Gradinite Gifted Education
Centrul Gifted Education pentru copii supradotati

Centrul educational Gifted Education pentru copii supradotati

Centrul Gifted Education este o asociatie nonprofit cu misiunea de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiiilor cu abilitati inalte (supradotati). Afliliata international, cu un program care se deruleaza la standarde internationale din 2010, pe parcursul a 14 ani, am acumulat un numar de peste 24 diferentiatori in educatie; peste 4500 de ore de lucru direct cu copiii supradotati cu varste intre 3 si 21 ani, peste 4000 de copii testati la standarde internationale si peste 330 de copii au frecventat programul academic al asociatiei. Asociatia cunoaste 100% satisfactie in randul copiilor supradotati, in Programul Academic de educatie specializat, si incepand cu 2016 a lansat la solicitarile repetate ale parintilor, Leonardo Gifted School, o scoala primara internationala, unica in lume, dedicata exclusiv copiilor supradotati (3-12 ani).

Centrul Gifted Education este Partener al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Ştiinte ale Educatiei si Psihologie.
Membri ECHA
- uropean Council for High Ability, si WCGTC - World Council for Gifted and Talented Children; AERO- Alternative Education and Resource Organization; reprezentant exclusiv al Big Picture Learning Design (USA) in Romania.
International, suntem sustinuti de Simon Fraser University - Faculty of Education, si University of Connecticut- Neag School of Education.
Audit: Proiectul este auditat si recomandat de doua Universitati Internationale, CEU Business School si Johns Hopkins Carey School of Business si recomandat de specialisti internationali si nationali precum si de numerosi ambasadori.
Din 2016 am devenit European Talent Point, membri ai retelei europene European Talent Network, ca recunoastere a activitatii noastre la standarde internationale.

Proiectul nostru de viitor este realizarea prin crowdfunding a Campusului Verde George Emil Palade pentru copii si adulti, primul EduCity, si prima Atractie Educationala si Culturala a Orasului Bucuresti pentru locuitorii sai, pentru locuitori din intreaga tara si din lume, campus care va include la standarde verzi mondiale net zero energy, scoala Leonardo Gifted School.

Noi lucram doar la un anumit nivel de calitate si profesionalism.
Suntem pionieri in Romania intr-un teritoriu necartografiat, educatia supradotatilor.
Lucram doar cu parintii care stiu sa ne aprecieze munca.
Lucram doar pentru cei cu care ne putem simti bine impreuna lucrand in echipa.
Asta este ceea ce ne place sa facem si lucram in acest domeniu de nisa fiindca suntem niste pasionati de acest domeniu.
Iubim acest lucru care ne da aripi.

Afliliata international, cu un program care se deruleaza la standarde internationale din 2010, pe parcursul a 8 ani, am acumulat un numar de peste 24 diferentiatori in educatie; peste 2500 de ore de lucru direct cu copiii supradotati cu varste intre 3 si 14 ani, peste 2500 de copii testati la standarde internationale si peste 220 de copii supradotati au frecventat programul academic al asociatiei.

Asociatia cunoaste 100% satisfactie in randul copiilor supradotati, in Programul Academic de educatie specializata, si incepand cu 2016 a lansat la solicitarile repetate ale parintilor, Leonardo Gifted School, o scoala primara internationala alternativa, unica in lume, dedicata exclusiv copiilor supradotati (3-11 + ani). In acest moment, dupa cateva hackatoane organizate cu parintii, scoala se afla in faza de proiect pentru coagularea unei comunitati de parinti deschisi real parteneriatului cu scoala si alternativei educationale propuse de asociatie.

Proiectul nostru de viitor este realizarea prin crowdfunding a Campusului Verde George Emil Palade pentru copii si adulti, primul EduCity, prima Atractie Educationala si Culturala a Orasului Bucuresti pentru locuitorii sai, pentru locuitori din intreaga tara si din lume, campus care va include la standarde verzi mondiale, scoala Leonardo Gifted School.

Website-urile noastre:

www.giftededu.ro, www.mintistralucite.ro si www.leonardoschool.ro si in viitor www.campuspalade.ro

MintiStralucite.ro - website-ul cu cel mai mare impact social si cea mai mica investitie dintr-o donatie a angajatilor BCR! Peste 5000 de copii au aplicat online pentru a-si descoperi potentialul inteligentei lor, de la lansarea lui in 2014!


Copilul tau e mereu cu cel putin un pas inaintea celorlalti? Copilul tau se plictiseste la scoala? Pune prea multe intrebari? Este extrem de curios si avid de cunostinte? Acest copil este potential supradotat si aceste comportamente reflecta nevoia lui de a invata mult mai repede decat ceilalti copii si de a studia intr-o altfel de scoala. Chiar și o saptamana in mediul nostru ar putea schimba viata copilului tau! Așadar, ar fi o oportunitate extraordinara pentru un copil supradotat sa lucreze intr-un mediu diferentiat in fiecare zi, fara intreruperi, alaturi de colegi ca el. Noi estimam ca in fiecare clasa de 30 de copii din Romania se pot gasi minim 1-2 copii supradotati intelectual. Pentru majoritatea dintre ei, nu va exista un mediu corect. Din pacate, aceasta este realitatea. Tu in ce mediu doresti sa creasca copilul tau? Ce abilitati doresti sa isi mai pastreze peste 10 ani? Dar peste 20?

Educatia de azi ingroapa nenumarati Einsteini romani, genii potentiale, inca din primii ani de scoala, cand curiozitatea si motivatia de a invata sunt modul natural de a functiona al copiilor. Scoala Leonardo Gifted School este o solutie de top care hraneste, valorifica si sustine dezvoltarea maxima a acestui potential nebanuit al copiilor cu potential inalt, cei care pot literalmente sa aduca sustinere Romaniei si pot chiar sa schimbe omenirea in viitor.

Leonardo Gifted School poate fi incubatorul viitoarelor genii care transforma Romania si, de ce nu, omenirea.

6%. Ei pot schimba viitorul Romaniei. Avem cel mai ridicat procent de copii supradotati din Europa.

Leonardo Gifted School este o Scoala unica in Romania care identifica copiii supradotati pe baza unei selectii de nivel international si ii sustine cu un program individualizat de dezvoltare a abilitatilor si talentului.
Copiii au varste intre 3 - 12 ani, sunt romani cu abilitati cognitive exceptionale (top 0,01-top 2% national), tineri cu abilitati de gandire si un potential de dezvoltare de varf national. Intreaga scoala se bazeaza pe expertiza acumulata de expertii Centrului Gifted Education in ultimii 14 ani, prin cei peste 24 diferentiatori in educatie; peste 4500 de ore de lucru direct cu peste 330 de copii supradotati, peste 4000 de copii testati la standarde internationale, cu cele mai bune metodologii la nivel mondial de educatie diferentiata. Scoala aplica ultimele descoperiri in neurostiinte, intr-un program de educatie personalizat, care stimuleaza talentul nativ al copiilor supradotati. Este un obiectiv important al scolii sa sustina tinerii supradotati sa cunoasca succesul in utilizarea abilitatilor lor aducand un impact pozitiv in mediul lor.

Inscrieri

Daca ai dat un test IQ, si vrei sa te inscrii in prima scola non-profit pentru copii supradotati, Leonardo Gifted School, trimite un email la contact@leonardoschool.ro sau suna-ne la Tel. 0735 759 539 pentru orice detalii.

Ce au in comun Mozart, Einstein, Picasso, Tiger Woods si Kasparov? Toti au fost copii supradotati si fiecare dintre ei a revolutionat domeniul in care a activat. Romania are cel mai mare procent de copii supradotati din Europa. Fara un sistem de educatie adaptat lor, 97% dintre ei nu vor fi descoperiti si nu vor putea da nimic societatii.

Profesorul Florian Colceag, expert international in educatia de excelenta, sustine Leonardo Gifted School, prima scoala non-profit pentru copii supradotati din Romania. Investeste in viitorul tau!


Peste 24 caracteristici UNICE ale Centrului Gifted Education
Unicitatea Centrului Gifted Education vine din modul in care abordeaza educatia copiilor supradotati.
Mai jos puteti vedea cele mai importante aspecte ale activitatii desfasurate in cadrul procesului nostru educational:

Reducerea Asincroniei in Dezvoltare. IQ > EQ si IQ >SQ

Copiii descopera si se auto-descopera in raport cu sine, cu natura, cu ceilalti

Urmarim perspectiva copiilor. Copiii isi pun amprenta pe ceea ce invata.

Educatie centrata pe copil si nu pe perspectiva adultilor sau a sistemului

Creativitate, Task-Commitment, si Inteligenta Inalta - Integrate.

Copiii relationeaza si cresc in relatii. Interactiunea sociala si jocul structurat dezvolta inteligentele cognitiva, sociala si emotionala. Invatam deci prin joc si descoperire, baza fiind relatiile create.

Educatie personalizata prin Individual Education Plan - IEP

Nu cautam raspunsuri “corecte” ci urmarim iesirea din gandirea obisnuita, liniara, spre gandirea complexa, divergenta, globala si universala, deschiderea spre invatare si descoperire a copiilor

Noi urmarim Starea Generala de Bine a copilului.
Un mediu de hranire unic prin atitudinea pe care o promovam, viziunea si perspectiva noastra.

Conectarea la propriul Potential prin procese de invatare (si nu produsele invatarii)
Stima de sine, incredere in sine, in gandirea proprie, in sentimentele proprii, relatii cu alti copii ca si ei, prieteni noi si facilitatori orientati spre auto-reflectie

Facilitam invatarea si deschidem orizonturi, The Big Picture. Invatam cum sa invatam. Urmarim abilitatile necesare ca pregatire pentru viata, extraordinar de importante pentru un copil cu intelect superior
Urmarim Autonomia, Auto-responsabilitatea si Exprimarea de sine. Descoperirea contectarii la potentialul propriu, cunoasterea starilor de flow, integrarea in grup, valorificarea sa in relatie cu grupul, reducerea in principal a asincroniei in dezvoltare - toate crescute in relatii si prin procese care sa conduca in timp la un copil auto-asumat, autonom.

Educatie centrata pe facilitarea invatarii prin a face Gandirea Vizibila, prin intrebari (“Tools of the Mind”, “Question based learning” si “Question Matrix”- Matricea Intrebarilor)
Educatia este holistica, si raspunde doar in fata marilor intrebari universale ale omului: Cine sunt eu? De ce sunt cum sunt? Ce vreau eu sa fiu? Abilitatile nu sunt un scop in sine. Nu alergam sa punem etichete, sau sa bifam abilitati. Aici punem seminte, descoperim oportunitati (interese, competente, valori, abilitati, aptitudini, mai multe intrebari) care doar vor creste, in solul fertil, cu lumina si caldura necesare - care vor veni prin grija parintilor,prin efort, in timp, pe termen lung.

Noi lucram numai in parteneriat cu parintii. Nu facem copiii genii, cum in mod eronat isi imagineaza unii, si nu cautam sa ii satisfacem pe adulti care vor de la copilul lor sa fie X sau Y. Nu cautam sa descoperim de dragul de a descoperi abilitati, ci respectam un proces natural de crestere al copilului. Nu cautam sa facem parintii sa spuna “wow” , ci interesul este sa invatam abilitati de relationare parinte-copil, care sa hraneasca relatia la modul profund, lucrand in parteneriat, intr-o echipa, pe de-o parte specialistii, noi, si pe de alta parte si parintii, asumat, pentru interesul copilului si binele lui. In acelasi timp, echipa noastra nu si-a propus sa suplineasca lipsurile parintilor. Parintii care sunt aici, sunt invitati sa-si raspunda singuri la intrebarea: “De ce sunt aici? Si ce vreau sa obtin pentru mine din relatia cu Centrul?”.
Urmarim dezvoltarea inteligentei integrate si dezvoltarea de capacitati, comportamente, valori si atitudini care vor face diferenta in viitor mult mai mult decat achizitionarea de cunostinte.

Mediul de Invatare este adaptat copiilor supradotati
La centru ei se regasesc si isi fac prieteni, aici gasesc parteneri egali de intelect in randul copiilor si adultilor pe care ii remarca cu comportamente asemanatoare de giftedness, cu pasiuni, cu orizonturi de dezvoltare, cu aspiratii si idealuri; folosim materiale vizuale, adaptate vizual-spatialilor pentru o gandire holistica care pleaca de la intreg spre parti, si nu invers; promovam valori si reguli de grup care pleaca de la„orice intrebare e buna”, “nimeni nu e perfect aici”, “ai voie sa gresesti si te incurajam sa incerci lucruri pe care de obicei nu le faci”, “acesta este un program de self-management. Aici sunteti incurajati sa va folositi libertatea si sa va asumati responsabilitatea; veniti aici pentru voi, nu pentru noi”, etc.

O echipa de facilitatori formati in psihopedagogia copilului supradotat
Prin respectarea legii 17/2007 privind pregatirea cadrelor didactice care lucreaza cu copiii supradotati de 60 de ore pe an; o echipa energetica si plina de energie pozitiva de la Psihologi Educationali, Coach si Learning Facilitators dedicati la Asistenti de Trainer.

Nu preluam din alte sisteme de invatamant, ci inovam folosing best practice-uri de la nivel international
Developmental Cognitive Neuroscience -Tools of the Mind- Adele Diamond; Modelul lui Gardner; Big Picture Learning; DEEP Design Thinking; Accelerated Learning / Speed Learning; Mind Mapping - Tony Buzan; Piramida lui Bloom; CoRT- cursul de gandire De Bono, etc.

Copiii au un Psiholog Educational dedicat unei relatii apropiate cu feedback direct si ore de consiliere
Copiii sunt implicati in relationare 1-1 cu psihologul pentru a comunica deschis despre ce simte, ce intelege si cum se vede el in relatie cu ceilalti si cu probleme de viata prin care trece.

Incurajam comportamentele creativ productive, stiind ca o inteligenta care actioneaza integrat, aplicat si creativ este varful utilizarii potentialului acestor copii cu IQ inalt.

Selectie la standarde internationale.
Selectam copii in cadrul unei proceduri obiective, la standarde internationale, pe baza unei abordari multidisciplinare de catre o comisie externa formata din mai multi specialisti, care include teste internationale standardizate, interviuri atat cu copilul, cat si cu parintii, si o evaluare comportamentala realizata de psihologi clinicieni pentru a oferi o contributie si un feedback profesional, realist si actualizat parintilor

Noi lucram numai in parteneriat cu parintii.
Programul Academic al copilului este corelat simultan cu o Scoala a Parintilor de copii supradotati care cuprinde workshopuri de coaching si de educatie parentala, feedback bi-directional parinti-specialisti si ateliere facilitate „Open Doors”. Parintii parcurg un an unde efortul personal ii duce in zona de disconfort. “Disconfortul va pregateste pentru efort.” “Daca nu va provoaca, nu va poate schimba.” Daca dorinta parintilor este de confort si relaxare, va invitam sa alegeti alte programe pentru dumneavoastra.

Forumuri colegiale multi-specializare.

Lucram periodic in Forumuri colegiale multi-specializare cu coach, Learning Facilitators, Asistenti de Trainer si psihologi pentru auto-reflectie, pentru cunoasterea si adaptarea dinamica in echipa, in mod dinamic, a planului de educatie al fiecarui copil.

Modele umane
Ceea ce putem sa vedem practic este ca efortul echipei noastre se reflecta in timp in comportamentele copiilor; acesti copii imita modelul respectului de sine si iubirii de sine pe care le vad in noi, astfel incat acestia copiaza mai intai atitudinea noastra intre noi, si fata de ei, si realitatea acestei comunitati pline de suflet.

Auto-reflectia
Una dintre cele mai importante capacitati ale copiilor exersata in program este auto-reflectia. Pentru tot ceea ce copilul construieste sau face, copilul primeste intrebari de auto-reflectie.
Prin constientizari, capacitatile de inter-relatie neuronala se dubleaza si se tripleaza. Copilul face legaturi cu harta lui neuronala, si stabileste conexiunile de care are el nevoie pentru ceea ce deja a construit pana atunci in mintea sa, capatand sens. Copilul se intelege pe sine.


Selectie 2023-2024 - Programul academic pentru copii supradotati

Prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor supradotati (IQ superior)

Ce este?

 • Un program unic in Romania dedicat exclusiv copiilor supradotati ce are ca scop principal dezvoltarea autonomiei copiilor supradotati și a parintilor lor, tinand cont de nevoile lor specifice printr-un Plan de Educatie Individualizat
 • Un program dezvoltat de specialisti, cu parteneriate internationale si nationale cu Universitatea Bucuresti, facultatea de Psihologie si Ştiintele Educatiei
 • Selectie de nivel international
 • Educatie diferentiata
 • Cele mai bune practici in dezvoltarea abilitatilor inalte ale copiilor.
 • Expertiza de 14 ani in educatie diferentiata cu peste 4500 de ore de formare a peste 330 de copii supradotati.
 • Scoala Parintilor cu copii cu IQ superior: Noi lucram numai in parteneriat cu parintii. Pentru a vorbi de o rata de succes, parintii au nevoie sa isi asume sa fie parte din echipa, sa lucram in echipa, ca parteneri in educatia propriilor copii. Orice abilitate exersata intr-un context educational si nedusa si in contextul familial nu se fixeaza - nu intra in repertoriul comportamental si poate duce la disonanta cognitiva la copil. Asadar, parintii lucreaza alaturi de echipa de facilitatori si de proprii copii in cadrul programului “Relatie parinte-copil”, si beneficiaza de consiliere, feedback si lucru pe Planul Individualizat de Educatie, coaching si educatie parentala specifica psihopedagogiei copilului gifted alaturi de coach-ul pe dezvoltarea copilului si psihologul educational.
 • Peste 24 de diferentiatori in invatare printre care: diferentierea mediului de invatare (cel mai important) prin continutul avansat al curriculei, folosirea de metode de invatare accelerata si harti mentale, utilizarea abilitatilor inalte de gandire, a gandirii critice, globale, holositice. De asemeneautilizam si asa numitele HOTS- Higher Order Thinking Skills; implicarea tuturor inteligentelor multiple si a tuturor simturilor; invatarea experentiala, reflectia, invatarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discutie, invatare prin experienta directa („hands-on” education - 90% practica), invatarea holistica, invatare prin studii de caz, rezolvarea de mistere si enigme, invatare auto-organizata prin intregrari generoase (SOLE- Self-Organized Learning Environment - vezi Sugatra Mitra) de probleme practice, cu impact direct si asumarea unor proiecte de grup sau individuale solicitante, care sa-i stimuleze dincolo de capacitatile lor curente, etc),
 • Un mediu in care copiii gifted pot sa infloreasca, sa isi afirme individualitatea (versus educatia de stat - uniformizare si ratarea mugurilor de potential), si sa-si asigure doua dintre cele mai mari nevoi ale lor: sa se simta impliniti cu ei insisi si cu diferentele lor (cu parintii, profesorii, colegii) si sa isi cunoasca si sa-si dezvolte potentialul urias.
 • Poate cel mai important aspect este ca spre deosebire de educatia de masa, care nu are nici o solutie pentru acesti copii, noi le oferim mediul atent dezvoltat, specializat si individualizat pentru nevoile lor speciale.

Informatii SELECTIE 2023

 • In anul 2023 sunt programate 4 sesiuni de selectie, Februarie, Mai, Iunie si Septembrie 2023. In acest fel venim in intampinarea parintilor care vor sa afle din timp raspunsul despre admiterea pentru Leonardo Gifted School si Programul Academic.
 • Participarea la Gifted Family Camp, 24-29 Aug 2023: participantii la campus pot primi unda verde din partea echipei pentru inscrierea fara parcurgerea selectiei (echivalarea etapelor 2, 3, 5) in Programul Academic BiAnual. Se va parcurge doar etapa 4 - Interviul motivational parinti, la sediul nostru din Lister 53, la un moment ulterior.
 • Totodata, anuntam parintii inceperea unui nou tip de inscrieri. Inscrierile in avans cu rezervare loc sunt mai avantajoase, asa ca va invitam sa va inscrieti in selectie din timp.
 • Locurile se ocupa in ordinea inscrierii. Primele 15 locuri ocupate au data limita de inscriere in 2023 pana in 5.03.2023. Termenul limita se extinde pana la ocuparea integrala a acestora.
 • Copiii care au IQ superior (IQ> sau egal cu 130 la testele WISC IV sau SON-R) cu varste intre 3-14 ani primesc un email de invitatie in selectiile noastre anuale pentru Programul Academic

Programul specializat urmareste in principal formarea de abilitati pentru toata viata cu impact asupra dezvoltarii unui viitor adult cu succes in plan social si profesional. Urmarim reducerea asincroniei in dezvoltare prin dezvoltare emotionala si sociala, dezvoltarea gandirii de ordin superior, dezvoltarea autonomiei personale si a strategiilor de invatare, in acelasi timp avand in vedere sa lucram pentru integrarea creierului pe verticala si orizontala.

Eforturile noastre sustin fiecare copil pentru a isi cunoaste potentialul, pentru a se accepta ca individ prin dezvoltarea de capacitati, comportamente si atitudini, mult mai mult decat achizitionarea de cunostinte.

Beneficiile intrarii in selectie:

 • Primesti consilierea de care are nevoie parintele unui copil cu IQ inalt
 • Contribui activ la educatia adaptata nevoilor copilului tau
 • Eviti situatiile de risc social in care se afla un copil supradotat ce nu beneficiaza de un program educational adaptat nevoilor sale.
 • Copilul tau este subiectul, beneficiarul direct si punctul central in procesul educational. Evaluarea comportamentala, prima etapa a selectiei, formeaza baza Planului Individualizat de Educatie (IEP - Individual Education Plan) prin observatiile pe comportamente ale comisiei externe, lucru care ne diferentiaza de educatia de masa. Poti afla mai multe despre Planul Individualizat de Educatie aici.
 • Obtii consilierea atat de necesara care te poate ajuta sa descoperi faptul ca uneori copilul are prioritar nevoie de mai multa dezvoltare personala prin serviciile unui psihoterapeut si lucru individual cu rani si suferinte sufletesti, pe care le-a dobandit de-a lungul timpului.
 • Primesti informatii extrem de relevante de la o comisie de specialisti formata din psihologi clinicieni si consiliere cu privire la ce este cel mai bine si in interesul copilului tinand cont de nevoile lui.
 • In viitor vei putea lua decizii bine fundamentate in interesul cel mai inalt al copilului.DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Dr. Joseph Lister Nr. 53, ap 1, Sector 1, Bucuresti
Cartier: Cotroceni
Reper: Cai de acces: statia de metrou Eroilor (iesirea dinspre Opera).
De aici pe jos inca 10 minute, chiar langa Arenele BNR.
Locatia se afla pe strada cu Biserica Sfanta Elefterie.
Numere de telefon: Tel.mobil: 0735.759.539
Persoane de contact: Monica Gheorghiu - Manager de Proiect - Presedinte
Femeia Anului 2012 pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Copilului
Membru MENSA UK
E-mail: pr@giftededu.ro

Paul Ardeleanu - Vicepresedinte
Ex-Ambasadorul Centrului Gifted Education
E-mail: Paul@giftededu.ro, Ardeleanu.p@gmail.com
Internet:
Web: www.giftededu.ro
facebook.com/CentrulGiftedEducation
E-mail:  pr@giftededu.ro
Paul@giftededu.ro
Ardeleanu.p@gmail.com
selectie@giftededu.ro

Recomandati aceasta pagina: