Caritate
Ciclaton 2014 - pedaleaza pentru o cauza buna!

Ciclaton
Bucuresti, 17 septembrie 2014: In perioada 30 septembrie – 4 octombrie se desfasoara prima editie Ciclaton, organizata de Fundatia ADEPT Transilvania, sustinuta de Orange Romania si Samsung.
Timp de 5 zile, participantii vor strabate pe bicicleta un traseu de 650 de km, trecand prin 12 orase, pentru a sustine una dintre cele 3 cauze educationale inscrise: programul „Si eu vreau la scoala” al SOS Satele Copiilor Cisnadie, „Da-ti pasiunea mai departe!”, parte din programul educational „Ajungem Mari” al Asociatiei Lindenfeld, sau „Media Lab”, un proiect al Universitatii Alternative.
Pentru fiecare dintre cele trei cauze pedaleaza atat ciclisti de anduranta (cei care se inscriu pentru a parcurge traseul integral), cat si temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care sa pedaleze). La Ciclaton 2014 s-au alaturat 14 ciclisti de anduranta. Pentru ciclistii temerari care pot participa doar partial, exista pana la 30 de locuri disponibile, in functie de segment.
Ciclaton va aduce impreuna oameni pasionati de mersul pe bicicleta si sustinatori inimosi, in jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Cauzele competitiei vor putea fi sustinute de catre publicul larg prin contributii raportate la numarul batailor inimii ciclatonistilor de anduranta, dar si prin donatii fixe catre ciclatonistii temerari. Inscrieri si mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.
„Ciclaton este initiativa a doi voluntari, pasionati de ciclism, care si-au dorit foarte mult sa isi transforme pasiunea intr-o activitate utila pentru comunitate. Prin Ciclaton si-au dorit sa sustina cauze sociale, sa incurajeze implicarea activa in comunitate si sa promoveze un stil de viata sanatos. Speram sa avem alaturi cat mai multi sustinatori ai proiectului si, impreuna, sa reusim sa miscam lucrurile, pedaland din inima la Ciclaton”, a declarat Cristi Gherghiceanu, Presedinte Adept Transilvania.
Turul complet al Ciclaton 2014 va incepe si se va incheia in Bucuresti si va trece prin 12 orase, printre care Targoviste, Ploiesti, Bran, Brasov, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe. Festivitatea de final va avea loc la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau.
Sponsori si sustinatori Ciclaton 2014: Orange, Samsung Galaxy S5, Active Life, 441 Design Studio, HelpNet, Rose, Isostar, foto4ever.ro
Parteneri media: RADOR, Freerider.ro.
Despre Ciclaton
Ciclaton este un eveniment sportiv caritabil care isi propune sa puna in miscare rotile educatiei. A fost construit de o echipa de voluntari, care este pasionata de un ritm de viata sanatos, dinamic si care vrea sa dea ceva mai departe comunitatii in care traim. Scopul Ciclaton este acela de a aduce impreuna oameni pasionati de mersul pe bicicleta si sustinatori inimosi, in jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Fondurile stranse in urma campaniei de donatii si a evenimentului vor fi alocate cauzelor, pentru ca proiectele sa poata continua.
Sustinatorii cauzelor vor dona ciclatoni, o unitate care se traduce prin 100 de batai ale inimii – ritmul la care poate ajunge inima intr-un minut, in momentele in care ideile ori conversatiile cresc cu pasiune si devin impulsul ce pune educatia in miscare.
Despre Fundatia ADEPT
Fundatia ADEPT Transilvania deruleaza proiecte de conservare a biodiversitatii si dezvoltare rurala in Transilvania, prin informarea localnicilor si identificarea modalitatilor de obtinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunitati care gospodaresc peisajele din zona Tarnava Mare, actiuni menite sa le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, pastrind practicile agricole traditionale care au creat aceste peisaje.
Fie ca este vorba de activitati educative despre Natura, de incurajarea spiritului antreprenorial sau intarirea capacitatii organizationale, la informarea ori facilitarea accesarii de fonduri prin PAC, dar chiar si implicarea in activitati concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional si national, Fundatia ADEPT Transilvania reprezinta pentru comunitatea locala si nu numai, un partener de nadejde.
Pentru mai multe informatii, accesati www.fundatia-adept.org.
Ciclaton Ciclaton CiclatonDATE DE CONTACT
Adresa: Romania
Numere de telefon: Tel.mobil: 0761651211
Persoane de contact: Andreea Nilca, Coordonator Comunicare Ciclaton
Internet:
Web: www.ciclaton.ro
E-mail:  contact@ciclaton.ro

Recomandati aceasta pagina: