematurilor va scadea semnificativ.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii.

Pe langa copiii nascuti inainte de termen in spitalul nostru, primim si prin transfer prematuri si bebelusi cu stare generala grava, care necesita internare in sectia de terapie intensiva. Suntem recunoscatori pentru incubatorul pe care l-am primit astazi, acest aparat de ultima generatie ne va permite ingrijirea in conditii de siguranta a prematurilor si efectuarea de consulturi interdisciplinare (oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie infantila) pentru acestia. Multumim Organizatiei Salvati Copiii pentru donatie si implicare!”- Dr. Ioana Rosca, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti.

Fondurile necesare achizitionarii aparatului medical performant au fost stranse in urma Semi-maratonului Bucuresti, ce a avut loc in data de 15 mai. Aproape 200 de voluntari au alergat in echipa Salvati Copiii, alaturi de vedetele Oana Tache, Cornel Ilie, Ioana Ginghina, Deepcentral (George Calin si Doru Todorut), Ana Baniciu si Dorian Popa. Acestia au adunat 335 de donatii, in valoare de aproximativ 10.000 de euro (44.169 lei).

Salvati Copiii a beneficiat si de sprijinul companiilor Reckitt Benckiser si Mara Logistics, care s-au alaturat cauzei si au ales sa ajute copiii nascuti prematur prin donatii generoase. Avand in vedere ca prima participare la o astfel de competitie a fost de succes, Salvati Copiii va participa si la Maratonul Bucuresti din 9 octombrie, una dintre cele mai importante competitii de profil din tara.

Desi nu sunt inca mama, am ales sa ma implic in campaniile Salvati Copiii. Este necesar sa fim constienti ca mai importanti decat noi, atat la nivel individual, cat si ca generatie, sunt cei ce urmeaza. Schimbarile trebuie facute cu gandul la ei, la sanatatea lor mentala si fizica si la ajutorul de care au nevoie. Mai bine luptam impreuna azi pentru maine, decat sa nu luptam deloc sau sa ajungem maine sa ne plangem pentru ca am fost ignoranti azi!” – Oana Tache, VJ MTV.

La fiecare cinci ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8,8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2014. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie.

Imi doresc ca toti copiii nascuti prematur sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri, iar acest lucru se poate intampla doar intr-o maternitate cu aparatura medicala moderna. Voi continua sa ma implic pentru fiecare dintre acesti bebelusi care se grabesc sa vina pe lume, pentru viitorul lor si pentru viitorul Romaniei! Felicit Salvati Copiii pentru initiativa!” – Amalia Nastase, ambasador al campaniei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile.

Programul de reducere a mortalitatii infantile derulat de Salvati Copiii poate fi sprijinit printr-o donatie lunara in valoare de 2 euro, trimitand un SMS cu textul „SALVEZ” la 8844.

Salvati Copiii Salvati Copiii Salvati Copiii Salvati Copiii
Salvati Copiii

05 decembrie - Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, organizeaza joi, 11 decembrie, la ora 10:00, la Scoala Centrala din Bucuresti, o lectie speciala de siguranta rutiera destinata copiilor, Mobile Kids. Ne-ar face mare placere sa va avem alaturi de noi la acest eveniment cu un important rol educational pentru cei mici.
Lectia marcheaza a treia editie locala a programului international Daimler - Mobile Kids. Pana in prezent, aproximativ 6.000 de copii din Bucuresti au participat la sesiuni interactive de informare pe tema sigurantei in trafic.
Gazda evenimentului va fi MOKI, mascota programului, care ii va incuraja pe cei mici sa participe activ pe parcursul lectiei.
Adresa scolii este: Str. Icoanei, nr. 3-5, sector 2, Bucuresti.

Mobile KidsDATE DE CONTACT
Adresa: Intr. Stefan Furtuna 3, sector 1, 01089, Bucuresti, Romania
Numere de telefon: Telefon: +40 21 316 61 76
Fax: +40 21 312 44 86
Internet:
Web: www.salvaticopiii.ro
E-mail:  rosc@salvaticopiii.ro

Recomandati aceasta pagina: