Ateliere - Cluburi pentru copii
Atelierele - Alfred Fronius

Gradinita Alfred Fronius

CU PARINTI PENTRU COPII
Psih. Roxana Nicodim
Ateliere pentru construirea unei relatii creative intre parinti si copii de 2 – 4 ani.
Atelierul este un loc unde copii de la 2 ani si parinti creeaza lucruri frumoase si interesante: jocuri, jucarii, decoratiuni, modelaje, picturi si desene. Intalnirile ii ajuta pe copiii mici sa se exprime creativ, iar pe parinti sa le fie alaturi realizand lucruri impreuna. Copiii si parintii au ocazia sa isi consolideze o relatie pozitiva prin bucuria de a fi alaturi. Un psiholog cu experienta coordoneaza atelierele de grup si ii ajuta pe copii si parinti deopotriva sa vada in aceste intalniri o experienta interesanta care pregateste intrarea copiilor in colectivitate.
Program:Sambata de la ora 10.00
Pret: 140 RON pe modul de 4 sedinte cu materialele obiectelor confectionate incluse

CHITARA CLASICA
Prof.drd. Tudor Niculescu Mizil
Cursuri de initiere si interpretare (6-8 si 9 – 12 ani)
Cursurile de chitara se adreseaza copiilor curiosi si fara educatie muzicala preliminara. Pregatirea pentru o interpretare creativa presupune achizitionarea unor cunostiinte si a unor deprinderi de baza in cadrul unor sedinte individuale sau de grup sub indrumarea unui muzician cu numeroase premii si distinctii.
Cursul pleaca de la cunoasterea instrumentului si cuprinde exercitii tehnice de baza, postarea instrumentala, recunoasterea si reproducerea notelor pe portativ, invatarea acordurilor, dezvoltarea simtului ritmic si interpretarea unor fragmente muzicale.
Cursurile de grup se bazeaza pe interactiunea participantilor. Participantii au posibilitatea de a invata unii de la altii, de a se compara si motiva reciproc intr-o atmosfera degajata unde este incurajata relationarea si dialogul constructiv.
Cursurile individuale sunt concentrate pe dezvoltarea unei tehnici interpretative, alcatuirea unui repertoriu si realizarea unei intrepretari sensibile si rationale.
Program: Sambata 10.00 – 13.00
Sedinte de grup: 120 RON modul de 4 sedinte
Sedinte individuale: 160 RON modul de 4 sedinte

CU MINTEA LA JOC!
Psih. Roxana Nicodim
Atelier de creatie si dezvoltare a abilitatilor mentale pentru copii intre 5 – 10 ani
CU MINTEA LA JOC este un atelier de dezvoltare intelectuala pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani. In cadrul atelierului sunt confectionate jocuri – tabla, zaruri, pioni, reguli etc.. – proiectate sa dezvolte anumite abilitati intelectuale: gandire strategica si logica, concentrarea atentiei, viteza de reactie, imaginatie etc. Pe langa stimularea dezvoltarii mentale, jocurile sunt concepute sa dezvolte si anumite aptitudini sociale si emotionale: capacitate de cooperare si coordonare in rezolvarea de probleme, comunicare si gestionarea competitiilor, rabdare, autocontrol si perseverenta.
Program: Vineri 17.00 – 18.30 | Sambata 11.00 – 12.30
Pret: 140 RON un modul de 4 sedinte cu materialele obiectelor confectionate incluse

LIMBAJUL ARTEI
Artist plastic Maria Petre, membru UAP
Curs de desen, pictura si grafica (5 – 8 ani si 9 – 12 ani)
Copiii iubesc culorile si picteaza cu bucurie. Cursul pleaca de la aceasta placere a copiilor si isi propune sa ii invete si sa isi produca propriile productii artistice. In module de cate patru saptamani, copii invata sa foloseasca o anumita tehnica (grafica, desen, pictura ...), suporturi diferite (hartie, carton, panza, sticla) instrumente diverse (creion, penita, pensula) si materiale adecvate (carbune, tempera, acuarele, tus, acrilice ....) pentru a aseza in compozitii potrivite pentru varsta si nivelul de pregatire ideile si emotiile lor. Ideile si tehnicile sunt explicate pornind de la curente de arta si exemple ilustrative.
Program: Vineri 17.00 – 18.30 | Sambata 10.30 – 12.00
Pret: 150 RON modul de 4 sedinte cu materialele obiectelor confectionate incluse

DA, POTI!
Psih. Roxana Nicodim
Ateliere de dezvoltare personala pentru copii intre 6-8 si 9 – 10 ani
Atelierul de dezvoltare personala se bazeaza pe programul educational creat de psihologul Michael E. Bernard centrat pe dezvoltarea a 5 calitati fundamentale: INCREDERE, PERSEVERENTA, ORGANIZARE, INTELEGERE, REZISTENTA EMOTIONALA. In cadrul intalnirilor sunt aplicate principiile programului prin intermediul unor jocuri, povesti cu marionete si roluri interpretate de copii. Activitatile sunt concepute sa incurajeze actiuni orientate spre succes si fericire si sunt coordonate de un psiholog cu experienta. Sunt eliminate bariere interioare si convingeri irationale care stau in calea succesului. Pe de alta parte sunt stimulate usurinta de relationare, controlul starilor de agitatie si nerabdare, dorinta de prietenie activa si participarea la relatii sociale care constituie conditii pentru realizarea starii de fericire.
Program: Sambata 11.30
Pret: 140 RON modul de 4 sedinte cu materialele incluse

EXPERIMENTE, TRUCURI, STIINTA
Prof. Dagmar Schmidt
Ateliere de introducere in biologie, fizica si chimie aplicata (copii 6 – 8 si 9 – 10 ani vorbitori de limba germana)
Stiintele devin interesante pentru copii atunci cand legile abstracte sunt exprimate in exemple concrete. Atelierul isi propune o introducere in biologie, fizica si chimie prin experimente si aplicatii incitante. Discutiile despre sensul fiecarei situatii se realizeaza pe marginea unor activitati practice care sa ilustreze legi si probleme stiintifice. Exista o doza de surpriza magica chiar si in cele mai serioase chestiuni unde participa copii curiosi si un profesor implicat.
Program: Miercuri 17.00 – 18.00
Pret: 120 RON un modul de 4 sedinte
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Tunari, nr. 39, Sector 2
Reper: Bdul Dacia, Str Eminescu, str Polona, Bdul Stefan cel Mare
Gradinita Alfred Fronius
Numere de telefon: Tel.fix: 0372.97.84.27
Tel.mobil: 0726.715.499; 0729.699.619
Persoane de contact: Ioana Popa
Internet:
Web: www.alfredfronius.ro
www.facebook.com/AlfredFronius/
E-mail:  administratie@alfredfronius.ro
Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius Gradinita Alfred Fronius

Recomandati aceasta pagina: