Opera pentru copii
Opera comica pentru copii

Opera Comica pentru copii

NOUTATI:

09 iunie - 30 000 de spectatori la a treia editie a Festivalului "Opera Copiilor"
In perioada 1-4 iunie 2017 a avut loc a treia editie a Festivalului "Opera Copiilor", o initiativa pentru intreaga familie, desfasurata in aer liber, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului. Evenimentul a fost organizat de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Opera Comica pentru Copii si s-a desfasurat in Parcul Herastrau - la Foisor, la Peluza si pe Aleea Michael Jackson - la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si la Palatul National al Copiilor.
Fiecare zi din Festivalul "Opera Copiilor" a oferit celor 30 000 de spectatori un program variat de manifestari in aer liber, ce au implicat peste 190 de artisti pe cele 8 scene ale festivalului. Patru dintre acestea au fost disponibile doar in cadrul Turului OCC, la care au luat parte 2500 de spectatori. Indrumati de un ghid, copiii si parintii au parcurs intreaga Alee Michael Jackon, unde fiecare oprire a avut loc in dreptul unei scene reprezentative din Opera Comica pentru Copii: Studioul de Balet, Salonul Mozart, Foyerul OCC, Sala Mare si Sala UnderGrant. Calatoria s-a incheiat de fiecare data cu vizitarea celor peste 100 de costume expuse si cu descoperirea secretelor din Cabina Tehnica.
Festivalul a inceput joi, in Parcul Herastrau, cu spectacolul realizat de cei peste 300 de tineri talentati care frecventeaza cursurile de balet, street dance, cor, oratorie, flamenco si fotografie din cadrul Atelierelor "Micul Artist", desfasurate la Opera Comica pentru Copii. Incepand de stagiunea viitoare, institutia adauga alte noi asemenea cursuri. La Palatul National al Copiilor, a fost programat concursul international "EuroDans", la care elevii atelierului de balet sustinut de coregrafa Jaqueline Bratu la OCC au obtinut locurile I si al II-lea, precum si un premiu special.
"Picnicul Copiilor", eveniment de traditie desfasurat la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", a prilejuit intalnirea a peste 200 de copii din centrele de plasament si scolile speciale cu echipa si povestile Operei Comice pentru Copii.
La Scena Mare din Parcul Herastrau s-au jucat cele mai indragite productii din stagiunile Salonului Mozart si ale Salii UnderGrant: "Petrica si Lupul", "Viata lui Mozart", "Salonul de Balet" "Eliza, Micuta Florareasa", "Salonul de Percutie" si "Salonul de Scenografie". Pe acorduri clasice şi pe ritmuri traditional-folclorice, povestea muzicala a tinerei generaţii a rasunat pe scena Cantus Mundi, unde peste 1800 de copii din corurile si ansamblurile din Bucuresti si din tara au sustinut recitaluri in fiecare zi de festival.
In acelasi timp, la Muzeul Satului s-au desfasurat activitati destinate intregii familii: in doua zile, peste 300 de copii si parinti s-au aventurat in gasirea comorilor bine ascunse in istoria satului romanesc. De asemenea, de doua ori pe zi, cei mici au avut ocazia sa vada musicalul "Punguta cu Doi Bani" - parte a "Trilogiei Creanga 180" - jucat in decorul natural al Gospodariei Moiseni. Acelasi spatiu a gazduit si intalniri speciale cu muzica medievala, asigurate de trupa Truverii, sau cu dansurile traditionale ale Calusarilor din Traian (judetul Olt).
Joaca a fost asigurata in corturi special amenajate, unde copiii au avut la dispozitie puzzle-uri si jocuri OCC, dar si posibilitatea de a se picta pe fata si de a face fotografii la minut. Filmele difuzate la Cinema OCC si atelierele pentru copii si parinti au constituit componenta educativa din festival. Programul cinematografului a inclus si un lungmetraj difuzat in premiera nationala, "Villads", unde protagonistul este un baietel care-si face propriile reguli.
Cel mai impresionant eveniment din Festivalul "Opera Copiilor" a fost si in acest an gazduit de Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, unde peste 1300 de spectatori au luat parte la un spectacol de gala, cu momente coregrafice din stagiunea curenta si arii de opera indragite, oferite de artistii Operei Comice pentru Copii. Invitat special al acestei editii a fost Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusa de Constantin Adrian Grigore.
"FOC 2017 a fost cel mai mare si diversificat festival dedicat copiilor. Acest lucru se datoreaza principiului pe care il folosim zi de zi in activitatea noastra: copiii ne educa in functie de nevoile pe care le au. Am invatat cum sa facem lucrurile sa functioneze si acest lucru se vede in rezultatele pe care le avem. Multumim celor peste 30.000 de copii si parinti si ii asteptam cu drag si la festivalul care bate la usa, "Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului", intre 1-9 iulie, la Ateneul Roman si la Opera Comica pentru Copii.", a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii
Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

31 mai - In perioada 1-4 iunie 2017, Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Opera Comica pentru Copii organizeaza a treia editie a Festivalului "Opera Copiilor", in cadrul careia sunt programate numeroase evenimente in aer liber, pentru intreaga familie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Festivalul are loc in Parcul Herastrau, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si la Palatul National al Copiilor. Editia din acest an propune activitati care se inscriu in patru concepte diferite: spectacole, joaca, distractie si educatie.
Astfel, toti spectatorii sunt invitati sa vizioneze in aer liber productiile OCC din Salonul Mozart si Sala UnderGrant - concerte lectie, spectacole interactive, opera si balet, musicaluri din "Trilogia Creanga 180", povesti simfonice - montate pe scena de pe malul lacului din Parcul Herastrau si la Gospodaria Moiseni din Muzeul Satului. O scena separata din parc va fi destinata recitalurilor sustinute de corurile Cantus Mundi si ansamblurile Simfonia Mundi din toata tara. La Palatul National al Copiilor, pe 1 iunie, se va desfasura competitia internationala de balet EuRO Dance.
Joaca va fi asigurata in corturi special amenajate, unde copiii vor avea la dispozitie puzzle-uri si jocuri OCC, dar si posibilitatea de a se picta pe fata si de a face fotografii la minut. Filmele educative difuzate la Cinema OCC si atelierele pentru copii si parinti vor asigura componenta de Educatie din festival.
Distractia va fi la ea acasa pe toata durata festivalului. In Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" se va desfasura o vanatoare de comori cu indicii care-i vor purta zilnic pe cei mici in incinta muzeului, iar in Parcul Herastrau se va organiza o editie inedita a turului "In Spatele Cortinei", desfasurata din ora in ora pe Aleea Michael Jackson.
Cel mai impresionant eveniment din Festivalul "Opera Copiilor" va fi si in acest an gazduit de Teatrul de Vara din Parcul Herastrau. Pe 3 iunie, de la ora 19:00, publicul va avea parte de un spectacol de gala, cu momente coregrafice din stagiunea curenta si arii de opera indragite, oferite de artistii Operei Comice pentru Copii.
Biletele pentru Gala OCC costa 10 RON si sunt disponibile AICI. Participarea la Turul OCC este gratuita si garantata doar de inscrierea in prealabil AICI
Programul Festivalului "Opera Copiilor" poate fi consultat pe site-ul institutiei organizatoare, www.operacomica.ro, in aplicatia Opera Comica, disponibila gratuit in App Store si Google Play, sau la punctele de informare din Parcul Herastrau (Intrarea Charles de Gaulle).
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

Opera Comica pentru Copii
Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru CopiiDATE DE CONTACT
Adresa: CALEA GIULESTI NR. 16, SECTOR 6 (fostul Teatru Giulesti).
Mijloace de transport: Metrou: Crangasi. Tramvai: 41, 11. Autobuz: 65, 86, 105, 133, 178
Numere de telefon: Telefon /Fax: 021-319.28.19;
Persoane de contact: Director - Felicia FILIP
Internet:
Web: www.operacomica.ro
E-mail:  operacomicapentrucopii@yahoo.com, occ.revista@gmail.com


ARHIVA NOUTATI:

16 mai - Muzica medievala, seara de joaca si maestri ai deghizarii la Noaptea Muzeelor de la Opera Comica pentru Copii
Dupa succesul inregistrat la editiile anterioare ale programului Noaptea Europeana a Muzeelor, Opera Comica pentru Copii invita din nou publicul de toate varstele la o seara inedita, de aceasta data plina de curiozitati, joaca si muzica medievala. Sambata, 20 mai, in intervalul 19:00-02:00, spectatorii OCC vor avea ocazia sa participe gratuit la activitati desfasurate in 3 spatii distincte: foyerul Operei Comice pentru Copii, Salonul Mozart si un spatiu deschis in premiera publicului larg, aflat la etajul al treilea al cladirii.
Odata intrati in foyer, spectatorii vor fi transpusi in atmosfera medievala creata de trupa Truverii, cu instrumente muzicale care starnesc curiozitatea celor mici. Nu vor lipsi cavalerii in armuri, domnitele si mirosul de fan. In Salonul Mozart, publicul va face cunostinta cu trei maestri ai deghizarii: cameleonul, dragonul de mare si insecta bat, invitati speciali de la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", partener al OCC pentru acest eveniment. Un alt punct de atractie al serii va fi la etajul al treilea al cladirii, unde este amenajat un spatiu dedicat jocurilor de societate, disponibile gratuit vizitatorilor pe toata durata evenimentului.
Pe langa activitatile pregatite special pentru Noaptea Muzeelor, Opera Comica pentru Copii invita publicul prezent in acest weekend sa doneze o carte pentru copii, in urna amplasata la intrarea principala in cladire. Multe scoli din mediile defavorizate nu dispun inca de o biblioteca pentru elevii lor, tocmai de aceea putem contribui impreuna la crearea fondului de carte pentru o asemenea biblioteca scolara.
Noaptea Muzeelor este un demers european, initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, in anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.
Pana la finalul stagiunii, Opera Comica pentru Copii pregateste a treia editie a festivalului organizat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, in perioada 1-4 iunie. Anul acesta, Festivalul "Opera Copiilor" include zeci de evenimente si activitati pentru intreaga familie, desfasurate in Parcul Herastrau si la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Gala Operei Comice pentru Copii, OCC cinema, concerte lectie, ateliere interactive pentru copii si parinti, jocuri de societate, concursuri de puzzle, concursuri pe FreeWheel si Treasure Hunt sunt doar cateva dintre activitatile de care ne vom bucura in cele 4 zile de festival. Bilete pentru spectacolul de gala programat pe 3 iunie in Teatrul de Vara din Parcul Herastrau sunt disponibile in reteaua bilete.ro - cu minim 48 de ore inainte de eveniment - si la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16), conform programului afisat la sediu si online.

Opera Comica pentru copii Opera Comica pentru Copii

04 aprilie - Premiera de balet contemporan la Opera Comica pentru Copii: "Pinocchio"
Luna aprilie aduce o noua productie in premiera la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii: baletul contemporan "Pinocchio", inspirat din nuvela cu acelasi titlu, scrisa de Carlo Collodi. Premiera are loc sambata, 8 aprilie, de la ora 17:00, si duminica, 9 aprilie, de la ora 11:00, urmatoarele reprezentatii fiind programate pe 29-30 aprilie si 5-6 mai. Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro. Coregrafia originala, semnata de Mihai Babuska, este pusa in valoare de scenografia Bogdanei Pascal.
In centrul actiunii se afla un baietel pe nume Pinocchio, care a vazut lumina zilei in imprejurari impresionante. Un tamplar batran, pe nume Geppetto, s-a apucat sa sculpteze o marioneta in forma unui baietel. Zana Albastra i-a suflat viata si astfel, dupa multe pozne si intamplari cu talc, Pinocchio a devenit un baiat harnic si cuminte, iar Geppeto, un tata fericit.
Personajele povestii prind viata in interpretarea talentatilor solisti Andrei Ardeleanu si Alexandru Chis (Pinocchio), Tiberiu Pepenica si Ionut Picincu (Geppetto), Theodora Munteanu si Andreea Valean (Greierasa Cri-Cri), Cristina Babalac si Delia Luca (Mama si Zana Albastra), Mihaela Anica, Consuella Craciun, Maria Savastre si Oana Valceanu (Zanele), Sabina Chirila, Delia Luca si Andreea Soare (Vulpea cea sireata), Alexandru Ducan si Robert Stefu (Cotoiul cel hot), Mihai Pricope (Mananca-Foc), Andrei Nicolae (Arlecchino), Sabina Chirila si Theodora Munteanu (Pulcinella), Cristian Danu si Levi Szasz (Fitil, un baiat neascultator), Alexandru Ducan si Vicentiu Popescu (Directorul de circ) si Elena Chirita (Balerina acrobata), alaturi de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii si cu participarea elevilor Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti.
"Exista povesti al caror mesaj, in timp, ramane actual. Este si cazul lui "Pinocchio", care in prezent se dovedeste a fi o poveste atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Daca ne uitam in jurul nostru, vedem multe nasuri pe sus si lungi, multe sfori de papusari, intalnim cotoi hoti si vulpi sirete. Sper ca cei mici, care vad spectacolul, sa-si aminteasca des mesajul pe care il are Pinocchio pentru noi.", a declarat Mihai Babuska, regizorul si coregraful spectacolului.
La inceputul lunii iunie, va avea loc a treia editie a festivalului "Opera Copiilor", desfasurat in aer liber, in Parcul Herastrau si la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Tot in aceasta perioada, Opera Comica pentru Copii organizeaza a patra editie a campaniei J.O.C. (Jucariile Operei Comice), actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti, cu scopul de a fi donate de catre artistii OCC copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate. Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul institutiei (Calea Giulesti 16), unde este amplasata o urna-cadou, disponibila publicului zilnic, intre orele 8:00 si 22:00, de pe 1 pana pe 13 aprilie.

Opera Comica pentru Copii

15 martie - 40 de spectacole in Festivalul "Hansel si Gretel" la Opera Comica pentru Copii
In perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comica pentru Copii organizeaza cea de-a treia editie a Festivalului "Hänsel si Gretel", ce va cuprinde nu mai putin de 40 de evenimente. In cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o multime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau opera, pana la musical si concerte lectie. Majoritatea reprezentatiilor programate sunt deja sold out.
In cadrul festivalului, copiii vor putea urmari musicalul "Micuta Dorothy" (la Sala Mare), concertul "Underground Tango", musicalul "Ivan Turbinca" si spectacolul de hybrid opera "Sentimente" (la Sala UnderGrant). Evenimentele muzicale de la Salonul Mozart le vor facilita celor mici intalnirea cu pianul, sub indrumarea pianistei Ioana Maria Lupascu, in cadrul "Concertului lectie de Pian", dar si cu Nino, in spectacolele interactive "Nino Arlechino si "With Nino in London". Povestea simfonica "Viata lui Mozart" si concertul "Armonii de Primavara" completeaza seria de evenimente desfasurate in Salonul Mozart in aceasta perioada. Festivalul se va incheia cu premiera spectacolului de balet contemporan "Pinocchio", in regia si coregrafia lui Mihai Babuska, la Sala Mare.
"Festivalul Hänsel si Gretel inseamna 12 zile in care celebram cunoasterea si arta la Opera Comica pentru Copii. Ne bucuram ca putem primi atat de multi copii si ca le putem oferi intalniri de neuitat cu muzica clasica, cu baletul, cu opera si cu personaje indragite din povesti. Ne aflam la a treia editie a festivalului, care creste si mai mult in fiecare an, datorita artistilor talentati si echipei tehnice dedicate, a dascalilor cu inima deschisa si a copiilor dornici sa descopere arta in multitudinea formelor sale. Le multumim tuturor si ii asteptam cu drag in salile de spectacol!", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Programul Festivalului "Hänsel si Gretel" poate fi consultat pe site-ul institutiei organizatoare, www.operacomica.ro, iar biletele au fost deja puse in vanzare prin reteaua bilete.ro. Pana la finalul acestei stagiuni, Opera Comica pentru Copii pregateste alte spectacole in premiera: "Concert-lectie de Harpa", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart) si "Harap Alb" (la Sala UnderGrant).

Opera Comica pentru Copi

10 martie - Martie, luna ritmurilor cu personalitate, la Opera Comica pentru Copii
Dupa ce a sarbatorit ziua de 8 martie cu spectacolul-eveniment, intitulat "Historia de un Amor", Opera Comica pentru Copii continua periplul prin ritmurile latine, cu premiera "Underground Tango", care va avea loc pe 24 martie, in cea mai noua sala a institutiei, Sala UnderGrant.
Dedicat feminitatii si sentimentelor pe care le inspira, "Historia de un Amor" a fost un concert sustinut de Orchestra Operei Comice pentru Copii, dirijata de Gheorghe Iliuta, si de invitatii speciali: soprana Raluca Oprea, pianista Ioana Maria Lupascu si dansatorul de flamenco Lucas Molina. Timp de 90 de minute, spectatorii au fost purtati, pe ritmurile lui Astor Piazzola, Carlos Gardel sau Fernando Obradors, pana in insorita Spanie, unde a aparut si s-a dezvoltat temperamentalul dans flamenco.
Finalul lunii martie aduce in prim-plan tango-ul argentinian, intr-un spectacol pregatit sa impresioneze cele mai critice priviri. Aranjamentul muzical pentru sapte instrumente si perechile de dansatori din Baletul Operei Comice pentru Copii vor face din "Underground Tango" o experienta memorabila, atat pentru pasionatii de tango, cat mai ales pentru cei care interactioneaza pentru prima data cu acest mod de exprimare.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 8 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru", "Concert-lectie de Harpa" (la Salonul Mozart), "Ivan Turbinca" si "Harap Alb" (la Sala UnderGrant). Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Underground Tango

28 februarie - Primul spectacol in limba engleza al Operei Comice pentru Copii - Unul dintre cele mai indragite personaje ale Operei Comice pentru Copii, Nino, revine pe scena in luna martie, in doua premiere: "Nino Arlechino" si "Cu Nino la Londra", ambele jucate in Salonul Mozart.
Adaptat dupa opera comica "Pimpinone", de Georg Phillip Telemann, "Nino Arlechino" reuneste o echipa tanara de artisti, coordonata de regizoarea Irina Furdui. Alaturi de protagonistul povestii originale - naivul Pimpinone - Nino Arlechino le va arata copiilor cele mai nostime ghidusii, inspirate de dragostea ce i-o poarta amandoi lingusitoarei Vespetta. Premiera are loc pe 1 martie.
Pe 10 martie se desfasoara prima calatorie muzicala "Cu Nino la Londra". Asemeni celorlaltor spectacole din seria "Cu Nino in Jurul Lumii", si acesta prezinta, intr-un mod captivant pentru cei mici, cele mai importante repere culturale ale destinatiei din titlu. Noutatea acestui eveniment interactiv este faptul ca va fi sustinut integral in limba engleza, in premiera absoluta pentru repertoriul Operei Comice pentru Copii. Nino ii va ii va ghida pe copii in calatoria imaginara prin legendara capitala a Regatului Unit, iar Solistii OCC le vor insoti pasii cu secvente celebre de musical.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 9 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Harpa", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart), "Ivan Turbinca", "Underground Tango" si "Harap Alb" (la Sala UnderGrant). Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

07 februarie - Luna februarie aduce o noua premiera pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul "Micuta Dorothy", de Marius Teicu, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc Sambata, 11 februarie, de la ora 17:00, si Duminica, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Regia Antoanetei Cojocaru, asistata la miscarea scenica de Andreea Soare, este pusa in valoare de scenografia semnata de Vladimir Turturica.
Inspirat din celebrul roman "Vrajitorul din Oz", de Lyman Frank Baum, musicalul reuneste o echipa tanara si energica, care transmite multa bucurie. Dorothy este o fetita care locuieste la o ferma din Kansas, dar isi doreste intotdeauna ceva mai bun. Aflam impreuna daca reuseste sa obtina ce isi propune, intr-un spectacol despre prietenie si curaj, dar si despre constientizarea valorilor care se afla in interiorul nostru, nu in afara.
"Am acceptat cu bucurie propunerea Operei Comice pentru Copii, in special pentru ca este un teatru tanar si viu. Ii felicit din toata inima pentru evolutia din acesti ani si pentru munca depusa ca cei mici sa cunoasca pe langa sport, excursii si alte activitati, arta, care ii va sprijini infinit mai mult in viata, precum cararea galbena care o insoteste pe Dorothy", a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea spectacolului.
Indragitele personaje ale povestii prind viata pe scena Operei Comice pentru Copii in interpretarea artistilor: Teodora Antal, Madalina Constantinescu, Alexandra Giurca, Diana Hurja (Micuta Dorothy), Matei Chioariu, Alexandru Constantin si Valentino Tiron (Povestitorul, Paznicul), Catalina Antal, Eliza Lassel si Ciprian Chiriches (Tic-Tic), Daniela Carstea si Adriana Gherghisor (Zana Alba), Filip Dumitru si Adrian Radulescu (Sperie-Ciori), Tudor Boloca si Razvan Raduta (Omul de Tinichea), Matei Chioariu si Andrei Mihalcea (Leul Papanas), Teodora Antal, Eliza Lassel, Andreea Paraschiv si Virginia Stamate (Piticul Siretlic), Daniel Pascariu, Bogdan Podlovski si Catalin Seimeanu (Maimutoiul Sef), Andreea Iftimescu, Corina Ivanov, Andreea Moustache si Valentin Racoveanu (Vrajitoarea Zug), Lucia Racoveanu si Valentino Tiron (Vrajitorul Oz).
"Copiii sunt cei mai iscusiti creatori de vise. Imaginatia, curajul si inteligenta lor ii ajuta sa depaseasca orice limita si sa creeze lumi noi, in care cei mari au acces doar daca stiu parola. Micuta Dorothy ne dezvaluie o asemenea lume, pe care va invit s-o privim cu ochi de copil si s-o simtim cu inima plina de iubire si bucurie. Exemplul ei ne inspira pe fiecare dintre noi sa ne transformam propriul Kansas intr-un palat de smarald", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 14 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Violoncel", "Cu Nino la Londra", "Concert-lectie de Harpa", "Nino Arlechino", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart), "Eliza, Micuta Florareasa", "Povestea Sunetului", "Ivan Turbinca", "Underground Tango", "Harap Alb" (la Sala UnderGrant). Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

01 februarie - Trei premiere in februarie la Opera Comica pentru Copii si alte 13 pana la finalul stagiunii
Opera Comica pentru Copii anunta trei spectacole in premiera in luna februarie: musicalul "Micuta Dorothy" (11 si 12 februarie) la Sala Mare, musicalul "Punguta cu Doi Bani" (4 si 5 februarie) si baletul "Eliza, Micuta Florareasa" (17 si 18 februarie), ambele la Sala UnderGrant. Pana la sfarsitul stagiunii 2016-2017, institutia va prezenta alte 13 spectacole in premiera, fiind teatrul cu cele mai multe premiere pe parcursul unei stagiuni.
Musicalul "Punguta cu Doi Bani" marcheaza inaugurarea celei de-a treia sali a Operei Comice pentru Copii, Sala UnderGrant, cu o capacitate de 130 de locuri. Spectacolul face parte din programul "Trilogia Creanga 180", alaturi de "Ivan Turbinca" si "Harap Alb", pe care Opera Comica pentru Copii il realizeaza in aceasta primavara, pentru a celebra 180 de ani de la nasterea marelui povestitor. Regizata de Gabriela Dumitru, aceasta trilogie se inscrie in directia institutiei de a incuraja tinerii creatori, alaturi de concursul de proiecte "Stagiunea UnderGrant", ale carui rezultate vor fi facute publice in luna martie.
Musicalul "Micuta Dorothy", regizat de Antoaneta Cojocaru, are la baza romanul de mare succes "Vrajitorul din Oz", scris de Lyman Frank Baum. Spectacolul reuneste o echipa tanara si energica, care transmite multa bucurie. Plasat intr-un decor miraculos, gandit de Vladimir Turturica, musicalul ne aminteste de basmul pe care il traim in imaginatie, in copilarie. Muzica, semnata de Marius Teicu, ofera povestii noi intelesuri, pe placul celor mici, in interpretarea solistilor Operei Comice pentru Copii.
Baletul "Eliza, Micuta Florareasa" este inspirat din piesa creata de George Bernard Shaw dupa antica poveste a lui Pygmalion si a Galateei, transfigurati in lumea moderna in persoana profesorului Henry Higgins si a frumoasei florarese Eliza Doolittle. In cadrul acestui balet clasic, publicul este invitat sa o insoteasca pe tanara Eliza in transformarea ei, in pasi de dans, intr-o adevarata domnisoara, sub atenta supraveghere a mentorului sau, profesorul Higgins.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 13 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Violoncel", "Cu Nino la Londra", "Concert-lectie de Harpa", "Nino Arlechino", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart), "Povestea Sunetului", "Ivan Turbinca", "Underground Tango" si "Harap Alb" (la Sala UnderGrant).

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

25 noiembrie - Surpriza iernii la Opera Comica pentru Copii: Patinoarul Copiilor
La inceputul lunii decembrie, Opera Comica pentru Copii deschide un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat in aer liber, "la gradina", in incinta institutiei. Biletele de intrare au preturi intre 10 si 50 de lei, iar programul de functionare este de la 15:00 la 20:00, de luni pana vineri, iar in weekend, de la 10:00 la 22:00.
Tot in aceasta perioada, Opera Comica pentru Copii organizeaza a treia editie a campaniei J.O.C. (Jucariile Operei Comice), cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti, cu scopul de a fi donate copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate. Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul institutiei (Calea Giulesti 16), unde este amplasata o urna-cadou, disponibila publicului zilnic, intre orele 8:00 si 22:00, de pe 1 pana pe 16 decembrie.
Super-productia care incheie anul este spectacolul-mozaic "Poveste de Craciun", in regia lui Cristian Mihailescu. Evenimentul se desfasoara vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta si ii are ca invitati pe soprana Felicia Filip, tanara Laura Bretan (Chicago) - castigatoarea concursului “Romanii au Talent” - cunoscuta interpreta Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti, prim-balerinii Corina Dumitrescu si Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputatie mondiala Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonica Bucuresti (dirijori Gheorghe Iliuta si Andrei Tudor), alaturi de artistii lirici si balerinii Operei Comice pentru Copii. Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

23 noiembrie - Opera Comica pentru Copii organizeaza cel mai mare spectacol de sarbatori
Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, scena Salii Polivalente va gazdui spectacolul-mozaic "Poveste de Craciun", in regia lui Cristian Mihailescu. Super-productia de final de an a Operei Comice pentru Copii ii are ca invitati pe soprana Felicia Filip, tanara soprana Laura Bretan (Chicago), solista Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitrescu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul Mario Hossen (Viena), Andrei Tudor Band si Orchestra Simfonica Bucuresti, alaturi de artistii lirici si balerinii Operei Comice pentru Copii.
Programul evenimentului include colinde romanesti si din repertoriul international, interpretate de peste 300 de artisti, impreuna cu solistii Operei Comice pentru Copii, precum si momente de balet, prezentate de invitati, alaturi de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii si Corurile Cantus Mundi din tara, dirijate de Ana Ungureanu.
Biletele pentru spectacolul "Poveste de Craciun" au preturi intre 20 si 80 de lei si pot fi achizitionate online, de pe platforma bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

02 noiembrie - Premiera de Mozart la Opera Comica pentru Copii: "Rapirea din Serai"
Luna noiembrie aduce urmatoarea premiera pe scena Operei Comice pentru Copii: celebra opera "Rapirea din Serai", de W. A. Mozart, cu un libret de Stephanie Gottlieb, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Premiera are loc Sambata, 5 noiembrie 2016, de la ora 17:00, si Duminica, 6 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Echipa realizatorilor este completata de Bogdana Pascal (scenografia), Gheorghe Iliuta (conducerea muzicala) si Daniel Manea (coregrafia). De asemenea, pentru prima data in istoria institutiei, acompaniamentul este asigurat de Orchestra Operei Comice pentru Copii.
"Rapirea din Serai este o poveste despre iubire si actele de curaj, dar si de marinimie pe care aceasta le inspira. Demnitatea frumoasei Konstanze isi gaseste asemanare in devotamentul lui Belmonte, dar si in generozitatea lui Selim Pasa, care, in loc sa pedepseasca dragostea, o rasplateste cu libertatea. Ce gest marinimos!", a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.
Personajele acestei célèbre povesti orientale sunt puse in valoare prin interpretarea solistilor Ana-Maria Bacanu, Daniela Bucsan, Raluca Opreasi Simona Simionescu (Konstanze), Bogdan Lupea si Gjergji Mani (Belmonte), Oana Serban, Gloria Tronel si Mediana Vlad (Blonda), Andrei Mihalcea si Valentin Racoveanu (Pedrillo), Mihai Marinescu si Razvan Raduta (Selim Pasa) si Daniel Pascariu si Stefan Schuller (Osmin).
"Rapirea din Serai este un spectacol al bucuriei, o poveste care sa transforme fiecare spectator, indiferent de varsta, intr-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuoase si o interpretare pe masura, vor incerca sa fie la inaltimea acestei bijuterii a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra si scena isi vor da mana pentru a invalui cu sunete si imagini de vis un public dornic de frumos.", a declarat Cristian Mihailescu, regizorul spectacolului.
In stagiunea aceasta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte trei premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant. Dupa opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio". Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro - cu minim 24 de ore inainte de spectacol - si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16, program: luni: inchis; marti-joi: 9-12; vineri: 9-12 si 16-19; sambata: 9.30-13 si 16-19; duminica: 9.30-13).

Opera Comica pentru Copii

14 octombrie - Opera Comica pentru Copii a lansat, in aceasta toamna, o campanie destinata copiilor din medii defavorizate: "Bilet in asteptare".
Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
Deja, in primul weekend al stagiunii au fost achizitionate peste 100 de astfel de bilete, asa incat, in cursul saptamanii, peste 200 de copii de la scolile "Sf. Nicolae", "Sf. Spiridon" si "Speciala nr.5" au beneficiat de bilete gratuite!
Va invitam la Opera Comica pentru Copii si va invitam sa luati bilete "in asteptare" astfel incat ca si copiii din medii defavorizate sa se poata bucura de minunatele spectacole de la OCC!
Pe www.operacomica.ro/ sectiunea PROGRAM puteti vedea care sunt urmatoarele spectacole. IMPREUNA aducem bucurii si zambete tuturor copiilor!

Opera Comica pentru Copii

30 septembrie - CONCURS DE PROIECTE „STAGIUNEA UNDERGRANT”
Opera Comica pentru Copii
vine in sprijinul tinerilor creatori si organizeaza un concurs de proiecte, intitulat "Stagiunea UnderGrant", pentru o noua sala de spectacole, deschisa la demisolul cladirii din Calea Giulesti, nr. 16.
Asteptam de la tineri creatori (regizori, coregrafi, scenografi), propuneri de spectacole de opera / opereta / balet / musical / teatru, adaptate pentru copii.
Deadline inscrieri: 28 noiembrie, la sediu sau prin email: contact@operacomica.ro.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- CV aplicant;
- Concept regizoral / coregrafic spectacol;
- Concept scenografic (schite decor / costume);
- Coloana sonora / partitura;
- Public tinta;
- Mesaj spectacol.

Opera Comica pentru Copii

15 septembrie - Odata cu deschiderea anului scolar, Opera Comica pentru Copii lanseaza programul pentru intreaga stagiune 2016-2017
Cu ocazia deschiderii anului scolar, Opera Comica pentru Copii a lansat programul pe intreaga stagiune, care cuprinde 45 de spectacole diferite, jucate in peste 250 de reprezentatii programate in cele trei sali ale institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Programul complet este disponibil pe site-ul operacomica.ro, iar biletele la reprezentatiile din acest an au fost puse in vanzare in reteaua bilete.ro. Publicul are, de asemenea, posibilitatea de achizitionare a abonamentelor, care garanteaza accesul la un numar consistent de reprezentatii, insotit de cadouri pentru cei mici.
Spectatorii se vor putea bucura in continuare de evenimentele deosebite din Salonul Mozart, beneficiind de oferta 1+1 la achizitionarea biletelor. La fiecare bilet cumparat la un eveniment programat in Salonul Mozart, vor primi unul gratis. Stagiunea include concerte lectie, povesti simfonice si calatorii muzicale prin orasele Europei.
O alta noutate o constituie campania "Bilet in asteptare", destinata copiilor din mediile defavorizate. Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
In premiera pentru o institutie de cultura pentru copii, Opera Comica pentru Copii a dezvoltat o aplicatie mobila, adresata atat parintilor, cat si copiilor. Aplicatia OCC, disponibila gratuit in magazinul Google Play, contine informatii utile despre stagiune si jocuri inspirate din repertoriul OCC.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio".

Opera Comica pentru Copii

06 septembrie - Abonamentul OCC - modul ideal de a petrece timp de calitate cu copilul tau
Incepand din aceasta toamna, Opera Comica pentru Copii lanseaza abonamentele OCC, un nou serviciu pentru public, disponibil online, in reteaua bilete.ro. Sub sloganul “timp de calitate impreuna cu copilul tau”, abonamentele asigura accesul la un numar consistent de reprezentatii, sambata si duminica, si sunt valabile pentru intreaga stagiune 2016-2017. In plus, includ cadouri variate pentru cei mici, in functie de tipul de abonament ales, precum si participari la tombole destinate exclusiv abonatilor.
Abonamentele Bronze, Silver, Gold si VIP au preturi intre 100-350 RON si garanteaza accesul unei singure persoane la 7 spectacole de weekend, la alegere, locul oferit fiind pe primele randuri, fie la parter, fie la balcon, in functie de abonamentul ales. Abonamentul Platinum costa 5000 RON si ofera accesul nelimitat pentru doua persoane la oricare dintre cele aproape 100 de spectacole programate in weekend, in Sala Mare, pana in iunie 2017 inclusiv. Amanunte despre beneficiile suplimentare ale abonatilor OCC sunt disponibile pe site-ul institutiei, operacomica.ro.
Stagiunea curenta include patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera “Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic “Spargatorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, musicalul “Micuta Dorothy” si baletul contemporan “Pinocchio”.
De asemenea, publicul se va putea bucura in continuare de programele de succes lansate in stagiunea anterioara: in Salonul Mozart, concerte lectie cu profesionisti care le dezvaluie copiilor tainele muzicii, plus calatoriile cu Nino si solistii OCC prin orasele Europei, precum si tururile interactive “In spatele cortinei”, care ii introduc pe micii spectatori in culisele teatrului, la cabine, pe scena, in magazii si salile de repetitii, devenind astfel “Prietenii OCC”.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 250 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii lanseaza, in premiera, Atelierele de educatie non-formala „Micul Artist”

Opera Comica pentru Copii

In premiera, Opera Comica pentru Copii deschide in aceasta toamna 5 ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele „Micul Artist” pun la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

Inscrierile au loc intre 1-15 septembrie 2016, prin completarea unor formulare online*. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale.

Atelierul „Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi. Si o fac cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete.

Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta copiilor, prin metode si mijloace moderne, o postura corecta si eleganta, flexibilitate, forta, putere, echilibru, coordonare, ajutandu-i astfel, sa devina profesionisti desavarsiti in aceasta arta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, in cadrul orelor de balet, coregrafa pune in valoare abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii ale copilului tau, il invata sa imparta cu ceilalti, sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa detina aptitudini de lider. O atentie sporita se acorda si partii emotionale a celui mic, indreptandu-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, si mai cu seama oferindu-i incredere in fortele proprii.

Atelierul „Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, sa interpreteze vocal cantece in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci), sa participe la diferite recitaluri, sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant - tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

Madalina Enachescu este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, Facultatea de Pedagogie Muzicala. In anul 2003, in urma unui concurs organizat de Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin" este angajata in functia de corist si ulterior de artist liric. A acumulat experienta profesionala sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum si a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingina si Anna Ungureanu. Concerteaza sub bagheta maestrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National "Elena Cuza". „Sustin invatarea muzicii prin sunete frumoase si armonioase si multe, foarte multe zambete”.

Atelierul „Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe il va ajuta pe copilul tau sa se raporteze intr-un mod diferit si sanatos la culorile din jurul lui.

Cristina Radulescu a descoperit fotografia imbratisand obiectul de arta, iar astazi i-a devenit un mod de a gandi. A urmat un curs de grafica publicitara. Are 5 albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate. Urmeaza un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atentia distributiva si atentia detaliului, am invatat sa ma raportez sanatos la lumea inconjuratoare. Vreau sa transmit bucuria acestor calitati si celor care sunt la inceput de drum”.

Atelierul „Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala

Opera Comica pentru Copii

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs; sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Nae Sovaiala a inceput retorica si oratoria in urma cu 8 ani, cand a vazut cum o mana de liceeni a captat o sala intreaga. In 2011, a fost antrenorul echipei de debate a lotului national pentru campionatul mondial de argumentare. „Retorica si oratoria mi-au deschis perspectivele, m-au facut sa am incredere in mine”.

Atelierul „Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer)

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor.

Dansator cu 16 ani de experienta, Ionut Picincu a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viata sanatos, educativ si un stimul prin care poti sa iti depasesti limitele de comunicare. Daca as avea sansa sa ma nasc pentru a doua oara, aceeasi cale as alege-o. Dansul nu inseamna doar miscare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de miscari ritmice, variate si expresive ale corpului, executate in ritmul muzicii”.

Formularele de inscriere a copiilor la Atelierele „Micul Artist” sunt disponibile aici:

BALET - https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032
COR - https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52
FOTO - https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1
ORATORIE - https://goo.gl/forms/XKMWTHgoqc9fx2hr1
STREET-DANCE - https://goo.gl/forms/u91Qd5eULqhOZwRB3


Recomandati aceasta pagina: