Gradinite - predare metoda Montessori
Gradinita Montesara

Gradinita Montesara

La Montesara, ne ghidam, copii si adulti in egala masura, dupa urmatoarele valori:
RESPECT - ii tratam pe ceilalti asa cum dorim sa fim noi insine tratati; AUTONOMIE si COLABORARE - incercam sa ne descurcam singuri in orice situatie si avem incredere in fortele proprii. Oferim sprijin neconditionat, atunci cand ni se cere, si suntem deschisi in a cere ajutor cand chiar avem nevoie.
LIBERTATE in cadrul unor LIMITE  ACCEPTATE - facem ceea ce dorim, tinand cont de regulile stabilite, impartasite si respectate de intreaga comunitate de copii si adulti din Montesara; EVOLUTIE CONTINUA - invatam cu placere pentru a fi in fiecare zi mai buni si a ne construi vieti implinite si pline de sens.

Educatia Montessori se imbina in abordarea noastra cu PRINCIPIILE EDUCATIEI DEMOCRATICE prin care copiii au dreptul sa decida, alaturi de educatori, asupra aspectelor importante legate de bunul mers al comunitatii noastre.

Montesara este gradinita si scoala primara Montessori pe care am deschis-o in zona de sud a Bucurestiului, la 3-5 minute de statia de metrou Aparatorii Patriei.

Incepem din 4 septembrie cu doua grupe de gradinita si una de scoala primara:

 • Infant, pentru copii de 1,5 - 3 ani
 • Casa Copiilor, pentru 3 - 4 ani
 • Elementar 1, clasa pregatitoare, pentru copii de 5,5 - 6,5 ani.

Ce oferim la Scoala Montesara:

 • Educatoare si invatatoare licentiate, cu experienta in sistemul de stat si privat, care imbratiseaza in mod natural, in lucrul cu copiii, misiunea, valorile si obiectivele de educatie si de viata in comunitate in care crede scoala si gradinita Montesara.
 • Un mediu prietenos, sigur si stimulativ de dezvoltare a copilului, cat mai aproape de principiile pedagogiei Montessori,.

- materialele de la clasa si un mediu de lucru specifice educatiei Montessori
- spatiu de joaca in aer liber (pomi fructiferi, gradina de legume, nisipar, spatiu liber)

 • Program intensiv de invatare a limbii engleze inclus in pachetul de baza, pentru copiii cu virsta de peste 3 ani:
 • o ora de engleza pe zi (English time) ,
 • o arie curriculara distincta de limba engleza delimitata in clasa
 • un curs de limba engleza cu 2 sesiuni pe saptamana sustinut de profesorii nostri calificati
 • Activitati extracurriculare multiple, in functie de nevoile si dorintele copiilor si ale parintilor din comunitatea noastra(excursii la munte, tabere, expunerea copiilor la evenimentele si locurile interesante pentru evolutia lor)
 • Asistent medical prezent 8 ore/zi in cadrul scolii
 • Mesele in sistem catering asigurate deun furnizor verificat de noi, care ofera mancare sanatoasa si gustoasa, dupa un meniu special gandit pentru copii de catre un nutritionist, si care detine toate autorizatiile necesare.

Credem ca este important:

 • sa sadim in fiecare copil dragostea de a invata
 • sa sprijinim copiii sa devina independeti si siguri de capacitatea lor de a reusi
 • sa stimulam formarea unor deprinderi de viata bune cum ar fi auto-disciplina, concentrarea, perseveranta sau lucrul bine facut
 • sa incurajam bunele maniere si respectul pentru ceilalti
 • sa ajutam copiii sa se integreze cu bucurie si usurinta in grupul lor de copii

ECHIPA EDUCATIONALA – 2016-2017

La inceperea anului scolar 2016, asistentele de la clasa vor fi certificate in pedagogia Montessori (certificare deja obtinuta) iar invatatoarea si educatoarea pentru comunitatea de 3-6 ani vor avea un prim stagiu de cate o luna incheiat la Institutul Montessori Duhovka din Praga pentru obtinerea certificarii in educatia Montessori. Specializarea dureaza 2 ani si se va finaliza in anul 2018.

Educatoarea de la Comunitatea de 3-6 ani este si una dintre fondatoarele Asociatiei Montesara, profesoara cu experienta in predarea limbii engleze iar ea se afla intr-un program de doi ani de pregatire in educatia Montessori, la Institutul Duhovka din Praga care include multe ore de studiu si practica supervizata. Impreuna cu educatoarea, grupa beneficiaza de un asistent certificat  in pedagogia Montessori.

Educatoarea de la Comunitatea de 1-3 ani are o experienta de 6 ani in aceasta pozitie, este licentiata a Facultatii de Psihologie, cu Master in ”Fundamente de dezvoltare personala si psihoterapie” si studenta in anul II in Stiintele educatiei - Pedagogie invatamant primar si prescolar. Ea va incepe specializarea in pedagogia Montessori, pe ale carei principii isi fondeaza deja practica la clasa, in anul 2017, cand se va organiza acest curs la Institutul Montessori din Bucuresti. 

Profesoara – invatator de la clasa pregatitoare este licentiata, cu 11 ani de experienta in sistemul de stat si privat si imbratiseaza in mod natural, in lucrul cu copiii, misiunea, valorile si obiectivele de educatie si de viata in comunitate in care crede scoala si gradinita Montesara. Ea se afla intr-un program de doi ani de pregatire in educatia Montessori, la Institutul Duhovka din Praga, cu multe ore de studiu si practica supervizata.

INFORMATII

Autorizare / Acreditare:
La deschiderea anului nou educational, in 4 septembrie, Scoala si gradinita Montesara vor fi autorizate de Ministerul Educatiei Nationale pentru invatamant standard (nu alternativ). Odata ce invatatoarea si educatoarele noastre finalizeaza cursurile de certificare in pedagogia Montessori, care dureaza 2 ani, vom obtine si autorizarea de functionare de la Minister ca unitate de invatamant alternativ Montessori.

Orar:
Program scurt: 8:00 - 12:00
Program mediu: 8:00 - 14:00
Program lung: 8:00 - 18:00

Tarife:
Taxa lunara program scurt: 8:00 - 12:00 = 1000 lei/luna + 100 lei mic dejun, fara pranz
Taxa lunara program mediu: 8:00 - 14:00 = 1100 lei/luna + 350 lei masa (meniu complet)
Taxa lunara program lung: 8:00-18:00 = 1400 lei/luna + 350 lei masa (meniu complet)

Taxa suplimentara pentru supraveghere 18:00 - 19:00 = 100 lei/luna, indiferent de numarul de zile in care s-a accesat acest serviciu.
Plata este obligatorie pe tot parcursul anului, indiferent de prezenta sau absenta copilului inscris la program, timp de 11 luni din an. In luna august, timp de doua saptamani, gradinita si scoala Montesara se inchid pentru reamenajare. Pentru lunile care includ perioade de vacanta (septembrie - iulie), taxele de scolarizare se platesc integral.
Taxa de inscriere/rezervare a locului = 500 lei - se plateste o singura data pe an, in momentul inscrierii sau reinscrierii, si este nereturnabila.

Reduceri:
pentru plata tarifului anual intr-o singura transa (septembrie) se acorda o reducere de 10%;
se acorda o reducere de 20% pe familie, in situatia in care doi frati sunt inscrisi la Gradinita sau Scoala Montesara;
se acorda o reducere de 25% pe familie in situatia in care trei frati sunt inscrisi la Gradinita sau Scoala Montesara, indiferent de nivel;

Spatiul gradinitei:
Un mediu prietenos, sigur si stimulativ de dezvoltare a copilului, cat mai aproape de principiile pedagogiei Montessori:
- materialele de la clasa si un mediu de lucru specifice educatiei Montessori
- spatiu de joaca in aer liber (pomi fructiferi, gradina de legume, nisipar, spatiu liber)

Grupele de copii:
Infant, pentru copii de 1,5 - 3 ani
Casa Copiilor, pentru 3 - 4 ani

Alimentatie:
Mesele in sistem catering asigurate de un furnizor verificat de noi, care ofera mancare sanatoasa si gustoasa, dupa un meniu special gandit pentru copii de catre un nutritionist, si care detine toate autorizatiile necesare.

Vacante:
In luna august, timp de doua saptamani, gradinita si scoala Montesara se inchid pentru reamenajare.
DATE DE CONTACT
Adresa: Intr. Balaci nr. 9-11, sector 4
Cartier: Aparatorii Patriei
Reper: 3-5 minute de la statia de Metrou Aparatorii Patriei
Gradinita Montesara
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0745.637.307
Persoane de contact: Carmen Olariu
Internet:
Web: www.montesara.ro
E-mail:  office@montesara.ro

Recomandati aceasta pagina: