Programe personalizate Gifted Education




Centrul Gifted Education pentru copii supradotati

Centrul educational Gifted Education pentru copii supradotati

Centrul Gifted Education este o asociatie nonprofit cu misiunea de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiiilor cu abilitati inalte (supradotati). Afliliata international, cu un program care se deruleaza la standarde internationale din 2010, pe parcursul a 14 ani, am acumulat un numar de peste 24 diferentiatori in educatie; peste 4500 de ore de lucru direct cu copiii supradotati cu varste intre 3 si 21 ani, peste 4000 de copii testati la standarde internationale si peste 330 de copii au frecventat programul academic al asociatiei. Asociatia cunoaste 100% satisfactie in randul copiilor supradotati, in Programul Academic de educatie specializat, si incepand cu 2016 a lansat la solicitarile repetate ale parintilor, Leonardo Gifted School, o scoala primara internationala, unica in lume, dedicata exclusiv copiilor supradotati (3-12 ani).

Centrul Gifted Education este Partener al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Psihologie.
Membri ECHA
- uropean Council for High Ability, si WCGTC - World Council for Gifted and Talented Children; AERO- Alternative Education and Resource Organization; reprezentant exclusiv al Big Picture Learning Design (USA) in Romania.
International, suntem sustinuti de Simon Fraser University - Faculty of Education, si University of Connecticut- Neag School of Education.
Audit: Proiectul este auditat si recomandat de doua Universitati Internationale, CEU Business School si Johns Hopkins Carey School of Business si recomandat de specialisti internationali si nationali precum si de numerosi ambasadori.
Din 2016 am devenit European Talent Point, membri ai retelei europene European Talent Network, ca recunoastere a activitatii noastre la standarde internationale.

Proiectul nostru de viitor este realizarea prin crowdfunding a Campusului Verde George Emil Palade pentru copii si adulti, primul EduCity, si prima Atractie Educationala si Culturala a Orasului Bucuresti pentru locuitorii sai, pentru locuitori din intreaga tara si din lume, campus care va include la standarde verzi mondiale net zero energy, scoala Leonardo Gifted School.


CE SPUN PARINTII DESPRE NOI

Intr-un sondaj la final de an 2020 parintii ne-au raspuns la intrebari importante pentru noi ca echipa. Ne-au ajutat sa intelegem cum am fost vazuti si cum am contribuit la modul real in viata parintilor. Lor le multumim pentru parteneriatul asumat cu noi si munca in echipa.

Intrebari precum cele de mai jos au fost adresate de Psihologul Educational Miruna Mirica:

  • Va rugam sa reflectati si sa notati ce considerati valoros in interactiunea dvs cu Centrul Gifted Education?
  • Va rugam sa descrieti in trei cuvinte relatia dvs. cu echipa CGE
  • Ce v-a placut cel mai mult in relatia dvs. cu Centrul Gifted Education?
  • Ce v-a displacut in relatia dvs. cu Centrul Gifted Education?

Feedbackul ne ajuta sa fim mai constienti de noi insine, sa integram noi perspective pe care altfel nu le-am putea vedea. Ne-a placut si noua sinceritatea parintilor, si curajul de a ne spune si scrie concret despre experienta lor cu noi.
Este o oglinda frumoasa si realista pentru Centrul nostru, si ne bucuram sa
ne observam, sa reflectam si sa ne imbunatatim practica de lucru.

Cateva feedbackuri (restul sunt surpriza dvs., sa le descoperiti)

  • Am primit sustinere si consilierea de care am avut cea mai mare nevoie intr-un moment critic si deosebit de delicat din viata lui Eric si a noastra ca adulti si parinti. Disponibilitatea si sfaturile primite au cristalizat atitudini si ne-au calauzit in deciziile pe care a trebuit sa le luam. Am fost foarte norocosi si nu putem sa multumim prin cuvinte pentru darul primit. Am depasit criza cum nici nu speram. Necunoasterea naste monstri.
  • Relatia cu echipa centrului nu o pot descrie in cuvinte dar daca as incerca acestea ar fi prietenie, bucurie si rabdare
  • Receptivitate in ambele sensuri ale relatiei, incredere de a avea grija de copii, inspiratie pentru relatia parinte-copil
  • Curiozitatea, deschiderea, echilibrul emotional, pregatirea profesionala, isi urmeaza vocatia nu o profesie, se exprima dezinvolt si promoveaza acest fel deschis, natural, cerebral si onest de comunicare. Intrebarile deschise cu care au sapat si dezgropat prejudecati. Te poti juca si dansa la orice varsta indiferent de greutatea corporala, daca esti femeie sau barbat, tanar sau mai putin tanar. Mobilitatea redusa nu este un handicap.
  • O mai buna intelegere a felului in care gandeste copilul nostru si a felului in care se raporteaza ea la cei din jur si la ea insasi.
  • Importanta autonomiei copilului, stabilirea unor reguli clare si respectarea acestora si modul de comunicare a regulilor catre copil
  • Limite, furie, agresiviate, rutina, conectare, perspectiva copilului, creierul integrat, frica, meditatie, alimentatie sanatoasa, implicarea copiilor in planificarea obiectivelor - toate acestea, probabil ca multe imi scapa acum, au fost discutate. Am observat multe articole care apar si pe site si gasesc ca este foarte eficient pentru ca se poate reveni de cate ori este nevoie.
  • Existenta unor probleme similare si in celelalte familii.

Acest program academic are ca abordare unica la nivel national lucrul cu parintii si Parteneriatul cu Parintii pentru a sustine copilul supradotat. Ce inseamna un comportament responsabil al unui parinte dupa ce afla IQ-ul copilului sau

Noi nu dam "retete", si vrem alaturi de noi parinti care inteleg sa aiba un comportament responsabil si doresc sa-si largeasca perceptiile. Afla parerile specialistilor despre nevoile copilului supradotat in relatie cu parintii sai.

Comportament responsabil

De ce e nevoie de o Scoala a Parintilor cu copii supradotati?

Draga parinte,

Ce ai face pentru copilul tau daca ai sti ca acesta ar putea fi un Michelangelo sau Leonardo?

Sigur iti doresti succesul copilului tau, si cauti „reteta" perfecta. E posibil sa nu fii multumit de nici o scoala, este posibil inca sa mai cauti scoala potrivita pentru copilul tau. Si e posibil ca aceasta sa dureze toata viata. Si niciodata sa nu fii multumit.

Ei bine, tinem mortis sa te anuntam ca nici o scoala nu iti poate asigura satisfactia ta ca parinte si ca rata de succes a educatiei, placerea copilului tau de a invata si de a se bucura de cine este el, precum si succesul oricaror modele de educatie care sa asigure continuitatea rezultatelor lui pe termen lung depind doar de implicarea parintilor intr-un parteneriat cu scoala. Si ca sa fie totul clar, toate costurile Scolii Parentale sunt incluse in costul anual al Programului Academic.

Aceasta pagina iti este dedicata tie, parintele unui copil supradotat sau posibil supradotat.

Cercetari

In acest sens, te invitam sa citesti rezultatele ultimelor cercetari ale Harvard Family Research Project care arata de ce Parentingul este mai important decat scolile:

Rata de succes

Asadar, pentru a vorbi de o rata de succes, parintii au nevoie sa isi asume sa fie parte din echipa, sa lucram in echipa, ca parteneri in educatia propriilor copii.

Orice abilitate exersata intr-un context educational si nedusa si in contextul familial nu se fixeaza - nu intra in repertoriul comportamental si poate duce la disonanta cognitiva la copil.

Valorile echipei noastre

  • Noi lucram doar la un anumit nivel de calitate si profesionalism.
  • Suntem pionieri in Romania intr-un teritoriu necartografiat, educatia supradotatilor.
  • Lucram doar cu parintii care stiu sa ne aprecieze munca.
  • Lucram doar cu cei cu care ne putem simti bine impreuna lucrand in echipa.
  • Asta este ceea ce ne place sa facem si lucram in acest domeniu de nisa fiindca suntem niste pasionati de acest domeniu.

Noi lucram numai in parteneriat cu parintii

Noi intelegem nevoile de consiliere ale parintilor care au copii cu un IQ inalt. Pe baza experientei noastre cu sute de parinti noi am observat cum unul dintre cele mai mari beneficii directe ale selectiei este abordarea noastra profesionista atunci când parintii primesc impreuna cu o multitudine de informatii, si de perspective, de asemenea, consilierea unor specialisti.

Pentru a reusi impreuna, parintii parcurg asadar un program realizat de specialisti numit „Scoala Parenting pentru parinti de copii supradotati"care cuprinde workshopuri de coaching si de parenting, feedback bi-directional parinti-specialisti, ateliere „Open Doors"cu parinti si copii cu scopul de imbogatire a relatiei parinte copil si de observare si intelegere a metodelor si instrumentelor de lucru pe care parintii sa le utilizeze acasa si in mediul social si scolar extins. Este absolut necesar ca parintele sa fie prezent alaturi de copilul sau.

Punctul de plecare

Exista cateva intrebari adresate frecvent specialistilor din cadrul Centrului Gifted Education, asa ca am decis sa oferim raspunsuri pentru toate acestea intr-un singur loc.

Raspunsurile sunt oferite cu sprijinul Dr. Florian Colceag si Psih. Dr. Armand Veleanovici.

Vezi intrebari si raspunsuri

Cum recunosti un copil supradotat?

Daca inca nu exista convingerea ca aveti un copil supradotat, trebuie sa cititi cat mai mult despre cum va puteti da seama daca este sau nu supradotat.

Avem toate informatiile necesare intr-o singura pagina, asa ca pentru a va informa suficient de mult pentru a va da seama daca aveti un copil supradotat, mergeti pe pagina dedicata folosind butonul din dreapta.

Afla daca ai un copil supradotat

Dezavantajarea sociala a copiilor supradotati

Copiii supradotati trezesc frecvent sentimente negative de invidie, gelozie, sau ura din partea colegilor de generatie care nu au capacitatea lor de a performa in domeniile de interes si in consecinta au parte de o puternica opozitie din partea mediului lor social.

Poti afla mai multe despre acest subiect pe pagina dedicata informatiilor pe acest subiect.

Despre dezavantajarea sociala

Statistici legate de copiii cu potential inalt

Exista studii care dovedesc faptul ca dezavantajarea sociala a copiilor supradotati este o realitate.

Am extras cateva date importante din studiul "Dezavantajarea sociala a copiilor supradotati" realizat de catre Prof. Dr. Florian Colceag.

Vezi statistici

Educatia este sculptura in creier

De tine ca parinte depinde sansa copilului tau in viata pentru o dezvoltare completa. Recomandarile noastre includ:

  • Documentarul Alfabet al lui Erwin Wagenhofer "The Alphabet" asupra provocarilor educatiei moderne - un documentar care va provoaca la a intelege adevaratele nevoi ale copilului (despre care sistemul educational traditional nu tine cont).
  • Documentarele (3) de la National Geographic Channel din seria"Make me a genius". Vezi rezultatele proiectului Zero de la Harvard, condus de cercetatorul american Howard Gardner. Recomandam dvs. ca parinti studiul pdf-urilor de la Right Brain Education, despre cum functioneaza si poate fi stimulat creierul in faza dezvoltarii intrauterine, si ulterior, si How to Bring Out Your Child’s Genius in just Ten Minutes a Day - pdf series, cat si documentul despre Formarea Potentialelor Copiilor.
  • O serie de carti ale lui Sir Ken Robinson va pot deschide paradigme noi, si va pot largi perceptiile: „Descopera-ti Elementul. Cum sa-ti afli talentele si pasiunile si cum sa-ti transformi viata" este o carte despre cum sa-ti manifesti potentialul maxim, explica diferenta intre abilitati si talent real, ce inseamna o aptitudine naturala, si cum sa ne schimbam perceptia despre ce inseama in definitiv inteligenta umana; Scoli Creative - Revolutia de la baza a invatamantului.
  • Video-urile lui Sir Ken Robinson - cele mai vizionate clipuri in educatie din istoria TED
  • O carte despre cum sa intelegem inteligenta si cum sa intelegem promisiunea pe care o da un IQ: " The story of success" de Malcolm Gladwell;
  • O carte despre "Creierul copilului tau" de unul dintre cei mai cunoscuti Neuropsihiatri pe plan mondial, Dr Daniel Siegel;
  • O carte care ne deschide sufletul asupra propiilor noastra traume si rani, si prin care aflam ce inseamna abuzul psihologic care are loc la adresa copilului gifted: "The Drama of the Gifted Child: The Search for the True Self" de Alice Miller. Pentru o integrare cat mai buna a ceea ce inseamna disociere si autenticitate, mai recomandam si interviul cu fiul lui Alice Miller, Martin Miller despre cartile ei si viata ei "Daca nu poti intra in contact cu propria ta durere, vei proiecta aceasta durere sau violenta primita asupra celorlalti in afara ta." "Predam cel mai bine ceea ce avem cea mai mare nevoie sa invatam." Richard Bach
  • In cele din urma, un document de maxima importanta, un ghid pentru parintii care au copii cu abilitati inalte (Descarcabil gratuit), o carte micuta si usor de parcurs care va poate face sa zambiti in timp ce atinge direct la subiect problematica copilului Gifted: "You Know Your Child Is Gifted When . . ." de Judy Galbraith, M.A.
  • In ultimul rand, dar nu mai putin, va recomandam sa deveniti familiari cu cercetarea beneficiilor educatiei copiilor supradotati, realizata in SUA, la unul dintre singurele centre de cercetare in domeniul supradotarii, Neag Center of Education, University of Connecticut: Research That Supports the Need for and Benefits of Gifted Education
  • Recomandam toate videoclip-urile si cartile lui Gabor Mate, in special despre traumele din dezvoltarea copilului,
    "developmental trauma", teoria atasamentului, stresul si biologia dependentei. ""Nu sursa dependentei trebuie sa o cautam, ci sursa durerii."



DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Dr. Joseph Lister Nr. 53, ap 1, Sector 1, Bucuresti
Cartier: Cotroceni
Reper: Cai de acces: statia de metrou Eroilor (iesirea dinspre Opera).
De aici pe jos inca 10 minute, chiar langa Arenele BNR.
Locatia se afla pe strada cu Biserica Sfanta Elefterie.
Numere de telefon: Tel.mobil: 0735.759.539
Persoane de contact: Monica Gheorghiu - Manager de Proiect - Presedinte
Femeia Anului 2012 pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Copilului
Membru MENSA UK
E-mail: pr@giftededu.ro

Paul Ardeleanu - Vicepresedinte
Ex-Ambasadorul Centrului Gifted Education
E-mail: Paul@giftededu.ro, Ardeleanu.p@gmail.com
Internet:
Web: www.giftededu.ro
facebook.com/CentrulGiftedEducation
E-mail:  pr@giftededu.ro
Paul@giftededu.ro
Ardeleanu.p@gmail.com
selectie@giftededu.ro

Recomandati aceasta pagina: