Gradinite - predare in limba Franceza
Gradinita Arc-En-Ciel ~ Sediul Obor

Acreditate de M.E.N. - asociate UNESCO -
Gradinitele ARC-EN-CIEL
Liceul Pedagogic

Experienta celor 20 de ani de activitate
Gradintele "Arc-en-Ciel", acreditate de M.E.N. si asociate UNESCO, reprezinta o alternativa educationala sui-generis, oferind continuitate prin Scoala Gimnaziala "Anastasia Popescu". De-a lungul celor peste 20 de ani de functionare, Gradinitele "Arc-en-Ciel" au promovat cele mai moderne solutii pedagogice de invatare a limbilor straine aplicate cu succes in comunitatea europeana si adaptate la societatea romaneasca.

Echipa didactica
Fiecare grupa de gradinita beneficiaza de indrumarea a cel puțin 6 cadre didactice, toate disciplinele fiind predate de profesori de specialitate. Succesul sistemului nostru educational este asigurat de pregatirea si experienta intregului corp profesoral, precum și de abordarea invatarii prin metode ludice, participative, adaptate personalitatii fiecarui copil.

Metoda de predare a limbilor straine la gradinita
Ca promoter la nivel national al predarii mai multor limbi straine incepand de la varste mici, Gradinitele "Arc-en-Ciel" au demonstrat, cu fiecare generatie de copii, avantajele acestei abordari pentru evoluta ulterioara a fiecarui elev in parte. Copiii "Arc-en-Ciel" invata trei limbi straine, franceza, engleza si germana, pe care le continua in acelasi ritm sustinut in cadrul Scolii Gimnaziale "Anastasia Popescu". Concursurile locale, nationale si internationale la care copiii  din  gradinita si scoala participa in fiecare an, alaturi de spectacolele desfasurate pe scenele teatrelor si salilor de spectacole din Bucuresti, reprezinta tot atatea marturii ale eficientei si temeiniciei acestei metode de lucru.

Spectacole, evenimente si concursuri nationale si internationale
Fiecare copil de la Gradinitele "Arc-en-Ciel" este implicat permanent intr-o serie de manifestari culturale, a caror lista cuprinde: un mare numar de concursuri la nivel prescolar si scolar, organizate la nivel local, national si international prin M.E.N., prin Inspectoratul Scolar sau prin alte institutii abilitate, patru spectacole anuale ale elevilor din gradinita, spectacole tematice la invitatia comisiei UNESCO pentru Romania, organizate si prezentate integral de Gradinitele "Arc-en-Ciel", concertele grupului vocal "Arc-en-Ciel", Concursul national de Arte plastice si decorative, Concursul national de dans – Prietenii Dansului, Gala internationala a Prietenilor Muzicii, Stagiune Teatrala in limba franceza, Expozitii de pictura, icoane si ceramica.

Dezvoltarea emotionala la gradinita
Dincolo de aspectele tehnice, obligatorii pentru calitatea oricarui demers educational, in Gradinitele "Arc-en-Ciel" am creat  o atmosfera calda, relaxanta, in care fiecare copil se simte protejat si apreciat.


Scoala de Vara ARC-EN-CIEL ESTIVAL

Scoala de Vara "Arc-en-Ciel Estival" functioneaza in lunile iulie si august si este deschisa oricarui copil, fie ca participa, fie ca nu, la programul gradinitelor Arc-en-Ciel, in timpul anului scolar.

INFORMATII

Autorizare / Acreditare:
Gradinitele "Arc-en-Ciel" si Scoala Gimnaziala "Anastasia Popescu" sunt acreditate de M.E.N. si asociate UNESCO.

Orar:
Arc-en-Ciel Matinal: 08.00 – 12.00
Arc-en-Ciel Midi: 08.00 – 13.00 (14.00)
Arc-en-Ciel Complet: 08.00 – 18.00

Tarife:
Contributii: Va rugam sa vizitati www.arc-en-ciel.ro pentru detalii.

Spatiul gradinitei:
Sali de clasa personalizate - fiecare grupa isi desfasoara activitatea intr-o sala de clasa amenajata in functie de varsta, profil, tematica proiectelor in desfasurare, dar si de denumirea grupei respective.
Biblioteca - elevii Gradinitelor "Arc-en-Ciel" au la dispozitie biblioteca, in care se afla volume in limba româna si limbi straine, peste 2000 de titluri noi imbogatite permanent, numeroase enciclopedii din diverse domenii. Sala de muzica – aceasta cuprinde pianina, colectie de cd-uri si casete audio cu muzica pentru copii si clasica, alte instrumente care pot fi studiate - vioara, chitara, tobe.
Cabinet de Psihologie – Logopedie - la Gradinitele "Arc-en-Ciel" cei mici beneficiaza de consiliere in cadrul Cabinetului de Psihologie – Logopedie.
Cabinet Medical Autorizat - intr-un spatiu special amenajat, copiii Gradinitelor "Arc-en-Ciel" beneficiaza de supraveghere medicala permanenta.
Spatii de joaca in aer liber - Gradinitele "Arc-en-Ciel" dispun de spatii de joaca generoase in aer liber, amenajate pentru confortul si siguranta celor mici, antrenati, sub supravegherea personalului didactic si auxiliar, in jocuri variate si stimulative.

Grupele de copii:
Mini, Mica, Mijlocie, Mare.

Alimentatie:
Indelungata colaborare cu firma de catering autorizata care pregateste masa de pranz pentru Gradinitele "Arc-en-Ciel" si Scoala Gimnaziala "Anastasia Popescu" le asigura celor mici atat placerea unor feluri de mancare alese cu grija, cat si siguranta privind calitatea produselor. Meniul respecta toate normele impuse de forurile competente, dar si preferintele si sensibilitatile copiilor.

Program de somn:
De la ora 14.30, dupa masa de pranz, cei mici pot dormi sau isi pot petrece dupa-amiaza cu o gama larga de activitati recreative si cursuri optionale (Mind Lab, Dans sportiv, Atelier de Arte, sah, Karate, studiul unui instrument, Provocarea lego).

Vacante: Anul scolar "Arc-en-Ciel" se desfasoara intre 1 septembrie si 30 iunie, cu mini-vacante de cateva zile in preajma Craciunului si a Sfintelor Pasti. In lunile iulie si august, se desfasoara Scoala de Vara "Arc-en-Ciel Estival", prima oferta de acest gen din peisajul scolar romanesc.
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Ion Heliade Radulescu nr. 18, sector 2
Cartier: Iancului - Obor
Reper: Bucur-Obor, Primaria sectorului 2
Numere de telefon: Tel.mobil: 0725 525 593; 0723 224 247
Persoane de contact: prof. Mona Serbanescu - Presedinte
Internet:
Web: www.anastasiapopescu.ro
E-mail:  fundatia@sfmaria.ro
Gradinita Arc-En-Ciel Gradinita Arc-En-Ciel Gradinita Arc-En-Ciel Gradinita Arc-En-Ciel Gradinita Arc-En-Ciel Gradinita Arc-En-Ciel

Recomandati aceasta pagina: