Opera pentru copii
Opera comica pentru copii

Opera Comica pentru copii


Programul de spectacole pentru luna FEBRUARIE 2017:

Miercuri, 1 februarie - Jack si vrejul - Sala Mare, ora: 11:00

Miercuri, 1 februarie - Viata lui Mozart - Sala Mozart, ora: 10:00

Vineri, 3 februarie - Viata lui Mozart - Sala Mozart, ora: 10:00

Vineri, 3 februarie - Jack si vrejul - Sala Mare, ora: 11:00

Sambata, 4 februarie - Jack si vrejul - Sala Mare, ora: 17:00

Sambata, 4 februarie - Le monde muzzyk (RAM) - Sala Mozart, ora: 10:00

Sambata, 4 februarie - Punguta cu 2 bani - UG, ora: 16:00 si 18:30

Duminica, 5 februarie - Le monde muzzyk (RAM) - Sala Mozart, ora: 10:00

Duminica, 5 februarie - Jack si vrejul - Sala Mare, ora: 11:00

Duminica, 5 februarie - Punguta cu 2 bani - UG, ora: 10:00 si 12:00

Vineri, 10 februarie - Povestea sunetului - UG, ora: 18:30

Sambata, 11 februarie - PREMIERA Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 17:00

Sambata, 11 februarie - Salonul de balet - Sala Mozart, ora: 10:00

Sambata, 11 februarie - Povestea sunetului - UG, ora: 11:00

Duminica, 12 februarie - PREMIERA Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Duminica, 12 februarie - Salonul de balet - Sala Mozart, ora: 10:00

Duminica, 12 februarie - Punguta cu doi bani - UG, ora: 12:30

Marti, 14 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Marti, 14 februarie - Salonul de Balet - Sala Mozart, ora: 10:00

Marti, 14 februarie - Punguta cu doi bani - UG, ora: 10:00

Miercuri, 15 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Miercuri, 15 februarie - Salonul de Balet - Sala Mozart, ora: 10:00

Miercuri, 15 februarie - Punguta cu doi bani - UG, ora: 10:00

Vineri, 17 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Vineri, 17 februarie - Eliza, micuta florareasa - UG, ora: 18:30

Sambata, 18 februarie - Salon scenografie - Sala Mozart, ora: 10:00

Sambata, 18 februarie - Eliza, micuta florareasa - UG, ora: 11:00

Sambata, 18 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 17:00

Duminica, 19 februarie - Salon scenografie - Sala Mozart, ora: 10:00

Duminica, 19 februarie - Punguta cu doi bani - UG, ora: 12:30

Duminica, 19 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Vineri, 24 februarie - Eliza, micuta florareasa - UG, ora: 18:30

Sambata, 25 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 17:00

Sambata, 25 februarie - Concert lectie violoncel - Sala Mozart, ora: 10:00

Sambata, 25 februarie - Armonii de iarna - Sala Mozart, ora: 18:30

Sambata, 25 februarie - Eliza, micuta florareasa - UG, ora: 11:00

Duminica, 26 februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00

Duminica, 26 februarie - Concert lectie violoncel - Sala Mozart, ora: 10:00

Duminica, 26 februarie - Punguta cu doi bani - UG, ora: 12:30

Marti 28, februarie - Concert lectie violoncel - Sala Mozart, ora: 10:00

Marti 28, februarie - Micuta Dorothy - Sala Mare, ora: 11:00
DATE DE CONTACT
Adresa: CALEA GIULESTI NR. 16, SECTOR 6 (fostul Teatru Giulesti).
Mijloace de transport: Metrou: Crangasi. Tramvai: 41, 11. Autobuz: 65, 86, 105, 133, 178
Numere de telefon: Telefon /Fax: 021-319.28.19;
Persoane de contact: Director - Felicia FILIP
Internet:
Web: www.operacomica.ro
E-mail:  operacomicapentrucopii@yahoo.com, occ.revista@gmail.com


ARHIVA NOUTATI:

07 februarie - Luna februarie aduce o noua premiera pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul "Micuta Dorothy", de Marius Teicu, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc Sambata, 11 februarie, de la ora 17:00, si Duminica, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Regia Antoanetei Cojocaru, asistata la miscarea scenica de Andreea Soare, este pusa in valoare de scenografia semnata de Vladimir Turturica.
Inspirat din celebrul roman "Vrajitorul din Oz", de Lyman Frank Baum, musicalul reuneste o echipa tanara si energica, care transmite multa bucurie. Dorothy este o fetita care locuieste la o ferma din Kansas, dar isi doreste intotdeauna ceva mai bun. Aflam impreuna daca reuseste sa obtina ce isi propune, intr-un spectacol despre prietenie si curaj, dar si despre constientizarea valorilor care se afla in interiorul nostru, nu in afara.
"Am acceptat cu bucurie propunerea Operei Comice pentru Copii, in special pentru ca este un teatru tanar si viu. Ii felicit din toata inima pentru evolutia din acesti ani si pentru munca depusa ca cei mici sa cunoasca pe langa sport, excursii si alte activitati, arta, care ii va sprijini infinit mai mult in viata, precum cararea galbena care o insoteste pe Dorothy", a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea spectacolului.
Indragitele personaje ale povestii prind viata pe scena Operei Comice pentru Copii in interpretarea artistilor: Teodora Antal, Madalina Constantinescu, Alexandra Giurca, Diana Hurja (Micuta Dorothy), Matei Chioariu, Alexandru Constantin si Valentino Tiron (Povestitorul, Paznicul), Catalina Antal, Eliza Lassel si Ciprian Chiriches (Tic-Tic), Daniela Carstea si Adriana Gherghisor (Zana Alba), Filip Dumitru si Adrian Radulescu (Sperie-Ciori), Tudor Boloca si Razvan Raduta (Omul de Tinichea), Matei Chioariu si Andrei Mihalcea (Leul Papanas), Teodora Antal, Eliza Lassel, Andreea Paraschiv si Virginia Stamate (Piticul Siretlic), Daniel Pascariu, Bogdan Podlovski si Catalin Seimeanu (Maimutoiul Sef), Andreea Iftimescu, Corina Ivanov, Andreea Moustache si Valentin Racoveanu (Vrajitoarea Zug), Lucia Racoveanu si Valentino Tiron (Vrajitorul Oz).
"Copiii sunt cei mai iscusiti creatori de vise. Imaginatia, curajul si inteligenta lor ii ajuta sa depaseasca orice limita si sa creeze lumi noi, in care cei mari au acces doar daca stiu parola. Micuta Dorothy ne dezvaluie o asemenea lume, pe care va invit s-o privim cu ochi de copil si s-o simtim cu inima plina de iubire si bucurie. Exemplul ei ne inspira pe fiecare dintre noi sa ne transformam propriul Kansas intr-un palat de smarald", a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 14 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Violoncel", "Cu Nino la Londra", "Concert-lectie de Harpa", "Nino Arlechino", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart), "Eliza, Micuta Florareasa", "Povestea Sunetului", "Ivan Turbinca", "Underground Tango", "Harap Alb" (la Sala UnderGrant). Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

01 februarie - Trei premiere in februarie la Opera Comica pentru Copii si alte 13 pana la finalul stagiunii
Opera Comica pentru Copii anunta trei spectacole in premiera in luna februarie: musicalul "Micuta Dorothy" (11 si 12 februarie) la Sala Mare, musicalul "Punguta cu Doi Bani" (4 si 5 februarie) si baletul "Eliza, Micuta Florareasa" (17 si 18 februarie), ambele la Sala UnderGrant. Pana la sfarsitul stagiunii 2016-2017, institutia va prezenta alte 13 spectacole in premiera, fiind teatrul cu cele mai multe premiere pe parcursul unei stagiuni.
Musicalul "Punguta cu Doi Bani" marcheaza inaugurarea celei de-a treia sali a Operei Comice pentru Copii, Sala UnderGrant, cu o capacitate de 130 de locuri. Spectacolul face parte din programul "Trilogia Creanga 180", alaturi de "Ivan Turbinca" si "Harap Alb", pe care Opera Comica pentru Copii il realizeaza in aceasta primavara, pentru a celebra 180 de ani de la nasterea marelui povestitor. Regizata de Gabriela Dumitru, aceasta trilogie se inscrie in directia institutiei de a incuraja tinerii creatori, alaturi de concursul de proiecte "Stagiunea UnderGrant", ale carui rezultate vor fi facute publice in luna martie.
Musicalul "Micuta Dorothy", regizat de Antoaneta Cojocaru, are la baza romanul de mare succes "Vrajitorul din Oz", scris de Lyman Frank Baum. Spectacolul reuneste o echipa tanara si energica, care transmite multa bucurie. Plasat intr-un decor miraculos, gandit de Vladimir Turturica, musicalul ne aminteste de basmul pe care il traim in imaginatie, in copilarie. Muzica, semnata de Marius Teicu, ofera povestii noi intelesuri, pe placul celor mici, in interpretarea solistilor Operei Comice pentru Copii.
Baletul "Eliza, Micuta Florareasa" este inspirat din piesa creata de George Bernard Shaw dupa antica poveste a lui Pygmalion si a Galateei, transfigurati in lumea moderna in persoana profesorului Henry Higgins si a frumoasei florarese Eliza Doolittle. In cadrul acestui balet clasic, publicul este invitat sa o insoteasca pe tanara Eliza in transformarea ei, in pasi de dans, intr-o adevarata domnisoara, sub atenta supraveghere a mentorului sau, profesorul Higgins.
Pana la finalul stagiunii curente, Opera Comica pentru Copii pregateste alte 13 spectacole in premiera: "Pinocchio" (la Sala Mare), "Concert-lectie de Violoncel", "Cu Nino la Londra", "Concert-lectie de Harpa", "Nino Arlechino", "Concert-lectie de Pian", "Salonul de Musical", "Concert-lectie de Vioara si Pian", "Directorul de Teatru" (la Salonul Mozart), "Povestea Sunetului", "Ivan Turbinca", "Underground Tango" si "Harap Alb" (la Sala UnderGrant).

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

25 noiembrie - Surpriza iernii la Opera Comica pentru Copii: Patinoarul Copiilor
La inceputul lunii decembrie, Opera Comica pentru Copii deschide un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat in aer liber, "la gradina", in incinta institutiei. Biletele de intrare au preturi intre 10 si 50 de lei, iar programul de functionare este de la 15:00 la 20:00, de luni pana vineri, iar in weekend, de la 10:00 la 22:00.
Tot in aceasta perioada, Opera Comica pentru Copii organizeaza a treia editie a campaniei J.O.C. (Jucariile Operei Comice), cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti, cu scopul de a fi donate copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate. Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul institutiei (Calea Giulesti 16), unde este amplasata o urna-cadou, disponibila publicului zilnic, intre orele 8:00 si 22:00, de pe 1 pana pe 16 decembrie.
Super-productia care incheie anul este spectacolul-mozaic "Poveste de Craciun", in regia lui Cristian Mihailescu. Evenimentul se desfasoara vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Polivalenta si ii are ca invitati pe soprana Felicia Filip, tanara Laura Bretan (Chicago) - castigatoarea concursului “Romanii au Talent” - cunoscuta interpreta Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti, prim-balerinii Corina Dumitrescu si Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputatie mondiala Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonica Bucuresti (dirijori Gheorghe Iliuta si Andrei Tudor), alaturi de artistii lirici si balerinii Operei Comice pentru Copii. Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

23 noiembrie - Opera Comica pentru Copii organizeaza cel mai mare spectacol de sarbatori
Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, scena Salii Polivalente va gazdui spectacolul-mozaic "Poveste de Craciun", in regia lui Cristian Mihailescu. Super-productia de final de an a Operei Comice pentru Copii ii are ca invitati pe soprana Felicia Filip, tanara soprana Laura Bretan (Chicago), solista Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitrescu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul Mario Hossen (Viena), Andrei Tudor Band si Orchestra Simfonica Bucuresti, alaturi de artistii lirici si balerinii Operei Comice pentru Copii.
Programul evenimentului include colinde romanesti si din repertoriul international, interpretate de peste 300 de artisti, impreuna cu solistii Operei Comice pentru Copii, precum si momente de balet, prezentate de invitati, alaturi de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii si Corurile Cantus Mundi din tara, dirijate de Ana Ungureanu.
Biletele pentru spectacolul "Poveste de Craciun" au preturi intre 20 si 80 de lei si pot fi achizitionate online, de pe platforma bilete.ro.

Opera Comica pentru Copii

02 noiembrie - Premiera de Mozart la Opera Comica pentru Copii: "Rapirea din Serai"
Luna noiembrie aduce urmatoarea premiera pe scena Operei Comice pentru Copii: celebra opera "Rapirea din Serai", de W. A. Mozart, cu un libret de Stephanie Gottlieb, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Premiera are loc Sambata, 5 noiembrie 2016, de la ora 17:00, si Duminica, 6 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Echipa realizatorilor este completata de Bogdana Pascal (scenografia), Gheorghe Iliuta (conducerea muzicala) si Daniel Manea (coregrafia). De asemenea, pentru prima data in istoria institutiei, acompaniamentul este asigurat de Orchestra Operei Comice pentru Copii.
"Rapirea din Serai este o poveste despre iubire si actele de curaj, dar si de marinimie pe care aceasta le inspira. Demnitatea frumoasei Konstanze isi gaseste asemanare in devotamentul lui Belmonte, dar si in generozitatea lui Selim Pasa, care, in loc sa pedepseasca dragostea, o rasplateste cu libertatea. Ce gest marinimos!", a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.
Personajele acestei célèbre povesti orientale sunt puse in valoare prin interpretarea solistilor Ana-Maria Bacanu, Daniela Bucsan, Raluca Opreasi Simona Simionescu (Konstanze), Bogdan Lupea si Gjergji Mani (Belmonte), Oana Serban, Gloria Tronel si Mediana Vlad (Blonda), Andrei Mihalcea si Valentin Racoveanu (Pedrillo), Mihai Marinescu si Razvan Raduta (Selim Pasa) si Daniel Pascariu si Stefan Schuller (Osmin).
"Rapirea din Serai este un spectacol al bucuriei, o poveste care sa transforme fiecare spectator, indiferent de varsta, intr-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuoase si o interpretare pe masura, vor incerca sa fie la inaltimea acestei bijuterii a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra si scena isi vor da mana pentru a invalui cu sunete si imagini de vis un public dornic de frumos.", a declarat Cristian Mihailescu, regizorul spectacolului.
In stagiunea aceasta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte trei premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant. Dupa opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio". Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro - cu minim 24 de ore inainte de spectacol - si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16, program: luni: inchis; marti-joi: 9-12; vineri: 9-12 si 16-19; sambata: 9.30-13 si 16-19; duminica: 9.30-13).

Opera Comica pentru Copii

14 octombrie - Opera Comica pentru Copii a lansat, in aceasta toamna, o campanie destinata copiilor din medii defavorizate: "Bilet in asteptare".
Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
Deja, in primul weekend al stagiunii au fost achizitionate peste 100 de astfel de bilete, asa incat, in cursul saptamanii, peste 200 de copii de la scolile "Sf. Nicolae", "Sf. Spiridon" si "Speciala nr.5" au beneficiat de bilete gratuite!
Va invitam la Opera Comica pentru Copii si va invitam sa luati bilete "in asteptare" astfel incat ca si copiii din medii defavorizate sa se poata bucura de minunatele spectacole de la OCC!
Pe www.operacomica.ro/ sectiunea PROGRAM puteti vedea care sunt urmatoarele spectacole. IMPREUNA aducem bucurii si zambete tuturor copiilor!

Opera Comica pentru Copii

30 septembrie - CONCURS DE PROIECTE „STAGIUNEA UNDERGRANT”
Opera Comica pentru Copii
vine in sprijinul tinerilor creatori si organizeaza un concurs de proiecte, intitulat "Stagiunea UnderGrant", pentru o noua sala de spectacole, deschisa la demisolul cladirii din Calea Giulesti, nr. 16.
Asteptam de la tineri creatori (regizori, coregrafi, scenografi), propuneri de spectacole de opera / opereta / balet / musical / teatru, adaptate pentru copii.
Deadline inscrieri: 28 noiembrie, la sediu sau prin email: contact@operacomica.ro.
Dosarul trebuie sa cuprinda:
- CV aplicant;
- Concept regizoral / coregrafic spectacol;
- Concept scenografic (schite decor / costume);
- Coloana sonora / partitura;
- Public tinta;
- Mesaj spectacol.

Opera Comica pentru Copii

15 septembrie - Odata cu deschiderea anului scolar, Opera Comica pentru Copii lanseaza programul pentru intreaga stagiune 2016-2017
Cu ocazia deschiderii anului scolar, Opera Comica pentru Copii a lansat programul pe intreaga stagiune, care cuprinde 45 de spectacole diferite, jucate in peste 250 de reprezentatii programate in cele trei sali ale institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Programul complet este disponibil pe site-ul operacomica.ro, iar biletele la reprezentatiile din acest an au fost puse in vanzare in reteaua bilete.ro. Publicul are, de asemenea, posibilitatea de achizitionare a abonamentelor, care garanteaza accesul la un numar consistent de reprezentatii, insotit de cadouri pentru cei mici.
Spectatorii se vor putea bucura in continuare de evenimentele deosebite din Salonul Mozart, beneficiind de oferta 1+1 la achizitionarea biletelor. La fiecare bilet cumparat la un eveniment programat in Salonul Mozart, vor primi unul gratis. Stagiunea include concerte lectie, povesti simfonice si calatorii muzicale prin orasele Europei.
O alta noutate o constituie campania "Bilet in asteptare", destinata copiilor din mediile defavorizate. Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
In premiera pentru o institutie de cultura pentru copii, Opera Comica pentru Copii a dezvoltat o aplicatie mobila, adresata atat parintilor, cat si copiilor. Aplicatia OCC, disponibila gratuit in magazinul Google Play, contine informatii utile despre stagiune si jocuri inspirate din repertoriul OCC.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio".

Opera Comica pentru Copii

06 septembrie - Abonamentul OCC - modul ideal de a petrece timp de calitate cu copilul tau
Incepand din aceasta toamna, Opera Comica pentru Copii lanseaza abonamentele OCC, un nou serviciu pentru public, disponibil online, in reteaua bilete.ro. Sub sloganul “timp de calitate impreuna cu copilul tau”, abonamentele asigura accesul la un numar consistent de reprezentatii, sambata si duminica, si sunt valabile pentru intreaga stagiune 2016-2017. In plus, includ cadouri variate pentru cei mici, in functie de tipul de abonament ales, precum si participari la tombole destinate exclusiv abonatilor.
Abonamentele Bronze, Silver, Gold si VIP au preturi intre 100-350 RON si garanteaza accesul unei singure persoane la 7 spectacole de weekend, la alegere, locul oferit fiind pe primele randuri, fie la parter, fie la balcon, in functie de abonamentul ales. Abonamentul Platinum costa 5000 RON si ofera accesul nelimitat pentru doua persoane la oricare dintre cele aproape 100 de spectacole programate in weekend, in Sala Mare, pana in iunie 2017 inclusiv. Amanunte despre beneficiile suplimentare ale abonatilor OCC sunt disponibile pe site-ul institutiei, operacomica.ro.
Stagiunea curenta include patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera “Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic “Spargatorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, musicalul “Micuta Dorothy” si baletul contemporan “Pinocchio”.
De asemenea, publicul se va putea bucura in continuare de programele de succes lansate in stagiunea anterioara: in Salonul Mozart, concerte lectie cu profesionisti care le dezvaluie copiilor tainele muzicii, plus calatoriile cu Nino si solistii OCC prin orasele Europei, precum si tururile interactive “In spatele cortinei”, care ii introduc pe micii spectatori in culisele teatrului, la cabine, pe scena, in magazii si salile de repetitii, devenind astfel “Prietenii OCC”.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 250 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii lanseaza, in premiera, Atelierele de educatie non-formala „Micul Artist”

Opera Comica pentru Copii

In premiera, Opera Comica pentru Copii deschide in aceasta toamna 5 ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele „Micul Artist” pun la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

Inscrierile au loc intre 1-15 septembrie 2016, prin completarea unor formulare online*. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale.

Atelierul „Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi. Si o fac cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete.

Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta copiilor, prin metode si mijloace moderne, o postura corecta si eleganta, flexibilitate, forta, putere, echilibru, coordonare, ajutandu-i astfel, sa devina profesionisti desavarsiti in aceasta arta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, in cadrul orelor de balet, coregrafa pune in valoare abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii ale copilului tau, il invata sa imparta cu ceilalti, sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa detina aptitudini de lider. O atentie sporita se acorda si partii emotionale a celui mic, indreptandu-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, si mai cu seama oferindu-i incredere in fortele proprii.

Atelierul „Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, sa interpreteze vocal cantece in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci), sa participe la diferite recitaluri, sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant - tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

Madalina Enachescu este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, Facultatea de Pedagogie Muzicala. In anul 2003, in urma unui concurs organizat de Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin" este angajata in functia de corist si ulterior de artist liric. A acumulat experienta profesionala sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum si a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingina si Anna Ungureanu. Concerteaza sub bagheta maestrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National "Elena Cuza". „Sustin invatarea muzicii prin sunete frumoase si armonioase si multe, foarte multe zambete”.

Atelierul „Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe il va ajuta pe copilul tau sa se raporteze intr-un mod diferit si sanatos la culorile din jurul lui.

Cristina Radulescu a descoperit fotografia imbratisand obiectul de arta, iar astazi i-a devenit un mod de a gandi. A urmat un curs de grafica publicitara. Are 5 albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate. Urmeaza un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atentia distributiva si atentia detaliului, am invatat sa ma raportez sanatos la lumea inconjuratoare. Vreau sa transmit bucuria acestor calitati si celor care sunt la inceput de drum”.

Atelierul „Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala

Opera Comica pentru Copii

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs; sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Nae Sovaiala a inceput retorica si oratoria in urma cu 8 ani, cand a vazut cum o mana de liceeni a captat o sala intreaga. In 2011, a fost antrenorul echipei de debate a lotului national pentru campionatul mondial de argumentare. „Retorica si oratoria mi-au deschis perspectivele, m-au facut sa am incredere in mine”.

Atelierul „Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer)

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor.

Dansator cu 16 ani de experienta, Ionut Picincu a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viata sanatos, educativ si un stimul prin care poti sa iti depasesti limitele de comunicare. Daca as avea sansa sa ma nasc pentru a doua oara, aceeasi cale as alege-o. Dansul nu inseamna doar miscare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de miscari ritmice, variate si expresive ale corpului, executate in ritmul muzicii”.

Formularele de inscriere a copiilor la Atelierele „Micul Artist” sunt disponibile aici:

BALET - https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032
COR - https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52
FOTO - https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1
ORATORIE - https://goo.gl/forms/XKMWTHgoqc9fx2hr1
STREET-DANCE - https://goo.gl/forms/u91Qd5eULqhOZwRB3


Recomandati aceasta pagina: