Consiliere psihologica pentru copii
Centrul Educational Micul Vorbaret

Gradinita Micul Vorbaret

Gradinita Micul Vorbaret

Povestea noastra

Povestea noastra a inceput in primavara anului 2021 atunci cand am inceput sa cautam o gradinita pentru baietelul nostru Tudor care avea in acea perioada varsta de 3 anisori. La vremea respectiva,Tudor era un copil vorbaret, explorator, cu multa imaginatie si dragoste de natura (asa este si acum ). De asemenea in acea perioada era si un copil timid, reticent la locurile nefamiliare inchise si cu o anxietate fata de persoane straine, toate acestea fiind o consecinta a unei traume din primul an de viata (trauma declansata de o experienta medicala invaziva).

Fiind specialist in educatie timpurie stiu cat este de importanta integrarea copilasului in gradinita intr-un mod bland, adaptat nevoilor lui emotionale.
In cautarile unei gradinite potrivite in proximitatea locuintei noastre ne-am izbit de reguli cu care nu am putut rezona (preluarea copilul de la poarta de catre un strain, accesul parintelui in curte/interior interzisa). Pornind de aici, am hotarat sa infiintam propriul centru educational care sa ofere programe de gradinita dar si servicii ce tin de aria de stimulare a limbajului la copilul prescolar si interventie logopedica

Programul educational si tarifele lunare

Prin Micul Vorbaret am reusit sa faurim un loc in care sa existe stimularea copilului in primii sai ani de viata pe toate ariile de dezvoltare prin activitati de joaca si invatare ce cuprind aria socio-emotionala, cognitiva, psihomotrica, creativa si de limbaj.
Personalul calificat in educatie timpurie, alimentatia nutritiva aleasa cu grija, integrarea blanda (cu accesul parintelui in perioada de acomodare), activitatile zilnice de stimulare pe ariile principale de dezvoltare sunt elemente care fac ca acest centru sa fie locul ideal pentru prescolari.

Tarife lunare:
- Program scurt 8.00-12.30 - taxa lunara 1400 lei.
- Program normal 8.00 -13.30 - taxa lunara 1600lei.
- Program lung 8.00-18.00 - taxa lunara 2000 lei.

Inscrierea copilului la programul educational din centrul nostru presupune:

- Acomodarea treaptata si integrare blanda, accesul parintelul in centrul nostru pentru a il ajuta pe copil sa se familiarizeze. Valabil pentru situatiile unde se impune o astfel de abordare.
- Evaluare psihologica si comportamentala la intrarea in programul de educatie, precum si la fiecare 3 luni pentru a vedea abilitatile/ carentele copilului, astfel incat sa ne asiguram ca putem adapta procesul de educatie la particularitatile lui de invatare (inclusa in taxa lunara).
- Evaluare logopedica la intrarea in programul de educatie pentru a observa daca exista semne de ingrijorare privind dezvoltarea limbajului (inclusa in taxa lunara).
- Activitati de invatare educative si reacreative conform planului nostru educational in interiorul centrului precum si in mediul natural (Parcul Lumea copiiilor, Delta Vacaresti, Detasamentul de pompieri, vizite cu scop educativ si recreativ in locatii corespunzatoare atingerii acestui obiectiv).
- Stimulare senzoriala si motrica in sala special amenajata pentru acest tip de activitati

Echipa Micul Vorbaret

 Motto:   "Avem grija de radacini, pentru a culege mai tarziu roadele"

Elena Nedelcu, Specialist Educatie Timpurie, Coordonator
Experienta profesionala: Absolvent Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, programe si cursuri de formare in domeniul analizei comportamentale, interventiei logopedice, integrarii senzoriale.
O parte din programele de formare absolvite:  Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari (Formator Ana Hodea)/Analiza comportamentala in tulburarile de spectru autist (formator Daniela Gvankar)/ Curs PECS Basic Training 2016 (sustinut de Lili Covaci)/ Curs RBT - Registered Behavior Tehnician 2017 (Anca Dumitrescu-ATCA)/ Curs "TEHNICI SI PROCEDURI DE INTERVENTIE IN TERAPIA LOGOPATIILOR" sustinut de ALR/ Interventia multisenzoriala si Terapia Soezelen"-Prof. Univ. Lesley Coller/Tehnici de integrare senzoriala- Trainer Alina Iliescu/Formare profesionala absolvita in metoda VML (verbal motor learning - invatare verbal-motorie) sub indrumarea Dr. Elad Vashdi, Yael Center, Israel.

Ioana Mihaela Plocon, Profesor pentru invatamant primar si prescolar
Experienta profesionala: Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar; Master Educatie Timpurie, Anul 2.

Adina Malina Ilie, Psiholog clinician in supervizare
Experienta profesionala: Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, Absolventa a Masterului Psihologie Clinica si psihoterapie.

Centrul Micul vorbaret este locul in care:

  • Copilul este stimulat si valorizat, activitatile sunt educative si ludice.
  • Copilul este incurajat sa exploreze si sa petreaca timp in mediul natural
  • Copilul benecifiaza de evaluare comportamentala, psihologica si logopedica.
  • Parintii sunt instiintati daca copilul prezinta carente in dezvoltare si primesc indrumare pentru a stimula suplimentar copilul + au sprijin in sedintele de consiliere parentala.

Centrul Micul vorbaret NU este locul in care:

  • Copilul sa fie integrat brusc, fortat, in plansete si tipete, preluat de la poarta de un strain si dus intr-un loc complet nou, separat de parintii sai si plasat acolo cu scopul de a se "obisnui" el.
  • Copilul sa fie doar supravegheat.
  • Copilul sa fie agresat fizic, verbal sau emotional.
  • Parintele sa primeasca feedback "e bine, copilul e foarte bine/ totul a fost bine azi" cand de fapt copilul are dificultati emotionale, are carente in dezvoltare, are o intarziere de limbaj sau alte dificultati ce necesita o atentie suplimentara.
  • Copilul sa fie linistit in fata televizorului/youtube-ului sau a altor ecrane.

Va asteptam in vizita!
Ganduri bune,
Elena Nedelcu


Gradinita Micul Vorbaret
DATE DE CONTACT
Adresa: Strada Esarfei nr. 37, Sectorul 3, Bucuresti
Numere de telefon: Tel.mobil: 0755.044.663
Persoane de contact: Elena Nedelcu - Presedinte Asociatia Aripi Albastre
Internet:
Web: miculvorbaret.ro
facebook.com/Miculvorbaret
E-mail:  contact@miculvorbaret.ro
Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret Centrul Educational Micul Vorbaret

Recomandati aceasta pagina: