Iesiri in Bucuresti cu copiii
Bucharest Coffee Festival - Editia 2024 (10 - 12 mai 2024)

Bucharest Coffee Festival

Incepe cel mai important eveniment al cafelei, Bucharest Coffee Festival

Bucharest Coffee Festival

Bucharest Coffee Festival are loc intre 10 si 12 mai, la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, Bucuresti).

In cea mai noua locatie de evenimente de business din Capitala se vor reuni sute de specialisti in cafea, din Romania si din afara ei, dar si amatori pasionati de aceasta bautura.
Peste 50 de producatori, procesatori, distribuitori si importatori nationali si internationali de cafea, business-uri ce activeaza in domeniul HoReCa: cafenele, prajitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo,
etc. vor expune la festival. Astfel, principalul scop al evenimentului este promovarea cafelei de specialitate, prin aducerea in prim-plan a principalelor tipuri de cafea in functie de varietatea plantei
cultivate (arabica) si de asemenea intilnirea comunitatii de cafea si iubitoril de cafea, intr-un eveniment unic, are se doreste a face parte din lantul international de festivaluri dedicate cafelei.
Totodata, vor exista si o zona dedicata importatorilor si distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, indulcitori, dulciuri, etc.
La Bucharest Coffe Festival sunt asteptati nu numai profesionisti din domeniu, ci si amatorii de cafea si de diverse modalitati de preparare a ei, adica home baristas.
Cei interesati de industria cafelei pot identifica pe parcursul celor trei zile de eveniment diferiti parteneri si oportunitati de incepere si dezvoltare a unor afaceri in domeniu.
Degustari si vanzari de cafea si accesorii
Cei prezenti la Bucharest Coffe Festival vor putea degusta si achizitiona produse pe baza de cafea ce presupune modalitati diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspat prajita.
Atat profesionistii din industria cafelei, cat si amatorii pasionati de acest domeniu vor avea acces la aparate, instrumente de preparare si servirea a cafelei ca: prese franceze, aparate de espresso si
latte, rasnite de cafea, vesela, recipiente de depozitare, cani de calatorie etc.
In cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstratii de preparare, de mixologie (combinatii de cafea cu bauturi alcoolice, in cocktail-uri) si de latte art.
Cafeaua si mancare buna, in zona de street-food
Bucharest Coffee Festival 2024 vine in premiera si cu o zona de street-food extinsa. Aici vor fi amplasate rulote, carucioare, camioane si chiar un autobuz londonez, adica restaurante ambulante unde se va comercializa mancare de strada, dar si bauturi alcoolice si non-alcoolice. Astfel, amatorii de street-food se vor delecta cu preparate din fructe de mare, burgeri de vita angus, porc gatit lent si alte sortimente de carne. Vor fi si standuri cu inghetata artizanala, prajituri ale copilariei si torturi.
Nu vor lipsi deliciile traditionale turcesti, libaneze si siriene. Experienta de festival nu va fi lipsita de produse ca berea artizanala si prosecco.
Locul ideal de networking pentru afaceri cu cafea
Evenimentul are si scopul de dezvoltare sau extindere de relatii de business cu sau intre importatorii si distribuitorii de aparate de cafea.
La eveniment pot fi achizitionate si
:
- aparate de cafea pentru uz casnic si birouri mici;
- aparate mari, pentru cafenele si alte tipuri de unitati HORECA;
- aparate de vending, cu fise si bancnote;
- gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt in miscare, ele ocupand un spatiu mic intr-un rucsac. In aceasta categorie intra si aparatele espresso manuale si portabile.
Prajitoriile si microprajitoriile, cautate
Cei aflati in cautare de cafea de calitate proaspat si adecvat prajita au ocazia sa gaseasca la festival diferite sortimente in ambalaje moderne si elegante, la standurile prajitoriilor si microprajitoriilor.
Specialistii le vor dezvalui vizitatorilor amatori cateva trucuri despre modul in care este prajita cafeaua si cum acesta influenteaza culoarea si aroma, dar si despre calitatea materiei prime,
stabilitatea termica a prajitorului sau masurarea culorii cafelei prajite.
Cafea sustenabila
Consumatorii de produse bio vor gasi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, macinata sau capsule. Cafeaua de tip bio este obtinuta din plantatii caracterizate
prin lipsa pesticidelor si a altor substante chimice.
Un rol important in promovarea conceptului de cafea sustenabila il au atat consumatorii de cafea cat si distribuitorii, care vor avea ocazia sa discute la festival despre solutiile usoare de ambalare si
despre consum in cesti sau recipiente ce nu sunt de unica folosinta si nu creeaza volume mari de deseuri.
Cafeaua altfel preparata
Solutiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate la festival celor interesati de gusturi autentice. Astfel, vizitatorii vor putea afla cum se poate face o
cafea de calitate in alte moduri decat cele stiute si vor putea invata despre instrumente de preparare ca: aeropress, presa franceza sau accesorii de preparare a cold brew (infuzie la rece a cafelei).
Intrarea la festival este gratuita.
Programul de vizitare este: vineri si sambata, orele 10:00-19:00, duminica 10:00-18:00
Campionatele nationale de cafea au loc la festival
In cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc trei competitii ale profesionistilor in cafea. La ele vor participa specialisti din toata tara, profesionisti de la cele mai importante companii
de cafea de specialitate si cafenele.
Competitiile sunt:
- Campionatele Nationale de Latte Art -finala nationala
- Coffee in Good Spirits - finala nationala
- Campionatul National de Roasting - finala nationala
- Campionatul National de Ibrick - finala nationala
Campionatele sunt organizate de SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importanta si cunoscuta asociatie de cafea worldwide.
Castigatorul fiecarei competitii va reprezenta Romania la Campionatele Mondiale care au loc la Copenhaga intre 27 si 29 iunie 2024.
Aceste competitii sunt supervizate de un juriu format din profesionisti in cafea din Romania si jurati acreditati international.
Premiul cel mare pentru castigatorii fiecarei competitii este posibilitatea de a reprezenta Romania, la campionatele mondiale care anul acesta se vor organiza in Copenhaga intre 27 si 29 iunie 2024.
Organizatorii evenimentului este Kiruna Media si SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association).
Partenerii media ai evenimentului sunt: Magic FM, Agerpres, wall-street.ro, kudika.ro, newsbucuresti.ro, descoperabucurestiul.ro.
DATE DE CONTACT
Adresa: la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, Bucuresti)
Program:
vineri si sambata, 10-11 mai 2024 - orele 09.00-21.00, duminica, 12 mai 2024 - orele 10.00-19.00
Numere de telefon: Tel. 0733.317.510
Persoane de contact: Silvia Constantin
Internet:
Web: bucharestcoffeefestival.com
facebook.com/BucharestCoffeeFestival
facebook.com/events/923891559231574
E-mail:  office@bucharestcoffeefestival.com, silvia@kiruna.ro

Recomandati aceasta pagina: