Centre educationale pentru copii
Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU)

ESSU
Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU) dezvolta cu pasiune programe educationale non-formale complementare programei scolare, axate pe dobandirea de competente si contribuind cu bucurie la un mediu educational sustenabil pentru copii si comunitati. 

“ Inainte de a fi membri fondatori ai ESSU, suntem mame si ne dorim un mediu educational sustenabil pentru copiii nostri si comunitatea din care ei fac parte. Credem ca numai dezvoltandu-se intr-o comunitate sanatoasa, copiii nostri vor avea sansa sa devina adulti echilibrati. “

Echipa noastra extinsa, alcatuita din membrii activi ai asociatiei, cat si din colaboratori, cadre didactice si formatori, detine pregatire si competente multidisciplinare, in domenii precum: filosofie, comunicare, sociologie, economie, limbi straine, stiintele educatiei si pedagogie, stiinte politice.

ESSU are in derulare activitati de dezvoltare a cunostintelor de limba franceza in cadrul unui club dedicat, adresat atat copiilor prescolari, cat si elevilor. De asemenea, echipa extinsa de traineri ESSU are in derulare si o serie de ateliere de educatie non-formala in scoli primare din Bucuresti prin intermediul a doua programe, 5SPRE10 si lecturEXPLORAM

5SPRE10 urmareste dezvoltarea a trei tipuri de ateliere de educatie non-formala complementare programei scolare si axate pe dezvoltarea celor mai importante competente-cheie pentru joburile viitorului:
- creativitatea
- gandirea critica
- rezolvarea de probleme
Aceste competente sunt asociate pozitiv cu dezvoltarea capacitatii elevilor de a intelege un text citit, de a selecta informatia relevanta si de a folosi mesajul in alt context, contribuind astfel la prevenirea analfabetismului functional. 

Cel de-al doilea program al ESSU, derulat in scoli primare din Bucuresti, lecturEXPLORAM, urmareste dezvoltarea de ateliere de lectura si dezbatere ludica pe marginea unor povesti contemporane despre calatorii si explorare, scrise de autori romani si care fac parte din literatura pentru copii, complementara curriculei scolare. Aceste ateliere sunt adresate elevilor din clasele pregatitoare (la cerere si elevilor din clasele I si a II-a) din scoli publice din Bucuresti, incurajand cititul independent si stimuland bucuria lecturii. La cerere, continutul atelierului poate fi adaptat si pentru copiii din grupele mari de gradinita.
Va rugam sa accesati pagina de Facebook a Asociatiei pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane sau site-ul www.5spre10.ro pentru a afla mai multe informatii legate de activitatea noastra.


Comunicate de Presa:

Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU) a demarat campania Leapsa pe povesti.
Mai multe detalii gasiti aici: https://www.facebook.com/events/989863911450392/

ESSU

27 decembrie - Elevii din Bucuresti au lecturEXPLORAT cu Uca Marinescu.
In ultimele doua saptamani de scoala ale acestui an, 300 de elevi din clasele primare din Bucuresti au participat, alaturi de exploratoarea Uca Marinescu, la atelierele gratuite de lectura si dezbatere ludica „lecturEXPLORAM”, derulate de Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU), cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si finantate prin programul StartONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.
Proiectul lecturEXPLORAM urmareste dezvoltarea de ateliere de lectura si dezbatere ludica pe marginea unor povesti contemporane despre calatorii si explorare, incurajand cititul independent si stimuland bucuria lecturii . In cadrul atelierelor, elevii din Scoala „Sfintii Constantin si Elena” si Scoala Gimnaziala nr. 59 din Bucuresti au mers pe urmele lui Apolodor, eroul „Cartilor cu Apolodor” scrise de Gellu Naum , si au descoperit astfel diverse zone de pe glob , proiectate in sala de clasa in imagini 3D , participand totodata, alaturi de formatorii ESSU, la dezbateri ludice pe marginea textului lecturat .
Elevii au fost insotiti in aceasta lecturEXPLORARE de celebra exploratoare Uca Marinescu , primul roman si cea de-a treia femeie din lume (prima ca varsta) care ajunge la Polul Nord si Polul Sud pe schiuri in acelasi an. Profesoara Uca Marinescu le-a povestit copiilor, in interventii corelate cu textul citit, cum este sa calatoresti la poli sau in desert , cum sa ai incredere si curaj , daca l-a intalnit pe Apolodor, astfel incat povestea lecturata sa prinda viata .
„Mai multe cercetari au demonstrat ca cititul de la varste mici (atat de catre un adult, cat si independent) stimuleaza dezvoltarea cognitiva a copiilor, un factor important pentru succesul profesional in viata de adult. Placerea si abilitatile pentru lectura se formeaza in clasele primare, fiind esential ca elevii sa fie incurajati sa discute pe marginea textelor citite, ceea ce ne propunem in cadrul acestor ateliere”, a declarat Ana-Maria Cetatean, coordonator al proiectului lecturEXPLORAM . „In plus, dezbaterea libera pornind de la textele lecturate ii ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine mesajul si sa il foloseasca si in alte contexte, contribuind astfel la prevenirea analfabetismului functional, fenomen in crestere in randul elevilor din Romania, potrivit ultimelor testari PISA” , a mai adaugat Ana-Maria Cetatean.
Initiatorul proiectului lecturEXPLORAM este Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU), organizatie neguvernamentala axata pe dezvoltarea de programe educationale non-formale pentru elevi, cu o echipa alcatuita din cadre universitare, formatori sau voluntari in programe educative de amploare derulate in Romania.
Proiectul lecturEXPLORAM este finantat prin programul StartONG, lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educatie, mediu, social si cultural, iar valoarea totala a programului este de 500.000 de euro.
DATE DE CONTACT
Adresa: B-dul Dacia nr. 68 ap. 2 sector 2 Bucuresti
Numere de telefon: Tel.mobil: 0745.093.959
Persoane de contact: Elena Burlanescu
Internet:
Web: www.5spre10.ro
fb: Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane
E-mail:  ong.essu@gmail.com
ESSU ESSU
ESSU

Recomandati aceasta pagina: