Consiliere psihologica pentru copii
Gradinita & Scoala Monterra

Gradinita Monterra

Monterra. Construim o comunitate Montessori

Infiintata in 2010, Monterra este o scoala si gradinita Montessori ce ofera un program educational integrat si complet, bazat pe principii Montessori, acoperind 3 niveluri de invatamant: anteprescolar, prescolar si primar (autorizate de Ministerul Educatiei Nationale). Oferim pedagogie Montessori autentica, abordare personalizata pentru fiecare copil in parte (in functie de nevoile si interesele sale) si un mediu de lucru primitor, securizant si stimulant pentru copil. Cadrele didactice au cursuri AMI (Association Montessori Internationale) de cel mai inalt nivel si intreaga echipa este instruita in metoda ESPERE de comunicare, pentru a construi relatii sanatoase cu cei din jur.

La Monterra copilul se afla in centrul activitatii noastre iar in relatia cu el nu folosim recompense sau pedepse, transmitem mesaje pozitive si cultivam relatiile bazate pe prietenie, incredere si respect reciproc. Pentru noi educatia este un parteneriat (Monterra – Parinti – Actori Sociali), avand Copilul in centru, in care toate partile implicate contribuie la construirea unui proces de educatie care sa le ofere copiilor sansa unei dezvoltari naturale spre implinirea potentialului uman imens al fiecaruia. Clientii nostri sunt parintii iar beneficiarul real si final al serviciilor noastre este Copilul.

Limba engleza:
Activitatea de limba engleza la fiecare grupa este inclusa in programul standard si isi propune sa obisnuiasca copilul cu sunetul limbii, sa il ajute sa-si insuseasca un minim de vocabular si conversatie, toate acestea realizandu-se prin jocuri, povesti, cantece cu actiuni, lucru manual si jocuri de rol. Materialele folosite sunt adaptate varstei, copilul invatand prin joc – el este liber sa participe, sa se joace, sa se distreze, invatand de multe ori fara sa isi dea seama.

Programa. In Monterra se respecta programa Montessori aprobata in Romania (Montessori, ca alternativa educationala recunoscuta in Romania, are propriul Curriculum 3-6 ani si 6-12 ani, aprobat prin Ordinul Ministrului nr 6142/1.11.2011, care urmeaza standardul Montessori international. Conform curriculumului Montessori pentru 3-6 ani, intreaga programa scolara este acoperita prin urmatoarele arii curriculare: Viata practica, Senzorial, Matematica, Limbaj, Stiinte si activitati culturale. Programa poate fi completata cu discipline complementare, la decizia Monterra, in limita orelor prevazute in programa cadru pe fiecare an de studiu. La Monterra oferim:

  • zilnic trei ore de lucru individual cu materiale autorizate Montessori
  • limba engleza inclusa in programul standard
  • activitati de grup (Circle time) in cadrul carora desfasuram lectii de gratie si curtoazie, jocuri distractive cu rol in dezvoltarea limbajului si a cunostintelor despre lumea ce ne inconjoara, citim carti de povesti sau enciclopedii, invatam cantece si poezii etc.

Servicii psihologice:

La Monterra oferim servicii psihologice atat in cadrul Cabinetului de consiliere scolara, cat si prin colaboratorii nostri externi.

Dorim sa promovam si sa asiguram aplicarea in practica a valorilor la care Monterra se angajeaza atat in relatia cu copiii, cat si in relatia cu adultii: acceptare, respect, competenta, prietenie. Oferim consiliere psihopedagogica pentru a optimiza eforturile de invatare, integrare si adaptare ale copiilor, ajutandu-i sa devina adulti impliniti si echilibrati.

Colaboram cu persoanele cu calificare de psiholog/psihoterapeut/consilier scolar care ofera in cadrul Monterra servicii psihologice, avand in principal urmatoarele obiective:

  • Imbunatatirea modului de relationare in cadrul grupului de copii, in cadrul grupului personalului Monterra, in relatia copiilor cu personalul Monterra
  • Facilitarea unei atmosfere armonioase si calme
  • Sustinerea integrarii copiilor nou veniti in grup
  • Sustinerea parintilor in procesul de acomodare la gradinita/scoala
  • Sustinerea, prin colaborarea cu parintii, a copiilor ce manifesta comportamente care afecteaza modul de desfasurare a procesului educativ si/sau indica un disconfort emotional personal semnificativ, in ameliorarea acestor comportamente, pentru a permite astfel dezvoltarea emotionala si academica adecvata

In toate activitatile pe care le desfasuram, consideram ca primeaza interesul copilului si, din aceasta perspectiva, consilierea adultului se face in mod asertiv si echilibrat, respectand principiile deontologice ale profesiei, insa dintr-o pozitie in care copilul/grupul de copii este pe primul plan, iar adultii conlucreaza pentru bunastarea emotionala a acestora.


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Gradinita & Scoala Monterra !
TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Monterra 1: Str. Vatra Luminoasa nr. 118, Sector 2, Bucuresti.
Cartier: Vatra Luminoasa
Reper: Mega Mall, Stadionul National

Monterra 2: Strada Vasile Lascar, nr. 87, Sector 2, Bucuresti.
Cartier: Stefan cel Mare
Reper: piata Gemeni, bulevardul Dacia/ Tunari, la o distanta de 10 minute de mers pe jos de Parcul Ioanid si Parcul Gradina Icoanei.
Numere de telefon: Tel.mobil: 0743.119.481
Internet:
Web: www.scoalamonterra.ro
E-mail:  contact@aicicrescmontessori.ro

Recomandati aceasta pagina: