Gradinite - predare in limba Engleza
Gradinita Little Learners

Gradinita Little Learners

Misiunea LittleLearners
Dorim sa dezvoltam un mediu propice invatarii si dezvoltarii personale a copiilor dupa modelul britanic

Despre Little Learners Nursery

Curriculum Britanic

La Little Learners, limba engleza este vorbita pe tot parcursul zilei, urmarind programa educationala britanica Early Years Foundation Stage/Etapa de baza pentru educatie timpurie, programa adresata copiilor cu varsta cuprinsa intre 1-6 ani.

Principiile EYFS ghideaza activitatea tuturor educatorilor si sunt grupate in patru teme distincte, dar complementare:

 • Copilul este unic / A unique child
 • Relatii Pozitive / Positive Relationships
 • Medii Propice / Enabling Environments
 • Invatare si Dezvoltare / Learning and Development
4 motive pentru a invata la noi
 1. Suntem calzi si primitori, cu pasiune pentru lucrul cu copiii;
 2. Suntem o organizatie profesionista, care isi propune sa fie lider in domeniu;
 3. Avem personal educational calificat si cu experienta;
 4. Ne pasa atat de mult ca si tie!
Suntem atenti la detalii

Contam pe lucrurile simple, asta insemnand calitatea echipei noastre, dedicare, intelegerea si pasiunea pura pentru ceea ce facem.

Cladirea spatioasa, amenajata in stil modern si diferit fata de orice altceva existent pe piata, precum si spatiul exterior permit ca ariile de joc si invatare sa fie suficient de separate, sa se concentreze pe domenii-cheie, pentru a asigura ingrijire si dezvoltare continua copiilor.

Noi recunoastem ca experientele timpurii pun bazele stimei de sine, interactiunii si motivatiei unui copil. Little Learners se angajeaza in cultivarea si promovarea experientelor pozitive pentru a se asigura de cresterea si dezvoltarea copiilor la potentialul lor maxim. Facem acest lucru prin a ne asigura ca copilul dumneavoastra:

 • are parte de un mediu de ingrijire sigur si stimulativ
 • este educat prin interactiune si descoperire
 • are mese echilibrate, hranitoare si sanatoase
 • este implicat in activitati de stimulare a aptitudinilor individuale.
FILOZOFIE & OBIECTIVE

FILOZOFIA NOASTRA

Filozofia noastra este simpla: de a oferi un mediu care asigura cele mai bune conditii de crestere si dezvoltare sociala, emotionala, fizica si intelectuala a copilului.

Credem ca fiecare copil merita oportunitatea unei educatii timpurii de inalta calitate, acordandu-i-se suportul necesar.

Credem ca o copilarie securizanta si fericita este importanta si ofera baza pentru ca cei mici sa-si valorifice talentele si abilitatile lor, pe masura ce cresc. Copiii au posibilitatea de a experimenta si de a se dezvolta in toate domeniile, printr-un echilibru de activitati initiate de copil si conduse de adult.

Credem ca este important sa nu grabim copilaria deoarece este o etapa importanta din viata celui mic. Deviza noastra este Invatam prin joc’. Incurajam abilitatile si talentul fiecarui copil in parte, sprijinim etapele de dezvoltare si impeuna cu parintii stabilim calea spre invatarea formalizata. Intelegem ca prin joaca, observatie, interactiune, experiment si provocare, copiii vor fi motivati si dornici sa stie si sa invete cat mai multe.

Credem ca copilul dumneavoastra este complet unic. Vrem sa ajungem sa te cunoastem pe tine si pe copilul tau foarte bine, astfel incat copilul sa se simta in siguranta si fericit, iar tu sa te simti increzator si relaxat lasandu-l la gradinita nostra.

Credem ca „profesorii care iubesc predarea ii invata pe copii sa iubeasca invatarea”. Echipa noastra este formata din profesori cu experienta in lucrul cu copiii, folosind modelul britanic.

OBIECTIVE

Ne dorim ca cei mici sa fie sociabili si sa fie increzatori si curajosi, sa se bucure de carti si povesti, sa intre in contact cu numerele, sa invete sa rezolve probleme, sa afle despre lumea si mediul din jurul lor.

Sa-i invatam pe copii sa invete prin joc. Aceasta metoda incurajeaza copiii sa isi dezvolte abilitatile si sa invete in timp ce se joaca, facand astfel procesul de invatare distractiv si placut. Ii oferim copilului dumneavoastra cea mai buna oportunitate de a progresa si de a-si dezvolta abilitatile.

Sa dezvoltam o relatie puternica cu parintii si copiii. Parintii pot fi siguri ca, copilul lor este vazut ca un individ: fiecare copil are propria ‘persoana cheie’ pentru a-l ajuta sa-si inteleaga nevoile si pentru a construi o relatie speciala.

Sa creem medii in interior si in aer liber, care sunt adecvate varstei, bine intretinute si accesibile pentru toti copiii. Ele ofera oportunitati pentru o gama larga de activitati de joc planificat si liber. Copiii pot explora un mediu sigur si provocator.

Curriculum Little Learners Nursery

Sase arii de invatare pentru dezvoltarea copiilor pe toate planurile

La noi, limba engleza este vorbita pe tot parcursul zilei, urmarind programa educationala britanica Early Years Foundation Stage/Etapa de baza pentru educatie timpurie, programa adresata copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-5 ani.

Principiile EYFS ghideaza activitatea tuturor educatorilor si sunt grupate in patru teme distincte, dar complementare:

 • Copilul este unic / A unique child
 • Relatii Pozitive / Positive Relationships
 • Medii Propice / Enabling Environments
 • Invatare si Dezvoltare / Learning and Development

Exista sase domenii de invatare si dezvoltare pe care le folosim atunci cand facem observatiile, evaluarile si planificarile pentru nevoile individuale ale copilului dumneavoastra. Acestea se reflecta in calatoria de invatare a copilului si in planificarea personalizata.

Aceste domenii de invatare si dezvoltare ne permit sa motivam constant copilul dumneavoastra si sa-l ajutam sa se dezvolte si sa reuseasca.

Cele sase arii de invatare

Dezvoltarea personala, sociala si emotionala: cat de increzatori sunt copiii, cum isi fac prieteni, cum impart lucrurile lor si modul in care isi gestioneaza emotiile si sentimentele.

Dezvoltarea fizica: cum se misca copilul dumneavoastra si cum isi foloseste abilitatile motrice grosiere si fine, cum poate gestiona auto-ingrijirea independenta si invata despre un stil de viata sanatos.

Dezvoltarea comunicarii, limbajului si alfabetizarii: cum asculta copilul dumneavoastra si cat isi poate mentine atentia, daca intelege ceea ce i se spune, cum comunica cu ceilalti si si cum isi dezvolta vocabularul. Modul in care copilul dumneavoastra se bucura de carti si lectura, invata sa scrie si incepe sa exploreze literele si elemente de fonetica.

Matematica: cum invata copilul dumneavoastra sa numere, despre masuri, capacitati, spatiu, forme si recunoaste trecerea timpului.

Intelegerea lumii inconjuratoare: modul in care copilul dumneavoastra afla despre natura si lumea din jurul lui, vorbeste despre oameni si comunitatile locale, invata despre diferente si asemanari, despre evenimentele culturale si religioase din viata lor si a celorlalti.

Dezvoltarea creativa: bucuria copiilor de a fi creativi, folosind culori pentru a se exprima, cantece si dansuri. Copiii vor invata cum sa utilizeze resursele in moduri diferite, vor folosi o varietate de instrumente si materiale pentru a explora mediul inconjurator, iar cu sprijin din partea adultilor vor invata tehnici, astfel ca aceasta sa poata fi folosita ca un mijloc eficient de exprimare.

Zone de invatare Little Learners Nursery

Fiecare activitate a copiilor are o zona specifica de invatare.

Acordam o deosebita importanta procesului de invatare. Acesta are loc intr-un mediu propice, tocmai de aceea ne asiguram ca acest mediu este organizat in asa fel incat copiii sa aiba oportunitatea de: a se juca (individual, cu un adult sau in grup), a lua decizii, a coopera, a rezolva probleme, a fi creativ, a impartasi propriile idei, a dezvolta aptitudini sociale, independenta, a-si folosi initiativa si creativitatea.

Fiecare grupa este structurata pe zone de invatare, interconectate intre ele si care ajuta la dezvoltarea aptitudinilor fiecarui copil in parte. Procesul de invatare din interior se continua in spatiul exterior, curtea fiind amenajata si echipata cu material si jucarii ce permit separarea ariilor de invatare.

 • Lumea in miniatura / Small World:
 • Joc imaginar / Imaginative play:
 • Zona cartilor / Book area
 • Zona de modelat / Malleable area
 • Zona de construit / Construction area
 • Zona de creatie / Creative area
 • Zona jocurilor / Games area
 • Zona de investigare / Investigation area
 • Zona de scris / Writing area
 • Zona calculatoarelor / Computer area
 • Zona de exercitii fizice / Physical area

Activitati optionale Little Learners Nursery

Parintii pot opta pentru activitatile adecvate copiilor lor

Gradinita Little Learners ofera in spatiul propriu sau in afara gradinitei, cursuri optionale pentru cei mici, cursuri ce asigura o dezvoltare normala si sanatoasa a fiecarui copil.

Cursurile sunt sustinute de personal calificat si se bazeaza pe cele mai moderne tehnici in domeniu. Parintii pot alege din cursurile optionale enumerate mai jos, iar la cerere se pot introduce altele noi.

 • CURSURI INOT
 • TENIS
 • ARTA
 • TEATRU
 • DANS MODERN
 • MINDLAB
 • DEZVOLTARE SOCIO-EMOTIOANALA
 • SAH
 • MUZICA (COR, PIAN, VIOARA)
Activitati extrascolare Little Learners Nursery

Parintii pot opta pentru activitatile adecvate copiilor lor

Activitatile extrascolare pe care pe care le oferim copiilor nostri au un rol important in cresterea si dezvoltarea lor. Aceste preocupari suplimentare ofera copilului posibilitatea de a se misca, de a interactiona, de a se relaxa, de a se exprima liber si de a descoperi, experimenta.

Activitatile extrascolare desfasurate in gradinita sunt din cele mai diverse si vor fi organizate in functie de tema fiecarei luni:

 • Excursii si vizite
 • Serbari scolare (iarna si la final de an scolar)
 • Vizionari si spectacole (colaborare cu trupe de teatru ce va prezenta periodic spectacole fie in gradinita, fie la sediul lor)
 • Sarbatorirea unor evenimente si zile speciale (Book Week, Green Week, Mother’s Day, Bike Week etc)
 • Invitati speciali (in functie de tema lunara)
 • Organizarea unor targuri (de carte, de Craciun, de Martisor etc)
 • Tabere pentru copii

Scopul acestor activitati este de a antrena copilul in activitati diverse, de a conceptualiza activitatile si informatiile primite in gradinita, de a oferi copilului posibilitatea de a experimenta, de a cunoaste lumea din jurul lui.

La Gradinita Little Learners avem doua tipuri de program:

Program scurt:
8.00 - 13.00 - Grupa Pre-Nursery
8.00 - 14.00 - Grupa Nursery
8.00 - 14.30 - Grupa Reception
8.00 - 14.30 - Grupa Year 1

Program lung :
8.00 - 18.00 - toate grupele

Gradinita noastra isi planifica activitatile in functie de varsta copiilor, perioada de dezvoltare si nivelul de intelegere. Planificarea urmareste de fiecare data interesul copilului si modul lui de a invata, iar modalitatea principala este prin joaca.

Ca si structura, o zi in gradinita arata diferit pentru fiecare grupa, in functie de varsta copilului. Totusi, toate activitatile au legatura cu ariile de invatare si clasele sunt structurate in acelasi fel: Small World, Imaginative play/Role-play area, Book area, Malleable area, Construction area, Art/creative area, Games area, Investigation area, Writing area, Computer area.

Hours Activity
8.00 - 8.30 Primirea copiilor, joaca libera (SW, IP, BA, CA, GA, WA…)
8.30 - 9.00 Micul dejun
9.00 - 9.30 Activitati din programa (Circle / Carpet time)
9.30 - 10.00 Activitati din programa (creative ,‘messy play’, pictura, craft-uri etc)
10.00 - 10.15 Gustarea (in curte in timpul verii)
10.15 - 11.00 Joaca in curte
11.00 - 11.30 Activitati din programa de grup / Jocuri (Matematica/Literatura)
11.30 - 12.30 Joaca libera (SW, IP, BA, CA, GA, WA…)
12.30 - 13.00 Masa de pranz
13.30 - 16.00 Somn/ Timpul de relaxare
16.00 - 16.15 Gustarea
16.15 - 17.00 Cluburile / Optionalele
17.00 - 18.00 Joaca afara
18.00 Inchiderea gradinitei

Oferim o zi plina de activitati variate pentru copii si scopul nostru este sa educam, sa incurajam si sa ne simtim bine. Exista o structura si un plan in ceea ce facem, pentru a ne asigura ca toti copiii din grija noastra au o zi echilibrata si plina de lucruri noi.

Grupele de copii:

Little Learners ofera spatiu si servicii de ingrijire si educatie pentru 4 grupe de copii cu varsta cuprinsa intre 1- 6 ani.

ORGANIZAREA PE GRUPE:

Pre-Nursery: 1 - 3 ani
Nursery: 3 - 4 ani
Reception: 4 - 5 ani
Year 1: 5-6 ani

RAPORTUL EDUCATOR / COPIL:

Noi stim cat de important este ca un copil sa primeasca atentia necesara pentru a se dezvolta si invata. Tocmai de aceea, fiecarui educator ii revin un numar mic de copii, dupa cum urmeaza:

Pre-Nursery: 1 educator / 5 copii
Nursery: 1 educator / 7 copii
Reception: 1 educator / 8 copii
Year 1: 1 educator / 10 copii

Alimentatie:

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.
Starea buna de sanatate este unul dintre cele mai importante determinante ale dezvoltarii unui copil. Tot personalul educational este implicat in promovarea si incurajarea dezvoltarii sanatoase a copiilor.

Abordarea noastra recunoaste ca o buna nutritie nu este esentiala doar pentru o crestere sanatoasa, dezvoltare si o stare de bine de durata, ci este vitala in mentinerea nivelului de energie si concentrare, astfel incat toti copiii nostri obtin cele mai bune rezultate in cadrul experientelor din gradinita.

Meniul zilnic este conceput de asa natura incat sa asigure copiilor un regim alimentar echilibrat si variat.

Toate mesele si gustarile sunt proaspat preparate pentru a asigura valoarea nutritionala a alimentelor servite. Nevoile dietetice individuale cu privire la cerintele medicale si religioase sunt indeplinite in totalitate. Ne asiguram ca au parte de o dieta speciala copiii cu intolerante sau alergii alimentare.

Educatorii stau cu copiii in timpul meselor pentru a incuraja consumul si a sustine interactiunea sociala in cadrul grupului. Bunele maniere la masa sunt promovate si recunoscute ca o deprindere sociala esentiala care ajuta, de asemenea, la cresterea stimei de sine si pregateste copiii pentru viata. Copiii mai mari sunt incurajati sa se serveasca ei insisi, sa-si dezvolte independenta.

Incurajarea unui stil de viata sanatos se realizeaza si prin promovarea exercitiilor fizice, astfel ca in fiecare dimineata copiii au parte de cateva minute de activitate fizica in cadrul activitatilor de ‘Morning Gym’.


TV GradiniteBucuresti.ro RECOMANDA Gradinita Little Learners !
TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Str. Prof. Ion Maiorescu Nr. 22, Sector 2, Bucuresti
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0745.331.122, 0746.677.003
Persoane de contact: -
Internet:
Web: www.littlelearners.ro
facebook.com/GradinitaLittleLearners
E-mail:  office@littlelearners.ro
Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners Gradinita Little Learners

Recomandati aceasta pagina: