Carti si Reviste pentru copii




Editura Litera

Editura Litera

Carti:


5000 de lucruri uimitoare

500 de lucruri uimitoare

Albumul meu de gradinita

Albumul meu de gradinita

Regatul de Gheata (Frozen)

Regatul de Gheata (Frozen)

Cartea bunelor maniere

Cartea bunelor maniere

Sofia Intai

Sofia Intai

Noutati:

05 iunie - Editura Litera va invita sambata, 6 iunie, ora 12:00, la Bucuresti Mall, Kids Area, etaj 2, ca sa va bucurati de lectura povestilor pe care le iubesti - Povestile de aur ale copilariei.

Povestile de aur ale copilariei

23 ianuarie - In perioada 23 ianuarie-1 februarie 2015, cadrele didactice pot consulta, alege si comanda gratuit manualul de Comunicare in limba romana pentru clasa I, realizat de Editura Litera si Siveco, declarat castigator la licitatia organizata de Ministerul Educatiei Nationale. Manualul va fi accesibil, in format digital, pe platforma securizata www.manuale.edu.ro pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei Nationale. Incepand chiar de astazi, puteti consulta varianta digitala a manualului pe http://manualplusdigital.ro/manuale/.

Luca Editura Litera

04 decembrie - Carti la jumatate de pret de la Editura Litera.

Editura Litera

16 octombrie - De ce sa alegeti manualul de Matematica si explorarea mediului pentru clasa I editat de Litera si SIVECO?
Mult asteptatele manuale scolare sunt disponibile pentru consultare de catre cadrele didactice din intreaga tara. Si pentru ca fiecare dascal doreste sa faca cea mai buna alegere pentru copiii pe care ii formeaza, va oferim cateva argumente ca sa alegeti manualul nostru.
Gabriela Barbulescu, autor
“Unitatile de invatare ofera o perspectiva interdisciplinara, asigura abordarea integrata a matematicii si a unor elemente de stiinte ale naturii prin interactiuni intre cele domenii, creeaza contexte de invatare raportate la realitatea inconjuratoare pentru a facilita intelegerea conceptelor si a procedurilor utilizate. Pentru fiecare unitate tematica sunt precizate competentele specifice prevazute de programa scolara, care vor fi dobandite/dezvoltate, precum si continuturile utilizate pentru dezvoltarea acestor competente.”
Florentina Chifu, autor
“Structurarea sarcinilor de lucru asigura dezvoltarea progresiva a cunostintelor si a celorlalte achizitii dobandite de elevi si permite construirea situatiilor de invatare care sa conduca la formarea/dezvoltarea competentelor generale si specifice prevazute in programa scolara. Fiecare dintre primele unsprezece unitati contine cate o lectie de recapitulare si o lectie de evaluare cu elemente de sprijin care sa-l familiarizeze pe elev cu activitatea de autoevaluare. Astfel, elevii vor fi implicati in aprecierea propriului progres scolar. Ultima unitate este de recapitulare si evaluare finala, vizeaza aplicare achizitiilor elevilor in contexte diverse. ”
Elena Niculae, autor
”Activitatile propuse pun copiii in situatii de invatare concreta, valorifica experienta specifica varstei. Exercitiile de numarare, ordonare, comparare, calcul, observare, organizare de date, completare, alegere, motivare, corectare, analiza, creatie etc., experimentele si rezolvarea de probleme solicita gandirea, memoria, imaginatia, creativitatea elevilor, implicandu-i in propria invatare si dezvoltare. Situatiile de invatare propuse stimuleaza dezvoltarea de valori si atitudini in contexte firesti, sincretice, adaptate varstei. De asemenea, structura manualului permite invatarea diferentiata.” Daniela Besliu, autor „Grafica manualelor este atractiva pentru copii, dar echilibrata, astfel incat sa nu sa nu ii distraga de la actul educational. Imaginile folosite ofera suport intuitiv pentru invatare si usureaza intelegerea.
O preocupare importanta a noastra a fost oferirea de contexte pentru comunicare, colaborare, schimb de pareri, formulare si verificare a unor ipoteze, formulare de concluzii, prin activitati pe grupe, experimente, proiecte etc. Elevii sunt invitati intr-o calatorie in care sa observe, sa experimenteze, sa descopere, sa invete.

Va invitam pe www.manualplusdigital.ro sa rasfoiti Manualul de Matematica si explorarea mediului, editat de Litera si SIVECO. Puteti vedea pe site-ul dedicat atat varianta electronica a manualului tiparit, precum si varinta digitala. Manualul digital contine sute de activitati interactive bogat ilustrate, ce vor incanta copiii si vor transforma ora de clasa intr-o experienta placuta. Pentru a comanda manualele Litera si SIVECO pentru scoala dumneavoastra, va rugam sa consultati site-ul Minitserului Educatiei Nationale, www.manuale.edu.ro.
Versiunea digitala este utilizabila pe orice tip de echipament - telefon, tableta, desktop, laptop. Nu sunt necesare investitii suplimentare in tehnologie, continutul fiind accesibil inclusiv profesorilor cu cunostinte minime de operare pe calculator.
Pe langa cele mai bune manuale, va punem la dispozitie suport didactic si tehnic. La numarul gratuit Telverde 0800-110222 toti cei interesati pot obtine informatii referitoare la manuale si la materialele auxiliare realizate de Litera si SIVECO.
Pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro si pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va functiona pe tot parcursul anului scolar Clubul Dascalului Modern, o platforma online care va fi punctul de intalnire cu toti colegii de breasla, cu autorii manualelor si cu parintii elevilor.
Alegand manualul de Matematica si explorarea mediului de clasa I de la Litera si SIVECO, beneficiati de experienta expertiza si experienta celor mai buni dintre cei buni, a casei de editura cu cele mai multe volume scoase pe piata in Romania si a celui mai mare producator de software din Romania!

2 iunie - In perioada 28 mai – 1 iunie Litera si-a intampinat cititorii la standul sau din Pavilion C2, Romexpo, cu numeroase surprize, titluri noi si evenimente interesante.
Cu o oferta bogata, cu numeroase titluri noi si reduceri pentru toate buzunarele ( de pana la -70%), Litera a fost, si de aceasta data, foarte aproape de cititorii sai si a inregistrat vanzari cu 20% mai mari decat in editia precedenta a Salonului International de Carte Bookfest. Printre cele mai bine vandute carti mentionam Razbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare si lupta impotriva destinului, de Robert D. Kaplan, titlu care a inregistrat peste 480 de exemplare vandute. Cartea a fost lansata in cadrul targului in prezenta autorului, dar si a invitatilor sai: Emil Hurezeanu, Bedros Horasangian si Alex Serban. Razbunarea geografiei este o replica geniala data ganditorilor care sugereaza ca globalismul va subjuga geografia si aduce la viata geografii si creierele luminate ale geopoliticii. Ura, prietenie, dragoste, casatorie a numarat peste 450 de exemplare vandute, fiind indeaproape urmata de cartea Draga viata, ambele semnate de aceeasi Alice Munro, castigatoare a premiului Nobel pentru literatura in 2013. Un alt titlu foarte cautat din colectia Bestseller a fost Mossad. Istoria sangeroasa a spionajului israelian, de Michael Bar-Zohar si Nissim Mishal. Interesul pentru cartile practice aratat de romani reiese din numeroasele achizitii de care s-a bucurat volumul Gordon gateste sanatos, de Gordon Ramsay. Cartea Barbatii de pe canapeaua mea, de Brandy Engler si David Rensin, a asezat colectia Dezvoltare personala la loc de cinste, titlul mentionat numarand aproximativ 170 de achizitii din partea romanilor.
Foarte cautate au fost si cartile pentru copii, Litera Mica fiind universul magic al copilariei in perioada targului de carte Bookfest. Jurnalele Disney Violetta: Jurnalul meu. Un an mai tarziu si Jurnalul meu secret. Album de fan au inregistrat peste 400 de exemplare vandute, fiind indeaproape urmate de titlurile Regatul de gheata si Sofia Intai. Lectiile printesei din colectia Disney Audiobook.
Cartile educative au fost, de asemenea, foarte cautate, un exemplu concludent in acest sens reprezentandu-l Marea Carte Lego, titlu vandut in peste 200 de exemplare, dar si titlurile 5000 de lucruri uimitoare si Ciudate, dar adevarate. 300 de lucruri socante din seria National Geographic.
Incepand cu 29 mai, Litera si-a intampinat vizitatorii si cu numeroase evenimente: primul dintre acestea a fost festivitatea de premiere a concursului de poezie Cel mai frumos poem dedicat limbii romane. Castigatoarea concursului, Alexandra Parvan, s-a bucurat de cel mai mare premiu pentru poezie oferit pana in prezent in Romania si Republica Moldova, si anume 15 000 de lei. Evenimentele au continuat cu lansarile cartilor Razbunarea Geografiei, de Robert D Kaplan, Dragostea. Gene egoiste, chimie sau romantism, de Richard David Precht, Ura. Prietenie, dragoste, casatorie, de Alice Munro, Jurnalele Disney Violetta, dar si cu un eveniment special dedicat colectiei Carti Romantice.
Printre invitatii care ne-au fost alaturi ii mentionam pe Robert D. Kaplan, Emil Hurezeanu, Maia Morgenstern, Dan C Mihailescu, Bedros Horasangian, Raluca Lazarut, Simona Gherghe, Andra Gogan, Elisabeta Lasconi, Monica Davidescu, Mirela Zivari, Dana Savuica, Simona Popescu, Simona Chitan, Simona Vasilache, Cristina Radu, Ciprian Macesaru, Alex Serban.
Alaturi de titlurile noi si de evenimentele cu care si-a intampinat cititorii, Litera a avut pe perioada Salonului International de carte Bookfest 2014 si numeroase alte actiuni, dintre care o amintim pe cea care s-a desfasurat sub sloganul The Book selfie is the new selfie; fiecare persoana care se fotografia cu o carte la standul Editurii Litera putea pleca cu ea acasa in mod gratuit. In plus, ziua de 1 iunie a fost o adevarata sarbatoare a copilariei, in standul Litera Mica desfasurandu-se numeroase activitati pentru copii – face book painting ( pictura pe fata cu personaje din cartile Litera Mica), concursuri, tombole, baloane colorate, fotografii cu personajele Disney.
Aceasta editie a Salonului International de Carte Bookfest a fost, asa cum ne-am obisnuit pana in prezent, un adevarat prilej de a ne reintalni cu cititorii nostri si de a retrezi interesul pentru carti frumoase si interesante tuturor celor care au trecut pragul Romexpo si in acest an.




DATE DE CONTACT
Adresa: Calea Floreasca, nr 60, sector 1
Numere de telefon: Tel.fix: 021.319.63.93
Internet:
Web: www.litera.ro
E-mail:  g.sandu@litera.ro

Recomandati aceasta pagina: