Opera pentru copii
Opera comica pentru copii

Opera Comica pentru copii

Program de spectacole - OCTOMBRIE 2016

Octombrie 2016

DATA

SPECTACOL

SALA

Ora

Vin

7

Hapciu in RE Major - in Festivalul Teatrului Ion Creanga

Sala Mare

18:30

Sam

8

Hapciu in RE Major

Sala Mare

17:00

Sam

8

Petrica si Lupul

Sala Mozart

10:00

Sam

8

Armonii de Toamna

Sala Mozart

18:30

Dum

9

Hapciu in RE Major

Sala Mare

11:00

Dum

9

Petrica si Lupul

Sala Mozart

10:00

Sam

15

Fetita cu chibrituri

Sala Mare

17:00

Sam

15

Nino prin Napoli si Genova

Sala Mozart

10:00

Dum

16

Fetita cu chibrituri

Sala Mare

11:00

Dum

16

Nino prin Napoli si Genova

Sala Mozart

10:00

Sam

22

Don Pasquale

Sala Mare

17:00

Dum

23

Don Pasquale

Sala Mare

11:00

Dum

23

Nino prin Napoli si Genova

Sala Mozart

10:00

Sam

29

Frumoasa Vasilisa

Sala Mare

17:00

Sam

29

Viata lui Mozart

Sala Mozart

10:00

Dum

30

Frumoasa Vasilisa

Sala Mare

11:00

Dum

30

Viata lui Mozart

Sala Mozart

10:00Hapciu in RE Major
Opereta "Hapciu in RE major" ilustreaza, prin comicul de situatii si dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension in lumea teatrului. Tanara Denise descopera cu entuziasm culisele, actorii, scena si… marea dragoste!
Mam"zelle Nitouche" este prima opereta creata vreodata si-n acelasi timp prima opereta montata pe scena Operei Comice pentru Copii. Asa cum va puteti da seama, alegerea n-a fost deloc intamplatoare. Dupa ce titlurile de opera, de balet, musical si vodevil au incantat generatii intregi de tineri spectatori, iata sosirea unui alt gen de teatru muzical, care dintotdeauna a fost sortit succesului.

Opera Comica pentru Copii

Petrica si Lupul
Dupa ce ne-a bucurat cu muzica sa in indragitele opere “Don Pasquale” si “Hänsel si Gretel”, Ansamblul Liric revine pe scena Operei Comice pentru Copii, de aceasta data in spectaculosul Salon Mozart, cu o poveste simfonica gata sa-i tina atat pe copii, cat si pe parinti sau bunici, cu sufletul la gura. “Petrica si Lupul” este o lectie despre joaca, prietenie si empatie. Acolo unde lupii inca traiesc nestingheriti in apropierea oamenilor, Petrica ajunge sa inteleaga cat de importanta este prietenia dintre om si animal. Va invitam sa va lasati purtati de bucuria muzicii chiar in mijlocul acestei povesti fermecatoare.
Una dintre primele compozitii ale lui Prokofiev, dupa intoarcerea lui in URSS a fost povestea lui ”Petrica si lupul”, scrisa in doar doua saptamani, in aprilie 1936 pentru un teatru de copii de la Moscova. Prokofiev a inventat povestea si a scris povestirea insusi, bazandu-se pe amintirile propriei sale copilarii. El a construit astfel muzica incat copiii sa se familiarizeze cu instrumentele din orchestra,  fiecare personaj din poveste fiind reprezentat de un instrument diferit sau a unui grup de instrumente: Petrica de vioara,  pasarea prin flaut, ratusca  de oboi, pisica de clarinet, lupul de corn, bunicul de fagot, percutia reprezentand vanatorul.
Spectacolul  Petrica si Lupul  a avut  un succes imediat si a fost iubit de copiii din intreaga lume!

Opera Comica pentru Copii

Armonii de toamna
Cand doua instrumente monumentale, cum sunt pianul si violoncelul, se intalnesc pe aceeasi scena, in debutul stagiunii, e semn ca incep… Armoniile de toamna! Pianista Ioana Lupascu si violoncelistul Rodin Moldovan - solisti cu o cariera impresionanta - va invita la un voiaj armonios prin lucrarile lui A. Piazzolla, Fr. Chopin, J.S. Bach, S. Prokofiev si… Charlie Chaplin! Presarat cu explicatii pe gustul si intelesul copiilor, acest concert lectie este unic in repertoriul Operei Comice pentru Copii!

Opera Comica pentru Copii
DATE DE CONTACT
Adresa: CALEA GIULESTI NR. 16, SECTOR 6 (fostul Teatru Giulesti).
Mijloace de transport: Metrou: Crangasi. Tramvai: 41, 11. Autobuz: 65, 86, 105, 133, 178
Numere de telefon: Telefon /Fax: 021-319.28.19;
Persoane de contact: Director - Felicia FILIP
Internet:
Web: www.operacomica.ro
E-mail:  operacomicapentrucopii@yahoo.com


ARHIVA NOUTATI:

14 octombrie - Opera Comica pentru Copii a lansat, in aceasta toamna, o campanie destinata copiilor din medii defavorizate: "Bilet in asteptare".
Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
Deja, in primul weekend al stagiunii au fost achizitionate peste 100 de astfel de bilete, asa incat, in cursul saptamanii, peste 200 de copii de la scolile "Sf. Nicolae", "Sf. Spiridon" si "Speciala nr.5" au beneficiat de bilete gratuite!
Va invitam la Opera Comica pentru Copii si va invitam sa luati bilete "in asteptare" astfel incat ca si copiii din medii defavorizate sa se poata bucura de minunatele spectacole de la OCC!
Pe www.operacomica.ro/ sectiunea PROGRAM puteti vedea care sunt urmatoarele spectacole. IMPREUNA aducem bucurii si zambete tuturor copiilor!

Opera Comica pentru Copii

30 septembrie - CONCURS DE PROIECTE „STAGIUNEA UNDERGRANT”
Opera Comica pentru Copii
vine in sprijinul tinerilor creatori si organizeaza un concurs de proiecte, intitulat "Stagiunea UnderGrant", pentru o noua sala de spectacole, deschisa la demisolul cladirii din Calea Giulesti, nr. 16.
Asteptam de la tineri creatori (regizori, coregrafi, scenografi), propuneri de spectacole de opera / opereta / balet / musical / teatru, adaptate pentru copii.
Deadline inscrieri: 28 noiembrie, la sediu sau prin email: contact@operacomica.ro.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- CV aplicant;
- Concept regizoral / coregrafic spectacol;
- Concept scenografic (schite decor / costume);
- Coloana sonora / partitura;
- Public tinta;
- Mesaj spectacol.

Opera Comica pentru Copii

15 septembrie - Odata cu deschiderea anului scolar, Opera Comica pentru Copii lanseaza programul pentru intreaga stagiune 2016-2017
Cu ocazia deschiderii anului scolar, Opera Comica pentru Copii a lansat programul pe intreaga stagiune, care cuprinde 45 de spectacole diferite, jucate in peste 250 de reprezentatii programate in cele trei sali ale institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Programul complet este disponibil pe site-ul operacomica.ro, iar biletele la reprezentatiile din acest an au fost puse in vanzare in reteaua bilete.ro. Publicul are, de asemenea, posibilitatea de achizitionare a abonamentelor, care garanteaza accesul la un numar consistent de reprezentatii, insotit de cadouri pentru cei mici.
Spectatorii se vor putea bucura in continuare de evenimentele deosebite din Salonul Mozart, beneficiind de oferta 1+1 la achizitionarea biletelor. La fiecare bilet cumparat la un eveniment programat in Salonul Mozart, vor primi unul gratis. Stagiunea include concerte lectie, povesti simfonice si calatorii muzicale prin orasele Europei.
O alta noutate o constituie campania "Bilet in asteptare", destinata copiilor din mediile defavorizate. Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
In premiera pentru o institutie de cultura pentru copii, Opera Comica pentru Copii a dezvoltat o aplicatie mobila, adresata atat parintilor, cat si copiilor. Aplicatia OCC, disponibila gratuit in magazinul Google Play, contine informatii utile despre stagiune si jocuri inspirate din repertoriul OCC.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio".

Opera Comica pentru Copii

06 septembrie - Abonamentul OCC - modul ideal de a petrece timp de calitate cu copilul tau
Incepand din aceasta toamna, Opera Comica pentru Copii lanseaza abonamentele OCC, un nou serviciu pentru public, disponibil online, in reteaua bilete.ro. Sub sloganul “timp de calitate impreuna cu copilul tau”, abonamentele asigura accesul la un numar consistent de reprezentatii, sambata si duminica, si sunt valabile pentru intreaga stagiune 2016-2017. In plus, includ cadouri variate pentru cei mici, in functie de tipul de abonament ales, precum si participari la tombole destinate exclusiv abonatilor.
Abonamentele Bronze, Silver, Gold si VIP au preturi intre 100-350 RON si garanteaza accesul unei singure persoane la 7 spectacole de weekend, la alegere, locul oferit fiind pe primele randuri, fie la parter, fie la balcon, in functie de abonamentul ales. Abonamentul Platinum costa 5000 RON si ofera accesul nelimitat pentru doua persoane la oricare dintre cele aproape 100 de spectacole programate in weekend, in Sala Mare, pana in iunie 2017 inclusiv. Amanunte despre beneficiile suplimentare ale abonatilor OCC sunt disponibile pe site-ul institutiei, operacomica.ro.
Stagiunea curenta include patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera “Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic “Spargatorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, musicalul “Micuta Dorothy” si baletul contemporan “Pinocchio”.
De asemenea, publicul se va putea bucura in continuare de programele de succes lansate in stagiunea anterioara: in Salonul Mozart, concerte lectie cu profesionisti care le dezvaluie copiilor tainele muzicii, plus calatoriile cu Nino si solistii OCC prin orasele Europei, precum si tururile interactive “In spatele cortinei”, care ii introduc pe micii spectatori in culisele teatrului, la cabine, pe scena, in magazii si salile de repetitii, devenind astfel “Prietenii OCC”.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 250 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii lanseaza, in premiera, Atelierele de educatie non-formala „Micul Artist”

Opera Comica pentru Copii

In premiera, Opera Comica pentru Copii deschide in aceasta toamna 5 ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele „Micul Artist” pun la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

Inscrierile au loc intre 1-15 septembrie 2016, prin completarea unor formulare online*. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale.

Atelierul „Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi. Si o fac cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete.

Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta copiilor, prin metode si mijloace moderne, o postura corecta si eleganta, flexibilitate, forta, putere, echilibru, coordonare, ajutandu-i astfel, sa devina profesionisti desavarsiti in aceasta arta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, in cadrul orelor de balet, coregrafa pune in valoare abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii ale copilului tau, il invata sa imparta cu ceilalti, sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa detina aptitudini de lider. O atentie sporita se acorda si partii emotionale a celui mic, indreptandu-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, si mai cu seama oferindu-i incredere in fortele proprii.

Atelierul „Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, sa interpreteze vocal cantece in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci), sa participe la diferite recitaluri, sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant - tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

Madalina Enachescu este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, Facultatea de Pedagogie Muzicala. In anul 2003, in urma unui concurs organizat de Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin" este angajata in functia de corist si ulterior de artist liric. A acumulat experienta profesionala sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum si a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingina si Anna Ungureanu. Concerteaza sub bagheta maestrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National "Elena Cuza". „Sustin invatarea muzicii prin sunete frumoase si armonioase si multe, foarte multe zambete”.

Atelierul „Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe il va ajuta pe copilul tau sa se raporteze intr-un mod diferit si sanatos la culorile din jurul lui.

Cristina Radulescu a descoperit fotografia imbratisand obiectul de arta, iar astazi i-a devenit un mod de a gandi. A urmat un curs de grafica publicitara. Are 5 albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate. Urmeaza un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atentia distributiva si atentia detaliului, am invatat sa ma raportez sanatos la lumea inconjuratoare. Vreau sa transmit bucuria acestor calitati si celor care sunt la inceput de drum”.

Atelierul „Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala

Opera Comica pentru Copii

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs; sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Nae Sovaiala a inceput retorica si oratoria in urma cu 8 ani, cand a vazut cum o mana de liceeni a captat o sala intreaga. In 2011, a fost antrenorul echipei de debate a lotului national pentru campionatul mondial de argumentare. „Retorica si oratoria mi-au deschis perspectivele, m-au facut sa am incredere in mine”.

Atelierul „Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer)

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor.

Dansator cu 16 ani de experienta, Ionut Picincu a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viata sanatos, educativ si un stimul prin care poti sa iti depasesti limitele de comunicare. Daca as avea sansa sa ma nasc pentru a doua oara, aceeasi cale as alege-o. Dansul nu inseamna doar miscare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de miscari ritmice, variate si expresive ale corpului, executate in ritmul muzicii”.

Formularele de inscriere a copiilor la Atelierele „Micul Artist” sunt disponibile aici:

BALET - https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032
COR - https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52
FOTO - https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1
ORATORIE - https://goo.gl/forms/XKMWTHgoqc9fx2hr1
STREET-DANCE - https://goo.gl/forms/u91Qd5eULqhOZwRB3


Recomandati aceasta pagina: