Caritate
Programul national de lectura "Cartile copilariei" dezvoltat de Asociatia Curtea Veche

Cutii de donatii amplasate in restaurantele Springtime pentru
programul national de lectura “Cartile copilariei”

Asociatia Curtea Veche

Springtime se alatura programului national de lectura “Cartile copilariei” dezvoltat de Asociatia Curtea Veche. Prin acest parteneriat ofera clientilor sai posibilitatea de a realiza donatii in urnele amplasate la casele de marcat din restaurantele bucurestene situate in zonele Piata Victoriei, zona Universitate, Gara de Nord, Mall Vitan, Calea Floreasca si zona Izvor. Intreaga suma colectata pe perioada campaniei va fi utilizata pentru donatii de carte catre copiii din satele romanesti care nu au acces la biblioteci sau volume proprii.                                     

Parteneriatul intre Springtime si Asociatia Curtea Veche a inceput anul trecut in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus, cand Springtime, singurul restaurant cu prezenta constanta la evenimentele organizate in cadrul Romexpo, a organizat anul trecut o strangere de fonduri urmand acelasi mecanism.

Statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, rata abandonului scolar, scaderea dramatica a lecturii in randul celor mici, precum si dificultatile in intelegere a textelor sunt doar cateva dintre motivele pentru care Springtime a decis sa se implice in acest proiect social. Fiecare contributie ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei” prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in mediile defavorizate. 
                                                 
''Cartea influenteaza decisiv viata unui om. Copilaria este acea etapa in care ne formam idealuri, iar personajele din cartile pe care le citim nu de putine ori ne devin modele. Este ingrijorator faptul ca in Romania sunt inca locuri in care copiii nu au acces la carti si la informatie, astfel la o educatie mai buna. Am ales sa sustinem aceasta cauza deoarece consideram ca este important ca fiecare dintre noi sa contribuie la formarea unei noi generatii constiente de alegerile pe care le face in viata, a unui public de cititori si consumatori informati.'' declara Loredana Vatavoiu, Brand Manager Springtime despre implicarea in proiect.

Asociatia Curtea Veche a fost infiintata in luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta intr-un mod independent si sustinut activitatea de responsabilitate sociala a Curtea Veche Publishing inceputa prin programul national alternativ de lectura “Cartile copilariei” care isi propune cresterea reala a interesului copiilor si tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de intelegere a textelor si cresterea consumului de carte din Romania. Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Springtime este cel mai mare lant de restaurante cu capital romanesc, care ofera clientilor sai preparate de cea mai buna calitate de peste 20 de ani. Grija pentru client face parte din misiunea companiei, de aceea zilnic aceasta isi concentreaza eforturile spre a dezvolta produse potrivite tuturor clientilor.
DATE DE CONTACT
Adresa: Asociatia Curtea Veche - str. Aurel Vlaicu, nr. 35, corp B, sect. 2, Bucuresti
Numere de telefon: Tel.fix: 021.222.57.26 / 021.222.47.65 Tel.mobil: 0741.033.934
Persoane de contact: Valentina Roman - Director Executiv Asociatia Curtea Veche
Internet:
Web: www.asociatiacurteaveche.ro
E-mail:  contact@asociatiacurteaveche.ro, valentina.roman@curteaveche.ro

Recomandati aceasta pagina: