Opera pentru copii
Opera comica pentru copii

Opera Comica pentru copii

Program de spectacole pentru perioada 28 mai - 19 iunie 2016


S

28

MAI

11:00 - Concert lectie (”Cu Nino in vacantă”)- Salzburg

S

28

17:00 - Mam'zelle Nitouche

D

29

11:00 - Mam'zelle Nitouche

D

29

17:00 Concert lectie (”Cu Nino in vacantă”)- Salzburg

L

30

11:00 - Mam'zelle Nitouche

M

31

11:00 - Mam'zelle Nitouche


IUNIEM

1

Festivalul Opera Copiilor

J

2

Festivalul Opera Copiilor

V

3

Festivalul Opera Copiilor

S

4

Festivalul Opera Copiilor

D

5

L

6

11:00 – Hapciu in Re major

M

7

11:00 – Hapciu in Re major

M

8

11:00 – Hapciu in Re major

J

9

V

10

S

11

11:00 si 13:00- „Cu Nino in vacantă”- Paris

S

11

17:00- Hansel si Gretel

D

12

17:00- Hansel si Gretel

L

13

M

14

Deplasare Arad - Hansel si Gretel/ Fetita cu chibrituri

M

15

Deplasare Arad - Hansel si Gretel/ Fetita cu chibrituri

J

16

Deplasare Arad - Hansel si Gretel/ Fetita cu chibrituri

V

17

S

18

11:00 si 13:00 – „Cu Nino in vacantă”- Napoli/Genova

D

19

18:00 - Spectacol de gală (Jaqueline)
DATE DE CONTACT
Adresa: CALEA GIULESTI NR. 16, SECTOR 6 (fostul Teatru Giulesti).
Mijloace de transport: Metrou: Crangasi. Tramvai: 41, 11. Autobuz: 65, 86, 105, 133, 178
Numere de telefon: Telefon /Fax: 021-319.28.19;
Persoane de contact: Director - Felicia FILIP
Internet:
Web: www.operacomica.ro
E-mail:  operacomicapentrucopii@yahoo.com


ARHIVA NOUTATI:

15 februarie - Prima opereta la Opera Comica pentru Copii: “Hapciu in RE major” (Mam'zelle Nitouche). PREMIERA va avea loc Sambata, 20 februarie, ora 17:00 si Duminica, 21 februarie, ora 11:00.

HAPCIU in Re major

09 februarie - Opera Comica pentru Copii: La cererea publicului, am suplimentat spectacolele cu "Flautul fermecat", de W.A. Mozart si pentru weekendul acesta, in 13 si 14 februarie. Astfel, in "anul Mozart", Opera Comica pentru Copii multumeste celor peste 10.000 de spectatori pe care i-a avut deja la aceasta productie de mare succes si ii astepta pe cei mici si mari, sambata 13 februarie de la ora 17:00 si duminica 14 februarie de la ora 11:00, la ultimele reprezentatii cu acest spectacol din stagiunea curenta. La sfarsitul lunii, invitam deasemenea spectaorii sa se bucure de premiera "Hapciu in Re major", dupa opereta Mam'zelle Nitouche, iar lunile viitoare vor urma doua premiere cu spectacole de balet: "Don Quijote" si "Jack si vrejul de fasole".

Opera Comica pentru Copii

07 ianuarie - Din 16 ianuarie, Opera Comica pentru Copii va invita la "Flautul fermecat", capodopera lui Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu, cu o distributie internationala de exceptie si cu muzica live, sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorascu. Mii de spectatori, tineri si mai putin tineri, s-au bucurat deja de reprezentatiile de dupa premiera din aprilie 2015, dar si mai multi suntem siguri ca abia asteapta sa o faca la seria de 17 spectacole care va incepe sambata 16 ianuarie si va tine pana in 7 februarie. Biletele sunt disponibile pe site-ul bilete.ro.
"Flautul Fermecat, ultima dintre celebrele opere mozartiene, trebuie sa faca parte din repertoriul oricarei institutii de spectacol muzical, ce işi asuma educarea, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Ma bucur sa anunt ca Opera Comica pentru Copii “detine” un Flaut fermecat!" (Felicia Filip, Director)

Opera Comica pentru Copii Opera Comica pentru Copii

02 decembrie - Opera Comica pentru Copii va invita la Poveste de Craciun, cel mai mare spectacol de Sarbatori din Bucuresti!
Pana pe 6 decembrie va invitam sa profitati de reducerea de 50% la biletele spectacolului "Poveste de Craciun", care are loc vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalenta.
"Poveste de Craciun” este un spectacol mozaic, cu aproape 400 de participanti pe scena, in regia lui Cristian Mihailescu, ce reuneste nume mari din artele spectacolului si nu numai: Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrica & Razvan Mazilu, Mihai Malaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Orchestra Simfonica Bucuresti, Corurile Cantus Mundi Bucuresti, Scoala de Balet "Jaqueline", Lotul de Gimnastica Ritmica al UNEFS Bucuresti, Solistii si Baletul Operei Comice pentru Copii.
Va asteptam cu bucurie, la o seara de... Poveste!

Poveste de Craciun Poveste de Craciun

05 februarie - Premiera la Opera Comica pentru Copii: Musicalul Peter Pan
In aceasta iarna, Opera Comica pentru Copii le-a pregatit spectatorilor sai de toate varstele o intalnire speciala cu personajele unei povesti nemuritoare: Peter Pan de Laurentiu Profeta (muzica) si Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a institutiei (Calea Giulesti, nr. 16). Prima productie a anului 2015 poarta semnatura unei echipe de creatie inedite: regia - Antoaneta Cojocaru, scenografia - Francesca Cioanca si coregrafia - Catalin Caracas.
Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povesti despre copilarie, adica despre curajul si libertatea pe care ti le dau o inima curata. Mi-am dorit sa construiesc un spectacol despre bucuria si speranta pe care o introduc copiii in viata oamenilor mari. Pentru ca ei stiu sa simta si sa vada mai limpede. A fost o provocare extraordinara sa fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comica, adica sa intersectez atat mijloace de expresie artistica diferite, cat si functiile pe care le au interpretii in mod obisnuit. Astfel, balerinii joaca, cantaretii danseaza si toata lumea canta. Peter Pan e un spectacol ce decupeaza o echipa artistica tanara, vie si disponibila si asta e foarte important. Ramane de vazut unde este “Tara de Nicaieri”… si cine este Peter Pan, cel care alege sa ramana acolo. Dedic acest spectacol tatalui meu, tenorul Artemie Cojocaru.” - a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea musicalului.
Indragitele personaje sunt puse in valoare prin interpretarea numerosilor solisti si balerini: Ioana Bitere, Raluca Oprea (Peter Pan), Lucia Racoveanu, Oana Serban, Virginia Stamate (Wendy), Catalina Antal, Iustin Nastasa (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan Serban (Michael), Daniel Filipescu, Vicentiu Taranu (Dl Darling), Gabriela Daha, Mirela Dumitrescu (Dna Darling), Eliza Lassel (Catelusa Nana), Cristian Lassel, Stefan Schuller (Povestitorul), Fang Shuang (Capitanul Hook), Andrei Lazar, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionut Barjovanu, Andrei Dogaru (Piratii), Jennifer Dumitrascu, Roberta Enisor (Zana) si Mihai Pricope (Umbra), precum si Andreea Soare, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga, Claudia Iagar (Copiii din Tara de Nicaieri).
Cel mai simplu si eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie ca suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente pretioase de introspectie. Imi place sa cred ca in fiecare dintre noi exista un Peter Pan latent, care iese la iveala atunci cand ii dam voie. Va invit, asadar, sa petrecem o seara impreuna, in calitate de calatori cu aceeasi destinatie: Tara de Nicaieri, regasita la Opera Comica pentru Copii.” - a declarat Felicia Filip, director general al institutiei.
Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte trei noi productii: Flautul fermecat (opera, premiera pe 24 aprilie), Fetita cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) si Aventurile Baronului Munchhausen (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International George Enescu). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro.

Peter Pan

28 noiembrie - Intra in J.O.C. - Bucurestenii pot dona jucarii pentru copiii din orfelinate, centre de plasament si scoli speciale
In perioada 28 noiembrie - 12 decembrie, Opera Comica pentru Copii (OCC) organizeaza cea mai mare actiune de colectare a jucariilor din Bucuresti. Campania “Jucariile Operei pentru Copii” (JOC) isi propune sa colecteze un numar cat mai mare de jucarii de la cei care nu mai au nevoie de ele. Dupa selectia si igienizarea lor, acestea vor fi donate de catre artistii OCC copiilor defavorizati de la mai multe scoli speciale, centre de plasament si orfelinate din Bucuresti.
Bucurestenii care doresc sa doneze o jucarie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti, nr. 16) unde, incepand din data de 28 noiembrie, este amplasata o cutie-cadou, disponibila publicului, zilnic intre orele 8 si 22.
Nu exista copilarie fara o jucarie… preferata. Papusa mea se numea Pumusica (de la Frumusica). Putin cosmetizata si ingrijita, o voi aduce si o voi dona in cadrul campaniei J.O.C. Va invit sa va alaturati celei mai frumoase fapte pe care o putem face in preajma venirii lui Mos Craciun, aceea de a aduce zambetul pe fata copiilor mai putin norocosi.”, a declarat Felicia Filip, Directorul Operei Comice pentru Copii. “Este important pentru bucuresteni sa stie ca atelierele lui Mos Craciun sunt la Opera Comica pentru Copii. Avem un centru de colectare a jucariilor foarte bine pus la punct, suntem pregatiti sa sortam si sa igienizam fiecare jucarie ce va ajunge in mainile copiilor. Solistilor si balerinilor institutiei noastre li s-au alaturat un numar important de voluntari care sprijina campania caritabila J.O.C. Ne propunem sa strangem cel putin 2000 de jucarii.”, a declarat Emil Pantelimon, Directorul de Comunicare al institutiei.
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Intra in J.O.C.

Recomandati aceasta pagina: