Gradinite - predare in limba Germana
Gradinita Compania Mica

Gradinita Compania Mica

Povestea pe scurt

Buna! Servus! Guten Tag! Hallo!

Ati ajuns la noi fie auzind povestea noastra, fie cautand pentru copiii vostri o gradinita, un program de dupa scoala sau alte activitati. Compania Mica are o poveste frumoasa pentru parinti si copii, inca din 2009.

De 7 ani descoperim, cream, crestem si credem in educatia facuta cu bucurie. Iata, in cateva cuvinte, despre cine si ce este vorba in viata Companiei Mici.

Copiii (ce stim noi despre ei)

Am lucrat cu o multime de copii si de aici au rezultat niste schimburi extraordinare. Copiii sunt bucurosi de tot ce ii inconjoara. Capacitatea lor de a descoperi e uriasa si invata atasand emotii continuturilor, ideilor si abilitatilor. Copiii pot simti placerea de a invata si este important ca aceasta placere sa fie cultivata.

Voi (ce stim noi despre voi)

Dragi parinti, stim ca va doriti si cautati pentru copiii vostri cea mai buna extensie a lui “acasa” (locatie, proximitate, oameni, principii pedagogice) si o trecere lina spre “intreaga lume”. Va doriti cel mai bun loc in care copiii sa se poata dezvolta, juca si invata. Sunteti constienti ca scoala este importanta, insa mai sunt multe lucruri utile si placute de facut si vreti sa faceti parte dintr-o poveste frumoasa cu parinti, copii si educatori de vocatie.

Noi (ce am inteles si am aplicat)

La Compania Mica facem totul in limba germana si nu ne oprim niciodata din cercetare si cautare, caci vrem sa imbunatatim cate ceva in fiecare zi. Invatarea ca stil de viata e principala achizitie de care ne ocupam, modeland atitudinea copiilor fata de invatare pe termen lung. Cum facem asta? Nu ii sufocam cu continuturi, ci ii ghidam, cu empatie si caldura, prin copilarie, insotind creativitatea cu disciplina.

Germana (limba grea pentru adulti, usoara pentru copii)

La Compania Mica, le propunem copiilor o calatorie intr-o lume diferita, pe care ei, in timp, o descopera ca fiind a lor. Invatarea in limba germana inseamna verbalizarea si constientizarea a ceea ce copiii traiesc zi de zi, un ajutor in descoperirea de sine, dar si deschiderea spre oportunitati importante in viitor.

Invatarea (cea mai utila dintre obisnuinte):

Credem ca invatarea este cel mai important dintre jocuri, devenind in sine o raspalata. Mai credem ca politetea si atitudinea prietenoasa sunt obligatorii, iar primul loc unde le experimentam este grupul. Acesta trebuie respectat si, in cadrul lui, copiii invata ca dialogul rezolva problemele.

Locatia (avem parc!!)

Ne mandrim cu faptul ca suntem singura gradinita de limba germana din Bucuresti cu iesire directa in parc.

Copiii, voi, noi, germana, joaca si parcul fac din Compania Mica ceea ce este ea, azi. Ne gandim la proiecte pe termen lung si la relatii frumoase de prietenie. Asa ca va invitam sa faceti urmatorul pas: haideti sa ne vedeti la lucru!

Programul de gradi a fost revizuit si adaptat continuu in cei sapte ani de activitate; este structurat pe trei ani de studiu: grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare. Mentinem ritmul prietenos al invatarii cu o saptamana recapitulativa la fiecare trei saptamani. Saptamana de invatare incepe marti si se incheie luni cu o recapitulare (repetam si fixam cu rabdare ce s-a diluat la sfarsit de saptamana).

3 tipuri de program:

Program scurt (8,00-13,00)

Program normal (8,00-17,30)

Program lung (8,00-18,30)

ORAR GRADI
Programul de gradi se desfasoara dupa urmatorul orar:

08,00 - 09,00: primirea copiilor, micul dejun, pregatirea zilei
09,00 - 09,30: Morgenkreis (cercul de dimineata): un joc, o rima, un cantecel... ca sa ne asiguram voia buna pentru toata ziua
09,30 - 12,00: activitati specifice pe grupe de varsta, conform orarului grupei
10,45: masa de fructe (fructe de sezon)
11,00 - 12,00: martea si joia ora de educatie fizica (in sezonul cald – in parc), miercurea ora de muzica (flaut, cor)
12,00 - 13,00: ORA DE PARC, fie lectii in aer liber, pe pajiste cu paturicile, fie joc organizat de grup, fie plimbare, fie zbenguiala la locul de joaca
13,00 - 13,30: masa de pranz
13,30 - 16,00: somn pentru cei somnorosi sau activitati specifice pe grupe de varsta, conform orarului
16,00 - 16,30: gustare
16,30: joc organizat de grup, joc liber, alte activitati
17,30 - 18,30: sfarsitul programului

Grupa mica
La grupa mica, ne focusam pe integrarea copiilor si pe adaptarea acestora la ideea de grup: rutine comune – salutat, mancat, spalat, jucat.Introducem jocuri repetitive, de asociere si clasificare, dar ne asiguram ca pastram alternanta miscare – concentrare. Copiii fac germana la nivel de sensibilizare. Activitatile dureaza 5-10 minute si sunt cat se poate de diverse: planse, povestioare, colorat, joc de grup dupa reguli. Si mereu, desigur, joaca libera!!

Grupa mijlocie
Accentul se muta acum pe achizitii de limba germana, pe teme de dezvoltare a limbajului si gandirii, conform curiculei ministerului, teme din sfera om si societate, natura, gandire logica si matematica. In continuare ne ocupam si ne asiguram ca se fac achizitii tipice de gradinita: cunostinte si abilitati cognitive, emotionale, sociale. Jocurile devin mai complexe, spre a antrena atentia si rabdarea. Insa jocul liber isi pastreaza locul sau foarte important!

Grupa mare
La grupa mare, copiii dobandesc capacitatea de exprimare complexa a propriului univers: descriere, emotii, relatii, aprecieri. Le incurajam manifestarile creative diverse (arta, scris de povesti, inventat jocuri) si intram in jocuri de rol si mai complexe. Ne pregatim pentru scoala!

Pe langa aceste linii generale, specifice fiecarei varste de gradi, in fiecare an abordam constant aceleasi teme, dar la un nivel mai detaliat de abordare (eu, corpul, familia, imbracamintea, anotimpurile, camera, casa, orasul, oamenii, etc). Dezvoltam placerea cititului si nu uitam povestile specifice varstei – scurte, vesele, cu poanta si invataminte. Facem si experimente, si lucru manual. Ne dorim sa le aratam copiilor ce inseamna sa duca ceva la bun sfarsit.

Pentru copii, gradi devine o prelungire a lui acasa - si aici primesc zambete, atentie, educatie, spatiu placut si timp suficient de joaca, sunt bine ingrijiti si bine hraniti. Hrana lor este la fel de importanta ca si educatia lor: trebuie sa fie corecta, din punct de vedere nutritiv… si sa le placa! La Compania Mica, meniul saptamanal este fix asa: nutritiv, echilibrat si... gustos! Sa le uram pofta mare!

Click pentru a vedea - Meniul Saptamanii
DATE DE CONTACT
Adresa: Strada Judetului, Nr. 23
Cartier: Tei
Reper: Parcul Circului
Gradinita Compania Mica
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0758.246.969; 0744.557.292
Persoane de contact: -
Internet:
Web: www.companiamica.ro
E-mail:  office@companiamica.ro

Recomandati aceasta pagina: