Impresii Parinti despre Scoli
Impresii Parinti despre Scoala Primara Libera Waldorf

Scoala Primara Libera Waldorf

“Pentru mine Waldorf nu este o alternativa, ci este sistemul educational in care am ales constient sa imi inscriu fetita inca din gradinita… (in clasa a doua la acest moment). 
Faptul ca in «centrul» scolii se afla copilul si nevoile lui precum si dorinta de a-l insoti in dezvoltarea lui personala m-a convins inca de la primele discutii cu pedagogii.
Intai la gradinita si apoi la scoala, fetita mea a crescut comunicativa, luminoasa, responsabila si sociabila.
Este la fel de mult o scoala pentru noi parintii, precum si pentru fetita noastra. Am invatat cum sa comunicam mai bine, cum sa o insotitm in procesul educativ si in dezvoltarea ei ca OM.” Loredana Niculae, mama Waldorf din 2006 (Presedinte NNC Global Inovative Services)

“Printre multele daruri pe care le-am primit odata cu venirea pe lume a copiilor mei, unul dintre cele mai importante a fost descoperirea sistemului de invatamant Waldorf. Ceea ce se intampla aici, atat in gradinita, cat si in scoala, se inscrie atat de armonios in sfera firescului, a normalitatii, a cresterii nefortate, incat nu pot sa imi imaginez un alt mediu mai potrivit pentru educarea copiilor.
Adultul, dascalul, conduce copilul catre cunoastere fara sa intervina intruziv, fara sa forteze copilul sa intre intr-un anumit sablon pe care si l-a construit despre “copilul cuminte”, sau “copilul silitor” sau “copilul model”, ci permitandu-i sa fie COPILUL care este.
Uitandu-ma in spate la propria mea evolutie scolara, realizez cat de important ar fi sa le hranim copiilor increderea in ei si in ceilalti, abilitatile sociale, valorile umane. Folosirea artei, a activitatilor practice si a jocului in Waldorf, cultivarea deopotriva a vointei si a simtirii, alaturi de gandire, pun premisele formarii unui om intreg, dezvoltat in toate aspectele fiintei sale.” Daniela Lina, mama Waldorf din 2006 (Notar Public)

Lara a fost printre primii elevi inscrisi la Scoala Libera Waldorf. Mi-a placut de la inceput ca am putut sa ne implicam cu idei si sa ne spunem dorintele legate de cum va arata scoala copilului nostru.
Intreg procesul de integrare a decurs firesc, intr-un peisaj in care toata lumea se plange de procedura de inscriere - cozi, atentii, liste de asteptare, incertitudine. Nu spun ca totul s-a intamplat natural, au fost si probleme inerente oricarui inceput.
 Insa e un sentiment foarte linistitor sa fii parte dintr-un mediu in care stii ca iti sunt ascultate nevoile si ca poti incerca, impreuna cu ceilalti parinti, conducerea scolii si pedagogii, sa gasesti o solutie pentru orice ar aparea pe drum, sa ai o comunicare reala cu cei pe mana carora iti lasi copilul o buna parte din zi.
Am fost recent la o petrecere de copii si am realizat ca eram singurul parinte care nu se plangea de problemele de caracter ale invatatorului, de ceilalti parinti, de cerintele absurde, de metoda de educare...
 Pedagogia Waldorf ni se potriveste si ca stil de viata si chiar ne-a deschis calea catre multe principii de viata sanatoasa Teodora Neagu, mama Waldorf din 2009 (Jurnalist)
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Berthelot nr.25, sector 1
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0722 484 206; 0732 439 036
Persoane de contact: Daniela Lina, Alina Visan
Internet:
Web: www.scoalalibera.ro
E-mail:  office@scoala-waldorf.ro

Recomandati aceasta pagina: