Cinema - Filme pentru copii
Independenta Film anunta lansarea filmului TESTOASA ROSIE / LA TORTUE ROUGE

Independenta Film

TESTOASA ROSIE / LA TORTUE ROUGE
DIN 16 DECEMBRIE LA CINEMA

TESTOASA ROSIE

Independenta Film anunta ca in data de 16 decembrie 2016 se va lansa in cinematografele din Romania una dintre cele mai apreciate animatii ale ultimilor ani: TESTOASA ROSIE / LA TORTUE ROUGE, film de animatie selectionat in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului International de Film de la Cannes de anul acesta si distins cu Premiul Special al Juriului.

Cel mai important lungmetraj de animatie al anului a deschis editia din acest an a Festivalului International de Animatie Anim’est. Filmul este o co-productie Franta-Belgia-Japonia, in regia lui Michael Dudok de Wit, cel care detine in palmares premiile Oscar si BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie (Father and Daughter, 2000). TESTOASA ROSIE / LA TORTUE ROUGE este lungmetrajul sau de debut si urmareste firul momentelor marcante din viata unui om, din perspectiva unui barbat care naufragiaza pe o insula tropicala populata de testoase, crabi si pasari.

In Romania, lungmetrajul este distribuit de Independenta Film.

Testoasa de mare e solitara, pasnica si dispare perioade indelungate in adancurile oceanului infinit. Ne da impresia ca e nemuritoare. Culoarea rosu intens i se potriveste si o face sa fie mai vizibila. Ne-am gandit mult pana unde sa pastram misterul. In filmele marca Ghibli, de exemplu, cred ca misterul are un rol bine folosit. Desigur ca misterul poate fi fantastic, dar nu trebuie sa mergem atat de departe incat sa-l deconecteze pe spectator de la poveste. E nevoie de subtilitate... Si asta, fara cuvinte, pentru ca filmul nu are dialoguri. E atat de simplu sa exprimi idei prin intermediul replicilor, dar sunt si alte cai de a o face, desigur. Ma gandesc mai ales la comportamentul personajelor, la muzica si la montaj. Iar in absenta dialogului, sunetul respiratiei personajelor devine mai expresiv. “ - Michael Dudok de Wit
DATE DE CONTACT
Adresa:
Numere de telefon:
Internet:
Web: www.independentafilm.ro
Facebook: facebook.com/Independenta.Film97 si bit.ly/TestoasaRosie
Youtube trailer

Recomandati aceasta pagina: