Gradinite - predare metoda Montessori
Centrul Educational Little Children - Big Explorers

Gradinita Little Children - Big Explorers

Centrul educational Little Children - Big Explorers este principalul proiect al Asociatiei D’Ale Artei si a aparut din dorinta de a crea un mediu interactiv care sa vina in intampinarea nevoilor parintilor si copiilor din ziua de azi.

Ne dorim un loc in care cei mari sa resimta siguranta si incredere pentru copiii lor, iar cei mici sa vina cu drag, dornici de cunoastere si explorare. Curriculumul parcurs in unitatea noastra imbina programul cadru Early Childhood Statutory Framework UK cu principii ale metodei Montessori - respectand ariile curriculare specifice, folosind materiale Montessori, filozofiei Reggio Emilia si pedagogiei romanesti.

Ceea ce ne propunem este sa formam o colaborare frumoasa intre echipa Little Children - Big Explorers si parinti, pentru ca numai impreuna vom reusi sa educam pentru viitor!

"Indiferent daca vrem sau nu, fiecare din noi este responsabil de transmiterea mai departe a unor principii si valori fara de care viata nu ar putea exista, cu atat mai mult atunci cand esti in postura de parinte."

Din dorinta de a impartasi cu ceilalti aceste valori, intr-un mod in care le pastram vie semnificatia, ne-am asumat misiunea de a folosi educatia ca pe o carte deschisa, in care copii vor gasi raspunsuri pentru o viata reala, fericita si implinita. Hai sa crestem impreuna si sa educam pentru viitor!

VIZIUNE

O viata echilibrata se construieste inca din primii ani de viata, de aceea, ne propunem sa ajutam, sa ghidam si sa sustinem dezvoltarea completa a fiecarui copil in parte. Abordand o atitudine pozitiva fata de copil, bazata pe libertate, respect si independenta, alaturi de stabilirea unor limite clare si simple, il vom ajuta sa se simta in siguranta sa descopere si sa exploreze toate posibilitatile pe care i le ofera lumea din jurul sau.
Pentru asta urmarim sa ii oferim copilului tau un mediu educational stimulator, care sa-i permita dezvoltarea atat fizica cat si cea personala, sociala si emotionala.

VALORI

1. CREDINTA
"Credinta in Dumnezeu este cea mai importanta valoare pe care o poti transmite copiilor tai. Ea sustine toate celelalte valori. Fara ea, valorilor le lipsesc fondul si semnificatia. Valorile ar deveni mai degraba lucruri pe care le facem - actiuni in afara - , decat consecinta naturala a prezentei lui Dumnezeu in mintile si inimile noastre." (Donna J.Habenicht)

2. RESPONSABILITATE
"Daca vrei ca si copiii tai sa ramana cu picioarele pe pamant, asaza responsabilitatea pe umerii lor." (Abigail Van Buren)

3. EMPATIE/BUNATATE:
"Orice copil are nevoie de incurajare continua, la fel cum o planta are nevoie de apa. Incurajarea presupune empatie si o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie sa invatam mai intai ce este important pentru partener." (Gary Chapman)

4. RECUNOSTINTA
"Recunostinta este abilitatea de a experimenta viata ca pe un dar." (John Ortberg)

5. PERSEVERENTA
"Suntem ceea ce facem in mod repetat. Prin urmare, excelenta nu este doar o actiune ci un obicei." (Aristotel)

6. DEVOTAMENT
"Devotamentul este nobletea insasi." (Balzac)

7. INTEGRITATE

"Lucrurile simple intreprinse in mod constant, cu viziune si integritate, te vor ajuta sa te transformi dintr-un individ obisnuit intr-unul extraordinar." (Jim Dornam)

O viata echilibrata se construieste inca din primii ani de viata, de aceea, ne propunem sa ajutam, sa ghidam si sa sustinem dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil in parte oferindu-i:

Un program bilingv, in care o buna parte din timpul alocat procesului educational este realizat in limba engleza.

Joaca si explorare intr-un mediu educational stimulator

Salile de clasa sunt concepute in asa fel incat sa maximizeze independenta copilului: mobilierul si materialele sunt de dimensiuni potrivite copilului si asezate la nivelul lui, intr-un mod ordonat

Curtea centrului educational, amenajata cu alei senzoriale, loc de joaca si cutii senzoriale

Tehnici de predare moderne (statie interactiva)

Invatare activa prin activitati si materiale Montessori originale, jucarii si carti in limba engleza

PROGRAM

Ne desfasuram activitatea de luni pana joi, intre orele 08.00-18.00, vineri 08.00-16.00. Puteti opta pentru una din variantele urmatoare de program:

Program redus: 08:00 - 12:30
Primirea copiilor
Micul dejun
Cercul de dimineata
Activitati Montessori si activitati in aer liber
Cercul de pranz

Program scurt: 08:00 - 13:15
Primirea copiilor
Micul dejun
Cercul de dimineata
Activitati Montessori si activitati in aer liber
Cercul de pranz
Masa de pranz

Program lung: 08:00 - 18:00
Primirea copiilor
Micul dejun
Cercul de dimineata
Activitati Montessori si activitati in aer liber
Cercul de pranz
Masa de pranz
Odihna
Gustarea de dupa amiaza
Activitati recreative si de socializare
Optionale

Ce mancam ?
Un meniu echilibrat, ovo-lacto-vegetarian, conceput sa implineasca nevoile nutritionale conform normelor privind alimentatia sanatoasa pentru copii. Hrana este preparata in bucataria proprie, de catre bucatar Ion Maria dupa un meniu ce variaza in functie de anotimp, meniul fiind conceput de Dr. Marilena Mitrache - doctor in stiinte medicale si specialist in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, ce variaza in functie de anotimp. Constatam, cu tristete problematica alergiilor din ce in ce mai des intalnite in randul copiilor in ultimul timp si de aceea ne-am propus (in masura in care putem) sa oferim mancare personalizata in functie de alergiile/intolerantele intalnite.
Alimentatia vegetariana la copii
Avantajele unei alimentatii vegetariene

Alimentatia vegetariana constituie o alternativa foarte buna in promovarea si pastrarea sanatatii. Mai jos puteti gasi cateva aspecte care diferentiaza produsele vegetale de cele animale:
Vegetalele sunt singura sursa de glucide compatibile cu digestia umana. Dintre produsele animale, laptele contine un glucid numit lactoza, digerabil pana la varsta de 2 ani. Dupa aceasta varsta, cantitatea de lactaza (enzima secretata de mucoasa intestinala care contribuie la digestia lactozei) scade semnificativ.
Vegetalele sunt singura sursa de fibre alimentare. Fibrele alimentare sunt indispensabile sanatatii. Vom detalia importanta aportului zilnic de fibre intr-un alt articol
Asigurarea grasimilor esentiale
Rolul grasimilor sanatoase in dieta copiilor

Este cunoscut faptul ca excesul de grasimi este daunator sanatatii, dar anumite tipuri de grasimi sunt bune atat pentru copii, cat si pentru adulti si reprezinta o parte importanta a unei diete sanatoase. Astfel, putem imparti grasimile in "bune", "rele" si "foarte rele".
Grasimile "bune" sau sanatoase, sunt reprezentate de grasimile nesaturate (mono si polinesaturate) si provin in cea mai mare parte din surse vegetale: nuci (nuci romanesti, migdale, caju, etc), seminte (floarea soarelui, susan, dovleac), avocado si uleiuri vegetale, cum ar fi cel de masline sau de rapita. Acizii grasi Omega 3, un tip de grasimi polinesaturate, se gasesc in pestii grasi precum somonul, pastravul si heringul.
Sunt doar cateva dintre subiectele importante legate de nutritie, discutate in randul mamicilor si abordate de d-na Dr. Specialist Marilena Mitrache.


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Little Children - Big Explorers !
TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 13-15, sector 5
Cartier: ISG Residence
Reper: Aflat la cateva minute de Parcul Carol si Piata Unirii, pe strada Fabrica de Chibrituri, numarul 13-15, complexul ISG RESIDENCE II asigura un acces rapid si simplu catre toate zonele de interes ale Bucurestiului. In apropierea ansamblului de locuinte se regasesc mai multe statii RATB, iar la 15 minute de mers pe jos se afla statia de metrou Eroii Revolutiei.
Mijloace de transport in comun
TRAMVAIE:

1 (catre Tineretului, Mall Vitan)
7 (catre Piata Unirii)
11 (catre Afi Palace, Crangasi, Giulesti)
25 (catre Bulevardul Timisoara, Calea 13 Septembrie)
47 (catre Bulevradul Ghencea)
AUTOBUZE:
173 (catre Bulevardul Ghencea- Drumul Taberei)
232 (catre Piata Unirii)
METROREX
Eroii Revolutiei ( la 2 statii de autobuz, 15 minute de mers pe jos)
AUTOGARI:
- Autogara Filaret (la 5 minute de mers pe jos)
- Autogara Murat (la 5 minute de mers pe jos)
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0744.644.995
Internet:
Web: d-aleartei.ro
E-mail:  contact@d-aleartei.ro
Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers Centrul Educational Little Children - Big Explorers

Recomandati aceasta pagina: