Ateliere - Cluburi pentru copii
Beautiful Minds-Reggio inspired kindergarten

Gradinita Beautiful Minds

Centru cultural educativ Beautiful Minds are ca scop crearea unui mediu prietenos pentru copii, in care se pune accent pe dezvoltarea imaginatiei prin activitati creative si promovarea unui stil de viata sanatos.

Beautiful Minds promoveaza un sistem de educatie in centrul caruia sta imaginea copilului, care nu este considerat un vas gol ce trebuie umplut cu informatii, ci mai degraba este vazut ca fiind plin de potential, competent si capabil sa-si construiasca propriile teorii.

Copiii sunt vazuti drept capabili, curiosi, plini de cunostinte, potential si interesati sa cunoasca lumea din jur.

Deoarece copiii sunt unici, invata si percep lumea in mod diferit este esential sa li se puna la dispozitie diferite moduri de a invata, de a se misca si de a intelege. Copiii trebuie sa aiba nenumarate oportunitati pentru a se exprima, ei trebuie incurajati sa comunice cu natura, sa o descopere si sa invete cu ajutorul acesteia.

Astfel, abordarea noastra este usor diferita de metodele traditionale de educare a copiilor, se axeaza pe art terapie, activitatile noastre ating aproape toate ariile de interes de la arta, creatie, actorie, modelaj, viata practica, educatie sanitara si despre alimentatie, stiinta, literatura si nu in ultimul rand matematica.

Centru este localizat pe Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, foarte aproape de intersectia cu Ion Ionescu de la Brad, intr-o locatie cu vedere la lacul Straulesti , intr-o cladire cu camere foarte spatioase (25-40 mp fiecare clasa) si cu o curte de 2,000 mp.

Fiecare clasa pastreaza zonele specifice abordarii noastre (zona de activitati si zona de joaca si relaxare) .

Localizarea excelenta in proximitatea aeroportului Baneasa, a Padurii Mogosoaia, a cartierelor Bucurestii Noi-Pajura si Chitila dar si accesul facil, face ca Beautiful Minds sa fie alegerea perfecta pentru parintii care lucreza in zona de Nord a Bucurestiului sau care locuiesc in Nord si intra in oras prin zona Mogosoaia, Baneasa sau Chitila si care isi doresc ca micutii lor sa se bucure de aer curat, mult timp petrecut in natura dar care isi doresc si o alta abordare pentru educatia copiilor lor, un loc in care copiii sunt respectati si unde adultul nu face abuz de putere in fata copiilor.

Beautiful Minds foloseste natura si activitatile practice pentru a pastra vie imaginatia copiilor si pt a le dezvolta increderea in sine pregatindu-i in acest mod pentru anii de scoala.

Beautiful Minds nu este un loc unde copiii sunt doar supravegheati, ci aici comunicam permanent cu ei, ii antrenam in discutii, ii provocam sa isi puna intrebari si sa gaseasca raspunsuri.

Copiii se pot bucura de o gradina senzoriala amenajata pentru ei, cu loc de joaca, loc de alergat dar si zona unde copiii se pot relaxa in hamac sau pot lua gustarea la masuta special aranjata pentru acestia.

Curtea a fost amenajata asa incat sa ofere siguranta pentru copii, dar sa le ofere si distractie acestora.

Aceasta este impartita in 3 zone (parcarea si spatiu verde cu flori si brazi, zona locurilor de joaca cu ansamblu tobogane, bucatarie de dimensiuni mari, loc de joaca cu nisip si noroi, o adevarata oaza de explorare si livada cu pomi fructiferi care contine si o gradina de legume).

Tot in curte am pregatit coltul de stiinta aplicata, unde vom face experiementele umede si mai "murdare" dar foarte apreciate de copii.

Curtea noastra va avea toate elementele din gradina bunicii de care si copiii crescuti in Bucuresti ar trebuie sa se bucure ( aer curat, umbra, pomi fructiferi ,iarba,flori si zarzavaturi).

Conform abordarii Reggio Emila activitatile sunt impartite pe ateliere si se repeta zilnic, saptamanal sau lunar in functie decomplexitatea acestora.

Atelierele centrului acopera toate ariile de interes pentru copii de la notiuni elementare din viata practica, continuand cu invatarea notiunilor de matematica prin activitati practice, ateliere de gastronomie unde copiii sunt invatati sa isi pregateasca singuri o gustare dar si sa contribuie la pregatirea unui desert, clubul de actorie (dispunem de propriul teatru de papusi unde copiii sunt atat regizori cat si actori) etc.

Observam copiii si lucram la alungarea temerilor si consolidarea respectului de sine. Nu pedepsim si nu oferim alta recompensa decat recunoasterea meritelor.

Incurajam lucrul in echipa si in acelasi timp dezvoltam increderea copiilor de a reactiona si de a-si spune propriile idei inr-un cerc de copii . De aceea la proiectele noastre se lucreaza in grupuri si nu individual.

Prin principiile in care credem dorim sa:

 • oferim copiilor un loc in care acestia pot sa descopere si sa invete din propria experienta.
 • oferim in grupuri mici si mari experiente unde copiii sa poata sa isi spuna ideile, sa se exprime fara teama, sa cerceteze singuri astfel ajutandu-i sa devina independenti si siguri pe ei.

Asa cum stim uneori si adultilor le este teama sa vorbeasca, sa isi spuna punctul de vedere in public, de aceea aplicarea astazi a principiilor dupa care ne ghidam va contribui la crearea unui adult curajos de maine.

Programul si oferta sunt valabile pentru toate grupele de varsta.

 • Program scurt 8.30 -13.00: 1,700 Ron
 • Program normal 8.30-16.00 : 1,900 Ron
 • Program extins 8.30-19.00: 2,000 Ron

La preturile de mai sus se adauga costul pentru masa in suma de 23/ 25 Ron pe zi pentru toate tipurile de program ( carnivor/ intoleranta la lactate sau vegetarian).

 • Taxa de inscriere/reinscriere: 500 Ron se plateste la inceputul fiecarui an scolar.
 • Reducere de 5 % pentru al doilea copil.

Pentru copiii inscrisi in cursul anului taxa de inscriere se plateste o singura data intr-un an scolar.

 • In prima zi parintii sunt rugati sa aduca urmatoarele :
  • 2 poze ale copilului
  • 1 poza a intregii familii
  • pantofiori pentru interior
  • minim 2 schimburi
  • pijama, pasta de dinti si periuta de dinti ( rugam a se aduce doar pasta de dinti naturala)
  • cizme cauciuc si pelerina de ploaie (pentru perioada de toamna)
  • adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta ca este apt pentru colectivitate
 • Beautiful Minds este deschis pe tot parcursul anului (septembrie - august) cu exceptia a 3 saptamani de vacanta descrise mai jos.
 • Vacantele anuale: August (ultima saptamana din luna ), o saptamana de Paste , o saptamana de Craciun si sarbatorile legale.DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Gheorghe Ionescu Sisesti nr. 1, sector 1, Bucuresti
Reper: in zona de Nord a orasului, in apropierea lacului
Centrul Beautiful Minds este localizat intr-o zona cu acces facil, cu parcare proprie, intr-o cladire de 600 mp si o curte de 2,000 mp cu livada cu pomi fructiferi (meri, peri, pruni, piersici) loc de joaca, bucatarie cu apa si mult loc de alergat.
Amplasarea excelenta in zona de Nord a orasului, intr-o zona verde, in apropierea lacului, face ca Beautiful Minds sa fie alegerea perfecta pentru familiile care locuiesc in Nordul Bucurestiului sau tranziteaza zonele Baneasa, Bucurestii Noi sau Chitila si isi doresc un stil de viata sanatos pentru copiii lor, cu iesiri in natura ( Herastrau, padurea Mogosoaia) dar si o abordarea noua, holistica, non formala axata pe dezvoltarea increderii si a respectului de sine al copilului.
Numere de telefon: Tel.Mobil: 0721.725.389
Internet:
Web: www.beautiful-minds.ro
facebook.com/reggiochild
E-mail:  beaufitulminds.reggiochild@gmail.com

Recomandati aceasta pagina: