Opera pentru copii
Opera comica pentru copii

Opera Comica pentru copii

15 septembrie - Odata cu deschiderea anului scolar, Opera Comica pentru Copii lanseaza programul pentru intreaga stagiune 2016-2017
Cu ocazia deschiderii anului scolar, Opera Comica pentru Copii a lansat programul pe intreaga stagiune, care cuprinde 45 de spectacole diferite, jucate in peste 250 de reprezentatii programate in cele trei sali ale institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Programul complet este disponibil pe site-ul operacomica.ro, iar biletele la reprezentatiile din acest an au fost puse in vanzare in reteaua bilete.ro. Publicul are, de asemenea, posibilitatea de achizitionare a abonamentelor, care garanteaza accesul la un numar consistent de reprezentatii, insotit de cadouri pentru cei mici.
Spectatorii se vor putea bucura in continuare de evenimentele deosebite din Salonul Mozart, beneficiind de oferta 1+1 la achizitionarea biletelor. La fiecare bilet cumparat la un eveniment programat in Salonul Mozart, vor primi unul gratis. Stagiunea include concerte lectie, povesti simfonice si calatorii muzicale prin orasele Europei.
O alta noutate o constituie campania "Bilet in asteptare", destinata copiilor din mediile defavorizate. Oricine doreste sa impartaseasca bucuria vizionarii unui spectacol la Opera Comica pentru Copii este invitat sa achizitioneze bilete "in asteptare". La fiecare asemenea bilet, Opera Comica pentru Copii ofera inca unul si astfel daruim impreuna copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate ocazia de a vedea spectacole pe parcursul intregii stagiuni.
In premiera pentru o institutie de cultura pentru copii, Opera Comica pentru Copii a dezvoltat o aplicatie mobila, adresata atat parintilor, cat si copiilor. Aplicatia OCC, disponibila gratuit in magazinul Google Play, contine informatii utile despre stagiune si jocuri inspirate din repertoriul OCC.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera "Rapirea din Serai", de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic "Spargatorul de nuci", de P.I Ceaikovski, musicalul "Micuta Dorothy" si baletul contemporan "Pinocchio".

Opera Comica pentru Copii

06 septembrie - Abonamentul OCC - modul ideal de a petrece timp de calitate cu copilul tau
Incepand din aceasta toamna, Opera Comica pentru Copii lanseaza abonamentele OCC, un nou serviciu pentru public, disponibil online, in reteaua bilete.ro. Sub sloganul “timp de calitate impreuna cu copilul tau”, abonamentele asigura accesul la un numar consistent de reprezentatii, sambata si duminica, si sunt valabile pentru intreaga stagiune 2016-2017. In plus, includ cadouri variate pentru cei mici, in functie de tipul de abonament ales, precum si participari la tombole destinate exclusiv abonatilor.
Abonamentele Bronze, Silver, Gold si VIP au preturi intre 100-350 RON si garanteaza accesul unei singure persoane la 7 spectacole de weekend, la alegere, locul oferit fiind pe primele randuri, fie la parter, fie la balcon, in functie de abonamentul ales. Abonamentul Platinum costa 5000 RON si ofera accesul nelimitat pentru doua persoane la oricare dintre cele aproape 100 de spectacole programate in weekend, in Sala Mare, pana in iunie 2017 inclusiv. Amanunte despre beneficiile suplimentare ale abonatilor OCC sunt disponibile pe site-ul institutiei, operacomica.ro.
Stagiunea curenta include patru premiere la Sala Mare si cate cinci in Salonul Mozart si Sala UnderGrant, noua sala de spectacole destinata tinerilor creatori. Cea dintai premiera de la Sala Mare va fi opera “Rapirea din Serai”, de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, programata pentru 5 noiembrie 2016. Urmeaza baletul clasic “Spargatorul de nuci”, de P.I Ceaikovski, musicalul “Micuta Dorothy” si baletul contemporan “Pinocchio”.
De asemenea, publicul se va putea bucura in continuare de programele de succes lansate in stagiunea anterioara: in Salonul Mozart, concerte lectie cu profesionisti care le dezvaluie copiilor tainele muzicii, plus calatoriile cu Nino si solistii OCC prin orasele Europei, precum si tururile interactive “In spatele cortinei”, care ii introduc pe micii spectatori in culisele teatrului, la cabine, pe scena, in magazii si salile de repetitii, devenind astfel “Prietenii OCC”.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 250 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii lanseaza, in premiera, Atelierele de educatie non-formala „Micul Artist”

Opera Comica pentru Copii

In premiera, Opera Comica pentru Copii deschide in aceasta toamna 5 ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele „Micul Artist” pun la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

Inscrierile au loc intre 1-15 septembrie 2016, prin completarea unor formulare online*. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale.

Atelierul „Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi. Si o fac cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete.

Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta copiilor, prin metode si mijloace moderne, o postura corecta si eleganta, flexibilitate, forta, putere, echilibru, coordonare, ajutandu-i astfel, sa devina profesionisti desavarsiti in aceasta arta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, in cadrul orelor de balet, coregrafa pune in valoare abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii ale copilului tau, il invata sa imparta cu ceilalti, sa lucreze in echipa, sa coopereze, sa detina aptitudini de lider. O atentie sporita se acorda si partii emotionale a celui mic, indreptandu-l spre frumos, prin ariile muzicale ascultate, si mai cu seama oferindu-i incredere in fortele proprii.

Atelierul „Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, sa interpreteze vocal cantece in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci), sa participe la diferite recitaluri, sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant - tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

Madalina Enachescu este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica, Facultatea de Pedagogie Muzicala. In anul 2003, in urma unui concurs organizat de Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin" este angajata in functia de corist si ulterior de artist liric. A acumulat experienta profesionala sub bagheta maestrului Marin Constantin, precum si a dirijorilor secunzi Emanuel Pecingina si Anna Ungureanu. Concerteaza sub bagheta maestrilor Ion Marin, Voicu Popescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu. Din anul 2005, este profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National "Elena Cuza". „Sustin invatarea muzicii prin sunete frumoase si armonioase si multe, foarte multe zambete”.

Atelierul „Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii vor invata sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Teoria culorilor cu Goethe il va ajuta pe copilul tau sa se raporteze intr-un mod diferit si sanatos la culorile din jurul lui.

Cristina Radulescu a descoperit fotografia imbratisand obiectul de arta, iar astazi i-a devenit un mod de a gandi. A urmat un curs de grafica publicitara. Are 5 albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate. Urmeaza un curs de fotografie acreditat de Ministerul Muncii. „Fotografia mi-a dezvoltat atentia distributiva si atentia detaliului, am invatat sa ma raportez sanatos la lumea inconjuratoare. Vreau sa transmit bucuria acestor calitati si celor care sunt la inceput de drum”.

Atelierul „Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala

Opera Comica pentru Copii

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs; sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Nae Sovaiala a inceput retorica si oratoria in urma cu 8 ani, cand a vazut cum o mana de liceeni a captat o sala intreaga. In 2011, a fost antrenorul echipei de debate a lotului national pentru campionatul mondial de argumentare. „Retorica si oratoria mi-au deschis perspectivele, m-au facut sa am incredere in mine”.

Atelierul „Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer)

Opera Comica pentru Copii

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor.

Dansator cu 16 ani de experienta, Ionut Picincu a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV. „Pentru mine, dansul este un mod de viata sanatos, educativ si un stimul prin care poti sa iti depasesti limitele de comunicare. Daca as avea sansa sa ma nasc pentru a doua oara, aceeasi cale as alege-o. Dansul nu inseamna doar miscare, ci este un mijloc artistic de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de miscari ritmice, variate si expresive ale corpului, executate in ritmul muzicii”.

Formularele de inscriere a copiilor la Atelierele „Micul Artist” sunt disponibile aici:

BALET - https://goo.gl/forms/9rLs81l9EtgO3w032
COR - https://goo.gl/forms/4trVSZCFOXkymSk52
FOTO - https://goo.gl/forms/zeovou19wEsXJ0hv1
ORATORIE - https://goo.gl/forms/XKMWTHgoqc9fx2hr1
STREET-DANCE - https://goo.gl/forms/u91Qd5eULqhOZwRB3
DATE DE CONTACT
Adresa: CALEA GIULESTI NR. 16, SECTOR 6 (fostul Teatru Giulesti).
Mijloace de transport: Metrou: Crangasi. Tramvai: 41, 11. Autobuz: 65, 86, 105, 133, 178
Numere de telefon: Telefon /Fax: 021-319.28.19;
Persoane de contact: Director - Felicia FILIP
Internet:
Web: www.operacomica.ro
E-mail:  operacomicapentrucopii@yahoo.com


ARHIVA NOUTATI:

01 august - Opera Comica pentru Copii reprezinta Romania la Festivalul International de Teatru pentru Copii din Beijing
In perioada 3-10 august, Opera Comica pentru Copii participa cu baletul "Cenusareasa" la cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii, organizat de Teatrul National pentru Copii din Beijing.
Festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente pentru copii organizate in China si reuneste anual artisti de pe patru continente, sub sloganul "Light Children's Heart and Shape the Future - Colorful Chinese Dream" (Lumineaza Inima Copiilor si Modeleaza Viitorul - Vis Chinez Colorat). Editia din acest an a debutat pe 8 iulie, in Beijing, festivalul extinzandu-se, pana pe 25 august, si in regiunile Jinan, Chengdu si Ningbo. In cele sapte saptamani de eveniment sunt programate 215 reprezentatii ale celor 46 de spectacole din festival, sustinute de 25 de teatre de pe mapamond.
Spectacolul pe care il prezinta Opera Comica pentru Copii este unul dintre cele mai apreciate balete din repertoriu, semnat de cunoscuta prim-balerina si coregrafa Corina Dumitrescu. Din distributia celor trei reprezentatii programate in festival fac parte: Theodora Munteanu / Andreea Valean (Cenusareasa), Andrei Ardeleanu (Printul), Mihai Pricope (Mama vitrega), Sabina Chirila si Oana Valceanu (Surorile vitrege), Daniel Manea (Profesorul de dans), Dragos Andruta / Raul Oprea (Ministrul), Mircea Ionita si Ionut Picincu (Soriceii) si Andreea Soare (Zana cea buna).
Valoarea colectivului si unicitatea sa internationala au purtat Opera Comica pentru Copii pe patru continente. Peste tot, artistii romani sunt intampinati cu admiratie si caldura. Iata-ne acum in fata unei noi provocari. A evolua pe scena Teatrului National pentru Copii din China constituie inca o borna in dezvoltarea noastra mereu ascendenta, o recunoastere a ceea ce suntem si o promisiune pentru ceea ce vom deveni. China, aceasta tara cat un continent, cu milenara sa traditie culturala, acorda o mare atentie sadirii frumosului in randul tinerei generatii. Mii de spectacole si concerte creeaza un climat de efervescenta si emulatie. Iata contextul in care artistii romani vor evolua si, sunt sigura, isi vor demonstra valoarea. Aceasta va fi <Olimpiada> noastra.”, a declarat Dr. Felicia Filip, managerul institutiei.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu peste 70 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 230 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Opera Comica pentru Copii

08 iunie - 11.500 de copii au luat parte la a doua editie a Festivalului "Opera Copiilor"
In perioada 1-4 iunie 2016, Opera Comica pentru Copii a organizat a doua editie a Festivalului "Opera Copiilor", o initiativa pentru intreaga familie, desfasurata in aer liber, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului.
Evenimentele au avut loc in Parcul Herastrau - la Foisor, la Peluza, pe Aleea Michael Jackson, la Expo Flora si in Teatrul de Vara - la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival fiind completata cu un nou program.
Festivalul a inceput chiar de Ziua Copilului, cu “Picnicul Copiilor”, eveniment caritabil care a avut loc la Muzeul National al Satului. Peste 200 de copii din 5 centre de plasament au luat pranzul si s-au jucat cu artistii Operei Comice pentru Copii, intr-o atmosfera specifica satului romanesc. Mai tarziu, in aceeasi atmosfera speciala, copiii si parintii s-au bucurat de productiile OCC, la cinematograful amenajat in aer liber, care a primit spectatori in toate cele 4 zile.
Deschiderea oficiala a avut loc in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, cu opereta “Hapciu in RE Major”, jucata pentru bucuria a peste 400 de spectatori.
In tot acest timp, participantii la festival au avut ocazia sa admire expozitia de costume din Parcul Herastrau, sa se picteze pe fata sau sa se fotografieze cu mascotele OCC si sa se intreaca in rezolvarea de puzzle-uri.
A doua zi a continuat cu acelasi program, la care s-a adaugat lansarea de carte a Alinei Manole, moment in care publicul a facut cunostinta cu ratoiul Adalbert, protagonistul volumului “Aventurile ratoiului Adalbert”. Seara a fost incheiata de Concertul de la Tarm, cu Tapinarii, Alina Manole, Ioan Gyuri Pascu&The Blue Workers si Ducu Bertzi.
Ultimele doua zile au imbogatit Parcul Herastrau cu Scena Cantus Mundi - pe care au urcat 25 de coruri de copii din toata tara, ce au cantat pana spre seara - Bucataria lui David, la care copiii s-au jucat cu gusturile si au invatat sa faca sucuri din legume si fructe, concursuri pe FreeWheel si Aleea Hapciu, pe care copiii s-au plimbat cu trenuletul pana la Gara din Paris.
La Muzeul National al Satului, pe langa Cinema OCC, dornicii de aventuri au participat la Treasure Hunt, iar la Casuta cu povesti, preferatul copiilor, Nino, a spus povesti si s-a jucat cu cei mici. Concertele lectie de flaut, pe 3 iunie, percutie si scenografie, pe 4 iunie, au intregit experienta participantilor.
Festivalul s-a incheiat pe 4 iunie, cu o Gala de Opera si Balet, ce a reunit peste 1500 de spectatori. Momente speciale din repertoriul Operei Comice pentru Copii si cel international au fost prezentate in aplauzele publicului, la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau.

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii
Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

15 februarie - Prima opereta la Opera Comica pentru Copii: “Hapciu in RE major” (Mam'zelle Nitouche). PREMIERA va avea loc Sambata, 20 februarie, ora 17:00 si Duminica, 21 februarie, ora 11:00.

HAPCIU in Re major

09 februarie - Opera Comica pentru Copii: La cererea publicului, am suplimentat spectacolele cu "Flautul fermecat", de W.A. Mozart si pentru weekendul acesta, in 13 si 14 februarie. Astfel, in "anul Mozart", Opera Comica pentru Copii multumeste celor peste 10.000 de spectatori pe care i-a avut deja la aceasta productie de mare succes si ii astepta pe cei mici si mari, sambata 13 februarie de la ora 17:00 si duminica 14 februarie de la ora 11:00, la ultimele reprezentatii cu acest spectacol din stagiunea curenta. La sfarsitul lunii, invitam deasemenea spectaorii sa se bucure de premiera "Hapciu in Re major", dupa opereta Mam'zelle Nitouche, iar lunile viitoare vor urma doua premiere cu spectacole de balet: "Don Quijote" si "Jack si vrejul de fasole".

Opera Comica pentru Copii

07 ianuarie - Din 16 ianuarie, Opera Comica pentru Copii va invita la "Flautul fermecat", capodopera lui Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, cu o distributie internationala de exceptie si cu muzica live, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorascu. Mii de spectatori, tineri si mai putin tineri, s-au bucurat deja de reprezentatiile de dupa premiera din aprilie 2015, dar si mai multi suntem siguri ca abia asteapta sa o faca la seria de 17 spectacole care va incepe sambata 16 ianuarie si va tine pana in 7 februarie. Biletele sunt disponibile pe site-ul bilete.ro.
"Flautul Fermecat, ultima dintre celebrele opere mozartiene, trebuie sa faca parte din repertoriul oricarei institutii de spectacol muzical, ce işi asuma educarea, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Ma bucur sa anunt ca Opera Comica pentru Copii “detine” un Flaut fermecat!" (Felicia Filip, Director)

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

02 decembrie - Opera Comica pentru Copii va invita la Poveste de Craciun, cel mai mare spectacol de Sarbatori din Bucuresti!
Pana pe 6 decembrie va invitam sa profitati de reducerea de 50% la biletele spectacolului "Poveste de Craciun", care are loc vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalenta.
"Poveste de Craciun” este un spectacol mozaic, cu aproape 400 de participanti pe scena, in regia lui Cristian Mihailescu, ce reuneste nume mari din artele spectacolului si nu numai: Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrica & Razvan Mazilu, Mihai Malaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Orchestra Simfonica Bucuresti, Corurile Cantus Mundi Bucuresti, Scoala de Balet "Jaqueline", Lotul de Gimnastica Ritmica al UNEFS Bucuresti, Solistii si Baletul Operei Comice pentru Copii.
Va asteptam cu bucurie, la o seara de... Poveste!

Poveste de Craciun Poveste de Craciun

05 februarie - Premiera la Opera Comica pentru Copii: Musicalul Peter Pan
In aceasta iarna, Opera Comica pentru Copii le-a pregatit spectatorilor sai de toate varstele o intalnire speciala cu personajele unei povesti nemuritoare: Peter Pan de Laurentiu Profeta (muzica) si Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a institutiei (Calea Giulesti, nr. 16). Prima productie a anului 2015 poarta semnatura unei echipe de creatie inedite: regia - Antoaneta Cojocaru, scenografia - Francesca Cioanca si coregrafia - Catalin Caracas.
Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povesti despre copilarie, adica despre curajul si libertatea pe care ti le dau o inima curata. Mi-am dorit sa construiesc un spectacol despre bucuria si speranta pe care o introduc copiii in viata oamenilor mari. Pentru ca ei stiu sa simta si sa vada mai limpede. A fost o provocare extraordinara sa fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comica, adica sa intersectez atat mijloace de expresie artistica diferite, cat si functiile pe care le au interpretii in mod obisnuit. Astfel, balerinii joaca, cantaretii danseaza si toata lumea canta. Peter Pan e un spectacol ce decupeaza o echipa artistica tanara, vie si disponibila si asta e foarte important. Ramane de vazut unde este “Tara de Nicaieri”… si cine este Peter Pan, cel care alege sa ramana acolo. Dedic acest spectacol tatalui meu, tenorul Artemie Cojocaru.” - a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea musicalului.
Indragitele personaje sunt puse in valoare prin interpretarea numerosilor solisti si balerini: Ioana Bitere, Raluca Oprea (Peter Pan), Lucia Racoveanu, Oana Serban, Virginia Stamate (Wendy), Catalina Antal, Iustin Nastasa (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan Serban (Michael), Daniel Filipescu, Vicentiu Taranu (Dl Darling), Gabriela Daha, Mirela Dumitrescu (Dna Darling), Eliza Lassel (Catelusa Nana), Cristian Lassel, Stefan Schuller (Povestitorul), Fang Shuang (Capitanul Hook), Andrei Lazar, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionut Barjovanu, Andrei Dogaru (Piratii), Jennifer Dumitrascu, Roberta Enisor (Zana) si Mihai Pricope (Umbra), precum si Andreea Soare, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga, Claudia Iagar (Copiii din Tara de Nicaieri).
Cel mai simplu si eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie ca suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente pretioase de introspectie. Imi place sa cred ca in fiecare dintre noi exista un Peter Pan latent, care iese la iveala atunci cand ii dam voie. Va invit, asadar, sa petrecem o seara impreuna, in calitate de calatori cu aceeasi destinatie: Tara de Nicaieri, regasita la Opera Comica pentru Copii.” - a declarat Felicia Filip, director general al institutiei.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte trei noi productii: Flautul fermecat (opera, premiera pe 24 aprilie), Fetita cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) si Aventurile Baronului Munchhausen (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International George Enescu). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro.

Peter Pan

28 noiembrie - Intra in J.O.C. - Bucurestenii pot dona jucarii pentru copiii din orfelinate, centre de plasament si scoli speciale
In perioada 28 noiembrie - 12 decembrie, Opera Comica pentru Copii (OCC) organizeaza cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti. Campania “Jucariile Operei pentru Copii” (JOC) isi propune sa colecteze un numar cat mai mare de jucarii de la cei care nu mai au nevoie de ele. Dupa selectia si igienizarea lor, acestea vor fi donate de catre artistii OCC copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate din Bucuresti.
Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti, nr. 16) unde, incepand din data de 28 noiembrie, este amplasata o cutie-cadou, disponibila publicului, zilnic intre orele 8 si 22.
Nu exista copilarie fara o jucarie… preferata. Papusa mea se numea Pumusica (de la Frumusica). Putin cosmetizata si ingrijita, o voi aduce si o voi dona in cadrul campaniei J.O.C. Va invit sa va alaturati celei mai frumoase fapte pe care o putem face in preajma venirii lui Mos Craciun, aceea de a aduce zambetul pe fata copiilor mai putin norocosi.”, a declarat Felicia Filip, Directorul Operei Comice pentru Copii. “Este important pentru bucuresteni sa stie ca atelierele lui Mos Craciun sunt la Opera Comica pentru Copii. Avem un centru de colectare a jucariilor foarte bine pus la punct, suntem pregatiti sa sortam si sa igienizam fiecare jucarie ce va ajunge in mainile copiilor. Solistilor si balerinilor institutiei noastre li s-au alaturat un numar important de voluntari care sprijina campania caritabila J.O.C. Ne propunem sa strangem cel putin 2000 de jucarii.”, a declarat Emil Pantelimon, Directorul de Comunicare al institutiei.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Intra in J.O.C.

Recomandati aceasta pagina: