Teatru pentru copii
Teatrul Magic Art

Magic Art


POVESTE DESPRE TEATRUL MAGIC ART

Trupa de teatru Magic Art s-a infiintat in anul 1996 ca trupa de teatru ambulant. Fondatorii acestei trupe sunt Sabina si Gabriel Arsenie, absolventi ai Academiei de Teatru si Film - Bucuresti, sectia papusi-marionete.

Formata din patru membri si avand in acel moment in repertoriu trei spectacole, trupa Magic Art sustine incepand cu anul 1996-1997 spectacole in gradinite si scoli din Bucuresti. Dupa experienta acumulata in acesti ani, in 1999 s-a infiintat Fundatia Magic Art prin intermediul careia munca noastra este dedicata si categoriilor sociale dezavantajate. De-a lungul celor peste 20 ani de experienta, am reusit sa castigam aprecierile multor spectatori din gradinite, scoli, orfelinate, parcuri, strazi si diverse spatii neconventionale. Trupa de teatru Magic Art a participat de asemeni la numeroase festivaluri si manifestari artistice de gen.

Cele 12 spectacole ale trupei cuprind o arie foarte larga de teme (varietati, povesti originale, adaptari dupa povesti si basme, spectacole traditionale), precum si de mijloace artistice cum sunt teatrul de papusi, pantomima, clovneria, teatrul de gest, teatrul de umbre, dansul si muzica.

CURRICULUM VITAE

 • Septembrie 1996 - s-a infiintat Trupa de teatru MAGIC ART - teatru ambulant ce sustine spectacole de teatru de papusi si marionete, actorie, clovnerie, pantomima etc. in gradinite, scoli, parcuri, strazi si alte spatii neconventionale, precum si in cadrul unor festivaluri si diferite alte manifestari artistice.
 • Octombrie 1997 - martie 1999 - actorii trupei MAGIC ART lucreaza cu copiii strazii din cadrul Asociatiei "Casa Deschisa" si, de asemenea, cu copiii de la Casa de Copii din Domnesti - Fundatia "Amurt", capatand experienta in lucrul cu copii defavorizati.
 • 16 Martie 1999 - a luat nastere FUNDAŢIA MAGIC ART care isi dedica activitatea in special copiilor dezavantajati.
 • Septembrie 1999 - incepe colaborarea cu Fundatia "A.R.M.S.", atelier de lucru cu copiii de la Centrul Social Sf. Macrina, fosti copii ai strazii aflati in programul rezidential, in vederea pregatirii de spectacole de papusi si marionete, clovnerie, pantomima, teatru de gest.
 • Martie 2000 - prezentarea spectacolului de gest "Joc de copil" in Suedia in opt districte ale Bisericii Luterane (Stockholm, Uppsala, Taby, Gottconda, Romsta s.a.), la invitatia Fundatiei Luteryalpen.
 • Decembrie 2000 - trupa Magic Art participa la "Targul de Craciun din Rahova - 2000", spectacole si animatie.
 • Iunie 2000 si Iulie 2001 - prezentarea de spectacole in statiunile de pe litoralul Marii Negre, impreuna cu copiii de la Centrul Social Sf. Macrina.
 • 1998, 1999, 2000, 2001 - participare la carnavalul "Bucurestii la 1900", colaborare cu Fundatia D-ale Bucurestilor.
 • 1 Septembrie 2000 - 28 Februarie 2001 - Fundatia Magic Art a sustinut proiectul "Atelier de creatie artistica - PUZZLE" in cadrul programului "Fondul Cultural European pentru Romania - Ministerul Culturii - EuroArt" finantat de U.E.
 • Decembrie 2001 - participare la targul "Sfarsit de veac in Bucuresti", colaborare cu Teatrul Masca Bucuresti.
 • 1 Iunie intre anii 2002 - 2015 si 21-24 Decembrie intre anii 2002 - 2010 - trupa Magic Art a participat la manifestari organizate de ARCUB in parcul Cismigiu.
 • Iunie 2003 - Decembrie 2003 - colaborare cu Fundatia Motivation in cadrul proiectului "Integrarea prin joc nu e o joaca", sustinerea spectacolului "Si ei sunt ingeri".
 • Septembrie 1999 - decembrie 2005 colaborare cu Fundatia A.R.M.S., pregatirea de spectacole si atelierul de lucru cu copiii strazii de la Centrul Social Sf. Macrina.
 • Din anul 2001 pana in 2008- am colaborat cu Primaria Sectorului 5, in vederea prezentarii diferitelor manifestari artistice dedicate copiilor.
 • Din anul 2002 - am inceput sa organizam petreceri pentru copii, asigurand nu numai animatie cu clovni, face painting si modelare de baloane, cat si intregul suport muzical al petrecerilor (dispunem de aparate profesionale care pot asigura sonorizarea in sali mari si chiar in aer liber). Am colaborat in acest domeniu al petrecerilor pentru copii cu Fun Music Group, Media Art Show, Golden Party, Hotel Phoenicia Bucuresti, Phoenicia Holiday Resort.
 • Din anul 1997 pana-n prezent continuam proiectul "Teatru pentru toti"- toate cele trei sectiuni, proiect sustinut prin autofinantare dar si prin sponsorizari si venituri realizate prin diverse activitati.
FUNDATIA MAGIC ART doreste sa sustina in viitor proiecte care au ca tema popularizarea spectacolelor de papusi ca forma de manifestare artistica, precum si lucrul cu diferite categorii dezavantajate, in special cu copiii cu probleme.

PREZENTAREA PE SCURT A SPECTACOLELOR

- "Papusi-Papusi" I -  este un spectacol de varietati internationale cu papusi si marionete, prezentat in stilul muppets. Papusi de toate genurile, va vor incanta cu dansuri, cantece si tot felul de momente vesele. Spectacolul prezentat intr-o maniera originala de broscoiul Georgica (varianta romaneasca a lui Kermit) este foarte potrivit pentru copiii de toate varstele, atat pentru cei mici cat si pentru cei mai mari. (Durata - 30-35 min, nr.actori - 3, categoria de varsta 2-10 ani)

- "Papusi-Papusi" II - este un spectacol de varietati internationale cu papusi si marionete, stilul muppets, prezentat intr-o maniera originala de maimutele noastre Fifi si Coco. Papusi de toate genurile, samuraii japonezi, broscutele, taranii, precum si marionetele noastre dansatoarele orientale, va vor incanta cu dansuri, cantece si tot felul de momente vesele. Un spectacol la care se vor amuza deopotriva atat cei mici cat si cei mai mari. (Durata - 30-35 min, nr.actori 3, categorie varsta 2-10 ani)

- "Povesti cu proverbe" - este un spectacol interactiv prezentat de broscutele Georgica si Matilda. Spectacolul contine momente cu papusi precum si momente de clovnerie si commedia dell’arte. Plin de invataminte dar si mult umor, spectacolul nostru va fi o bucurie pentru copii, care vor deveni si ei actori alaturi de papusi, participand la concursul din cadrul spectacolului. Va invitam la o lectie despre proverbe atat pe cei mai mici cat si pe cei mai mari.
(Durata - 35-40 min, nr.actori - 3, categoria de varsta 4-10 ani)

- "Lupul Buclucas" - este un spectacol parodie cu papusi si costume traditionale, prezentat intr-o atmosfera tipic romaneasca. A fost odata un lup care a incurcat povestile. Cum, nu se poate? Baaaa daaaa, e foarte simplu : s-a ratacit pe strazile povestilor. In loc sa ajunga la Bunicuta, a ajuns la cei trei purcelusi si era atat de derutat incat a uitat cu desavarsire ce sa spuna si ce sa faca. Si credeti ca asta e tot?... Nici gand ! Mai rau e ca s-a facut de ras in fata copiilor. Aceasta este povestea lupului nostru, un spectacol interactiv , urmarit de copii cu sufletul la gura. (Durata - 40-45 min, nr.actori - 3, categoria de varsta 4-11 ani)

- "In cautarea unui prieten" - este o adaptare dupa Micul Print de A. de Saint-Exupery, accesibila pentru toate varstele. Copiii il vor ajuta pe micul Print sa-si gaseasca un prieten adevarat. Muzica speciala a spectacolului, folosirea multor sisteme de papusi si marionete (inclusiv teatru de umbre), precum si jocul actorilor produc o fascinatie in care micul spectator este prins de la inceputul pana la sfarsitul spectacolului. O pledoarie pentru adevarata prietenie, o calatorie care incepe si se termina pe planeta Micului Print care va ramane alaturi de floarea sa.   (Durata - 40-45min, nr.actori - 3, categoria de varsta 4-11ani )

 - "Dumbo cel Istet" - A fost odata un elefantel care a pornit intr-o calatorie lunga, intr-o calatorie in care isi va dovedi istetimea si va deveni om. Va trece prin multe incercari si va fi tentat sa ramana impreuna cu noii prieteni pe care si-i face pe drum, dar va ajunge in cele din urma la fluturasul lui. Si intotdeauna va fi langa el ingerasul lui care il va sfatui si il va indruma pe tot parcursul acestei calatorii initiatice. Va raspunde cu ajutorul copiilor la ghicitorile pe care i le spun personajele pe care le intalneste in cale. In final gandul la fluturasul sau va destrama vraja Duhului si elefantelul va deveni print iar fluturasul sau o frumoasa printesa. Aceasta este povestea lui Dumbo, o poveste captivanta cu papusi stil muppets.  (Durata - 40-45min, nr.actori - 3,categorie varsta 3-9 ani)

- "Caravana veseliei" - este un spectacol muzical cu momente de clovnerie, papusi si marionete, o incursiune in lumea clovnilor de pretutindeni. Plin de umor, veselie dar si tandrete, spectacolul nostru este unul fara cuvinte tocmai pentru a arata ca mesajul teatrului este universal. Daca pentru citeva clipe caravana se va opri la dumneavoastra, nu aveti decat sa va amuzati copios si sa intrati in lumea veseliei si a bucuriei impreuna cu clovnii nostrii.
(Durata - 40min, nr.actori - 3, categoria de varsta 3-11 ani)

- "Povestea lui Fat-Frumos" - este un basm popular prezentat intr-o varianta moderna. Copiii vor face cunostinta cu legendarele personaje de poveste: Ileana Cosanzeana, Fat-Frumos si Zmeul intr-o parodie plina de haz. Papusile mari si foarte haioase sunt compuse cu corpul actorilor ceea ce da un plus de realism aventurilor prin care trece Fat-Frumos.
(Durata - 30-35min, nr.actori - 4, categoria de varsta 4-10 ani)

- "Peripetiile lui Piticot" - este o poveste vesela cu clovni si papusi muppets. Piticot si-a pierdut bucuria si pleaca in cautarea ei. Este ajutat de prietenul sau broscoiul Georgica sa nu rataceasca drumul si sa nu se abata de la el. Ajunge in final in Tara Bucuriei unde se amuza copios alaturi de prietenii sai clovnii. In finalul spectacolului, Piticot realizeaza ca adevarata bucurie este in sufletul fiecarui om. (Durata - 40-45min, nr.actori - 4, categoria de varsta 2-10 ani)

-  "Motanul Incaltat" este un spectacol complex ce imbina jocul actorilor cu papusi si elemente de animatie, un spectacol care incanta prin costume, decoruri si starea de joc interactiv. Acest joc ii va implica foarte mult pe micutii spectatori ce vor participa activ la spectacol ajutandu-l pe Motanul nostru sa-si duca planul la indeplinire. Copiii vor merge alaturi de actori intr-o calatorie plina de peripetii si vor invata ca bogatia sufletului este cel mai important lucru. Desi spectacolul poate fi jucat in orice fel de spatii si este nimerit pentru toate varstele, el este foarte indicat pentru a se juca pe scene mari adresandu-se si copiilor din clasele I-IV. (Durata - 40-45min, nr.actori - 4, categoria de varsta 4-13 ani)

- "Iata vin colindatorii" - este un spectacol traditional cu papusi si marionete, o poveste cu obiceiuri si traditii de iarna, in care muzica, umorul si veselia se impletesc in jocul papusilor si recreeaza minunata atmosfera a sarbatorilor de iarna. Copiii se vor distra alaturi de purcelusul Fanica care face tot felul de farse pe parcursul spectacolului si mult asteptatul Mos Craciun va fi personajul lor favorit.  (Durata - 30-35min, nr. actori - 4, categoria de varsta 2-12 ani)

- "O calatorie cu Arlechino"- este un spectacol fara cuvinte, care va invita  sa intrati in lumea magica a lui Arlechino. Spectacolul foloseste intr-o maniera dinamica elemente artistice precum: actoria, pantomima, manuirea papusilor, muzica, dansul si miscarea scenica. Acesta reuseste intr-un mod original sa imbine misterul cu comicul, fascinatia papusilor cu sensibilitatea umana, poezia si nostalgia vremurilor de demult cu spiritul modern al zilelor noastre, pentru a crea astfel un spectacol pe gustul tuturor. Arlechino strabate un drum plin de surprize in cautarea si descoperirea propriului suflet, vegheat indeaproape de Magicianul ce il insoteste in aceasta calatorie. In final acesta se identifica cu maestrul sau, regasindu-se de fapt pe sine, aratandu-ne ca toate experientele prin care trecem in viata au un rost, ca nimic nu este in zadar. Va invitam sa traiti toate aceste experiente impreuna cu Arlechino intr-un spectacol one man show, plin de energie dar si mister. (Durata - 35-40min, nr.actori - 2, categoria de varsta de la 10 ani in sus)
DATE DE CONTACT
Adresa: Str. Calea Rahovei, Nr.323, Bl. 26, Sc.2, Et.10, Ap. 77, Sector 5, Bucuresti, Romania
Numere de telefon: Tel.mobil: 0722.272.364; 0726.294.334
Persoane de contact: Sabina Arsenie – coordonator proiecte – telefon – 0722.272.364
Gabriel Arsenie – presedinte – telefon – 0726.294.334
Internet:
Web: www.magicart.ro
E-mail:  magic1art@yahoo.com
Magic Art Magic Art Magic Art Magic Art
Magic Art Magic Art Magic Art Magic Art

Recomandati aceasta pagina: