Impresii Parinti despre Scoli
Impresii Parinti despre Scoala Gimnaziala Step By Step

Scoala Primara Step by Step

Copilul nostru e fericit la Scoala

Am ales Scoala "Step by Step" Cezar Bolliac.Dupa ce am cautat scoli aproape de casa. Apoi in cartier. In cele din urma in tot Bucurestiul. Ne place la aceasta institutie de invatamant cum sunt intelese, explicate si aplicate valorile care contribuie la dezvoltarea normala a copilului. Apreciem ca se lucreaza in echipe, pe proiecte, pentru atingerea unor obiective clare. Ca se acumuleaza cunostinte, abilitati, deprinderi utile si prin joc. Ca se incurajeaza comunicarea transparenta, ascultarea activa, inovatia, creativitatea, prietenia, colaborarea. Ca cei mici sunt familiarizati cu leadershipul, vorbitul in public, abilitatile de interactiune sociala. Ca juniorul nostru este pregatit azi pentru viata pe care urmeaza s-o infrunte maine, nu pentru cea pe care au trait-o bunicii lui, alaltaieri. Ce ma face sa cred ca am luat decizia corecta? Copilul nostru e fericit la scoala!

Calin Cavaleru

Ne-am imprietenit cu Step by Step la gradinita, la grupa mica; am ajuns cu Alexandra la Bambi dupa experienta unei gradinite situate in apropiere de casa, cu dotari excelente…dar cu un personal total de dezinteresat. Alexandra era trista, plangea la despartire iar ideea de a merge acolo ii displacea complet. Am ales astfel sa parcurgem pe drum chiar mai bine de o ora, pentru ca Alexandra sa mearga la gradinita Bambi si sa poata beneficia pe parcursul zilei de toata atentia necesara la aceasta varsta si de activitati in cadrul carora sa isi poata lasa imaginatia cat mai libera. Rezultatul s-a vazut chiar din prima zi: Alexandra nu a mai plans la despartire, mi-a spus cat se poate de ferm ca pot pleca. Serile, la plecarea de la gradinita, au fost momente cand am stat si cate o jumatate de ora asteptand sa mai treaca “inca 5 minute" si “inca 5 minute" pentru a incheia jocul preferat, desenul inceput si altele asemenea. Bambi a fost ca a doua familie pentru Ale, iar pentru noi asta a insemnat multa liniste si multumire interioara.

A urmat scoala si decizia de a o inscrie pe Alexandra la o scoala de stat “buna" (ma intreb acum dupa ce criterii) in ideea ca oricum va trebui mai devreme sau mai tarziu sa se integreze in sistemul de invatamant de stat. Nu are sens sa descriu experienta de acolo, sunt deja pagini intregi scrise pe aceasta tema de parinti indignati… Important este ca, dupa cateva luni de „scoala buna", ajunsi si noi in prag de disperare vazand cat de putin are de oferit sistemul public de invatamant unui copil, am aflat ca Scoala Step-by-Step va functiona pe tot ciclul primar - si atunci am facut toate demersurile pentru transfer fara sa mai stau pe ganduri si simtind efectiv ca mi s-a luat o piatra grea de pe inima.

Acum avem un copil fericit ca merge la scoala si care de altfel nu ar putea intelege cum de pot exista copii carora nu le place scoala; pentru ea este un loc vesel, destins, plin de culoare si de noutati. Avem un copil care abia asteapta sa isi faca temele si proiectele si sa isi prezinte lucrarile; un copil dornic sa isi exprime parerile, sa ceara lamuriri, informatii suplimentare, sa intrebe si toate acestea fara sa aiba teama ca ar putea sa greseasca. Toate acestea sunt posibile datorita echipei SBS, intotdeauna gata sa asculte si atenta deopotriva la fiecare prichindel, atat la progrese cit si la lucrurile de imbunatatit, respectand nevoile individuale ale fiecaruia, ritmul si felul propriu de invatare si invatandu-i sa lucreze in echipa, sa se respecte si sa se ajute. La SBS, pot vedea efectiv cum Alexandra - un copil cu o personalitate cat un munte si cu o energie cat pentru 10 - invata si se dezvolta armonios fara sa fie pedepsita sau criticata si fara stresul unei competitii cu cei din jur.

Ce imi mai place la echipa SBS? Stilul degajat, natural, cald care caracterizeaza comunicarea cu copiii, grija de a aduce un plus de calitate orelor fie prin invitati surpriza, fie prin vizite la muzeu, fie prin prezenta unui vorbitor nativ de limba straina, grija de a avea o oferta de optionale si activitati extracurriculare menite sa stimuleze si sa atraga in permanenta interesul, grija de a promova lucrarile si realizarile tuturor copiilor prin afisarea lor in scoala, astfel ca este o incantare permanenta sa descoperi minunile create de ei de la o zi la alta! Nu in ultmul rand, imi este draga echipa SBS pentru ca, sub o forma sau alta, m-a ajutat si pe mine sa gasesc metode mai bune de a fi langa copiii mei, de a-i intelege mai bine, de a-i sprijini in dezvoltarea lor si in cautarile lor zilnice!

Irina Velter, mama Alexandrei Tomescu, clasa a III- a
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Plugarilor, nr. 10-14, Sector 4, Bucuresti 040442
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0724 259 856
Tel.fix: (031) 710 30 19
Fax: (021) 327 32 56
Persoane de contact: Mihaela Stafiescu - director Scoala Step by Step
Internet:
Web: www.scoalastepbystep.ro
E-mail:  office@scoalastepbystep.ro

Recomandati aceasta pagina: