Programe de Weekend pentru copii
Podul lui Sfredelus

Podul lui Sfredelus

Asociatia Lira Projects este o organizatie non-guvernamentala si non-profit a parintilor curajosi, informati si constienti. Primul proiect al Asociatiei Lira Projects este unul de suflet: Podul lui Sfredelus, adresat in primul rand segmentului de varsta mica: 1 - 4 ani. Podul lui Sfredelus este un alt fel de loc de joaca si are si o existenta in sine... ca pod. Si in pod si in afara lui, sustinem construirea relatiilor de atasament sigur copil-parinte/ insotitor si mentinerea copilului in familie pana la cel putin 4 ani, cand copilul e pregatit pentru a intra singur in colectivitate. Activitatile noastre nu depasesc niciodata 2 ore (in cazul activitatilor mai intense, chiar 45-60 min, urmate de joaca libera).

Activitatile de educatie timpurie repetitiva si incidentala se desfasoara numai cu insotitor si sunt organizate pe zile, dupa cum urmeaza:

LUNI - 10.00-12.00
Activitatile de lunea sunt desfasurate in parteneriat cu Teatrul din Podul Meu (care va veni si in podul nostru cu spectacole de teatru senzorial pentru copii 1-3 ani, in curand). Aceste activitati vor fi gestionate de Ioana Cozma, psiholog si psihoterapeut, care lucreaza foarte frumos cu copiii si care va face cu ei niste activitati de joc si miscare, care au in vedere dezvoltarea psihomotricitatii. Dezvoltarea psihomotorie are in vedere mai multe componente a caror evolutie este intercorelata: motricitatea globala (rostogolirea, mersul, alergatul, saritura, ocolirea, catararea), motricitatea fina (prinderea/ apucarea obiectelor, mototolirea, insirarea, incheierea/ descheierea nasturilor, taierea, lipirea etc), schema corporala, lateralitatea, structuri perceptiv-motrice, structurarea spatiala, orientarea temporala. 

MARTI - 10.00-12.00
Activitatile dezvoltate martea sunt tip Montessori (sortari/ asocieri/ dezvoltarea motricitatii fine prin activitati practice etc), organizate de Ramona Marcoceanu. Ramona este fosta corporatista, cu pozitie de management administrativ, iubeste copiii si crede cu tarie in educatia timpurie. Ca atare, a organizat o multime de materiale pentru fetita ei de 3 ani, cu fise printate color si laminate, 3 part Montessori cards, carti in romana si in engleza pentru copii mici si acum lucreaza de acasa si conduce activitati de terapeut ANATECOR, aromaterapie (in curs de formare), educatie prenatala ReNasterea si vrea sa impartaseasca si cu noi toti lumea noua descoperita de ea de cand a devenit mama. Printre materialele utilizate se numara: carti pentru copii, flash-carduri (achizitionate/ dezvoltate intern) pentru dezvoltarea vocabularului, pensete, figurine, instrumente muzicale, tavi de sortare si elemente de sortat, jucarii si materiale Montessori (din luna mai) etc

MIERCURI - 10.00-12.00
Learn with Music este un program dezvoltat in SUA si adus in Romania de Daniela Daisy Toma si care presupune insusirea limbii engleze prin muzica, miscare si joc. Activitatile vor fi sustinute in pod de Miss Kristine si intentionam sa alcatuim initial o singura grupa 1-4 ani (de la 10.00, miercurea). Activitatile se vor desfasura cu un numar restrans, de minim de 6 copii abonati si maxim 12 copii pentru fiecare grupa, urmand ca regula sa se pastreze pentru fiecare noua grupa formata. Fiecare copil nou beneficiaza de o prima clasa demo gratuita, iar la 4 copii abonati pe care ii aduceti din randul cunoscutilor voastre si comunicati acest lucru, copiii vostri beneficiaza de abonament gratuit. Veti primi acasa si melodiile pe care le vom exersa impreuna in pod pentru a le repeta cu copiii, astfel incat sa se asigure continuitatea si rezultatele cele mai frumoase. Acum suntem in punctul de a strange o grupa, astfel incat astept si inscrierile voastre.

JOI - 10.00-12.00
Cranta Crina (care, de altfel, este aproape in fiecare zi in pod) organizeaza activitatea de vinerea cu activitati de explorare senzoriala si viata practica pentru dezvoltarea motricitatii fine si a simtului artistic, cromatic etc. Crina este fondatoarea Arte Liebere si lucreaza cu copii din 2002 in varii contexte (ateliere, tabere, gradinite, muzee etc), invatandu-i prin arta sa creasca frumos. Printre materialele utilizate se numara: masa luminoasa, carioci netoxice pe baza de apa, tempera pe baza de apa, lut (de la tarani, fara polimeri, sigur pt copiii pofticiosi ca al meu), aluat (framantat de copii si uneori si copt si gustat), nisip kinetic, nisip normal, sare, toate tipurile de cereale si de seminte exploatate ca atare sau pe care le folosim pentru realizarea altor materiale in sine (litere si cifre senzoriale, de exemplu), gelatina, iaurt si aproape orice e comestibil si poate sa se transforme intr-o activitate care sa starneasca interesul de descoperire a lumii din jur cu ajutorul simturilor pentru copii. Nu exista conditionari in exprimarea artistica, important e sa se intample... nici noi nu o facem. Printre activitatile de viata practica enumeram strans/ curatat/ adunat jucarii/ mese/ scaune etc, construit cu unelte din lemn sau plastic la bancul de scule si vor fi disponibile in curand (mai spre vara) si gatitul si/ sau activitatile de calcat/ spalat haine etc. Vom avea si activitati de exterior de lucru cu apa in curtea interioara (nu cea de la strada) sau alte tipuri de activitati ce pot fi dezfasurate afara, dar nu din cele care presupun uz de leagane, tobogane etc. Nu ne propunem sa aducem elemente specifice unui parc de cartier acolo.

Vinerea este zi libera pentru copiii de varsta mica. Programul de recuperari si alte detalii vor fi anuntate fiecarui participant in parte, la incheierea abonamentului. Alte eventuale inreruperi de ritm vor fi anuntate in timp util. Ocazional, avem si ateliere de weekend pentru cei mici sau alte activitati si pentru copii mai mari, anuntate separat.

Putem organiza si petreceri pentru copii, cu activitati similare celor dezvoltate si in cadrul atelierelor. Putem prezenta oferte personalizate, la cerere pe: podulluisfredelus@gmail.com.

- Learn with Music - 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ abonament 4 sedinte
- Teatrul din podul meu - 35 lei/ sedinta, respectiv 140 lei/ abonament 4 sedinte
- activitati tip Montessori si dezvoltare a vocabularului (Ramona) - 30 lei/ sedinta, respectiv 120 lei/ abonament 4 sedinte
- activitati explorare senzoriala si viata practica (Crina) - 30 lei/ sedinta, respectiv 120 lei/ abonament 4 sedinte
- abonament 1 activitate externa + 1 activitate interna - 250 lei/ abonament 4 sedinte
- abonament 2 activitati interne - 220 lei/ luna, indiferent de numarul de sendinte dintr-o luna
- abonament lunar (4 zile/ saptamana: lu-jo) indiferent de numarul de sedinte din luna pentru fiecare activitate - 500 lei

Toate activitatile incep la ora 10.00 si se poate sta in locatie pana, cel tarziu, la ora 12.00. Inscrierile se fac in scris pe: inscrieri.podulluisfredelus@gmail.com. Orice intrerupere de ritm va fi anuntata in timp util prin mijloacele aflate la dispozitie: mail, sms, convorbire telefonica.

Organizam si petreceri pentru copii cu diverse activitati, din sfera celor cuprinse si in cadrul atelierelor noastre - oferta la cerere.

- Program activitati/evenimente/spectacole/ateliere/cluburi pentru copii
Programul anuntat pentru copiii de varsta mica cuprinde activitati luni-joi 10.00-12.00 (vinerea este libera). Pentru alte activitati detaliile (data de organizare, mod de desfasurare, trainer, costuri etc) sunt publicate in paginile dedicate fiecarui eveniment in parte.


TV-GradiniteBucuresti.roDATE DE CONTACT
Adresa: Str. Drumul Sarii, Nr. 84, Sector 6, Bucuresti
vila, vis-a-vis de Oficiul starii civile sector 6 spre intersectia str. Drumul Sarii - lt. av. str. Ion Garofeanu
Numere de telefon: Tel. mobil: 0755.115.536
Persoane de contact: Elena Burlanescu
Internet:
Web: www.podulluisfredelus.ro
E-mail:  podulluisfredelus@gmail.com
Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects Asociatia Lira Projects

Recomandati aceasta pagina: