Educatie Senzoriala-Motorie-Cognitiva-Holistica
Podul lui Sfredelus

Podul lui Sfredelus

Asociatia Lira Projects este o organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti. Primul proiect al Asociatiei Lira Projects este unul de suflet, pornit in 2016: Podul lui Sfredelus, adresat in primul rand segmentului copiilor de varsta mica: 1 - 5 ani. Podul lui Sfredelus este un alt fel de loc de joaca si are si o existenta in sine... ca pod. Si in pod si in afara lui, sustinem construirea relatiilor de atasament sigur copil-parinte/ insotitor si mentinerea copilului in familie pana la 3-4 ani, cand copilul e pregatit pentru a intra singur in colectivitate. Activitatile noastre educationale se impart, de obicei, in aproximativ o ora de activitate educativa structurata, urmata de o gustare sanatoasa de fructe si joaca libera. Proiectul podului a pornit de la conceptul de educatie in familie a copiilor de varsta mica, promovand importanta acordarii unui timp semnificativ si special copiilor nostri si militand pentru mentinerea copilului in familie pana la minim 3-4 ani. Podul este un liant minunat transgenerational intre bunici si nepoti, parinti si copiii acestora, multiplicator de energie buna si armonie.

Activitatile de educatie timpurie repetitiva si incidentala se desfasoara numai cu insotitor si sunt organizate pe zile, conform programului actualizat anuntat pe pagina de Facebook a Podului Sfredelus.

Activitatile dezvoltate sunt tip Montessori (sortari/ asocieri/ dezvoltarea motricitatii fine prin activitati practice, activitati creative, imaginative, senzoriale etc), organizate de trainerii Podului lui Sfredelus, Ramona Marcoceanu si Elena Burlanescu.

Printre materialele utilizate se numara: carti pentru copii, flash-carduri (Montessori sau dezvoltate intern) pentru dezvoltarea vocabularului, pensete, pipete, figurine, instrumente muzicale, tavi de sortare si elemente de sortat, jucarii si materiale Montessori sau DIY etc, conform unei curricule proprii.
Alte materiale si echipamente utilizate in pod sunt: masa luminoasa, carioci netoxice pe baza de apa, tempera pe baza de apa, lut (fara polimeri J), aluat (framantat de copii si uneori si copt si gustat sau colorat si utilizat pe post de plastilina), nisip kinetic, nisip normal, sare, toate tipurile de cereale si de seminte exploatate ca atare sau pe care le folosim pentru realizarea altor materiale in sine, gelatina, iaurt si aproape orice e comestibil si poate sa se transforme intr-o activitate care sa starneasca interesul de descoperire a lumii din jur cu ajutorul simturilor de catre copii.

Printre activitatile de viata practica enumeram strans/ curatat/ adunat jucarii/ mese/ scaune etc, construit cu unelte din lemn sau plastic la bancul de scule, gatitul si/ sau activitatile de calcat/ spalat haine etc. Atunci cand vremea ne permite, avem si activitati de exterior de lucru cu apa in curtea interioara (nu cea de la strada) sau alte tipuri de activitati ce pot fi desfasurate afara, dar nu din cele care presupun uz de leagane, tobogane etc.
Desfasuram si activitati de deprindere a limbii engleze printr-o serie de jocuri muzicale si miscare, in parteneriat cu Play with me Romania, trainer: Angelica Ion. Printre materialele utilizate se numara instrumente muzicale reale si pentru copii, auxiliare precum: esarfe colorate si pompoane. Energia si voiosia lui Angi sunt molipsitoare.
Putem organiza si reuniuni sau petreceri pentru copii, cu activitati similare celor dezvoltate si in cadrul atelierelor, respectand insa prevederile legale, in context pandemic. Putem prezenta oferte personalizate, la cerere, pe: podulluisfredelus@gmail.com.

- Ajuta-ma sa fac asta singur! - 50 lei/ sedinta, respectiv 200 lei/ abonament 4 sedinte
- Joaca senzoriala - 50 lei/ sedinta, respectiv 200 lei/ abonament 4 sedinte
- Play with me - 40 lei/ sedinta, respectiv 160 lei/ abonament 4 sedinte


Organizam si petreceri pentru copii cu diverse activitati, din sfera celor cuprinse si in cadrul atelierelor noastre - oferta la cerere - insa nu in perioada in care este mentinut codul rosu.
Va rugam sa NU veniti fara programare sau abonament lunar intocmit. In aceasta perioada, nu se poate veni doar la o sedinta, pentru a evita un flux mare de oameni noi de la o sedinta la alta. Dorinta este de a crea un grup omogen de copii (cu acte medicale la inscriere - verificati cu organizatorii) cu care sa putem continua pe termen lung procesul educativ cu zambete si voie buna.
Pe toata durata mentinerii codului rosu, grupele de copii se vor reduce si, de asemenea, spatiul interior este regandit pentru a marca anumite zone distincte pentru activitati si pentru adulti, pe parcursul desfasurarii activitatilor. Situatia epidemiologica actuala nu este incurajatoare, ne indeamna la responsabilitate in actiuni pentru un deznodamant fericit.
Inscrierile se realizeaza pe inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com si in reply veti primi o descriere a setului de masuri pe care noi le-am implementat si pe care ne dorim sa le respectam impreuna pentru un parcurs cat mai frumos si sanatos impreuna.

Va invitam sa accesati blogul Podului lui Sfredelus pentru mai multe informatii utile si interesante despre noi si despre activitati: podulluisfredelus.ro/ce-facem-noi-in-pod

Sa fim bine impreuna!
ACTIVITATI RECURENTE IN POD:

Eveniment in Podul lui Sfredelus - Ajuta-ma sa fac asta singur! - JOI, 25 noiembrie, ora 10:30 - 12:30
(in fiecare JOI: 25 noiembrie, 2 decembrie, 9 decembrie, 16 decembrie, 23 decembrie, ora 10.30 - 12.30)
"Radacinile oricarei plante aleg dintre numeroasele substante ale solului doar pe acelea de care planta are nevoie." - citat din Maria Montessori
Credem cu tarie in importanta educatiei timpurii pentru a pune fundamentele dezvoltarii fizice si psihice sanatoase, ale dezvoltarii sociale, spirituale si culturale complexe. Ceea ce invata copiii in primii ani reprezinta mai mult de jumatate decat vor invata tot restul vietii. Continuam cu materiale educative noi si forte proaspete seria activitatilor dezvoltate lunea si martea. Scopul activitatilor este cresterea capacitatii de concentrare, deprinderea abilitatilor sociale si de relationare, intarirea increderii in fortele proprii si imbunatatirea abilitatilor de comunicare, printr-o serie de activitati relevante de la potrivire si sortare pana la lectura de grup, dans si activitati creative, intr-o atmosfera libera si relaxanta. Materialele didactice utilizate sunt atat materiale tip Montessori, cat si alte materiale dezvoltate intern, pe principiul DIY.
De ce sa vii in pod? Ca sa te inspiri, ca sa-i oferi copilului tau posibilitatea de a experimenta un mediu nou si sigur alaturi de tine, sa oferi creierului sau stimulare pentru ca experienta primilor ani de viata sa aiba un impact pozitiv pentru tot restul vietii.
Durata: aprox 1h/ activitate + aprox 1h/ joaca libera si gustare de fructe (pe toata durata mentinerii codului rosu vom limita joaca libera si vom desfasura numai activitatile structurate pe durata unei ore)
Varsta recomandata: 1-5 ani
Costuri: 200 lei/ 4 sedinte consecutive fixe, respectiv 240 lei/ 4 sedinte consecutive flexibile
Trainer: Ramona Marcoceanu/ Elena Burlanescu
Pretuim prieteniile vechi si pioritate in formarea grupei o au de fiecare data familiile care au mai venit la activitatile din pod. Pentru abonamente se blocheaza locurile corespunzatoare in grupa. Numarul de locuri este limitat. In cazul in care nu puteti ajunge la o joaca programata, va rugam sa anuntati si ora dvs va putea fi recuperata ulterior. In caz contrar, ora programata se va taia din abonament. Accesul in incinta va fi permis numai persoanelor abonate, cu certificat verde digital de vaccinare si scanare termografica la intrare. Pentru detalii si inscrieri, va asteptam pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.
Va invitam intr-un tur virtual al podului accesand link-ul: podulluisfredelus.ro/tur-virtual/ si sa parcurgeti informatiile disponibile in zona de evenimente cu privire la cele doua tipuri de activitati organizate momentan in pod. Pentru mai multe informatii, va invitam si pe blogul Podului lui Sfredelus: podulluisfredelus.ro/ce-facem-noi-in-pod/.

Podul lui Sfredelus ~ Ajuta-ma sa fac singur

Eveniment in Podul lui Sfredelus - Play with me - Vineri, 26 noiembrie, ora 10:30 - 12:30
(in fiecare VINERI: 26 noiembrie, 3 decembrie, 10 decembrie, 17 decembrie)
Un grup vesel de copii format deja va asteapta sa va alaturati si sa participati la cursurile de limba engleza Play with me.
Principalul scop al acestei serii noi de activitati din Podul lui Sfredelus este dezvoltarea limbii engleze inca de la cele mai mici varste, intr-un mod interactiv: prin muzica, joc si miscare!
COPIII INVATA PRIN JOACA! Fiecare cantecel are desemnata o anume activitate si un instrument muzical cu care cei mici se vor familiariza pe parcurs. Cu ajutorul trainerului, dar si prin modelul oferit de parinte si repetarea acasa a notiunilor regasite in activitatile noastre, cei mici vor invata despre membrii familiei, animale, fructe si legume, parti ale corpului, mijloace de transport etc.
Durata: aprox 40 min/ activitate structurata + gustare de fructe si joaca libera;
Varsta recomandata: 1-5 ani;
Costuri: 160 lei/ 4 sedinte consecutive fixe, respectiv 200 lei/ 4 sedinte consecutive flexibile;
Trainer: Angelica Ion, trainer @Play with me Romania.
Pretuim prieteniile vechi si prioritate in formarea grupei o au de fiecare data familiile care au mai venit la activitatile din pod. Pentru abonamente se blocheaza locurile corespunzatoare in grupa. Numarul de locuri este limitat. In cazul in care nu puteti ajunge la o joaca programata, va rugam sa anuntati si ora dvs va putea fi recuperata ulterior. In caz contrar, ora programata se va taia din abonament. Accesul in incinta va fi permis numai persoanelor abonate, cu certificat verde digital de vaccinare si scanare termografica la intrare. Pentru detalii si inscrieri, va asteptam pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.
Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala a parintilor informati, constienti si curajosi. Pentru mai multe informatii, va invitam pe blogul Podului lui Sfredelus: podulluisfredelus.ro/ce-facem-noi-in-pod

Podul lui Sfredelus ~ Play with me

Eveniment in Podul lui Sfredelus - Joaca senzoriala - Marti, 30 noiembrie, ora 10:30 - 12:30
(in fiecare MARTI: 30 noiembrie, 7 decembrie, 14 decembrie, 21 decembrie, ora 10:30 - 12:30)
Cand ne gandim la joaca senzoriala automat ne apar in fata imagini cu copii jucandu-se cu nisip, apa, argila sau plastelina. Doar ca acest tip de joc nu vizeaza doar atingerea, ci implica si celelalte simturi. De exemplu, mirosul ascutit de otet implicat intr-un experiment stiintific sau amestecul unor culori sau a unor texturi diferite vor fi foarte atragatoare pentru simturile copilului. Oferindu-i sansa de a se juca cu diferite tipuri de texturi, gusturi si obiecte il ajutam pe copil sa construiasca noi modalitati de a vorbi despre lume si sa isi imbunatateasca abilitatile fine si motorii. Joaca senzoriala are totodata un efect calmant, inlesnindu-le copiilor posibilitatile de a trece peste unele stari de disconfort cum ar fi plictiseala, nelinistea sau stari de agitatie.
Va asteptam, ca si pana acum, sa intrati cu noi in aceasta aventura a explorarii senzoriale: sa vedem, sa mirosim, sa pipaim, sa gustam, sa sarim, sa ne rostogolim, sa apucam, sa insiram, sa taiem, sa lipim, sa mototolim... SA NE JUCAM cu prieteni noi in fiecare miercuri si joi.
Durata: aprox 1h/ activitate + aprox 1h/ joaca libera si gustare de fructe (pe toata durata mentinerii codului rosu, vom limita accesul la joaca libera, astfel incat vom desfasura numai activitatile structurate si sedinta va dura o ora)
Varsta recomandata: 1-5 ani
Costuri: 200 lei/ 4 sedinte consecutive fixe, respectiv 240 lei/ 4 sedinte consecutive flexibile
Trainer: Elena Burlanescu/ Ramona Marcoceanu
Pretuim prieteniile vechi si pioritate in formarea grupei o au de fiecare data familiile care au mai venit la activitatile din pod. Pentru abonamente se blocheaza locurile corespunzatoare in grupa. Numarul de locuri este limitat. In cazul in care nu puteti ajunge la o joaca programata, va rugam sa anuntati si ora dvs va putea fi recuperata ulterior. In caz contrar, ora programata se va taia din abonament. Accesul in incinta va fi permis numai persoanelor abonate, cu certificat verde digital de vaccinare si scanare termografica la intrare. Pentru detalii si inscrieri, va asteptam pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com.
Podul lui Sfredelus - Povesti de jucat si jocuri de povestit este primul proiect al Asociatiei Lira Projects, organizatie non-guvernamentala a parintilor informati, constienti si curajosi. Pentru mai multe informatii, va invitam pe blogul Podului lui Sfredelus: podulluisfredelus.ro/ce-facem-noi-in-pod/

Podul lui Sfredelus ~ Joaca senzoriala

TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti
vila, vis-a-vis de Oficiul starii civile sector 6 spre intersectia str. Drumul Sarii - lt. av. str. Ion Garofeanu
Numere de telefon: Tel. mobil: 0755.115.536
Persoane de contact: Elena Burlanescu
Internet:
Web: www.podulluisfredelus.ro
E-mail:  podulluisfredelus@gmail.com
Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects

Recomandati aceasta pagina: