Gradinite - predare metoda Montessori
Gradinita Montessori Kindergarten of Bucharest

Montessori Kindergarten of Bucharest

MKB este prima gradinita internationala Montessori din Bucuresti care va propune o alternativa la invatamantul traditional pentru prescolari. Oferim copiilor intre 2 si 6 ani un program Montessori de calitate, cu predare in limba engleza, in cadrul caruia fiecare copil este respectat si incurajat sa-si dezvolte personalitatea in ritmul si stilul de crestere propriu, punand astfel bazele unei invatari creative pentru intreaga viata. Copiii Montessori sunt incurajati sa ia decizii singuri de la o varsta frageda, stiu sa rezolve probleme, sa faca alegeri potrivite si sa-si ordoneze timpul. De asemenea, sunt incurajati sa schimbe pareri si sa discute deschis cu ceilalti despre munca lor. Abilitatile de comunicare ii ajuta pe copiii Montessori sa se adapteze usor in medii noi si diferite.

Programe educationale: Curriculum-ul se bazeaza pe filosofia de predare Montessori, respectand principiile Asociatiei Internationale Montessori (AMI), si acopera 5 arii curriculare: viata practica, dezvoltare senzoriala, matematica, dezvoltarea limbajului, stiinte si activitati culturale. Pe langa acestea, educatia fizica, educatia caracterului, educatia ecologica sunt la fel de importante. Activitatile de dupa-amiaza, in exclusivitate in limba engleza, cu educatoare vorbitoare nativa de limba engleza, sunt menite sa completeze curricula MKB.

Limba de lucru a educatoarei este engleza.

Programe optionale: Activitatile complementare sunt menite sa incurajeze spiritul de echipa si respectul reciproc, precum si dezvoltarea talentelor artistice: modelaj, teatru, muzica. Copiii isi vor forma si un vocabular de baza in franceza , limba predata de doua ori pe saptamana.

Activitati speciale: teatru, muzee, circ etc.

Personal: Educatoarele au studii si experienta de lucru in Statele Unite, cu certificat Montessori recunoscut international. Ele faciliteaza lucrul cu materialele prin prezentari individuale sau cu grupuri de maxim 4 copii. Astfel, fiecare copil poate progresa in ritmul propriu. Asistentele de educatoare sunt absolvente ale Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei. Toate persoanele care educa sau ingrijesc copiii dvs. sunt iubitoare si constiente de responsabilitatea pe care o au.

Dotari: Materialele educationale Montessori sint de cea mai buna calitate, fiind procurate de la producatori autorizati AMI din Canada si Olanda.

INFORMATII

Acreditare:
Gradinita este autorizata de Ministerul Educatiei.

Orar:
Luni-Vineri, 8.00-18.00.

Tarife:
Program scurt (8-12): 1000 RON,
program mediu (8-13): 1300 RON,
program lung (8-18): 1600 RON.
Sunt incluse cele 3 mese pe zi. Nu este inclus cursul de franceza (10 RON/sedinta).

Spatiul gradinitei:
MKB isi desfasoara activitatea intr-o vila de 310 mp, cu demisol, parter si doua etaje, dispunand de: 3 sali de clasa (30mp, 50mp respectiv 50mp), 2 dormitoare, 1 sala de mese, 4 bai, vestiar, birou administrativ.
De asemenea, gradinita dispune de 90 mp de curte pentru activitatile in aer liber.

Grupele de copii:
In pedagogia Montessori se lucreaza cu grupe mixte de varsta (3-6 ani), beneficiind de aceasta si copiii mai mici, care invata de la cei mari, si cei mari care isi fixeaza cunostintele si isi intaresc increderea in ei, explicandu-le celor mai mici.

Alimentatie:
Alimentatia este asigurata prin catering si respecta principii alimentare sanatoase folosind produse bio, fara conservanti.

Program de somn: 13.30-15.30

Vacante: Vacanta de Craciun (2 saptamani), Vacanta de Pasti (1 saptamana), Vacanta de vara (luna august – copiii pot veni la gradinita pentru activitati recreative, fara program educativ).
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Tepes Voda, Nr. 79, sector 2
Numere de telefon: Tel mobil: 0729.002.081
Persoane de contact: Ana-Maria Brezniceanu, director
Internet:
Web: www.gradinitamontessori.ro
E-mail:  gradinita.mkb@gmail.com

Recomandati aceasta pagina: