Licee particulare
Liceul Pedagogic Ortodox ANASTASIA POPESCU

Liceul Pedagogic

Liceul Pedagogic, o noua perspectiva

Motto: "J’ai toujours pensé que l’école, c’était d’abord les professeurs" (Chagrin d’école - Daniel Pennac)

Cu peste douazeci de ani in urma, apareau in peisajul scolii romanesti, mai intai Gradinita Arc-en-Ciel, apoi, cand copiii au crescut, Scoala Anastasia Popescu, purtand numele celei dintai profesoare de religie a celor mici.
Formula, cu totul noua, a acestor unitati de invatamant particular, propunea, avant la lettre, asezarea, in prim-planul tuturor activitatilor si intereselor scolii, a elevului, cu nevoile, talentul, neimplinirile, ezitarile, izbanzile sale, precum si o viziune crestin-ortodoxa in care se oglindea cu discretie, intreaga viata a comunitatii.
Ca atare, primul impact al acestei viziuni a fost asupra dascalilor si asupra parintilor, pe care, trebuie sa o spunem, i-a uimit la inceput curajul programului gradinitei si apoi al scolii, de a aborda predarea a trei limbi straine - franceza, germana si engleza - tuturor copiilor, in programul comun, ca si indrazneala de a aduce in salile de grupa si de clasa mai multi profesori, care sa predea, fiecare in parte, disciplinele in care era specializat, in timp ce educatoarei si invatatoarei le reveneau doar coordonarea colectivelor de copii si sarcina de a realiza integrarea informatiilor in proiecte multi si transdisciplinare.
Copiii au crescut, au ajuns la varsta gimnaziului, iar scoala a crescut odata cu ei. S-au adunat multe premii la concursuri si olimpiade, proiecte, reviste scrise in si pentru scoala, premii nationale si internationale.
Parintii intrebau acum daca nu este cazul sa proiectam liceul. Nu era o decizie usor de luat, cata vreme absolventii clasei a VIII-a strangeau, an de an, buchete din note de 10 la Evaluarea Nationala si isi propuneau sa nu abandoneze studiul limbilor straine, dar sa continue aprofundarea, mai cu seama, a stiintelor exacte. Liceele glorioase ale Capitalei ii primeau cu bratele deschise, iar parintii si profesorii isi faceau un titlu de mandrie din aceste reusite.
Si totusi, unii copii si-ar fi dorit altceva. Mai multa intelegere din partea profesorilor nou intalniti. Mai multa caldura. Mai multa empatie. Reveneau la scoala, se alintau din nou alaturi de dascalii care ii stiau de mici si, nu de putine ori, se alaturau echipei de profesori pentru proiectele noi, in Scolile de Vara, ori in tabere. Erau cei mai priceputi voluntari. Puteau fi cei mai buni profesori. Si iata ca gandul acesta a prins contur: de ce nu, un liceu pedagogic, care sa duca mai departe valorile scolii - valorile de credinta, de respect pentru copii, de grija pentru tot ce ne inconjoara…
Si iata ca, incepand din anul scolar 2016-2017, Liceul Pedagogic desprins din Scoala Gimnaziala Anastasia Popescu isi deschide prima clasa, intampinand primii elevi pe care si i-ar dori viitori dascali dedicati, iubitori si atenti la nevoile copiilor care le vor fi invatacei. Intaia promotie va purta numele distinsei profesoare Laetitia Leonte, pedagogul- model, care si-a dedicat intreaga viata valorilor fundamentale pe care le reunesc Biserica, Familia si Scoala.
Tinerii care impartasesc valorile credintei, ale iubirii pentru traditiile romanesti, ale respectului pentru creatia lui Dumnezeu, sunt asteptati cu bucurie de confratii lor mai mari, care le vor fi calauze pe parcursul celor patru ani de liceu.
Impreuna vor descoperi nu doar literatura si stiintele, ci si jocurile copilariei, tainele pedagogiei si ale didacticii, bogatia mestesugurilor traditionale, eleganta dansului popular, mladiera cantului si armoniile pianului, ori ale viorii. Vor deslusi de la inaintasa lor, profesoara Anastasia Popescu, felul in care ii pot apropia pe cei mici de Hristos, vor face cunostinta cu mari pedagogi romani, ori de pe alte meleaguri, isi vor slefui expresia in limbile straine pe care, acum, vor avea prilejul sa le aprofundeze si sa le practice nemijlocit.
Viata de licean va fi plina de bucurie si de impliniri, vazand ca pot darui deja celor mai mici ca ei din tot ce stiu si pot acum pune in practica, daca antreneaza noianul de cunostinte care, astfel, nu mai raman doar la nivel teoretic, ci pot prinde contur, pot deveni viata.
Cand, la finalul liceului, vor gandi spre ce cariera se pot indrepta, unii dintre tineri vor putea alege sa inceapa deja sa lucreze, chiar in gradinita si scoala ai caror absolventi sunt, putand astfel fi, din punct de vedere material, deja independenti. Isi vor urma studiile, in paralel cu aceasta activitate, care le poate permite suficienta libertate pentru studiu.
Daca vor prefera sa fie doar studenti, tot ce au acumulat de-a lungul liceului le va fi de un folos real, mai cu seama pentru cei care se vor orienta catre filologie, ori stiinte socio-umane. Si daca, in fine, vor prefera o cariera intr-o cu totul alta directie, nu putem ignora beneficiul pe care anii de liceu au a-l aduce la implinirea fiecaruia ca persoana si personalitate, ajutandu-i in structurarea propriilor valori, in fundamentarea familiei si chiar in parcursul de viitori parinti, cunoscatori indeaproape ai psihologiei copilului.
Ne vom bucura pentru reusita fiecaruia si ii asteptam acum cu inimile deschise pe viitorii nostri liceeni!

Monica Serbanescu
Presedinte Fondator - Director General
Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu"


Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" organizeaza examen de admitere in cl. a IX-a, profil pedagogic, specializarea invatator-educatoare.
Datele de admitere sunt:

  • sesiunea I - inscriere - 15-18.05; probele se desfasoara in zilele de 16, 17, 18.05.2018;
  • sesiunea a II-a - inscriere - 23 - 27.06; probele se desfasoara in zilele de 27, 28, 29.06.2018
  • sesiunea a III-a - inscriere - 29, 30, 31.08; probele se desfasoara in zilele de 3,4,5.09.2018

Probele de aptitudini se desfasoara incepand cu ora 9.00:

APTITUDINI MUZICALE si INTERVIU (candidatul va pregati un text in versuri sau in proza pe care il va reproduce din memorie sau il va citi, precum si o lucrare muzicala pe care o va interpreta. Va putea sa se acompanieze la un instrument); interviul va urmari sa stabileasca masura in care candidatul detine calitati native potrivite profilului pedagogic.
APTITUDINI ARTISTICO-PLASTICE - va fi realizata o lucrare dupa model sau o compozitie libera, timp de lucru, o ora si jumatate.
APTITUDINI FIZICE - candidatul va executa exercitii simple, sub indrumarea profesorului de specialitate.

Inscrierile se fac la secretariatul scolii din str. Zborului nr. 7-9, sector 3, Bucuresti, iar probele se vor sustine in str. Traian Nr. 160, sector 2, Bucuresti si/ sau in str. Zborului nr. 7-9, sector 3.

Pentru proba de aptitudini fizice, elevii vor avea asupra lor cartea de identitate sau certificatul de nastere, o adeverinta medicala cu mentiunea "APT PENTRU EFORT FIZIC" si echipamentul sportiv.

Pentru proba de aptitudini artistice, elevii vor avea cartea de identitate sau certificatul de nastere, bloc de desen A3, culori tempera, pahar pentru apa, pensule
(2-3), creioane , guma, ascutitoare.


NOUTATI:

20 decembrie - Copilasi frumosi la chip si suflet - Colindatori de la Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" la Resedinta Patriarhala.
”Este o scoala foarte cunoscuta, valoroasa” - Patriarhul Daniel.

19 iunie - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita Sambata, 22 iunie, ora 11:00 la spectacolul de teatru cu scop umanitar sustinut de elevii clasei a VIII-a "Printul Stefan" - "Regatul dramaturgului", ce va avea loc in Sala Noua a Teatrului de Comedie.
Desi sunt in febra examenului de Evaluare Nationala, elevii Clasei a VIII-a "Printul Stefan" doresc sa aduca din nou in fata publicului piesa pe care au lucrat-o sub indrumarea scriitoarei Ivona Boitan. De aceasta data, si-ar dori ca profesorii si colegii din celelalte clase sa le fie alaturi si, impreuna, sa poata strange suma necesara pentru a le face unor copii cu extrem de reduse posibilitati materiale, crescuti de bunici, bucuria de a avea un laptop si, poate chiar de a vizita Bucurestiul si Scoala noastra de Vara.
Sala Noua a Teatrului de Comedie, pe care am obtinut-o prin bunavointa Dlui Director George Mihaita, are in jur de 70 de locuri.
De aceea, va rugam sa faceti rezervari pe aceasta adresa de e-mail. Va multumim pentru sustinere si va dorim sa pasiti cu dreptul in Vacanta Mare!
De AICI puteti afla situatia copiilor pe care dorim sa ii ajutam.

Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu

31 mai - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita SAMBATA, 1 IUNIE, ora 10.30 la piesa de teatru REGATUL DRAMATURGULUI la Teatrul Dramaturgilor Romani.
De asemenea, va invitam joi, 6 Iunie, la ora 12.00, in Sala de festivitati din str. Zborului nr. 7-9, la CEREMONIA ULTIMULUI CLOPOTEL DIN ACEST AN SCOLAR, cand elevii nostri isi vor lua LA REVEDERE de la anii de GIMNAZIU.
Festivitatea de premiere la incheierea generala a cursurilor va avea loc joi, 13 iunie.
Va asteptam cu drag, Echipa manageriala a Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu".

Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu

27 mai - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita la Concursul de Arte Plastice si Decorative, editia a XV-a - "Satul din povesti - Povestea satului"

Anastasia Popescu

06 mai - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita marti, 07 mai, incepand cu ora 17:30, sa ne fiti alaturi la intalnirea cu Domnul Prof. Dr. Ion - Ovidiu Panisoara, care va aborda o tema de mare actualitate si interes: COMUNICAREA SI EMOTIILE IN SCOALA.
Editura DPH pune la dispozitie lucrarile: "Emotiile - de la teorie la poezie" si "Emotijovia - jocurile vietii", care pot fi achizitionate cu un discount semnificativ.
Cu certitudinea unei dupa amiezi (chiar seri) deosebit de valoroase, va asteptam cu drag, Echipa didactica a Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu"

Anastasia Popescu

21 martie - Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu va invita Luni, 25 martie, la ora 17:30 la Vernisajul expozitiei de icoane pe sticla - Buna Vestire, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I. Eveniment dedicat mamelor, bunicilor si tuturor doamnelor dragi din sufletul nostru.

Anastasia Popescu

24 februarie - Va invitam la intalnirea prilejuita de Finisajul Expozitiei "Brazii" a Doamnei Elena Murariu, cand vom putea parcurge din nou cele doua itinerarii pe care artista ni le-a propus: cel catre istoria de jertfa martirica a Domnitorului Brancoveanu si a familiei sale si cel care ne conduce sa descoperim eroismul si dragostea de libertate ale tinerilor eroi cazuti sub loviturile "taietorilor de brazi".
Drept corolar, vom viziona filmul pe care regizorul Ioana Petresco l-a dedicat acestei intreprinderi culturale si vom parcurge o parte din gandurile copiilor, primii beneficiari ai expozitiei.
Va asteptam, asadar, luni, 25 februarie, la ora 16.30 in spatiul Liceului Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu, din strada Zborului, nr. 7 - 9.
Imaginea aceasta inmanuncheaza lucrarile dedicate Eroilor Revolutiei din 1989, icoanele Martirilor Brancoveni, dar si brazii asupra carora copiii se interogheaza, cerandu-ne un raspuns noua, celor de azi... "Unde este fratele tau?".

Anastasia Popescu

31 ianuarie - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita luni, 11 februarie, ora 16:30, la Vernisajul Expozitiei "Brazii" de Elena Murariu, in sediul din Str. Zborului nr. 7-9. Expozitia este inchinata martirilor si eroilor.

Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu

21 ianuarie - Conferinta "Familia si valorile sale" - un demers important pentru educatie
Vineri, 18 ianuarie 2019, a avut loc Conferinta FAMILIA SI VALORILE SALE, un eveniment organizat de Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu", in cadrul proiectului Academia Parintilor (Pre)Ocupati.
Aceasta a fost prima dintr-o serie de conferinte dedicate intelegerii psihologiei copilului, dezvoltarii metodelor pedagogice, imbunatatirii relatiei dintre scoala si parinti si implicit a relaíilor dintre parinti si copii.
Impreuna, educatori, profesori, parinti, au cautat sa gaseasca raspunsuri la intrebarile pe care ni le punem cu totii:
Care sunt finalitatile educatiei timpurii?
Cum le construim copiilor autonomia, de la varste mici?
Putem face mai usoara tranzitia de la gradinita la scoala?
Ce varsta are, de fapt, copilul meu?
Ce sprijin primesc parintii in aventura educationala?
Cum ne construim o familie autentica?
La ce valori ne raportam?
Ce reteta folosim ca sa facem fata provocarilor zilnice, fara sa ne pierdem valorile familiale?
Prezentarea initiala si discutiile ulterioare au evidentiat rolul specialistilor, dar si al parintilor, precum si dorinta comuna de a le oferi copiilor si tinerilor modele, sprijin in cunoasterea de sine, in formarea competentelor si a discernamantului.
In cadrul evenimentului, au analizat problemele esentiale ale educatiei si familiei: Florentina Cucoanes - consilier scolar, psiho-pedagog si profesor, cu un master obtinut la Facultatea de Stiintele Educatiei din Nantes, Franta; Ecaterina Ortansa Ionita - profesor de limba germana, licentiata in Stiinte Economice si masterand in "Invatare, inovare si coaching in educatie"; Ileana Zarnescu - psihoterapeut specialist in psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihologul liceului.

Anastasia Popescu Anastasia Popescu Anastasia Popescu

27 noiembrie - Joi, 29 noiembrie, intre orele 09:15 si 11:00, are loc lansarea, in cadrul Liceului Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu, a Revistei Matricea Romaneasca. Aceasta este un efort de suflet, o continuare a numarului inaugural ivit pe firmamentul culturii romanesti in toamna lui 2017, dar si un omagiu adus, tocmai la vreme, Romaniei centenare. Revista apare in circumstante exceptionale, la standarde grafice si de continut exceptionale, ceea ce ne face nu mandri, ci recunoscatori.
Acest eveniment incheie proiectul Zilele Educatiei la Liceul Pedagogic Anastasia Popescu.
Din sumarul celui de al doilea numar al Revistei Matricea Romaneasca:
- Romania mea (cuvant inainte), Prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, presedintele Academiei Romane
- Bogdan, Domnul Moldovei (poem istoric), Mihai Stet, roman din Londra
- Muzica romaneasca la rascrucea secolelor XVIII-XIX, Simion Bogdan-Mihai
- Scrisoare catre Parvenitul roman, Teodor Burnar
- Romania in oglinzi paralele, Silvia Iorgulescu
- Pentru dragoste de Patrie (povestea Kaiamo) - titlu principal, Teodor Burnar
- Despre Scoala Romaneasca, (nu doar) in Anul Centenar, prof. Monica Serbanescu
Va invitam sa o descoperiti!

Liceul Pedagogic Anastasia Popescu

26 noiembrie - Matei Cocos, elev acum in clasa a X-a, este un constant ucenic in ale picturii si frecventeaza de ani buni Clubul de Arte condus de Maria Roxana Cioata. Pentru Zilele dedicate Educatiei si, mai cu seama, pentru Ziua Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu", al carui elev este, Matei ne daruieste acesta expozitie cu totul exemplara!
Va invitam la vernisajul care va avea loc luni, 26 noiembrie la ora 10.00, la Galeria Nicolae Tonitza, aflata in sediul din str. Zborului nr. 7-9. Va asteptam sa ne bucuram impreuna de explozia de culoare si imaginatie la care ne fac partasi lucrarile. Expozitia va putea fi vizitata pana la data de 14 decembrie.

Liceul Pedagogic Anastasia Popescu

21 noiembrie - Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" sarbatoreste Centenarul, alaturi de elevi si de profesori din fostele provincii istorice ale Romaniei Mari
Vineri, 23 noiembrie, elevii si profesorii Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" din Bucuresti primesc oaspeti din Moldova, din Crisana si din Basarabia, in cadrul proiectului transfrontalier "Noi suntem romani!".
Copiii de la Scoala Generala "Ion Creanga" din Iasi, de la Liceul Pedagogic "Nicolae Bolcas" din Beius si de la Scoala Generala "Grigore Vieru" din Ialoveni (Republica Moldova) vin la Bucuresti pentru a cunoaste mai bine capitala Romaniei Centenare. In cele doua zile ale vizitei la Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu", acestia vor deveni, alaturi de colegii lor bucuresteni, calatori prin istorie, impartasind experiente de invatare incitante.
In mod simbolic, la 100 de ani de la Marea Unire, reiteram o comuniune de spirite, amintindu-ne astfel ca avem in comun credinta, limba, devotamentul fata de valori autentice.
Intalnirea de proiect va avea loc vineri, 23 noiembrie, intre orele 11 si 15 in sediul din Strada Ficusului 38 A al Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" si, incepand cu ora 16, in sediul din Strada Zborului nr. 7-9. Activitatile vor continua sambata, 24 noiembrie, printr-un tur ghidat in Bucuresti, pentru a descoperi Monumentele Centenarului.
"Noi suntem romani!" este un proiect care cultiva spiritul identitar si respectul fata de valorile nationale, initiat de Scoala Gimnaziala "Ion Creanga", din Iasi. Scoli partenere: Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu din Bucuresti, Liceul Pedagogic "Nicolae Bolcas" din Beius (Bihor), Scoala nr. 4 din Borsa (Maramures) si Scoala Gimnaziala "Grigore Vieru" din Ialoveni (Republica Moldova).

Liceul Pedagogic Anastasia Popescu

05 noiembrie - ZILELE EDUCATIEI ORTODOXE la LICEUL PEDAGOGIC ANASTASIA POPESCU
Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu (str. Zborului, nr.7 - 9) deschide luni, 5 noiembrie, sirul evenimentelor dedicate EDUCATIEI, prin doua vernisaje:
La ora 10.00, Alexandru Bortan, elev in clasa a IV-a, ne invita sa ii descoperim lucrarile, in cadrul galeriei scolare Nicolae Tonitza;
La ora 16.00, galeria scolara Theodor Aman ne va oferi prilejul sa facem cunostinta cu Vlahii de pe muntele Sinai,intr-o inedita expozitie de fotografie, realizata de Mihaela Nastase din Romania si Ahmed Yehia din Egipt.
Marti, 5 noiembrie, la ora 16.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare va fi gazda lansarii proiectul STEM EN ACTION, finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, Actiunea K2, proiecte de schimb interscolar. Va fi prezenta echipa de profesori de la El Salvador de EnsenanzaSociedad Cooperativa Limitada din Torrelavega, Spania, partenerii Liceului Pedagogic Anastasia Popescu.
Seria manifestarilor dedicate educatiei de calitate va cuprinde, in continuare, spectacole, conferinte, lansari de carte, auditii ale Clasei de Muzica, precum si un Concert coral dedicat Centenarului Marii Uniri. La finele lunii, elevii scolilor reunite in proiectul national Noi suntem romani, se vor intalni la Bucuresti, unde vor fi implicati in activitati de cunoastere si revalorizare a Patrimoniului National.
Aflat la editia a V-a, demersul Liceului Pedagogic Anastasia Popescu se desfasoara sub egida Comisiei Nationale pentru UNESCO, fiind sustinut de Biblioteca Centrala Universitara Carol I si de Agentia de C ARTE.

27 iunie - LOCUL 4/5 PE BUCURESTI PENTRU LICEUL PEDAGOGIC "ANASTASIA POPESCU" DUPA EVALUAREA NATIONALA
Suntem in topul celor mai bune scoli din Bucuresti si in acest an! Elevii din clasa a VIII-a ai Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" s-au prezentat exemplar la Evaluarea Nationala! Cu media generala pe clasa 9,21 - Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" se claseaza pe locul 4/5 in topul celor mai bune rezultate din Bucuresti! Felicitari, copii minunati! Felicitari profesorilor scolii si parintilor, prin efortul carora sunt posibile aceste succese exceptionale an de an !

Anastasia Popescu

25 iunie - Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" va invita joi, 28 iunie, ora 20.00, la un spectacol de Poezie si Muzica Psaltica, care va avea loc in spatiul scolii din str. Zborului nr.7-9.

Anastasia Popescu

22 iunie - Echipa Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" a obtinut locul III la Olimpiada Internationala de Mind Lab !
Felicitari echipei din acest an scolar (Tudor Seceleanu - cl. a II-a "Domnita Ancuta", Ioan Martinescu - cl. a IV-a "Marica Doamna", Teodor Martinescu - cl. a IV-a "Marica Doamna" si Luca Martinescu - cl. a V-a "Printul Radu"), care a urcat pe podium, ocupand locul III pe echipe la Olimpiada Internationala de Mind Lab! Concursul s-a desfasurat in Antalya, Turcia, in perioada 10 - 13 iunie 2018.
Pe langa aceasta cupa, copiii de la Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" mai aduc acasă doua medalii de bronz, castigate pentru concursurile individuale de Tudor Seceleanu, clasa a II-a "Domnita Ancuta" si Luca Martinescu, clasa a V-a "Printul Radu".
Felicitari drei antrenor Ana Maria Gheorghiu, care a adus echipa pe podium in fiecare an! Sub conducerea sa, echipa Liceului a fost de 9 ori campioana nationala si o data vicecampioana mondiala!

Anastasia Popescu Anastasia Popescu Anastasia Popescu Anastasia Popescu

14 mai - Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" a obtinut rezultate foarte bune la Concursul "Sfintii, prietenii copiilor"
Concursul "Sfintii, prietenii copiilor" are un format foarte interesant. Elevii de la clasele a V-a si a VI-a participa in echipe de cate doi, avand de lucrat, pe temele studiate, o icoana si un eseu despre sfantul pe care il desemneaza comisia. Faptul ca in acest an - ca si anul trecut, de altfel - toti participantii de la Liceul nostru au obtinut rezultate foarte onorante ne bucura nespus! Ii felicitam pe copii, dar si pe profesorii lor, in mod deosebit, pe dna Ancuta Gurban-Dinu, care s-a ocupat indeaproape de pregatirea echipelor, pe dra Roxana Pricope, pe dl. Tomi Cristin, ca si pe profesoara de Arte Plastice Maria Roxana Cioata. In echipa este extraordinar sa lucram! In echipa bucuria impartasita este ca "plamadeala care dospeste toata framantatura"!

FUNNY CLOWN

11 mai - Echipa de Mind Lab a Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" va reprezenta Romania la Olimpiada Internationala din Antalya, Turcia (alaturi de echipa Scolii Spectrum din Constanta)!
Este a 10-a oara cand echipa Scolii/Liceului se califica pentru Olimpiada Internationala de Mind Lab.
Felicitari membrilor echipei: Tudor Seceleanu, Ioan Martinescu, Teodor Martinescu si Luca Martinescu! Felicitari drei antrenor Ana Maria Gheorghiu, care a adus echipa pe podium an de an! Sub conducerea sa, echipa Liceului a fost de 9 ori campioana nationala si o data vicecampioana mondiala!
Le dorim succes copiilor la concursul international din Antalya, care va avea loc intre 10 - 13 iunie 2018!

04 mai - Va invitam la cea de a XIV-a editie a Concursului de Arte Plastice si Decorative organizat de Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu", Asociatia "Gradinitele Arc-en-Ciel" si Asociatia "Scoala Anastasia Popescu", in parteneriat cu Art(h)é - Galeria Copiilor si Radio Trinitas, care va avea loc in zilele de 11 si 12 mai 2018.
Pentru prima data in istoria concursului nostru, tinand cont de dificultatea si profunzimea tematicii principale, editia de fata propune tematici diferite pentru participanti, in functie de varsta, dupa cum urmeaza:
· Participantii din categoriile A1, A2, B1, B2 (respectiv, prescolarii si elevii pana la clasa a IV-a) vor aborda un subiect incadrat temei secundare, Povesti romanesti.
· Participantii din categoriile B3 - B6 si C1 - C4 (respectiv, elevii de la clasa a V-a in sus) vor aborda un subiect incadrat temei principale, Unirea cea Mare in inima urmasilor.
Cu mentiunea ca jurizarea nu se va face diferentiat pe tematici, elevii din categoria B2 (clasele a III-a si a IV-a) pot aborda, la alegere, oricare dintre cele doua teme, dar participantii din categoriile B3-B6 si C1-C4 nu pot aborda tematica secundara.
Vineri, 11 mai 2018, in sediul Gradinitelor "Arc-en-Ciel" din str. Ion Heliade Radulescu nr. 18 (reper: Parcul Obor - Str. Avrig), incepand cu ora 10.30, se desfasoara concursul pentru prescolari (categoriile de varsta A1 si A2).
Sambata, 12 mai 2018, in sediul Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu" din str. Zborului nr. 7-9 (zona Piata Unirii - Biserica Sf. Mina), de la ora 10.00, sunt invitati sa participe scolarii de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a (categoriile B) si elevii Liceului "N. Tonitza", de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a (categoriile C).
Pentru luarea in evidenta si ocuparea locului in salile de lucru, participantii sunt asteptati cu o jumatate de ora inaintea demararii concursului. Cu rugamintea de a preciza acest lucru in formularul de inscriere, participantii se pot prezenta la concurs in oricare dintre zile, indiferent de categoria in care se incadreaza. Parintii sunt asteptati la traditionalul Art Café, unde se pot alatura celor mici in demersul artistic.
Inainte de a completa formularul de inscriere, va rugam sa parcurgeti cu atentie Regulamentul concursului. Toate documentele necesare sunt atasate acestui mesaj:
* Formular de inscriere prescolari / * Formular de inscriere scolari / * Formular de inscriere Liceul Tonitza. Pentru completarea formularelor de inscriere direct in calculator, puteti folosi functia Fill & Sign.
Inscrierile se pot face la aceasta adresa de e-mail (fundatia@sfmaria.ro) sau direct la sediile precizate mai sus, pana joi, 10 mai 2018 , iar pentru orice alte detalii va stam la dispozitie la numarul de telefon 0722.805.777 sau prin e-mail. Va asteptam cu drag!

Anastasia Popescu Anastasia Popescu

10 aprilie - Echipa Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" a castigat etapa regionala a Olimpiadei de Mind Lab.
Echipa de Mind Lab a Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" a participat, la sfarsitul lunii martie, la Olimpiada de Mind Lab - etapa regionala - si s-a calificat (alaturi de echipa Scolii Spectrum din Constanta) la etapa nationala a Olimpiadei!
Astfel, traditia succesului este continuata: este a 11-a oara cand echipa Scolii/Liceului castiga etapa regionala a Olimpiadei de Mind Lab. Felicitari membrilor echipei: Tudor Seceleanu, Ioan Martinescu, Teodor Martinescu si Luca Martinescu! Felicitari drei antrenor Ana Maria Gheorghiu, care a adus echipa pe podium pentru a 11-a oara! Mai mult, sub conducerea sa, echipa Liceului a fost de 9 ori campioana nationala si o data vicecampioana mondiala. Succes copiilor la urmatoarea etapa, cea nationala, care va avea loc pe 5 mai 2018!

Anastasia Popescu Anastasia Popescu

29 martie - Eveniment dedicat Bunei Vestiri, organizat de Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu"
Luni, 26 martie 2018, in Sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei, elevii si profesorii de la Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" si de la Gradinitele "Arc-en-Ciel" au sarbatorit, asa cum fac de 20 de ani, Buna Vestire si Ziua Mamei. Sarbatorii traditionale i s-a alaturat, in acest an, si una de importanta istorica: implinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, la 27 martie 1918.
In deschiderea evenimentului, intr-o atmosfera emotionanta, Corul "Sfanta Elisabeta" a interpretat cantece dedicate Maicii Domnului, mamei, primaverii. De asemenea, au fost recitate versuri cunoscute, scrise in admiratia limbii romane.
In salile de la parterul BNR au fost expuse peste 400 de icoane pe sticla, lucrate de copiii Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu", ai Gradinitelor "Arc-en-Ciel" si ai Clubului "Usor, usor, pasim in lumea artelor...", sub indrumarea dnei profesoare Maria Cioata.
In semn de pretuire, tuturor mamelor, bunicilor, surorilor prezente la eveniment le-au fost oferite flori si carticele de rugaciuni. La fel, si icoanele pe sticla pictate de copii tot lor le sunt inchinate si le vor fi daruite, impreuna cu toata dragostea micutilor.

Anastasia Popescu Anastasia Popescu Anastasia Popescu

17 martie - Avem bucuria de a va invita luni, 26 martie 2018, ora 17:30, la evenimentul dedicat MAMEI, la Sarbatoarea Bunei Vestiri, care se va desfasura in sala ATRIUM a Bibliotecii Nationale a Romaniei (B-dul Unirii nr.22).
Vor fi vernisate lucrari ale elevilor Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu", Gradinitelor Arc-en-Ciel si Clubului "Usor, usor, pasim in lumea Artelor", realizate sub indrumarea prof. Roxana Maria Cioata, artist plastic. In deschidere, va evolua Corul "Sfanta Elisabeta" al Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu", sub conducerea muzicala a prof. Gratiela Popescu. Compozitie si acompaniament: prof. Andreea Florea-Serbanescu.
Lucrarea de mai jos apartine elevului Alex Luca Bortan - clasa a III-a "Principesa Elisabeta".

Anastasia Popescu

11 martie - Corul Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" participa la concursul de interpretare corala CantusMundi - Va multumim pentru voturile cu care puteti sprijini acest demers!
Dupa ce, pe 27 februarie, a cantat impreuna cu Madrigalul in cadrul concertului aniversar, Corul "Sfanta Elisabeta" al Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" va participa la concursul de interpretare corala CantusMundi. Clipul cu care Corul nostru s-a inscris in concurs poate fi vazut si votat aici.
In perioada 10-11 martie 2018 toata comunitatea CantusMund este invitata sa-si exprime preferintele printr-un like la videoclipurile publicate. Premiul cel mare va fi acordat de catre un juriu, iar cele mai populare 10 inregistrari - conform aprecierii publicului din mediul virtual - vor fi rasplatite cu pianine portabile, utile la repetitii, si tablete pentru citit partiturile.
Pe 12 martie 2018, la 00:01, va fi anuntat marele castigator. Juriul concursului este format din dirijorii Corului Madrigal - Anna Ungureanu (dirijor principal) si Cezar Verlan (dirijor secund) - si directorul programului CantusMundi - Leila Popovici. Criteriile de care se va tine cont in jurizarea videoclipurilor inscrise in competitie sunt interpretarea, acuratetea intonationala si miscarea scenica. Marele Premiu, acordat in urma jurizarii, este o sesiune profesionista de inregistrari audio.
Va multumim pentru sprijinul nepretuit pe care ni-l oferiti intotdeauna!

Anastasia Popescu

27 februarie - Corul "Sfanta Elisabeta" al Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" va canta alaturi de celebrul cor Madrigal, in cadrului concertului aniversar de marti, 27 februarie, de la Sala Mica a Palatului. Cu ocazia acestui spectacol extraordinar vor urca pe scena copiii din corurile inscrise in Programul National CantusMundi.
Ziua Madrigalului este concertul aniversar dedicat memoriei maestrului Marin Constantin, care ar fi implinit 93 de ani pe 27 februarie 2018. Madrigalistii dirijati de Anna Ungureanu vor interpreta un program de lucrari internationale si romanesti, care include si una dintre cele mai sensibile creatii ale maestrului, "Cantec de leagan". Evenimentul are loc la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta Bucuresti (Sala Mica a Palatului), chiar de ziua maestrului, de la ora 19:00.
Puteti viziona mai jos (click pe poza) concertul sustinut de Corul "Sfanta Elisabeta" al Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" in cadrul emisiunii "Oaza de Muzica" de la Radio Romania Cultural, emisiune dedicata corurilor CantusMundi. Corul Liceului apare la minutul 20.10.

Anastasia Popescu

16 noiembrie - Intre 14 si 25 noiembrie 2017, se va desfasura programul "Zilele Educatiei" la Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" din Bucuresti, in care vor fi cuprinse intalniri cu oameni de cultura, expozitii, vizionarea unor spectacole, lansari de carti si recitaluri publice, precum si participari ale elevilor liceului la Targul de Carte Gaudeamus. Din programul deosebit de bogat, spicuim intalnirea elevilor de la gimnaziu si liceu cu prof. dr. Adrian Leonard Mociulschi (compozitor si urmas al celebrei familii Mociulschi) care va avea loc miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 13.00; Intalnirile muzicale si lansarea albumului "Povesti musicale", reunind compozitii ale micilor pianisti ce vor avea loc, joi, 16 noiembrie, la ora 17.15; spectacolul Candele nestinse, al companiei Zona, care ii asteapta pe copii la Palatul Patriarhiei si la Teatrul de Arta, duminica, 19 noiembrie 2017, si joi, 23 noiembrie 2017; expozitia de pictura semnata de Mihai Nechita si prezentata de prof. Luigi Bambulea, eveniment ce va avea loc luni, 20 noiembrie 2017; Ziua Scolii, pe 21 noiembrie 2017, eveniment care prilejuieste redescoperirea unor dascali de vocatie; intalnirea cu proiectul cultural national Matricea Romaneasca, miercuri, 22 noiembrie 2017; lansarea proiectului Cartea cuvintelor disparute a lui Mircea Stanciu, expozitiile de ceramica ale Mariei Cioata si de fotografie semnata de Dana Stefanescu. Nu in ultimul rand, amintim participarea elevilor liceului in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, la lansarea Dictionarului de basme de Rodica Chiriacescu (23 noiembrie 2017), a Revistei Ordinul Povestitorilor si la recitalul "Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii ale adolescentilor", acesta din urma, avandu-l ca amfitrion de Dan Mircea Cipariu, duminica, 25 noiembrie 2017, ora 11.30, la Cafeneaua Bernschutz, de la Romexpo.

Anastasia Popescu Anastasia Popescu

12 mai - Dragi elevi, parinti si dascali, va invitam la cea de a XIII-a editie a Concursului de Arte Plastice si Decorative organizat de Liceul Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu", Asociatia "Gradinitele Arc-en-Ciel"si Asociatia "Scoala Anastasia Popescu", in parteneriat cu Art(h)é - Galeria Copiilor si Radio Trinitas, care va avea loc in zilele de 26 si 27 mai 2017.
Pentru sectiunile Desen, Pictura si Modelaj-ceramica propunem tema "Povestea lui Harap Alb" , iar la sectiunea Icoane pe lemn si pe sticla participantii vor aborda un subiect incadrat temei "Sfinti romani".
Vineri, 26 mai 2017, in sediul Gradinitelor "Arc-en-Ciel" din str. Ion Heliade Radulescu nr. 18 (reper: Parcul Obor - Str. Avrig), incepand cu ora 15.30, se desfasoara concursul pentru prescolari (categoriile de varsta A1 si A2).
Sambata, 27 mai 2017, in sediul Liceului Pedagogic Ortodox "Anastasia Popescu"din str. Popa Nan nr. 47B, de la ora 10.00, sunt invitati sa participe scolarii de la clasa pregatitoare pana la clasa a XII-a (categoriile B)si elevii Liceului "N. Tonitza", de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a (categoriile C).
Pentru luarea in evidenta si ocuparea locului in salile de lucru, participantii sunt asteptati cu o jumatate de ora inaintea demararii concursului. Cu rugamintea de a preciza acest lucru in formularul de inscriere, participantii se pot prezenta la concurs in oricare dintre zile, indiferent de categoria in care se incadreaza. Parintii sunt asteptati la traditionalul ArtCafé, unde se pot alatura celor mici in demersul artistic.
Inainte de a completa formularul de inscriere, va rugam sa parcurgeti cu atentie Regulamentul concursului. Toate documentele necesare sunt atasate acestui mesaj.
Inscrierile se pot face la aceasta adresa de e-mail (fundatia@sfmaria.ro) sau direct la sediile precizate mai sus, pana joi, 25 mai 2017, iar pentru orice alte detalii va stam la dispozitiela numarul de telefon 0722.805.777 sau prin e-mail. Va asteptam cu drag!
* Formular de inscriere prescolari / * Formular de inscriere scolari / * Formular de inscriere Liceul Tonitza

Scoala Anastasia Popescu

08 mai - Campionii Romaniei la MindLab sunt, si in acest an, elevii Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu"!
Copiii au castigat a noua oara Olimpiada Nationala de MindLab, care s-a desfasurat pe 6 mai la Crowne Plaza, Bucuresti! Pana acum, au fost organizate 10 concursuri nationale.
Echipa castigatoare este formata, in acest an, din elevii: Raluca Luzi (cl. a VI-a "Printul Stefan"), Cristian Dragusanu (cl a V-a "Printul Constantin"), Luca Martinescu (cl a IV-a "Printul Radu") si Teodor Martinescu (cl a III-a "Marica Doamna"). Ei vor reprezenta Romania (alaturi de echipa a doua clasata, cea a Scolii Spectrum din Constanta) la Olimpiada Internationala din Grecia, Creta, ce va avea loc in perioada 12 -14 iunie.
Performanta deosebita a echipei Liceului decurge din preocuparea continua pentru dezvoltarea timpurie a abilitatilor strategice ale copiilor: cursurile de MindLabincepinca din timpul nivelului preprimar, in cadrul Gradinitelor "Arc-en-Ciel" si continua in ritm sustinut in timpul nivelului primar si gimnazial. Astfel, in cei 10 ani de cand ansamblul de jocuri MindLab a fost implementat in tara noastra, echipa Scolii "Anastasia Popescu" a castigat intotdeauna Olimpiada regionala, de 9 ori Olimpiada Nationala, in anul 2013 a obtinut titlul de vicecampioana mondiala MindLab, la Olimpiada Internationala din Austria iar in 2016 - locul 3 si medalia de bronz la Olimpiada Internationala de la Halkidiki!
In toti cei 10 ani, de cand se organizeaza Olimpiada in tara noastra, copiii au fost antrentati exemplar de Ana Maria Gheorghiu, trainer MaindLab la Gradinitele "Arc-en Ciel" si la Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu". Felicitari tuturor, tinem pumnii pentru competitiainternationala din luna iunie!

Gradinita GSP Gradinita GSP Gradinita GSP Gradinita GSP

10 aprilie - Locul I pentru echipa Liceului "Anastasia Popescu" la Olimpiada de MindLab, etapa regionala
Echipa Liceului Pedagogic "Anastasia Popescu" a castigat a zecea oara consecutiv Concursul regional al Olimpiadei de MindLab!
Raluca Luzi (cl. a VI-a "Printul Stefan"), Cristian Dragusanu (cl a V-a "Printul Constantin"), Luca Martinescu (cl a IV-a "Printul Radu") si Teodor Martinescu (cl a III-a "Marica Doamna") vor reprezenta Liceul Pedagogic "Anastasia Popescu" la urmatoarea etapa, cea nationala, care se va desfasura sambata, 6 mai 2017.
Performanta deosebita a echipei Liceului decurge din preocuparea continua pentru dezvoltarea timpurie a abilitatilor strategice ale copiilor: cursurile de MindLab incepinca din timpul nivelului preprimar, in cadrul Gradinitelor "Arc-en-Ciel" si continua in ritm sustinut in timpul nivelului primar si gimnazial. Astfel, in cei 10 ani de cand ansamblul de jocuri MindLab a fost implementat in tara noastra, echipa Scolii “Anastasia Popescu" a castigatintotdeauna Olimpiada regionala, de 9 ori Olimpiada Nationala, in anul 2013 a obtinut titlul de vicecampioana mondiala MindLab, la Olimpiada Internationala din Austria iar in 2016 - locul 3 si medalia de bronz la Olimpiada Internationala de la Halkidiki!

Anastasia Popescu Anastasia Popescu Anastasia Popescu

05 aprilie - Avem bucuria de a va invita joi, 6 Aprilie, in preajma Sarbatorii Floriilor la vernisajul Expozitiei Plante si Virtuti, in cadrul caruia va avea loc lansarea numarului pe Martie - Aprilie 2017 al Revistei Chemarea Credintei, publicatia Patriarhiei Romane adresata copiilor si familiei crestine.
Va evolua, cu un program de Colinde de Florii si de Pasti, corul Sfanta Elisabeta, condus de Gratiela Popescu. Aranjamentul muzical ii apartine Andreei Florea-Serbanescu.
Alaturi de elevii din clasele primare si gimnaziale ale Liceului Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu, se vor afla colegii lor de la Parohia Sfintii Chiril si Metodiu, precum si profesoarele lor, coordonatoarele Proiectului Plante si Virtuti, Gabriela Mihaila, Daniela Mihut si Aura Pandele.

Anastasia Popescu Anastasia PopescuDATE DE CONTACT
Adresa: Gradinitele ARC-EN-CIEL

Sediul I: Str. Mitropolit Andrei Saguna nr. 46 A, Sector 1
Tel.: 0767 061 169; 0725.979.934; 0722.805.777

Sediul II: Str. Ion Heliade Radulescu nr. 18, Sector 2
(reper: Primaria Sectorului 2 - Avrig)
Tel.: 021.252.23.87; 0737.518.368; 0722.805.777

Liceul Pedagogic Ortodox ANASTASIA POPESCU

Sediul I: Bd. Ficusului nr. 38 A, Sector 1
Tel: 0721 378 760; 0737.518.370

Sediul II: Str. Traian nr. 160, Sector 2
Tel.: 0725.519.386; 0723.224.247; 0722.805.777

Sediul III: Str. Zborului nr. 7-9, Sector 3
Tel.: 021 252 46 65; 0725.519.386; 0723 224 247
Numere de telefon:
Persoane de contact: Presedinte Fondator - Director General: Prof. Monica - Valentina Serbanescu - 0723.224.247
Internet:
Web: www.arc-en-ciel.ro
E-mail:  fundatia@sfmaria.ro

Recomandati aceasta pagina: